راه‌آهنی که بلای باغ کشاورزان شد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  121056 تاریخ انتشار:  1400-09-18 - 09:37 تعداد بازدید:  708
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

کشاورزان کندهلان ملایر خواستار توقف ریل‌گذاری
راه‌آهنی که بلای باغ کشاورزان شد

مادستان

  ملایر- سحر یوسفی-  خبرنگار همدان‌پیام: صبح روز گذشته، جمعی از باغداران و کشاورزان روستای «کندهلان» ملایر که اراضی و باغ‌های خود را در مسیر اجرای پروژه راه‌آهن همدان به ملایر از دست داده‌اند با تجمع در مقابل تجهیزات و عوامل اجرایی پروژه اعتراض خود را اعلام کردند و خواستار توقف عملیات اجرایی تا زمان احقاق حقوقشان شدند .
یکی از کشاورزان روستای کندهلان به خبرنگار ما گفت: یک‌و نیم هکتار زمین دارد که از سال 1342 در آن کشت می‌شده است و سال گذشته یک تن نخود سیاه به ارزش ۲۵میلیون تومان از آن برداشت کرده است، اما راه‌آهن بدون اینکه اطلاع دهد و بدون اجازه آن را تخریب کرده و در قطعه دیگری از زمینش ضایعات و خاک‌روبه ریخته و آن را از بین برده است.
محمد رحیمی افزود: قرار است به ازای هر متر از اراضی که در مسیر عبور ریل قطار قرار گرفته است ۱۵هزار تومان هزینه خسارت پرداخت کنند که قیمت غیرمنطقی و بسیار پایینی است .
وی بیان کرد: این درحالی است که می‌گویند منابع طبیعی مالک زمینم است و حتی این مبلغ کم هم به من تعلق نمی‌گیرد .
باغدار دیگری گفت: راه‌آهن نصفی از باغ و 2 اصله درخت بادامم را از بین برده است این درحالی است که درصورت وضعیت به جای باغ، زمین آبی نوشتند و کسی هم پاسخگو نیست.
 تملک باغ و اراضی بدون اجازه از مالک
یکی دیگر از باغداران این روستا که طبع شاعری داشت و شعر زیبایی در وصف باغش سروده بود، اظهار کرد: باغ نمونه‌ایی داشتم که معتقد بودم قطعه‌ایی از بهشت است، اما راه‌آهن بدون اجازه ۵۰۰ متر از این باغ را تخریب کرده است.
خداکرم رحیمی ادامه داد: راه‌آهن از وسط باغم عبور کرده و قرار است فقط در ازای هر متر باغی که در مسیر راه‌آهن بوده ۸۰ هزار تومان هزینه خسارت پرداخت کنند و هزینه‌ای به باغ اطراف ریل تعلق نمی‌گیرد، این درحالیست که با عبور ریل دسترسی آبیاری برای قسمت پایین ریل وجود ندارد و عملاً این قسمت از باغ هم از بین می‌رود.
بسیاری از کشاورزان و باغداران از رفتار تحقیرآمیزی که با آنها می‌شود گلایه می‌کردند و از پاسخگو نبودن و تعیین‌تکلیف نشدن حق و حقوقشان ابراز نارضایتی می‌کردند .
 قیمتگذاری ناعادلانه و پرداخت نکردن هزینه خسارت
رئیس شورای روستای کندهلان گفت: 2 مشکل در این روستا به وجود آمده است یکی اینکه زمینی که کشاورز در آن کشت می‌کرده است را منابع طبیعی بر آن دست گذاشته و ادعای مالکیت می‌کند و دیگر اینکه با عبور راه‌آهن از این زمین و باغ‌ها، قیمتگذاری بسیار پایینی انجام گرفته و حتی آن هم پرداخت نشده است .
احمد جمشیدی بیان کرد: راه‌آهن بدون اطلاع‌رسانی صحیح به کشاورز و بدون اجازه و ارزیابی، جهت اجرای پروژه آغاز به خاکبرداری کرده است که کار درستی نبوده است.
وی گفت: همکاری که اهالی روستا با راه‌آهن دارند آنها با مردم ندارند، جلسات متعددی گذاشتیم و مردمی که می‌خواهند از حقوقشان دفاع کنند را به آرامش دعوت کردیم تا درگیری ایجاد نشود، اما متأسفانه راه‌آهن همکاری نمی‌کند و جواب سربالا می‌دهد .
جمشیدی تأکید کرد: راه‌آهن باید با رضایت مالک پس از پرداخت قیمت اراضی و باغات  نسبت به تملک اقدام کند که متأسفانه این مراحل صورت نپذیرفته است و بدون انجام این مراحل مجاز به تملک نیست.
وی گفت: در تبصره ۲ ماده ۴ قانون نحوه خرید و تملک اراضی اشاره شده که دستگاه اجرایی باید تملک اراضی را به یکی از صورت‌های ابلاغ کتبی، انتشار در روزنامه کثیرالانتشار یا آگهی در محل به اطلاع عموم برساند تا مالک یا مالکان نسبت به توافق یا معرفی کارشناس خود ظرف مدت یک ماه اقدام کنند که متأسفانه فقط 2 اخطار به مالکان کیلومترهای ۵۰۰ + ۴۲ تا ۵۰۰ + ۴۷ داده شده و  مابقی مالکان و به خصوص تعدادی از باغداران حتی در جریان عبور مسیر راه‌آهن از باغات خود هم نبودند و بدون هماهنگی نسبت به تخریب باغات آنها اقدام شده است که این موضوع قبل از هرگونه توافق و تعیین قیمت کارشناسی برخلاف قوانین و مقررات است و یک توهین به کشاورز محسوب می‌شود.
جمشیدی بیان کرد: بر اساس ماده ۴ قانون نحوه خرید و تملک اراضی، راه‌آهن باید در ابتدا جهت حصول توافق بر اساس قیمت عادله اراضی تلاش کند که متأسفانه کارشناسان راه‌آهن پس از 3 ماه از تملک باغ‌ها با دادن قیمت‌های کاملاً غیر عادلانه و بسیار پایین که حتی گفتن این قیمت‌ها یک توهین است سعی در تضعیف حقوق باغداران کرده است.
 کشاورزان خواستار توقف پروژه تا احقاق حقوقشان هستند
رئیس شورای کندهلان افزود: در تبصره ماده ۹ اشاره شده مالک و صاحب حق می‌تواند در صورت پرداخت نکردن بها پس از 3 ماه با مراجعه به دادگاه صالح درخواست توقیف عملیات اجرایی را تا زمان پرداخت کنند و محاکم صالحه به موضوع خارج از نوبت رسیدگی و رأی خود را صادر کند. با این تفاسیر کشاورزان و باغداران روستای کندهلان بر اساس قانون خواهان توقف عملیات اجرایی پروژه راه‌آهن همدان به ملایر تا مشخص شدن قیمت عادله باغات و زمین‌های خود و پرداخت قیمت باغات و اراضی و خسارات وارده به کشاورزان هستند.
جمشیدی گفت: روستاییان فقط زمین و باغاتی دارند که با آن امرارمعاش می‌کنند و با از بین رفتن آنها دچار مشکل می‌شوند، جدای از زمین و باغ‌هایی که راه‌آهن از آن عبور کرده، مقدار زیادی از اراضی باقی مانده را منابع طبیعی ادعای مالکیت کرده این در حالی بوده که کشاورز سال‌هاست در آنجا کشت و کار می‌کند .
رئیس شورای کندهلان افزود: همچنین زمین‌هایی در مسیر اجرای پروژه هستند که تکلیف مشخصی ندارند و معلوم نیست مالکیت زمین با کشاورز است یا جزء منابع ملی است به این ترتیب چطور شامل ماده ۹ شده در صورتی که مشخص نیست ملی یا جزء مستثنیات است .
وی در پایان گفت: برای احقاق حقوق روستاییان نامه‌ای منطبق بر قانون مبنی بر توقف پروژه نوشته که توسط جمعی از باغداران و کشاورزان امضا شده و به استانداری، فرمانداری، دادستان بخش و بخشدار تحویل داده شده است تا به‌طور قانونی اتمام حجت کرده باشیم و قبل از وقوع حوادث ناگوار اقدامات لازم درخصوص تحقق حقوق کشاورزان صورت بگیرد .



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com