استان، لالجین را حمایت کند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  110086 تاریخ انتشار:  1399-04-22 - 08:27 تعداد بازدید:  394
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

در گفت‌وگوی اعضای شورای شهر لالجین با همدان پیام مطرح شد
استان، لالجین را حمایت کند

نویسنده : سپیده راشدی

مادستان

■ رئیس شورای شهر لالجین: شهر جهانی سفال تنها یک عنوان است
■ کمبود خاک معضل بزرگ برای سفال لالجین
■ از یک هفته گذشته مسیر لاجین - بهار مسدود است

 

بیش از 4 سال است که از نامگذاری شهرستان لالجین به‌عنوان کوچک‌ترین شهر جهانی سفال می‌گذرد، عنوان پرآوازه‌ای که قرار بود صادرات سفال را بیش از پیش احیا کند و زمینه‌ساز توسعه گردشگری در استان و توجه به صنایع‌دستی شود و مردم نیز در انتظار ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم و ارزآوری هنرصنعت سفالگری و سرامیک لالجین برای کشور بودند اما درحال‌حاضر تنها در حد یک نام و شعار باقی مانده و در عمل هیچ‌گونه حمایت خاصی از این شهر نمی‌شود.
در این‌باره رئیس شورای شهر لالجین به همدان‌پیام گفت: قطعا وجود ظرفیت‌های بی‌نظیر موجود منجر شد که لالجین به‌عنوان شهر جهانی سفال انتخاب شود اما متأسفانه از شهر جهانی سفال تنها یک عنوان برای لالجین باقی مانده و از هیچ ارگان استانی و شهرستانی حمایت نشده است.
جواد حسینقلی‌پور افزود: متأسفانه قصور و کم‌لطفی مسئولان موجب شد که هیچ‌کدام از معیارهای شهر جهانی سفال در لالجین رعایت نشود. تنها کمکی که به این شهر شد 500 میلیون تومان اوراق از طرف مدیر کل سازمان میراث فرهنگی استان همدان برای زیرساخت معابر بود.
وی با تأکید بر اینکه لالجین در زمینه تبلیغات تلویزیونی نیز ضعیف است، ادامه داد: اگر هم در صداوسیما تبلیغاتی انجام شده، با هزینه شهر و شهرداری بوده و عملا کمکی از سمت مسئولان دریافت نشده است.
حسینقلی‌پور با اشاره به معضل تأمین خاک سفالگری گفت: اصلی‌ترین ماده سفالگری خاک است که هم‌اکنون شهر جهانی سفال با کمبود آن دست و پنجه نرم می‌کند. برداشت بی‌حساب و کتاب خاک از زمین‌های بین لالجین و دستجرد(ازجمله برای تولید آجر) موجب کمبود این عنصر اساسی شده است.
وی از مسئولان ذی‌ربط تقاضا کرد که برای رفع این مشکل جدی، چاره‌اندیشی کنند و گفت: همچنان که خاک چینی(کائولن) کارگاه‌های تولید سرامیک، از مناطق دیگر کشور به لالجین وارد می‌شود، خاک سفالگری را هم می‌توان از مناطق دیگر تأمین کرد.
حسینقلی‌پور در ادامه به توقف صادرات سفال در لالجین تأکید کرد و گفت: یکی از علل عمده توقف صادرات حذف مشوق‌های صادرات است که در دولت پیش اتفاق افتاد و همچنین مشکلاتی که در زمینه ارز بر سر راه صادرکنندگان وجود دارد.
وی افزود: هنوز پس از گذشت چند سال، حتی دبیرخانه شهر جهانی سفال که قرار بود اعضای این دبیرخانه امور مربوط به جهانی ماندن لالجین را پیگیری کند هم راه‌اندازی نشده است.
وی ادامه داد: از دیگر مشکلات شهر لالجین بحث وقف 2 دانگ املاک شهر و توقف تبدیل به احسن املاک لالجین و انباشت انبوه ضایعات سفال و سرامیک در اطراف شهر به‌ویژه حاشیه رودخانه فصلی قوری‌چای است که کسی این فاجعه را چنان‌که باید، جدی نمی‌گیرد.
  مسدود شدن مسیر لالجین به بهار مزید بر علت شد
حسینقلی‌پور با اشاره به مسدود شدن یک هفته‌ای جاده لالجین- بهار اظهار کرد: عبور خط راه آهن مسلماً به‌نفع ساکنان شهرستان بهار و به‌ویژه لالجین خواهد بود اما پیش از اجرای این طرح لازم بود از چند ماه پیش با ایجاد راه فرعی به موازات جاده دینارآباد- گنج تپه از دردسر عظیمی که برای مردم منطقه و مسافران و کشاورزان درست شده، جلوگیری می‌شد. اما هم‌اکنون چند هزار کارگر هر روز باید مسیر نامناسب حسام‌آباد را طی کنند و فروشندگان سفال که چندین ماه به‌واسطه شیوع ویروس فروش نداشته‎‌اند، با بسته شدن مسیر لالجین - بهار واقعاً مستأصل شدند.
■ در ادامه اعضای شورای شهر به بیان اقدامات انجام شده شورای پنجم پرداختند.
یکی از اعضای شورای شهر لالجین گفت: در صدد ساخت ترمینال خارج از شهر در لالجین هستیم که این مهم در راستای اصلاح و توسعه ناوگان برون و درون‌شهری انجام خواهد شد.
علی‌اکبر طالع‌رادی گفت: با توجه به اینکه یک‌سوم لالجین موقوفه است زمین را شهرداری در اختیار اوقاف قرار داده و ساخت ترمینال نیز بر عهده اوقاف است.
وی با بیان اینکه تکمیل ساخت موزه سفال به اعتبار نیاز دارد، ادامه داد: میراث فرهنگی استان قول تخصیص اعتبار 500 میلیون تومانی را برای تکمیل موزه سفال داده بود، امیدوار هستیم که به این موضوع هرچه سریعتر رسیدگی شود.
 تغییر کاربری میهمانخانه
به فرهنگسرای بانوان
یکی دیگر از اعضای شورای شهر لالجین گفت: شورای دوره پنجم لالجین فعالیت و زیباسازی عادلانه در سطح شهر، افزایش سرانه بانوان، احقاق حقوق بانوان و مادران تاکید داشته داشته است؛ زیرا نیمی از افراد این شهر را بانوان تشکیل می‌دهند.
مرتضی صبوری گفت: پارک بانوان که به‌صورت غیررسمی درحال بهره‌برداری است، فرهنگسرای بانوان که در قالب میهمانخانه از آن استفاده می‌شد وهم اکنون با تغییر کاربری به محل فعالیت‌های، اجتماعی و فرهنگی بانوان تبدیل شده است، از عمده‌ترین فعالیت‌ها درزمینه اهیمت به بانوان بوده است.
 ارائه تخفیف 25 درصدی برای پرداخت عوارض شهرداری
از دیگر اعضای شورای شهرلالجین به بیان گزارش فعالیت‌های شهرداری از سال گذشته تاکنون اشاره کرد و گفت: پیگیری پروژهای نیمه‌تمام از جمله کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در دستور کار شورای پنجم بوده است، به‌طوری‌که چندین سال است شهرداری زمینی در اختیار این کانون قرار داده ولی متأسفانه به‌صورت نیمه‌تمام باقی مانده بود و با کمک اعضای شورای شهر از بهمن‌ماه سال گذشته تکمیل و به ثمر نشسته است.
 لیلا اکبری عنوان کرد: شهروندان می‌توانند با پرداخت عوارض تا آخر تیرماه از 25 درصد تخفیف عوارض برخوردار شوند.
وی اظهار کرد: مهم‌ترین ویژگی شورای پنجم شهر لالجین همکاری و همدلی با شهرداری بوده که بیانگر کارنامه قابل قبول و درخشان شورای شهر و شهرداری است.
اکبری گفت: توقف بیش از 30 ساله توسعه شبکه فاضلاب و اصلاح نکردن شبکه آب شرب شهری در چندین دهه اخیر یکی از مشکلات اساسی است.
وی تشریح کرد: 25 تا 30 درصد مردم از شبکه فاضلاب بهره‌مند هستند.70 تا 75 درصد مردم همچنان از چاه‌های جذبی استفاده می‌کنند. تمام تلاش ما در شورای پنجم این است که با تعریف بودجه آبفای استان برای این معضل، شبکه فاضلاب را در شهر لالجین توسعه دهیم.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com