مدیرکل صمت استان بهعنوان رئیس هیأت نظارت بر دهمین انتخابات اتاق بازرگانی همدان انتخاب شد.
ثبتنام برای شرکت در انتخابات هیأت نمایندگان پارلمان بخش خصوصی استان از چهارم بهمن سالجاری آغاز شده و تا ساعت 12 شب یازدهم بهمنماه در سامانه اتاق ایران ادامه دارد.
اتاق بازرگانی همدان دارای حدود 340 عضو با کارت بازرگانی فعال، است که همه فعالان اقتصادی دارای شرایط میتوانند در این انتخابات شرکت کنند.
انتخابات اتاق بازرگانی همدان چهارشنبه 10 اسفند سالجاری همزمان با سایر استانهای کشور بهصورت الکترونیکی در اتاق بازرگانی همدان برگزار میشود.
در این رقابت 15 نفر بهعنوان نماینده انتخاب میشوند که 5 نفر از آنها از بین صنعتگران، 4 نفر از بین بازرگانان، 4 نفر بهعنوان نمایندگان بخش کشاورزی و 2 نفر از بین معدنکاران خواهدبود.
برای نظارت بر این انتخابات نیز 5 نفر به عنوان هیأت نظارت بر انتخابات تعیین شدهاند که4 نفر از بین معتمدین اتاق بازرگانی به تأیید اتاق بازرگانی کشور و یک نفر بهعنوان نماینده دولت با حکم وزیر صمت انتخاب شدهاند.
شرایط داوطلبان عضویت در هیأت نمایندگان
وفق بند7 ماده ۵ آئیننامه تشکیل و نحوه فعالیت هیأت نمایندگان اتاق ایران و اتاقهای شهرستان، اشخاص با داشتن شرایط ذیل میتوانند داوطلب عضویت در هیأت نمایندگان شوند:
الف) داشتن کارت عضویت معتبر حقیقی و یا حقوقی با حداقل ۲ سال سابقه عضویت پیوسته و یا ناپیوسته
ب) تابعیت ایرانی و داشتن اعتقاد به نظام جمهوری اسلامی ایران
ج) عدم سابقه ورشکستگی به تقصیر و تقلب
د) عدم محکومیت به مجازاتی که موجب محدودیت از حقوق اجتماعی میشود.
هـ) احراز اهلیت تجاری و یا فعالیت اقتصادی علاوه بر شرایط فوق، وفق مستندات و مدارک تقدیمی و یا استعلام از مراجع مسئول یا بارگذاری مدارک از طریق داشتن یکی از شروط زیر بنا به تأیید اولیه هیأت نظارت بر انتخابات اتاق شهرستان و تأیید نهایی انجمن نظارت بر انتخابات.
نحوه ثبتنام و اعلام نامزدی عضویت در هیأت نمایندگان
به استناد تبصره ذیل بند ۱۳ ماده ۵ آئیننامه و مصوبات انجمن نظارت بر انتخابات مقرر است فرایند ثبتنام، اخذ رأی، شمارش رأی، اخذ شکایت و ... بهصورت الکترونیک برگزار شود. از اینرو متقاضیان از ساعت و تاریخ اعلام شده (از ساعت ۸ صبح روز سهشنبه ۴ بهمنماه ۱۴۰۱ تا پایان روز سهشنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۱) میتوانند از طریق ورود به سایت انتخابات اتاق ایران و طی مراحل و فرایندهای مندرج در سامانه و بارگذاری مستندات و تکمیل فرمهای مربوطه و اخذ کد رهگیری نسبت به ثبتنام اقدام کنند.
تبصره ۳: چنانچه هریک از داوطلبان به هر دلیل موفق به ثبتنام بهصورت الکترونیک نشوند میتوانند در بازه زمانی مذکور با در دست داشتن مستندات لازم به هیأت نظارت بر انتخابات اتاق شهرستان مراجعه و نسبت به ثبتنام و تحویل مدارک و اخذ رسید چاپی حاوی کد رهگیری ثبتنام اقدام کنند.
تبصره ۴: همه متقاضیان ثبتنام باید برای ثبتنام نسبت به بارگذاری یا ارائه مدارک اعلام شده اقدام کنند.
مدارک مورد نیاز به منظور بارگذاری یا ارائه برای ثبتنام
۱) تصویر روزنامه رسمی آخرین تغییرات مدیران برای اشخاص حقوقی
۲) اصل صورتجلسه هیأت مدیره مبنی بر تصویب کاندیداتوری عضو هیأت مدیره یا مدیرعامل از سوی شخص حقوقی.
۳) ارائه و یا بارگذاری کارت عضویت یا کارت بازرگانی معتبر برای اشخاص حقیقی و یا حقوقی.
۴) تکمیل فرمهای مربوط به ثبتنام.
فرمهایی که باید برای ثبتنام تکمیل شوند
- خود اظهاری در خصوص عدم تصدی مسئولیت یا داشتن رابطه استخدامی در دستگاههای اجرای موضوع ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری
- خود اظهاری در خصوص نوع فعالیت به تفکیک بخشهای بازرگانی، صنعتی، معدنی و یا کشاورزی
- خود اظهاری مبنی بر عدم سابقه ورشکستگی به تقصیر و تقلب و عدم محکومیت به مجازاتی که موجب محرومیت از حقوق اجتماعی و سپردن تعهد مبنی بر اینکه چنانچه در جریان انتخابات یا بعدازآن و در طول دوره عضویت افراد در هیأت نمایندگان بهموجب حکم قطعی دادگاه صالح، محکومیت کیفری مؤثر بودن داوطلب یا عضو هیأت نمایندگان صادر شود. عضویت آن فرد در هیأت نمایندگان لغو گردیده و اعتراضی نداشته و مسموع نخواهد بود.
-ارائه فرم خود اظهاری و مستندات مؤید استعفای آنان از شغل قبلی خود یک ماه پیش از ثبتنام توسط کارمندان اتاقها و کارمندان دستگاههای اجرائی دولتی (موضوع ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری) جهت عضویت در هیأت
تبصره ۵: به کلیه متقاضیان توصیه میشود آخرین نسخه اصلاح شده آئیننامه فوقالاشاره را که در آدرس اینترنتی مذکور بارگذاری شده است بهطور کامل مطالعه کنند.
تبصره ۶: چنانچه در طی مراحل و فرایندهای برگزاری انتخابات و تشریفات قبل و بعد از انتخابات عدم صحت هریک از مستندات و مدارک تقدیمی متقاضیان برای انجمن نظارت احراز شود. انجمن ضمن لغو نامزدی و یا عضویت فرد در هیأت نمایندگان، نامبرده را به اتهام ارائه اسناد خلاف واقع به کمیسیون انضباطی اتاق ایران معرفی خواهدکرد.
اتاق بازرگانی همدان، مؤسسهای غیرانتفاعی است که دارای شخصیت حقوقی و استقلال مالی میباشد. این تشکل، جهت ایجاد هماهنگی و همکاری میان بازرگانان و صاحبان صنایع و معادن، در مراکز تجاری مهم مملکتی، با تصویب دولت و برای هماهنگی فعالیتهای خود و چانهزنی با نهادهای حکومتی برای تأمین منافعشان فعالیت میکند.
اتاق مدیریت دبیرخانه شورا، گفت و گوی دولت و بخش خصوصی را بر عهده دارد.
هدف پارلمان بخش خصوصی، دفاع از بخش خصوصی و تلاش برای توسعه و تسهیل تجارت داخلی و خارجی در استان است.
ایجاد هماهنگی و همکاری بین بازرگانان و صاحبان صنایع و معادن و کشاورزی در اجرای قوانین مربوطه و مقررات جاری مملکتی و ارائه نظر مشورتی در مورد مسائل اقتصادی استان و کشور اعم از بازرگانی، صنعتی و معدنی و مانند آن به قوای 3گانه از جمله اختیارات اتاق است.
در جلسات این اتاق، نمایندگان دولت و بخش خصوصی شرکت میکنند.
همکاری با سازمانهای دولتی و مؤسسات وابسته یا تحت نظارت دولت و نیز شهرداریها، از جمله ارائه مشاوره در زمان تهیه لوایح و مقرراتی که با امور بازرگانی و صنایع و معادن ارتباط دارد، از وظایف این اتاق بهشمار میرود.