همایش مدیریت اقتصاد مقاومتی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 9 فروردين 1403

Today : Thu, March 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  75780 تاریخ انتشار:  1395-11-07 - 05:45 تعداد بازدید:  534
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

برای نخستین‌بار در همدان برگزار شد
همایش مدیریت اقتصاد مقاومتی

نویسنده : ندا رستمی

مادستان


 نشست استانی تبیین کارکرد مدیریت HSEE در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی، برای نخستین بار در مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری استان همدان برگزار شد؛ عنوان همایشی که در یک کلام به معنای «سیستم مدیریت بهداشت، ایمنی، محیط زیست و انرژی» خلاصه می‌شود.
آغازگر این همایش صنعتی- زیست‌محیطی، به نمایش گذاشتن یادمانی برای مجاهدت و جانفشانی آتش نشانان در حادثه ساختمان پلاسکو تهران بود.
پیام محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت در این همایش توسط حمیدرضا متین، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان و پیام رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور هم توسط حمید جلاوندی، مدیرکل دفتر ارزیابی زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست قرائت شد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در پیامش به حادثه پلاسکو هم اشاره کرده و اینکه «در برخی قراردادها موضوع سیستم مدیریت HSE (ایمنی، بهداشت و محیط زیست) نادیده گرفته می شود که حادثه تلخ و پرهزینه آتش‌سوزی ساختمان پلاسکو از مصادیق خسارت بار کم توجهی به آن است.»
ابتکار گفته است: «برگزاری این نشست فرصتی است تا یکی از زمینه‌های موثر برای دستیابی به اهداف محیط زیستی و از طرفی اقتصاد مقاومتی در استان (همدان) فراهم شود.»
وزیر صنعت، معدن و تجارت هم بر ایجاد محیط کار سالم و عاری از عوامل آسیب‌رسان به سلامت نیروی انسانی، پیشگیری از مخاطرات زیست محیطی و هدر رفتن انرژی از طریق اجرای الزامات سیستم مدیریت HSE در این وزارتخانه توسط واحدهای زیر پوشش با همکاری سایر دستگاه‌ها تأکید کرده است.
  تلاش برای حفظ محیط‌زیست در یک چارچوب
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان هم در این همایش 3 ساعته با تأکید بر اینکه تشکیل دبیرخانه دائمی HSEE هدف اصلی نشست است، گفت: هرچند تاکنون تلاش‌های فراوانی برای شناساندن مفاهیم زیست‌محیطی از سوی دستگاه‌های مختلف انجام شده، اما تلاش محیط زیست برای متمرکز کردن این اقدامات است.
محمدرضا محمدی افزود: یکی از بهترین ابزارها برای هماهنگ کردن فعالیت‌های صورت گرفته، توجه به سیستم مدیریت HSEE است.
به گفته وی، سند فرابخشی و آموزش حفاظت محیط زیست توسط معاون رئیس‌جمهوری و چند تن از وزرا امضا شده است تا بتوان تلاش بخشی دستگاه‌های مختلف برای حفظ محیط زیست را در یک چارچوب قرار دهیم.
محمدی همچنین با تأکید بر تأثیر پررنگ HSEE در اقتصاد مقاومتی، داشتن خط مشی، کلان‌نگری و افزایش بهره‌وری را از جمله پارامترهای موثر برای اقتصاد مقاومتی برشمرد و، گفت: مدیریت منابع و تخصیص بهینه آنها قدم مهمی برای رسیدن به اهداف اقتصاد مقاومتی است.
وی اظهار کرد: در 2 دهه گذشته تنها از شیوه فرهنگسازی و آموزش برای ترویج حفظ محیط زیست استفاده شده است که باید مشارکت از شیوه سنتی خارج و به شکل آموزش تخصصی انجام شود.
  توسعه را به هر قیمتی می‌خواهیم!
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری همدان هم سخنران بعدی این مراسم بود. محمودرضا عراقی با تأکید بر اینکه همه تصمیمات باید براساس چشم‌انداز 20 ساله به عنوان سند بالادستی باشد، اظهار کرد: در برنامه ریزی ها با چند چالش روبرو هستیم؛ نخست اینکه در بسیاری از اقدامات باید مقداری روشنفکرانه عمل کنیم که نیازمند یک طرح جامع بزرگ با توجه به شرایط اقلیمی موجود هستیم.
وی ادامه داد: دوم اینکه کارها نباید به صورت نقطه‌ای انجام شود و همه فعالیت‌ها باید را در یک راستا قرار دهیم که حتما باید فرآیند درستی برای آن تعریف کرد.
عراقی با بیان اینکه بهداشت محیط کار می‌تواند از اهداف «HSEE» باشد، اظهار کرد: یکی از مشکلات امروز این است که توسعه را به هر قیمتی می‌خواهیم، در حالی که باید از منابع بهینه و تکنولوژی‌های نو و سازگار با محیط زیست استفاده کرد.
وی، یکی از تأثیرات برجام را تعاملات علمی دانست که در توسعه می‌توانیم از تعاملات حاصل از برجام استفاده کنیم و تعاملات علمی برای جلوگیری از اتلاف وقت، سرمایه و منابع یکی از آن دستاوردهاست.
  محیط زیست برایمان نگرش نشده
معاون محیط‌زیست انسانی سازمان محیط زیست کشور هم معتقد است: حفاظت به معنای بستن و حصار کشیدن نیست؛ بلکه یعنی بهینه مصرف کنیم، نه بیشتر و نه کمتر! هرچند برخی رفتارهای انسانی فرصت تصمیم‌گیری برای آیندگان را به حداقل رسانده است. سعید متصدی یکی از اهداف این همایش را در کنار هم بودن همراه با تعامل و همکاری برای حفظ محیط زیست دانست و بر سیستم مدیریت «HSE» به عنوان نقطه تعادلی بین بهداشت، ایمنی و محیط زیست تأکید کرد.
وی به مزایای پیاده‌سازی HSE پرداخت و اظهار کرد: حفط و نگهداری و ایجاد تعادل در استفاده از منابع شامل نیروی انسانی، تجهیزات و سرمایه‌های طبیعی و محیط زیست از مزایای توجه به HSE است.
معاون سازمان محیط زیست کشور با تأکید بر اینکه فرهنگ باید نهادینه شود، معتقد است: علم محیط زیست را داریم، اما هنوز نگرش ما نشده است.متصدی، آسیب‌های رفتاری، فرآیندی، زمینه‌ای و ساختاری را از آسیب های HSE دانست که منجر به ناموفق شدن این طرح می‌شود.
  56 درصد حوادث کار در شهرک های صنعتی؛ آتش سوزی بود
مدیر ایمنی، بهداشت، محیط زیست و انرژی سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران هم با تأکید بر اینکه امسال 203 حادثه در شهرک ها و نواحی صنعتی کشور رخ داده است، گفت: 56 درصد از حوادثی که در شهرک ها و نواحی صنعتی کشور اتفاق افتاده، ناشی از حریق بوده است.
همایون توفیقی با بیان اینکه مبنای اصلی شرکت شهرکهای صنعتی پیشگیری از بروز حوادث احتمالی در واحدهای صنعتی مستقر در این محدوده‌هاست؛ افزود: 11 درصد حوادث ناشی از تعاملات بین انسان و خودرو، 3 درصد برق گرفتگی، 5 درصد انفجار، 5 درصد سقوط مصالح، 10 درصد سقوط از ارتفاع، یک درصد تصادفات، 2 درصد ناشی از گازگرفتگی و 3 درصد هم سایر بوده است.
وی هدف این مجموعه را بر مبنای پیشگیری دانست و از آموزش 82 هزار نفر ساعت در زمینه HSEE خبر داد.
جلال‌الدین امیری، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان هم با تأکید بر اینکه وضعیت مناسبی در بهداشت کار نداریم، در بحث پیشگیری حوادث گفت: همه حوادث حاد نیست؛ اما بخشی از کارفرمایان به پیشگیری به عنوان سرمایه نگاه نمی‌کنند؛ در حالی که اگر کارفرمایی، نگاه ابزاری به کارگر داشته باشد، در بحث توسعه‌ای هم دچار مشکل می شود.
  كلنگ‌زني برج دوم خشك نيروگاه مفتح
مدیر تولید برق نیروگاه شهید مفتح هم با بیان اينكه ضریب تبدیل آب به پساب در کشور بالاست، ادامه داد: نیروگاه همدان، سازمان آب منطقه‌ای و آب و فاضلاب شهري بر این شدند، آب نیروگاه از پساب شهر تهيه شود، درنتیجه خط انتقال به فاصله 46 کیلومتر و تأسیسات تصفیه‌خانه نصب شد. امير نريماني با اشاره به اينكه امسال برج خشک نيروگاه شهيد مفتح 5/1 میلیون مترمکعب صرفه‌جویی داشته است، افزود: دهه فجر امسال برج خشک دوم نیروگاه شهيد مفتح کلنگزنی می‌شود و طبق قرارداد، 18 ماهه وارد مدار می‌شود.
به گفته وی، تا سال 1400 بايد 4 واحد نیروگاه تبدیل به برج خشک شود، گفت: در صورت تبديل 4 واحد نيروگاه به برج خشك، کل مصرف آب نیروگاه به 2 میلیون مترمکعب در سال می‌رسد. نريماني بابیان اينكه سال گذشته 79 درصد مازوت و 30 درصد گاز در نيروگاه مصرف می‌شد، افزود: اکنون22 درصد مازوت و 80 درصد گاز استفاده می‌شود.وي با تأکید بر اينكه نیروگاه شهيد مفتح برای ساخت گاز تعریف‌شده و مازوت هزینه زیادی برای نیروگاه دارد، افزود: پس از نصب 4 برج خشک، ظرفیت 15 میلیون مترمکعبی که برای پساب پیش‌بینی‌شده، می‌تواند صرف توسعه نیروگاه شود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com