شهرک صنعتی 15 درصد آب لالجین را می‌نوشد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  73956 تاریخ انتشار:  1395-07-14 - 05:45 تعداد بازدید:  3784
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

لالجینی‌ها از افت فشار آب گلایه دارند
شهرک صنعتی 15 درصد آب لالجین را می‌نوشد

مادستان

لالجين- احمد رجبي‌راغب- خبرنگار همدان‌پيام: تابستان هم گذشت، اما همچنان كم‌آبي و افت آب‌هاي زيرزميني نُقل محافل عمومي و رسمي است و مصرف بهنيه آب يكي از پرطمطراق‌ترين مقولاتي است كه همواره بر آن تأكيد شده و كمتر كسي است كه به آن جامه عمل بپوشاند.
رسانه‌هاي ديداري و شنيداري و كارشناسان، جنگ آینده را بر سرِ آب قلمداد مي‌كنند و اين اهميت موضوع را صدچندان مي‌كند.
تابستان امسال شهروندان لالجين هم طعم كم‌آبي را چشيده و با افت فشار آب حتي در طبقات نخست واحدهاي مسكوني خود مواجه بودند.
 آب بدطعم می‌خوریم!
معين از شهروندان لالجيني، كيفيت طعم آب را بسيار بدمزه دانست و گفت: ميزان آهكي بودن آب نسبت به سال‌هاي قبل افزايش يافته است و همواره طعمِ چاي و آب بسيار بد مزه مي‌شود. خانم خانه‌داري هم با در دست داشتن كتري كه پر از آهك و جرم است، گفت: اين وضعيت آبي است كه مصرف می‌کنیم؛ پس چرا مسئولان فكري نمي‌كنند؟
اكبر هم يكي از شهروندان لالجيني است. وي در پاسخ به مشكلات آب شرب لالجين به خبرنگار ما گفت: متأسفانه آب لالجين بسيار سنگين است و اين موجب شده تا مزه خوش‌طعم آب را ديگر احساس نكنيم که اميدواريم مسئولان توجه ويژه‌اي به اين امر داشته باشند.
به گفته وی، منزل بنده كه در طبقه دوم واقع شده است، اما از ساعات ابتدايي صبح تا پاسي از شب با نبود آب مواجه‌ایم.
  دست یاری همگان به مصرف بهینه آب
بخشدار لالجين هم در توضيح اين موارد مي‌گويد: به دور از پيش‌داوري‌ها ضروري است، مردم و بویژه رسانه‌ها به كمك مصرف بهينه آب روي بياورند.
رضا حاكمي ادامه داد: اما بر اساس پيگيري‌هاي انجام شده و نتايج آزمايش‌های دوره‌اي در دو شاخص بهداشتي و كيفيت شيميايي، مشكل بهداشتي برای آب شرب لالجين وجود ندارد؛ اما به دليل املاح بالا، اصطلاحاً جزو آب‌هايی با سختي بالاست كه مشخصه آن ايجاد رسوم و جرم بالا در ظروف و كدر شدن رنگ چاي و احياناً كلره است.این وضعیت از نظر علمي ثابت شده که براي سلامتي انسان مضر نيست، اما كارشناسان براي تعديل املاح آب، توصيه به استفاده از دستگاه تصفيه خانگي مي‌كنند.
وي در ادامه خواستار تلاش همگاني براي استفاده درست از آب‌های زيرزميني در تمام مؤلفه‌هاي كشاورزي، خدماتي، خانگي، صنعتي و ساير موارد شد.
  افت فشار آب، گلایه لالجینی‌هاست
در ادامه با هماهنگي به عمل آمده با بخشدار؛ اعضاي شوراي اسلامی شهر و رئيس شركت آب‌وفاضلاب بخش لالجين سري هم به مجتمع آبرساني لالجين زده و از نزديك با محيط و مشكلات موجود آشنا شدند. رئیس شورای شهر لالجين گفت: بيشتر گلايه‌هاي مردمي در خصوص افت فشار آب بوده و همچنين وجود آهك زياد در آب آشاميدني است.محمود گنجی‌راد ادامه داد: بايد به مردم مشكل را به واقع توضيح داد تا آنان هم با كمك خود بتوانند قدمي در رفع مشكلات موجود بردارند.
 آب لالجین سنگین است، نه آلوده
رئيس امور آب‌وفاضلاب لالجين هم در اين بازديد با قبول افت آب لالجين گفت: آب شرب لالجين از 5 حلقه چاه شهرداري، رضوان و امور آب تأمين مي‌شود كه با توجه به كم‌آبي‌هاي موجود و كمبود بارش نزولات آسماني و همچنين برداشت و استفاده بي‌رويه از آب توسط مردم و كشاورزان با افت آب در منابع زيرزميني مواجه شده‌ و به همين دليل آب‌ چاه‌هاي لالجين با افت مواجه شده است.
وحيد حنيفي ادامه داد: 15 ليتر بر ثانيه در لالجين افت فشار داشته‌ايم و PH پايين آب موجب گازدار شدن آن شده و بالطبع مزه آب براي شهروندان، كمي تغيير يافته است.
به گفته وی، با افت آب، گاز CO2 از محل‌هاي فشرده شده وارد آب شده و در نتيجه با تغيير شيميايي موجب گازدار شدن آب مي‌شود؛ هرچند اين موضوع از نظر بهداشتي و ميكروبي هيچ مشكلي براي شهروندان ايجاد نمي‌كند.
حنيفي ادامه داد: در تلاش هستيم تا به منظور جبران افت چاه‌ها، يك يا چند چاه جديد در زمين‌هاي روستاي حسام‌آباد را پس از حفاري و جذب بودجه حفاري کرده و به اين چاه‌ها وارد كنيم و از طرف كارشناسان مربوطه هر هفته، 2 بار از آب شرب نمونه‌برداري مي‌شود.
 نیمه دوم سال، افت فشار کمی جبران می‌شود
وی همچنین گفت: با توجه به اينكه به طرف فصول سرد رفته و كشاورزي هم ديگر رونقي ندارد، بالطبع مصرف آب كاهش يافته و فشار آب، كمي جبران مي‌شود.
حنيفي تذکر داد: اگر مردم رعايت نكنند با قاطعيت مي‌توان گفت در سال آتي با قطعي آب روبه‌رو خواهيم بود. البته هم‌اكنون كارگاه‌هاي توليد خيارشور، احداث ساختمان و حتي كارگاه‌هاي سفال هم از آب شرب و بهداشتي استفاده مي‌كنند كه اين اجحاف در حق ساير شهروندان لالجيني است.
وي با اعلام اينكه يك‌ششم آب مصرفي از چاه‌هاي آب لالجين در قسمت آب شرب توسط شهرك صنعتي لالجين مصرف مي‌شود، گفت: به منظور ساماندهي هرچه بهتر مصرف، بزودي با نصب كنتور هوشمند مصرف در اين شهرك مصرف آبي بهينه خواهد شد. رئيس امور آب‌وفاضلاب لالجين گفت: هم‌اكنون در لالجين 67 ليتر در ثانيه مصرف آب داريم كه متأسفانه بسيار بالا بوده است و با مصرف شهرستان بهار برابري مي‌كند و اين كار خدمات‌رساني ما را با مشكل مواجه مي‌كند كه اميدواريم با كمك ائمه‌جمعه و جماعات و فرهنگ‌سازي مردم به سمت مصرف بهينه سوق پيدا كند و با دعوت از مشتركان پرمصرف آنها را با عواقب مصرف نکردن بهينه آب آشنا می‌کنیم.
لازم به توضيح است لالجين با جمعيت 16 هزار نفري داراي 5 هزار انشعاب است كه از 67 ليتر بر ثانيه آب خروجي براي لالجين در شهرك صنعتي لالجين، 10 ليتر بر ثانيه اين آب مصرف مي‌شود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com