محصولات کشاورزی از شمول تعهد ارزی مستثنی شود همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : يكشنبه ، 1 تير 1404

Today : Sun, June 22, 2025




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۴؛ سرمایه گذاری برای تولید
ورود کاربران


logo-samandehi
 
کد مطلب:  134913 تاریخ انتشار:  1402-07-29 - 13:47 تعداد بازدید:  169
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران:
محصولات کشاورزی از شمول تعهد ارزی مستثنی شود

مادستان


نگاه حاکمیت به صادرات باید تغییر کند


ملایر- سحر یوسفی- خبرنگار همدان پیام: اگر به فکر جامعه صادرکنندگان کشور نیستید لااقل برای حفظ بخش کشاورزی و هزاران فرصتی که در این بخش وجود دارد ، تعهد برگشت ارز حاصل از صادرات را برای محصولات کشاورزی حذف کنید .

عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران اظهار کرد : کشمش پتانسیل صادراتی استان همدان و در زیر فصل خشکبار و خشکبار نیز یکی از اقلام مهم صادرات غیر‌نفتی کشور است.

منوچهر رضایی با بیان اینکه کشمش ملایر از دیرباز جایگاه ویژه‌ای در صادرات استان داشته و صنعت قابل توجهی است ، افزود: این صنعت، اشتغال قابل توجهی ایجاد کرده و به ویژه در فصل بیکاری کارگران فصلی ، عمده فعالیت این قشر را به خود اختصاص داده است .

وی با اشاره به اینکه اقتصاد شهرستان ملایر عمدتاً وابسته به انگور و کشمش گفت : در سنواتی که باغات شهرستان محصول خوبی داشته ، اقتصاد شهر هم از رونق خوبی برخوردار بوده زیرا با صادرات و برگشت درآمد حاصل از آن به چرخه اقتصادی شهرستان ، در رونق صنوف و صنایع دیگر نیز تاثیر مثبت می‌گذاشته است.

رئیس هیأت مدیره انجمن کشمش ملایر بیان کرد : به لحاظ اسمی حدود ۵۰ واحد کشمش پاک‌کنی در ملایر وجود دارد که عمده انگور شهرستان را فرآوری ، بسته‌بندی و صادر میکنند و علاوه بر این انواع کشمشی که در شهرستان موجود نیست را از مناطق و استان‌های کشمش‌خیز دیگر دریافت ، فرآوری و بسته‌بندی کرده که بیانگر نقش اثرگذار واحد‌های فرآوری کشمش ملایر در اقتصاد کشاورزی کشور در زیر‌بخش باغبانی است.

 ارزآوری ۱۰۰ میلیون دلاری کشمش ملایر برای کشور

رضایی اضافه کرد : حدود ۱۵ هزار تن کشمش در ملایر فرآوری و بسته‌بندی می‌شود که ۲۵ درصد از تولید کشمش کشور است و بالغ بر ۱۰۰ میلیون دلار ارزآوری برای کشور دارد.

به گفته وی ، بازارهای هدف صادراتی کشمش ملایر عمدتاً کشورهای اروپایی از جمله روسیه، اوکراین ، رومانی ، ایتالیا ، آلمان ، لهستان و کشورهای عربی و حاشیه خلیج فارس همچون عراق، امارات، کویت ، عربستان سعودی، عمان و به صورت موردی به کشورهایی همچون کانادا و استرالیا است.

رضایی با اشاره به جایگاه مهم صادراتی کشمش در کشور ، بر ضرورت تعامل مطلوب و منطقی بین دولت ، حاکمیت و بخش خصوصی و مردم با هدف توسعه کمی و کیفی این محصول استراتژیک تأکید کرد.

وی گفت: تلاش‌های جهاد کشاورزی به عنوان متولی اصلی این صنعت قابل تقدیر است اما جدیت و برنامه منسجم‌تر و دقیق‌تری را میطلبد.

 ضرورت ایجاد تحول در صنعت کشمش

رضایی ادامه داد : با توجه به رقبای قابل توجه ما در این صنعت بویژه در همسایگی کشورمان، کشورهای ترکیه و ازبکستان که اخیراً به بازارهای هدف راه یافته و جایگاه پیدا کرده است ، ضرورت دارد تدابیر لازم را بیندیشیم و دولت و حاکمیت به سهم خود و بخش خصوصی نیز به سهم خود تحولاتی در این صنعت ایجاد کنیم.
گ
وی گفت : در راستای توسعه صادرات غیرنفتی که یکی از اقلام مهم آن خشکبار و کشمش است در قانون برنامه سوم توسعه ، صادرات غیرنفتی مورد توجه قرار گرفت تا آنجاییکه سازوکار بانک توسعه صادرات و صندوق ضمانت صادرات را تعریف کردند و در برنامه چهارم توسعه و پنجم نیز به این بخش توجه ویژه شد اما متأسفانه در برنامه ششم توسعه ، نگاه به صادرات غیرنفتی به روالی که که در گذشته بود ادامه پیدا نکرد.

 تعهد ارزی ، چالش بزرگ صادرات

رضایی در ادامه افزود : از سال ۹۷ با یک تدبیری که از طرف بانک مرکزی پیشنهاد شد و مورد استقبال دولتمردان وقت قرار گرفت ، تمام صادرات غیرنفتی کشور از جمله کشمش دچار چالش بزرگی به نام برگشت ارز حاصل از صادرات شد .

وی با تأکید براینکه با دلایل علمی این قانون دردسرساز را رد میکنم ، گفت : درآمد حاصل از صادرات صدرصد به چرخه اقتصادی کشور برمی‌گردد و کاملا قابل رصد است و این موضوع یک تحلیل ماهوی دارد زیرا چطور یک صادر کننده می‌تواند درآمد حاصل از صادرات را به چرخه اقتصادی واحدش برنگرداند!

رضایی با بیان اینکه صادرات از بخش مازاد بر مصرف محصولات کشاورزی انجام می‌شود ، افزود : اگر این مازاد صادر نشود ، عرضه محصول از تقاضای آن پیشی گرفته و این اتفاق سبب کاهش قیمت محصول می‌شود که علاوه بر اختلال در بازار داخلی سبب از دست رفتن انگیزه باغدار از ادامه فعالیت می‌شود .

وی چالش مادر و عمده‌ترین مشکل صادرات را تعهد ارزی دانست و گفت : صادرات غیرنفتی کشور که سالها برای آن زحمت کشیده شده تا صادرکنندگانی پرورش یافتند و توانستند بازارهای هدفی فراهم و آنرا حفظ کنند ، با یک تصمیم اشتباه به نام تعهد ارزی یا برگشت ارز حاصل از صادرات ، تمام این زحمات و سرمایه‌گذاری‌های انجام شده بر باد رفت.

رضایی تصریح کرد : اگر به فکر جامعه صادرکنندگان کشور نیستید لااقل برای حفظ بخش کشاورزی و هزاران فرصتی که در این بخش وجود دارد ، تعهد برگشت ارز حاصل از صادرات برای محصولات کشاورزی را حذف کنید .

وی با بیان اینکه ، مشکلات تعهد ارزی سبب ایجاد مشکلات فراوان برای صادرکنندگان از جمله در سازمان مالیات شده است ، افزود : سالها زحمت کشیده بودیم که رابطه منطقی و معقولی بین واحد‌های صادرکننده و اداره مالیات برقرار شود اما به دلیل تعهد ارزی که ساز و کارش فراهم نیست و واحد‌های صادرکننده نمی‌توانند تعهدشان را اعمال کنند با سازمان مالیات دچار چالش شده‌ایم.

 سیاست انقباطی بانک‌ها یکی دیگر از مشکلات صادرکنندگان

رضایی ، یکی دیگر از مشکلات صادرکنندگان را اعمال سیاست‌های انقباضی بانک‌ها عنوان کرد و گفت: دولتمردان ، مدافعین صنعت ، تولید، تجارت و تمام دستگاه‌ها و متولیان مربوطه بررسی کنند ببینند بانک‌ها چکار می‌کنند و با این سیاست‌های انقباضی چطور می‌شود در عرصه تولید و صنعت و تجارت کار کرد؟

رئیس هیأت مدیره انجمن کشمش ملایر ادامه داد : حداقل با واحد‌های خوشنام مشارکت و حمایت کنند تا کما فی سابق بتوانند فعالیتشان را ادامه دهند .

 نگاه به صادرات منطقی و حمایت‌کننده نیست

رضایی گفت : استنباط بنده این است که نگاه به صادرات مانند گذشته منطقی و حمایتی نیست این درحالی است که صادرات غیرنفتی را در نهاد فکری باید به عنوان یک ارزش دانست چرا که صادرات غیرنفتی موتور محرکه‌ایی برای تولید و به تبع آن اشتغال است که این امر کاهش ناهنجاری‌های اجتماعی را به ارمغان می‌آورد.

وی گفت : از بخش حاکمیتی کشور  استدعا می‌کنم که نگاهشان را به صادرات غیرنفتی مثبت کنند و بدانند در این شرایط خاص اقتصادی نیاز داریم واحدهای ارزآور را مورد حمایت قرار دهند تا بخشی از خلاء‌های ناشی از تحریم‌های ناجوانمردانه را جبران کرد.  

 پرونده‌های قضایی صادرکنندگان به دلیل تعهد ارزی

رضایی افزود : به دلیل وضع قانونی غیر‌کارشناسی مشکلات فراوانی برای صادرکنندگان به وجود آمده است که حتی برخی از این افراد به دلیل کاری که انجام آن ممکن نیست به نام تعهد ارزی ، پرونده‌های قضایی دارند .

 نگاه حاکمیت به صادرات باید تغییر کند

وی بر ضرورت تغییر نگاه حاکمیت به صادرات تأکید کرد و گفت : برای رونق اقتصادی راهی جز درک و برطرف کردن مشکلات بخش خصوصی وجود ندارد و باید همانند گذشته با تعامل با همدیگر یک راهکار منطقی پیدا کنیم.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com