1404-02-151404-02-25bool(false) 1404-02-151404-02-25bool(false) رونمایی از نشان جهانی انگور در ملایر همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 25 ارديبهشت 1404

Today : Thu, May 15, 2025




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۴؛ سرمایه گذاری برای تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  134631 تاریخ انتشار:  1402-07-13 - 09:05 تعداد بازدید:  158
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

پس از یک‌دهه جشنواره انجام شد
رونمایی از نشان جهانی انگور در ملایر

مادستان


ملایر- سحر یوسفی - خبرنگار همدان پیام: برگی دیگر از جشنواره‌های ملایر ورق خورد و رسیدیم به جشنواره‌ای ویژه که در تاریخ ملایر ماندگار خواهد شد.

این‌بار یازدهمین جشنواره خوشه برتر ، شاهد رونمایی از سند ثبت جهانی انگور دره جوزان ملایر بود ، نشانی که از قدمت چند صد‌ساله تولید انگور و تلاش مردمان سخت‌کوش این خطه زرخیز حکایت دارد .

این جشنواره با حضور معاون آب و خاک وزارت جهادکشاورزی ، رئیس سازمان جهادکشاورزی همدان ، فرماندار ملایر ، جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی و با همت جهاد کشاورزی ملایر ، شرکت تعاونی پیمان گستر ، دهیار و شورای اسلامی روستای جوزان در روستای تاریخی جوزان برگزار شد.

رونمایی از نشان جهانی انگور ، اعلام اسامی برندگان مسابقه خوشه برتر ، برپایی غرفه‌های فروش محصولات کشاورزی ، صنایع دستی ، آش محلی و ... اجرای موسیقی و سازو دهل ، اجرای گروه تواشیح ، حمل تبق‌های مروار از محصولات محلی و پذیرایی از مهمانان با انگور‌های طلایی و کلوچه محلی از جمله برنامه‌های این جشن بزرگ بود .

فرماندار ملایر در این آئین گفت : شهرستان ملایر به شهر جشنواره‌ها تبدیل شده که عمدتاً مبتنی بر محصولات کشاورزی و صنایع غذایی است .

سلمان اسماعیلی با اشاره به جشنواره‌های آلبالوی زنگنه ، شوریجات و ترشیجات سامن ، شیره‌پزی‌ ازناوله، خوشه برتر جوزان و جشنواره گردو و بادام علی‌آباد ، توسعه و رونق گردشگری ، معرفی بیشتر محصولات ملایر و جاذبه‌های فرهنگی ، تاریخی و تفریحی و رونق اقتصادی را از اهداف برگزاری این جشنواره‌ها عنوان کرد.
وی بیان کرد: در یازدهمین جشنواره خوشه برتر ، علاوه بر تجلیل و تقدیر از برگزیدگان این مسابقه ، از سند تاریخی و مهمی رونمایی می‌کنیم که برای همیشه به نام ملایر و دره جهانی جوزان ثبت شده است .

اسماعیلی با اشاره به ثبت انگور دره جوزان به عنوان ۵۳ اثر ماندگار و مهم غذایی دنیا در سازمان فائو ، گفت : در این مسیر رقبای جدی زیادی داشتیم و داریم اما با تلاش‌ها و پیگیری‌هایی که انجام شد این افتخار نصیب ملایر شد.

  ۲۷۶هزار تن تولید سالانه انگور در ملایر

وی ادامه داد : از ۱۲ هزار هکتار باغ انگوری که در شهرستان ملایر داریم سالانه بصورت میانگین ۲۷۶ هزار تن انگور از این باغات برداشت می‌شود که در نوع خود بینظیر است .

  تولید ۴۳هزار تن کشمش و ۸۱۰۰ تن شیره در ملایر

اسماعیلی با بیان اینکه عمده محصولات تولیدی باغداران به کشمش تبدیل می‌شود ، گفت : به‌طور میانگین ۴۳ هزار تن کشمش در ملایر تولید می‌شود که صادرات‌محور است و در عین حال ملایر تولید کننده ۸۱۰۰ تن شیره در سال است .

 نقشه راه تولید انگور در ملایر تدوین شده است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی همدان با بیان اینکه استان همدان ۸۰ هزار هکتار باغ دارد ، گفت : شهرستان ملایر قطب باغبانی استان است و ۲۹ درصد باغ استان همدان در شهرستان ملایر است که از لحاظ عملکردی ۳۷ درصد تولید را به خود اختصاص داده است .

رضا بهراملو افزود : عملکرد متوسط انگور که ۵۰ درصد باغات ملایر را تشکیل می‌دهد در ملایر ۲۴ تن در هکتار است این درحالی است که در کشور ۱۴ تن و در استان همدان ۱۸ تن در هکتار است .

وی ثبت انگور دره جوزان ملایر در سازمان فائو را بسیار حائز اهمیت دانست و گفت : در این راستا نقشه راه تولید انگور در شهرستان ملایر تدوین شده که نحوه عملکرد را بصورت علمی تعیین می‌کند.

بهراملو افزود : از جمله مواردی که در نقشه راه دیده شده است طرح فراز است که سبب افزایش بازدهی، کاهش مصرف آب و جلوگیری از سرمازدگی می‌شود.

 ملایر رتبه نخست اجرای طرح فراز در استان

وی گفت : از ۳۰۰ هکتار طرح فراز استان ، ۲۰۰ هکتار در ملایر اجرا شده و از این لحاظ شهرستان ملایر رتبه نخست را به خود اختصاص داده است .

بهراملو با اشاره به رتبه نخست ملایر در گیاهان دارویی ، گل محمدی و آلبالو در استان ، گفت :  با توجه به ظرفیت‌های ملایر ، این شهرستان بصورت ویژه در بخش کشاورزی استان دیده می‌شود .

  اجرای طرح از آبخیز تا جالیز و لایه‌روبی قنوات در ملایر

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی نیز با بیان اینکه آبرسانی و ارتقای راندمان آبیاری از وظایف اصلی حوزه آب و خاک وزرات جهاد کشاورزی است ، گفت : حدود ۳۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای این حوزه مصوب شده است.

 صفدر نیازی شهرکی با اشاره به برگزاری نشست رفع مشکلات حوزه کشاورزی ملایر ، بیان کرد : طرح از آبخیز تا جالیز توسط وزارت جهاد کشاورزی با همکاری منابع طبیعی در دست اجرا است که در این راستا مصوبات خوبی برای ملایر تعریف کردیم و مقرر شد نخستین تخصیص استان به قنات‌های این منطقه صورت گیرد .

وی با اشاره به تهیه و مطالعه ۴ پروژه از آبخیز تا جالیز در استان همدان گفت : ملایر ۶۲۰ قنات دارد که مقرر شده است ۱۰ قنات این منطقه لایه‌روبی و ترمیم شود .
نیازی شهرکی افزود : تجهیز و نوسازی اراضی ۴ روستا در حال مطالعه است که اعتبار برای تسطیح و تمام عملیات تجهیز آن انجام می‌شود .

وی گفت : در حوزه آبیاری تحت فشار و آبیاری موضعی نیز مقرر شد در ۳۰۰ هکتار از اراضی شهرستان انجام شود .

حجت‌الاسلام احد آزادیخواه، نماینده مردم ملایر در مجلس نیز به برگزاری جلسه‌ای در شهرستان با حضور معاون آب و خاک وزارت جهادکشاورزی اشاره و تصریح کرد : یکی از مصوبات این جلسه سرمازدگی باغات و اجرای پروژه «از آبخیز تا جالیز» بود که تأمین اعتبار شد و در حوزه آب در دره جهانی جوزان اتفاقات خوبی رقم خواهد خورد.

گفتنی است ؛ در این جشنواره ،مهسا جعفری‌جوزانی از ملایر، امیرعلی ریحانی از ارومیه و عباس سرکبود از ملایر در بخش باغداران برتر انتخاب شدند و تندیس جشنواره را دریافت کردند همچنین امید مرادی‌فر از استان مرکزی به عنوان تولیدکننده سنگین‌ترین خوشه معرفی و تقدیر شد .

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com