صدای بحران آب در نهاوند به صحن مجلس رسید همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  125773 تاریخ انتشار:  1401-05-25 - 09:14 تعداد بازدید:  138
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

صدای بحران آب در نهاوند به صحن مجلس رسید

مادستان


■ مدیریت منابع آب تا  درخواست شهبازی از وزیر جهاد برای اعتباربتنی کردن نهرهای کشاورزی
 

 نهاوند- معصومه کمالوند-خبرنگار همدان پیام: مشکلات کم آبی آن هم در شهرستانی که نام شهر سراب‌ها را  به یدک می کشد و حداقل ۹سراب با رودهای خروشان  و چشمه های جوشان را بر شانه های خود جاری دارد  و معیشت و اقتصاد مردمان آن هم بر پایه کشاورزی می چرخد، ضرورت یافتن راهکار اجرایی برای کنترل و مدیریت آن پیش از حاد شدن موضوع و تحت‌تأثیر قرار دادن سایر مسائل شهرستان ،را دوچندان کرده است.
نماینده نهاوند در نطق پیش از دستور به بیان مشکلات کشور و حوزه انتخابیه خود پرداخت. این دومین نطق شهبازی در مجلس بود،شهریور سال گذشته (۱۴۰۰) اولین سخنرانی او درباره مشکلات شهرستان در مجلس بود.
 مشکلات اقتصادی ، معیشتی، تعیین تکلیف برجام، بحران آب ،  محیط زیست و مشکلات شهرستان در حوزه های مختلف عناوین مهم نطق پیش از دستور نماینده نهاوند بود.
آب هم از جمله مواردی بود که صدای بحرانی اش به واسطه نطق نماینده نهاوند به صحن مجلس رسید.

 وعده وزیر برای بتنی شدن نهرهای کشاورزی
پیش از این هم در جریان سفر رئیس‌جمهوری و هیات دولت ،وزیر جهاد کشاورزی در نهاوند حضوریافت و به همراه فرماندار و نماینده نهاوند از نهرهای کشاورزی این شهرستان که به‌صورت سنتی باغات و مزارع تحت پوشش را تغذیه می دهد بازدید کردند و برای بتنی شدن آن وعده داد.

 حمایت قالیباف برای تسریع در اجرای سد گرین
البته پیش تر هم قالیباف رئیس مجلس ایران در جریان سفرش به نهاوند و حضور در یادواره شهید سلگی،به بازدید از سد گرین رفت و برای ادامه این پروژه که حدود تیم قرن است که بر سر زبان مردم منطقه است،گفت؛ اجرا و پیشرفت سد گرین و تأمین آب شرب کشاورزی منطقه را حمایت و کمک خواهیم کرد. سد گرین اگر بشود اجرای آن سرعتی بخود بگیرد ،می تواند در تأمین آب مورد نیاز منطقه بسیار مؤثر باشد.

 قرارگاه سازندگی و گروه‌های جهادی پای ثابت آبرسانی در روستاها
اما پیش تر و البته می توان آن را یک بسته حمایتی خاص هم عنوان کرد که قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه ،گروه‌های جهادی و بسیج همواره پای ثابت اجرای طرح های آبرسانی به روستاهای دارای مشکل آب آشامیدنی  بوده است که با همکاری اداره آبفای نهاوند رفع مشکل و در تأمین آب اقدام کرده و معمولاً هم ادامه دارد.

 مطالبه باغداران و کشاورزان برای تأمین آب
با همه‌ی این شرایط وضعیت آب در نهاوند با آن ویژگی های خاص آبی، این روزها به دغدغه ی مهمی برای کشاورزان و باغداران در شهرستان تبدیل شده است ،و دیدارها و گفتگوهای آن ها در طول هفته و حضور در فرمانداری  آخرین یا تنها راهکار آن ها برای تلاش در رفع این مشکل است.

 ممنوعیت کشت دوم
اما ابتدای سال زراعی با توجه به شرایط آبی،کشت دوم در نهاوند ممنوع اعلام شد اگرچه این موضوع رعایت نشد.

اصلاح الگوی کشت و سیستم آبیاری
اصلاح سیستم آبیاری و یا فرهنگ الگوی مصرف در حوزه آب آشامیدنی و هدایت کشاورز و باغدار به استفاده از روش های نوین و‌ خداحافظی با روش های سنتی که سال هاست مطرح اما چندان استقبال نمی شود.
هدر رفت حجم قابل توجهی از آب در سیستم های سنتی و معایب در سرچشمه هاست که توجه به آن  از اولویت اقدامات در این حوزه است.
از باغدارانی که برای سیراب کردن باغ و مزارع خود اغلب آب را به جبران روزهای کمبود، در اراضی رها می کنند تا مشترکانی که آب آشامیدنی را برای کشت و کار در حیاط منزل خود مصرف می کنند و صیفی‌جات از خیار و بادنجان و گاهی هم سیب زمینی و سبزی ، باید مدیریت شود.

 هزار و ۱۶۰چاه عمیق
بنا بر آمار اردیبهشت ۱۴۰۱ ، در شهرستان نهاوند هزار و ۱۶۰ چاه عمیق و نیمه عمیق مجاز وجود دارد که حدود ۸۰۰ مورد آن برای مصارف کشاورزی و مابقی برای مصارف صنعتی، خدماتی و شرب مورد استفاده قرار می‌گیرد.
اما در برخی خانه ها هم چاههای عمیق حفر و برای امور شستشو و کشاورزی در محوطه ی منازل مسکونی استفاده می شود.

 نیاز اعتبار۵۰میلیاردی
نماینده نهاوند در مجلس شورای اسلامی در نطق پیش از دستور خود در کنار طرح مشکلات نهاوند در حوزه صنعت،معیشت ، افزایش کد رشته های دانشگاهی در مراکزآموزش عالی شهرستان، توجه به پروژه های نیمه کاره حوزه راه که نیازمند تزریق اعتبار است،همچنین تأمین تجهیزات حوزه بهداشت و درمان به‌ویژه دو بیمارستان شهرستان، بر رفع مشکلات کشاورزان در حوزه آب ،خواستار حمایت وزیر جهاد برای تکمیل هرچه سریعتر سد نهاوند و تأمین اعتبار بتنی کردن نهر شعبان، نهر راج و سایر نهرهای شهرستان برای حل بحران آب و تأمین آب مورد نیاز شد.
پیش از این شهبازی برای این اقدام از درخواست  ۵۰میلیارد اعتبار برای بتنی شدن نهر راج شعبان و گبری خبرداده بود.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com