رییس اداره دامپزشکی شهرستان رزن از اجرای آزمایش مشمشه بر روی65 راس اسب موجود در اسبداریهای این شهرستان توسط کارشناسان دامپزشکی خبر داد.
بهروز شیرزادی با بیان اینکه مشمشه نوعی بیماری نادر و بالقوه کشنده باکتریایی است که از تک سمیهای آلوده به انسان منتقل میشود، گفت: در راستای مبارزه با بیماریهای مشترک بین انسان و دام، کارشناسان دامپزشکی این شهرستان آزمایش مشمشه که از بیماریهای قدیمی و خطرناک مشترک بین انسان و تک سمیان (اسب، الاغ و قاطر) است را در جمعیت اسب های متمرکز شهرستان رزن را انجام میدهند.
وی با اشاره به اینکه عامل بیماری مشمشه باکتری Burkholderia mallei است، بیان کرد: تک سمیان (اسب، الاغ و قاطر) به عنوان میزبان اصلی باکتری بورخولدریا مالئی (عامل مشمشه) در طبیعت هستند.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان رزن افزود: تشخیص به موقع این بیماری در انسان خیلی مهم بوده و این بیماری خطرناک با درگیر ساختن دستگاه تنفس در انسان و با درمان نکردن آن می تواند موجب مرگ شخص مبتلا شود، که در همین راستا هر ساله ادارات دامپزشکی نسبت به آزمایش مشمشه جمعیت تک سمی که ناقل و مخزن بیماری هستند اقدام نموده و چنانچه مورد مثبتی مشاهده شود نسبت به معدوم سازی دام راکتور اقدام می نمایند.
شیرزادی اضافه کرد: بیماری در اسب معمولا به ۳ صورت حاد، مزمن و مخفی وجود دارد؛ در فرم حاد علائم بسیار شدید شامل ترشحات چرکی از دستگاه تنفسی است و در فرمهای دیگر ممکن است اسب بیمار علائم بالینی را نشان ندهد، ولی به دلیل اینکه ناقل بیماری است بسیار خطرناک است.
وی با بیان اینکه این بیماری در انسان به دنبال تماس مستقیم با حیوانات آلوده یا تماس با بافتهای آنها منتقل میشود، گفت: عامل بیماری از طریق ضایعات پوستی یا مخاط ملتحمه، دهان یا بینی وارد بدن میشود.
شیرزادی تصریح کرد: عامل این بیماری به سهولت توسط نور، حرارت و ضد عفونی کننده های معمولی از بین می رود و در محیط آلوده بیش از شش هفته باقی نمی ماند.
وی با اشاره به اینکه حیواناتی که تغذیه نامناسبی دارند و یا در محیطهای نامطلوب نگهداری می شوند از حساسیت بیشتری برخوردارند، خاطر نشان کرد: هیچ نوع واکسن موثری برای پیشگیری از بیمـاری به بازار عرضه نشده است؛ با توجه به اینکه این بیماری در دام قابل درمان نیست، لذا مهمترین راه کنترل و ریشه کنی این بیماری آزمایش و شناسایی است که حیوانات آلوده حذف و در شرایط بهداشتی دفن می شوند.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان رزن عنوان کرد: به مردم توصیه میکنیم که قبل از مراجعه به باشگاههای سوارکاری، پانسیونها و محلهای نگهداری اسب، حتما با دامپزشکی شهرستان تماس گرفته و از مجاز بودن محل پرورش اسب و سلامت اسبها اطمینان حاصل کنند.