ملایر_ احسانغفاری: بخشزند به دلیل دارا بودن باغهای بسیار زیبا، درختانی با شکوفههای گیلاس و آلبالو در بهار و پاییز 7رنگ، طبیعت بکر، وجود مناطق گردشگری و توریستی ازجمله سدکلان، وجود بناهای تاریخی برج بیدکرپه، مسجد تاریخی امامزاده خاتون، تپه باستانی تاریخی پری و دارا بودن ویژگیهای خاص مانند خاستگاه گیاهان دارویی، وجود منطقه حفاظتشده لشگردر با زیباییها و تنوعهای جانوری خاصش سبب شده به عنوان بهشت طبیعت شهرستان ملایر نام مطرح باشد.
از ۱۵۰۰هکتار کشت آلبالو در استان ۷۳۰ هکتار به زند اختصاص دارد
بخشدار زند گفت: بخشزند دارای یک شهر و ۴۶روستای دارای سکنه، با مردمانی سختکوش و پرتلاش که محصولاتی مثل آلبالو، گردو، انگور، سیب، گندم، لوبیا و عسل در مزارع و باغات این منطقه تولید میکنند.
ویافزود: از ۱۵۰۰ هکتار باغات آلبالو استان فقط ۷۳۰ هکتار از باغات آلبالو به زند شهرستان ملایر اختصاص دارد.
محمدرضا احمدی با بیان اینکه میانگین برداشت آلبالو از باغات کشور حدود ۶تن در هکتار است که به واسطه آب و هوای خاص در این منطقه و وجود خاک مناسب، کیفیت و مرغوبیت آلبالو در بخشزند مثالزدنی است و در برخی از باغات میانگین برداشت آلبالو در بخشزند به بیش از ۹ تن در هکتار میرسد.
وی افزود: در سال گذشته به علت سرمازدگی شدید به باغات بخشزند کشاورزان و باغداران خسارات سنگینی را متحمل شدند.
وی گفت: بابرگزاری هرساله آئین شکرگزاری و جشنواره آلبالو، درسالجاری بارشهای بسیار خوبی را دراین منطقه شاهد بودیم که این رحمت الهی سبب شد میزان برداشت آلبالو به بیشاز ۶هزار تن در سطح بخش برسد.
بخشدار زند خاطرنشانکرد: با توجه به رقابت بسیار خوبی که بین کارخانجات فرآوری آلبالو در خرید آلبالو در سطح بخش رخ داده، گردش مالی بیش از ۳۵۰میلیارد تومانی برای کشاورزان به ارمغان آورده که حتی آلبالو قیمت ۷۰ الی ۸۰ هزار تومان نیز در خود ببیند و در معیشت و درآمد کشاورزان، باغداران تأثیر بسزایی داشته باشد.
بخشدار دیار کریمخانزند در جریان برگزاری جشنواره آلبالو بااشاره به ظرفیتهای موجود در بخشزند گفت: باوجود محصولات مختلف کشاورزی ایجاد مراکز کارخانجات فرآوری محصولات کشاورزی میتواند در اشتغالزایی منطقه نقش بسزایی ایفا نماید.
احمدی افزود: از دیگر ظرفیتهای بخش وجود صنایع مهم مثل معدن سرمک با بیش از ۵۰۰نفر اشتغالزایی که حجم زیادی از کنسانترهروی، کنسرت، سنگآهن و مواد اولیه کارخانه سیمان را تأمین میکند. بخشدار دیار کریمخانزند یادآورشد: کارخانه کیانکرد که با راهاندازی خط جدید تولید در سال گذشته افتتاح شد که درحالحاضر ۵۵درصد نختایر کشور را تولید میکند.
تنها سایت پرتودهی غرب کشور در زند به بهرهبرداری میرسد
احمدی با بیان اینکه با پیگیریهای انجام شده فرماندار ویژه شهرستان و نمایندگان تنها سایت پرتودهی فرآیندی غربکشور در بخشزند به بهرهبرداری میرسد، افزود: این مهم در بالابردن کیفیت محصولات کشاورزی، صنایع، حوزه سلامت و حوزههای دیگر نقش بسیار مهمی را خواهد داشت.
وی اظهارکرد: وجود سدکلان به عنوان بزرگترین سدخاکی استان همدان درحالحاضر با ظرفیت بیش از ۴۶میلیون مترمکعب ذخیرهسازی آب به یک منطقه توریستی و گردشگری برای جذب گردشگران میباشد.
وی افزود: باتوجه به کثرت اراضی منابعطبیعی در سطح بخش که بسیار بکر و دست نخورده است یک ظرفیت بسیار خوبی برای ایجاد اشتغال در حوزههای منابع طبیعی و گردشگری وجود دارد.
کلنگزنی و افتتاح بیش از ۷۲پروژه افزون بر ۲۱۴میلیاردتومان در بخشزند
وی بااشاره به اینکه در بخشزند در هفته دولت سالجاری بیش از ۷۲پروژه افزونبر ۲۱۴میلیاردتومان در حوزههای مختلف عمرانی و آبادانی ازجمله راهداری، کشاورزی، برق، بنیادمسکن، شهرداری، دهیاریها، مخابرات، محیط زیست، گردشگری، آب و فاضلاب، افتتاح یا کلنگزنی شده، یادآورشد: با حمایتهای بیدریغ معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان ملایر و نمایندگان مجلس در یک سال گذشته، بخشزند در مسیر توسعه آبادانی بوده است.
وی گفت: بیش از ۱۷هزارمتر طول جدولگذاری و ۷۰هزارمتر مربع آسفالت معابر در ۵ روستایی که برای بار نخست از نعمت آسفالت معابر بهرهمند شدند و میتوان گفت: درسال گذشته حداقل۸۵درصد روستاهای بخش هر کدام به نحوی از اجرای حداقل یک پروژه عمرانی بهره بردند.