همدان جزو استان‌های میزبان آیین ملی نوروز نیست همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 30 فروردين 1403

Today : Thu, April 18, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  69505 تاریخ انتشار:  1394-12-15 - 05:45 تعداد بازدید:  2761
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

در سکوت مسئولان استانی
همدان جزو استان‌های میزبان آیین ملی نوروز نیست

مادستان

  «آیین ملی بزرگداشت نوروز 1395» دو روز دیگر کار خود را در حالی در تهران آغاز می‌کند که همه‌ برنامه‌های اجرایی و پژوهشی آن تا پیش از آغاز سال جدید و در واقع پیش از نوروز 95 به پایان می‌رسد. درحالی این آیین در 12 استان و 18 شهر برگزار میشود که پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین از این برنامه سهمی ندارند.
سمیع‌اله مکارم‌حسینی دبیر شورای سیاستگذاری آیین بزرگداشت نوروز با اشاره به انتخاب پایلوت‌هایی به عنوان «نوروزگاه» در 12 استان و 18 شهر کشور، از 24 اسفندماه گفت: قرار است اگر برنامه‌ها خوب پیش رفت و مردم استقبال کردند، نوروزگاه‌ها فعالیت خود را تا پایان نوروز 95 داشته باشند.
وی در پاسخ به اینکه چرا برنامه‌های این آیین بزرگداشت تا پیش از آغاز نوروز به پایان می‌رسد، اظهار کرد:‌ این فقط بحث علمی و پژوهشی قضیه است و بحث‌های اجرایی این مراسم تا پایان نوروز می‌توانند ادامه‌دار باشند.
مکارم‌حسینی همچنین در پاسخ به این پرسش که چرا در طول سال‌های گذشته برنامه‌ها به گونه‌ای نبوده است که دست‌کم یک یادمان از نوروز در یک نقطه از کشور داشته باشیم یا حتی به صورت سالانه یک جشن کوچک برگزار کنیم، گفت: بحث «نوروزگاه» مهمترین چیزی است که در قالب یک جشن قرار است در 12 استان و 18 شهر کشور برگزار شود.
 این نقاط به عنوان پایلوت انتخاب می‌شوند و با بررسی وضعیت سال آینده و اقداماتی که انجام داده‌ایم، تصمیم می‌گیریم در سال‌های بعد آن را تعمیم دهیم یا خیر.
  معرفی نوروز را میراث برنامه‌ریزی کرده، نهادهای دیگر اعتبار بدهند
وی درباره میزان اعتبار اختصاص یافته به پروژه ایجاد نقاط «نوروزگاهی» در 12 استان و 18 شهر کشور بیان‌کرد: یک مبلغ به طور متمرکز در این زمینه پیش‌بینی شده، اما چون ممکن است از نظر هزینه قابل کنترل نباشد به استان‌ها پیشنهاد داده‌ایم از نهادهای عمومی‌، غیر دولتی‌، ادارات محلی‌، استانداری‌ها و شهرداری‌ها نیز برای تکمیل این پروژه کمک بگیرند. اما پولی به صورت متمرکز برای این پروژه اختصاص یافته است. مکارم‌حسینی گفت: با توجه به قابل پیش‌بینی نبودن منابع امسال، مجبور بودیم تعداد استان‌های اعلام شده برای این اقدام را محدود کنیم. با این وجود به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی پیشنهاد داده‌ایم که یک ردیف اعتباری مجزا برای این کار اختصاص دهد.
 هفت‌سین و سفره‌های نوروزی متفاوت‌اند
مسئول کمیته ملی «نوروزگاه» نیز درباره‌ نقاط پایلوت این بخش از مراسم افزود: نقاط پایلوت نوروزگاهی از 24 اسفندماه کار خود را آغاز می‌کنند و تا 29اسفند ماه فعالیت دارند و در صورتی که مورد استقبال عمومی مردم قرار گیرند، تا پایان نوروز به کار خود ادامه می‌دهند.
شبان میرشکرایی، 3 شهر از استان سیستان و بلوچستان شامل زابل‌، ایرانشهر و چابهار را از نقاط پایلوت نوروزگاهی دانست و گفت: موزه مردم‌شناسی زابل، محدوده بازار در ایرانشهر و بازار سنتی چابهار پایلوت نوروزگاهی این استان هستند. همچنین معبد هندوها در هرمزگان، یکی از مراکز اصلی خرید در قشم، کاروانسرای عباسی در نیشابور، باغ موزه قصر در تهران،‌ بازار لاهیجان ، خانه کرد شهر سنندج در کردستان، حمام وکیل فارس‌ و بازار سنتی بوشهر از دیگر پایلوت‌ها برای نقاط «نوروزگاهی» هستند.
وی با اشاره به افتتاح «راه شاهی» از میدان نقش جهان تا مجموعه چهل ستون در اصفهان گفت: مجموعه 40 ستون نیز یکی از پایلوت‌های نوروزگاهی است. همچنین گنبد کاووس در استان گلستان، اسکله بندر ترکمن و مراغه تپه در استان گلستان نیز از نقاطی هستند که به عنوان مرکز نوروزگاهی انتخاب شده‌اند.
میرشکرایی بیان کرد: پایلوت‌های نوروزگاهی در استان‌های مطرح شده یک بخش ثابت دارند که در آنها غرفه برگزار می‌شود و یک بخش دیگر، مسیری سیار است که مراسم نوروزخانی در آنها اجرا می‌شود. میرشکرایی چهارشنبه‌سوری و مراسم‌هایی که برای این شب توسط برخی از مردم برگزار می‌شود را از جمله مواردی دانست که در «نوروزگاه‌ها» به آن پرداخته می‌شود و گفت: قرار است در نوروزگاه‌ها، رسوم صحیح «چهارشنبه سوری» در هر منطقه از ایران نمایش داده شود.
وی همچنین با اشاره به پهن کردن سفره‌های نوروزی در استان‌هایی که نوروزگاه در آنها برگزار می‌شود افزود: به این استان‌ها تأکید شده است که باید سفره‌های نوروزی منطقه خود را پهن کنند نه لزوماً سفره هفت‌سین که به صورت مشترک بین همه استان‌ها وجود دارد. هر چند سفره نوروزی یکسری اشتراکات مانند‌ آب آیینه و چراغ دارد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com