انتقاد تند و تیز مردم از رسانه‌ها همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  129991 تاریخ انتشار:  1401-11-10 - 16:29 تعداد بازدید:  593
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

انتقاد تند و تیز مردم از رسانه‌ها

نویسنده : یاسر زارعی

مادستان


 دهه هشتادی تنها متعلق به افراد نیست، ممکن است رسانه‌ای در این دهه متولد شود و صدای هم نسلانش شود.

روزنامه دهه هشتادی که با داعیه مردمداری و شعار مستقل بودن از جریانات فکری رشد کرده است و اکنون در سن 19سالگی به دوران جوانی ورود می‌کند.

امسال بر خلاف سال‌های گذشته خبری از جشن نیست زیرا دل و دماغ شادی نیست و روزنامه‌نگاران گرفته‌تر از همیشه هستند.

اکنون شمع این محفل خاموش مانده به یاد خبرنگارانی که خود را به آب و آتش زدند تا خبری داغ و پر سوز بنویسند ولی ماه‌هاست خبری از قلمشان نیست.

دامنه اعتراضات در چند ماه گذشته گروه‌های مختلفی را درگیر و برخی حرفه‌ها را با محدودیت‌هایی همراه کرد که رسانه‌ها نیز باید مانند اینترنت  اخبار جامعه را با فیلتر شدیدتر منتشر کنند و هیچ فیلترشکن داخلی در این مدت نتوانست برای مردم و مخاطبش رضایت‌بخش باشد.

این روزهای پر التهاب،پرسش‌های بی پاسخ بسیاری را برای روزنامه نگاران کشور به خصوص در فضای محافظه‌کارانه استان مطرح کرده است، پرسش‌هایی که پاسخ آنها شاید به فهم به نسبت عمیق تاریخی و اجتماعی نیاز داشته باشد.

چند ماه پر‌ التهاب، اعتراض و درگیری با صدای رسانه‌هایی که آنسوی مرزها م با رنگ و سلیقه خودشان تغذیه رسانه ای مردم را در دست گرفتند تا افراد دورتر و بی میل تر از همیشه به رسانه ملی و مطبوعات وارد شوند. فضای ملتهب که در کشور حادث شد اگر با محدودیت رسانه ها ادامه نمی یافت، شاید نه مخاطبان را از دست می‌رفت و نه فضای بی اعتمادی ایجاد شده شکل می‌گرفت.

در دنیایی که مردم از طریق شبکه‌های مجازی به سرعت نور در جریان آخرین اخبار قرار می‌گیرند روزنامه‌نگاران جزو مظلوم‌ترین قشر مطبوعات به حساب می‌آیند، باید تعقیب و تحلیل اخبار را در قالب گزارش‌های تولیدی در دستور کار خود قرار دهند و اجازه ندهند با تعقیب شیوه‌های اطلاع‌رسانی 3 دهه گذشته از دنیای اطلاع‌رسانی امروز عقب بمانند.‌

 روزنامه‌های مستقل در این بین از همیشه تنهاتر شدند که نه می‌توانستند صدای بخشی از مردم باشند نه می‌شد نقدی بر شرایط پیش‌آمده کنند.

به گفته یونس شکرخواه، استاد ارتباطات، "تقلیل" مفاهیم رسانه ها را به مرور از میدان خارج می‌کند، متأسفانه تقلیل مفهوم ارتباطات به عنوان رسانه و بدتر از آن تقلیل مفهوم رسانه به روزنامه‌نگاری و در نهایت تقلیل مفهوم روزنامه‌نگاری زنگ خطر بزرگی است که رسانه‌های ما را به سمت بیراهه می‌برد.

در این گزارش با مردمی گفت و گو کردیم که به بیان ساده بی میل به رسانه هایی که اخبار خلاف واقع منتشر کرده اند، شدند:

 در این مدت رسانه‌ها همراه مردم نبودند

یکی از دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا در گفت و گو با همدان پیام گفت: زمانی که ما از رسانه ملی صحبت می‌کنیم یعنی مسائل و مشکلات مردم باید در این رسانه منعکس شود اما در این اتفاقات گذشته شما یک خبر را بیاورید که تماماً به نفع مردم باشد اما متأسفانه آن‌قدری که در این مدت از مسئولان حمایت ‌شد از مردم نشد در حالی که اولویت رسانه ها باید بیان صادقانه وضعیت مردم باشد.

بابایی با بیان اینکه بیشترین اخباری که دنبال می‌کنم از طریق کانال‌های تلگرامی و اینستاگرامی مربوط به مسائل کشور و بین‌المللی است،گفت: وقتی رسانه های داخلی نتوانستند اعتماد سازی کنند،هرکسی باشد به دنبال دیگر شبکه ها می رود زیرا وظیفه اصلی رسانه‌ها بیان واقعیت به مردم است.

وی افزود: رسانه‌ها به جای اینکه سعی بر پوشاندن مسائل حقیقی و جاری جامعه داشته باشند،باید همراه مردمی باشند که از وضعیت موجود ناراضی هستند.

 به صداوسیما امیدی نیست

یکی از شهروندان همدانی که در اداره دولتی مشغول به کار است با بیان اینکه در حال حاضر فضای مجازی بیشترین دنبال کننده را دارد،گفت: روزنامه‌ها برای مردم گران است و صدا و سیما هم با توجه به نوع موضوعاتش جذابیتی ندارد،از طرفی رسانه‌ها با توجه به وضعیت اخیری که در کشور رخ داد آنطور که باید وشاید وقایع اجتماعی را بیان نمی‌کنند و یکی از دلایلی که استقبال نمی‌شوند به خاطر بیان نشدن واقعیت‌ها است.

اسدی با اشاره به اینکه امروزه روزنامه‌های مکتوب کمتر مورد استقبال قرار می‌گیرند،گفت: من در طول روز سعی می‌کنم به مدت 30 الی 40 دقیقه کتاب بخوانم و یا روزنامه مطالعه کنم، که بیشتر روزنامه‌های محلی را دنبال می‌کنم.

وی که دوران میانسالی را می‌گذراند، گفت: سعی می‌کنم از رسانه‌های کاغذی بیشتر استفاده کنم و اگر بخواهم به روزنامه همدان‌پیام باتوجه به اعتراضات کشور از صد، نمره دهم به آن نمره 40 یا 50 می‌دهم چون فکر می‌کنم که باید مسائل روز و نگاه کارشناسانه در این رسانه تقویت شود.

 دسترسی به فضای مجازی سخت‌تر شده است

همچنین یکی دیگر از جوانان همدانی که با مدرک لیسانس به تازگی فروشنده فروشگاه زنجیره‌ای شده است، گفت: با توجه به اینکه دسترسی به فضای مجازی در چند وقت اخیر سخت شده است اگر بخواهم اخبار را پیگیری کنم به اجبار تلویزیون مشاهده می‌کنم.

رضایی با بیان اینکه زمان زیادی را باید در فروشگاه باشم،گفت: به دلیل مشغله زیاد به هیچ‌وجه وقت مطالعه ندارم ولی آنچه که اهمیت دارد اولویت قرار دادن موضوعات معیشتی و اقتصادی برای رسانه باید در اولویت باشد، اگرچه مسئولان توجهی به دغدغه های مردم ندارن پس رسانه‌ها پیگیر مسائل روز جامعه باشند تا مخاطب را با خود همراه کنند.

وی افزود: به نظر من جذابیت مطالب در رشد مخاطب تأثیر مستقیمی دارد حتی اگر مطالب روزنامه کاغذی باشد اگر مطالب برای مخاطب خواندنی باشد به سمت کانال و یا روزنامه کاغذی جذب خواهد شد.

 رسانه‌ها وظیفه دارند نگرانی را از مردم دور کنند

توپچی یکی از بانوان بازنشسته آموزش و پرورش نیز گفت: وظیفه روزنامه باید اطلاع‌رسانی واقعی و حقیقی باشد و تمامی رسانه‌ها باید طوری اخبار را پوشش دهند که نگرانی را از مردم دور کنند.

وی در ادامه گفت: تا جایی که امکان دارد مسائل و مشکلات با زبان صادقانه باید بیان شود تا مسائل به‌وجود آمده برای مردم ابهام یا بی اعتمادی ایجاد نکند.

 توپچی افزود: من به عنوان یک فرهنگی سعی می‌کنم در زمان اوقات فراغتم روزنامه مطالعه کنم و چون روزنامه همدان پیام نسبت به سایر روزنامه‌های دیگر مردمی‌تر است بیشتر آن را از طریق فضای مجازی دنبال می‌کنم و به این روزنامه نمره عالی می‌دهم.

 اخبار روزنامه را دنبال می‌کنم

شهروند دیگری که دریکی از مغازه‌های واقع در خیابان مهدیه کار می‌کند، گفت: به دلیل نزدیکی مغازه ما به دفتر روزنامه همدان پیام بیشترین اخبار را از طریق روزنامه کاغذی می‌خوانم زیرا هم سبب افزایش آگاهی و اطلاعات می‌شود و هم احساس می‌کنم تمامی اخبار مربوط به استان را پوشش می‌دهد و اولویت اصلی خود را دغدغه و پیام‌های مردمی قرار می‌دهد.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com