دود سوخت مازوت نیروگاه مفتح همدان در کل سال با آلودگی فراوان آسمان شهرستان فامنین و روستاهای اطراف و حتی برای شهرستانهای همسایه هم مشکلات در پی دارد.
نیروگاه حرارتی شهید مفتح بیش از ۲۰سال پیش در بین شهرستان فامنین و کبودراهنگ از شهرستانهای استان همدان ساخته شده است، علاوه بر استفاده از آبهای زیرزمینی شهرستان فامنین و کاهش سطح آبهای زیرزمینی در منطقه که سبب ایجاد بیش از ۲۰فروچاله در اطراف خود شده است.
نیروگاه شهید مفتح همدان یکی از نیروگاههای بزرگ کشور از نوع حرارتی با ظرفیت تولید ۱۰۰۰مگاوات برق با مساحت ۲۷۰هکتار است.
سوخت اصلی این نیروگاه گاز طبیعی بوده ولی به دلیل برخی مسائل از قبیل گرانی و افت فشار گاز و حتی استفاده بهتر از پسماند نفت از مازوت یا نفت کوره استفاده میشود.
از طرفی سالهای قبل استفاده از سوخت مازوت فقط در ایام زمستان بود اما امروزه بیش از ۲سال است که این نیروگاه در کل سال از سوخت مازوت استفاده میکند که با مشکلاتی حمل و نقل و خطرات جادهای نیز سبب آلودگی هوای منطقه شده است.
نیروگاه شهید مفتح همدان پس از مشکلات کاهش منابع آب زیرزمینی و خنک کردن برجها برای تولید برق اقدام به انتقال پساب فاضلاب همدان به نیروگاه برای رفع مشکلات آب تا حدودی گام برداشته شد اما برای سلامت و تنفس مردم شهرستان فامنین و شهرستانهای همجوار قدمی و یا حداقل ترتیب اثر نداشته است.
در پی سوختن مازوت گاز سمی دیاکسید گوگرد (SO2) منتشر میشود که مقادیر زیاد آن سلامت انسان را با خطرهای جدی مواجه میسازد.
به گزارش عصرهمدان، استاندارد دیاکسید گوگرد در هوا باید ۱۰ ppb باشد اگر بیشتر از این مقیاس ایجاد شود، مشکلات متعددی از جمله تنفسی و بیماری قلبی و غیره … را تجربه خواهیم کرد.
لذا مطالبه جدی اهالی شهرستان از مسئولان کشوری و استانی تلاش و پیگیری مکرر برای رفع این مشکل و دغدغههای شهروندان فامنین و روستاهای این شهرستان است.
در همین ارتباط نماینده مردم بهار و کبودراهنگ با تأکید بر اینکه آسیبهای نیروگاه شهید مفتح همچنان ادامه دارد؛ عنوان کرد: در مسیر رفت به حوزه انتخابیه با وزارت نفت تماس گرفتم که این چه وضعیتی است، قول دادند که بررسی کنند اما امروز که از منطقه به سمت تهران بازمیگشتم دیدم هیچ ترتیب اثری داده نشده؛ لذا کلیپی از شدت آلایندگی نیروگاه برای شما و دیگر رسانهها فرستادم تا ببینید این نیروگاه چه بلایی سر مردم میآورد؛ شاید برخی از مسئولان ما که از خدا نمیترسند حداقل از رسانهها بترسند و کاری برای مردم انجام دهند.
فتحا... توسلی در پاسخ به این پرسش که آیا محیط زیست به این مسأله ورود کرده یا خیر؟ گفت: بنده همین کلیپها و بدتر از آن را خدمت رئیس سازمان حفاظت محیط زیست فرستادم، زمستان سال گذشته قول دادند یک تیم بازرسی اعزام میکنند که انجام هم شد؛ اما بعد گفتند چون مصوبه شورای عالی امنیت ملی است، ما کار دیگری نمیتوانیم انجام دهیم. الان هم نامهای به وزارت بهداشت و درمان نوشتیم که تیمی اعزام و آسیبهایی که به مردم و منطقه وارد شده را بررسی کنید. معاونت بهداشت و درمان وطیفه دارد بیاید و بررسی کند چه آسیبی به منطقه زده است.
وی تصریح کرد: نه محیط زیست به وظایف خودش عمل میکند، نه وزارت نیرو و وزات نفت تکلیف خود را انجام میدهند و نه شورای عالی امنیت ملی تعهدات و کار خود را به درستی انجام میدهد تا جلوی این ظلم به مردم بگیرد. با این شرایط من چگونه میتوانم جواب مردم را بدهم که زیر این دود و آلودگی زندگی کنند.
توسلی گفت: ما به همه دستگاههایی که اشاره کردم و به شکلی در این قضیه مسئولیت دارند مکاتبه رسمی داشتم، تلفن زدم، جلسه برگزار کردیم اما هیچ نتیجهای نگرفتیم؛ هیچکدام از این دستگاهها تعهدات خود را انجام نمیدهند و آسیب آن را مردم میبینند. من هم به عنوان نماینده مردم قسم خوردم از حقوق مردم دفاع کنم و از رسانهها هم تقاضا دارم این موضوعات و مطالبات را منعکس کنند، شاید یکی در این کشور به داد ما برسد.