46روز پس از انتخابات پرحاشیه هیأترئیسه دوره دهم اتاق همدان و براساس درخواست دوسوم مجمع نمایندگان منتخب اتاق، انتخابات مجدد هیأترئیسه روز گذشته در فضائی پرتنش برگزار شد.
بر این اساس انتخابات دور قبلی ابطال شده و اکثریت اعضای هیأت رئیسه با انتخابات مجدد تغییر کردند. اما این انتخابات با چالشهائی همراه بود که سبب شد جلسه خارج از ساختمان اتاق و با حضور نمایندگان حقوقی از اتاق ایران برگزار شود.
انتخابات هیأت رئیسه اتاق همدان در دوم اردیبهشت سال جاری، با تبانیهائی در پشت پرده همراه بود، که نتیجه آن چینش هیأت رئیسه براساس سلیقه افرادی خارج از تصمیم نمایندگان و منتخبان فعالان اقتصادی استان بود.
چینش هیأترئیسه نشان میداد که در پشت پرده هماهنگیهائی انجام شده و سایه رئیس سابق هنوز در اتاق وجود دارد؛ که تیم بازنده با لابیگری توانسته تعدادی از اعضای ائتلاف اتاقی نو برای همه را به سمت خود بچرخاند و بر کرسیهای اتاق چیره شود.
مشکل این چینش آنجایی خود را نشان داد که فقط چند دقیقه پس از انتخابات نخست، حاشیههای آن آغاز شد.
پیگیریهای هیأت نمایندگان و برخی ریشسفیدان و مشاوران اتاقی نو برای همه سبب شد تا 2نفر از 3عضو خارجشده از ائتلاف و با جذب نظر فرد مستقل، تغییر موضع داده و با سایر اعضا همسو شوند.
در این روند، یکی از اعضای هیأت نمایندگان اتاق از طریق نامهای به اتاق بازرگانی ایران و همینطور مراجع قضائی موضوع را پیگیری کرد. این یکی از راههائی بود که برای تغییر در ترکیب هیأترئیسه انتخابات اول طی شد.
البته برخی از افراد برای حفظ کرسی تا لحظات آخر و حتی در حین برگزاری انتخابات مجدد، تلاش خود را کردند. هفته پیش نیز تلاش برای حفظ سمت در اتاق ایران ادامه داشت و وقتی اتاق ایران برای تغییر در شاکله هیأترئیسه به قطعیت رسید و در نامهای موافقت به برگزاری مجدد انتخابات را به استان ابلاغ کرد، تلاشها و التماسهای برخی از آنها برای ماندن، در استان ادامه یافت.
تلاشهای بینتیجه تا جایی ادامه یافت که در حین برگزاری انتخابات درگیریهائی برای لغو آن بهوجود آمد و سبب شد تا انتخابات خارج از ساختمان اتاق برگزار شود.
چون حواشی ایجادشده در اتاق موجود بهقدری بود که ممکن بود بهخاطر اشتباه تعدادی کمتر از انگشتان یک دست، اعتبار فعالان اقتصادی استان زیر سؤال برود، انتخابات مجدد با قاطعیت برگزار شد و هیأترئیسه جدید انتخاب شدند.
براین اساس در ترکیب هیأترئیسه تغییراتی ایجاد شد و رحیم مرتضائی بهجای علیاحسان ظفری بهعنوان رئیس اتاق انتخاب شد.
در نخستین جلسه هیأت نمایندگان، علیاحسان ظفری بهعنوان رئیس، اکبر فلاح بهعنوان نایب رئیس اول، مؤمنعلی خزائی نایب رئیس دوم، حسن حسینقلی خزانهدار و ناصر قنبرگنبدی بهعنوان منشی انتخاب شده بودند.
اما در انتخابات مجدد علاوه بر رئیس 2نفر دیگر نیز جابجا شدند. یعنی خیراله اسدی بجای فلاح بهعنوان نایب رئیس اول و رامین رحیمیان نیز بجای حسینقلی در سمت خزانهدار انتخاب شدند.
پیش از این حسین میرابیان، محمد بشیری جلال، منوچهر رضائی، خسرو طالبیرحیق و علی محمودی نیز بهعنوان هیأت نمایندگان (هیأت رئیسه سنی) برگزیده شده بودند.
اگرچه براساس پیشبینیها مسیر انتخابات هیأت رئیسه اتاق همدان بر مدار عقلانیت چرخید و اینبار فردی زیر حرف خود نزد و همه یکصدا بر توافق و ائتلاف ماندند اما تجربه گذشته این گروه نشان از شکنندهبودن این ائتلاف و انتخاب دارد.
هرچند پیشبینی میشود تا بر اساس تجربه تلخ رخداده در چند ماه گذشته، پارلمان خصوصی استان دیگر شاهد این سهمخواهیها و تفرقه نشود تا با تمرکز بر دفاع از حقوق بخش خصوصی استان تمام تلاش خود را در کمک به تولید و اقتصاد به سمت راهبری برای گذر از اقتصاد طوفانزده استان و کشور داشته باشند.