چراغ پردیس سینمایی نهاوند خاموش شد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  104133 تاریخ انتشار:  1398-10-21 - 12:28 تعداد بازدید:  199
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

چراغ پردیس سینمایی نهاوند خاموش شد

مادستان

 نهاوند- معصومه کمالوند -خبرنگار همدان پیام: وقتی جوانان یک شهر بیشترین اوقات و ساعت‌‌‌‌‌های شبانه روز در فضای مجازی و گروه‌‌‌‌‌های گفتگو و سرگرمی هزینه می‌کنند یا بیکارند یا محلی برای تخلیه انرژی یا سرگرمی ندارند.
شهری با عقبه فرهنگی، دینی وهنرمندانی در حوزه‌‌‌‌‌های مختلف از داشتن یک فرهنگسرا و سینمامحروم است.
 حکایت هجرت هنرمندان با حسرت دیدن یک فیلم تکرار شد
پردیس سینمایی (چندمنظوره) که می‌تواند خلاء بسیاری از زیر ساختی نهاوند را در حوزه فرهنگ جبران کند، هم به سرنوشت هنرمندان و اهالی فرهنگ و هنر شهرستان دچار شد( که از سر بی‌حمایتی و نداشتن متولی دلسوز و متخصص، سر به دیار فراق گذاشتند و برای همیشه کوچ کردند و حالا اخبار موفقیت‌شان را در فستیوال‌ها و جشنواره‌‌‌‌های کشوری اما در تیم استان و شهر دیگری می‌شنویم.
 هنرمندانی که به ابراز وجود هنر آنها بها داده نشد
حکایت آنها هم به سرنوشت همین سینمایی دچار شد که گاهی جوانان شهرستان برای دیدن یک فیلم یا برنامه فرهنگی به شهر‌‌‌‌های همجوار سفر می‌کنند، این یعنی از حداقل‌ها محرومند.
 ناامیدی درتحقق وعده پردیس امید
وقتی فضای نشاط و امید در یک شهر برقرار نباشد و مسئولی هم برای ساماندهی این شرایط و تقویت زیرساخت‌‌‌‌هایی که به محدوده وظایفش هم نامرتبط نیست، احساس وظیفه و تعهد نداشته باشد یقینا نباید انتظار خلاقیتی که در درجه دوم قرار دارد، از وی داشت.
زمانی هم که مسئول یا نهاد دیگری قدمی بردارد در به نتیجه‌نرسیدن این حرکت هم اثر منفی خود را بر جای خواهد گذاشت.
بیش از یک دهه‌ونیم است که نهاوند سینما ندارد و بهانه نیامدن سرمایه‌گذار بخش خصوصی مانع اجرای حرکتی در این‌باره شده است.
هربار با یک وعده و جلساتی پر از موانع و اما اگر، بی‌نتیجه مانده است.
از پردیس سینمای روشن که پس از اکران چند فیلم در سالن مجتمع امام خمینی ارشاد نهاوند، چراغش خاموش شد تا جذب سرمایه‌گذار که متولیان فرهنگ شهرستان هربار بحثی مطرح کرده و نیمه‌راه رها کردند.
شهریور ۹۸ شهردار و شورای شهر نهاوند از راه‌اندازی پردیس سینمایی خبر دادند و این بار شهرداری می‌خواست طلسم ۱۵ساله سینما را در نهاوند بشکند و درخت هلو را از خواب چندین ساله بیدار کند.
 نهاوند پیشتاز در تقاضای پردیس سینمایی امید
قرار بود با حمایت بخش خصوصی و مشارکت شهرداری نهاوند پردیس سینمایی در این شهر ساخته شود.
در سفر معاون سازمان امور سینمایی کشور، مدیرکل ارشاد استان و جلسه با شهردار، مدیر فرهنگ و ارشاد نهاوند برای راه‌اندازی پردیس سینمایی در این شهر و معرفی مکان، در قالب پردیس سینمایی امید با محوریت شهرداری نهاوند جان گرفت.
رئیس دبیرخانه شورای عالی سینمایی کشور هم گفته بود؛ در سال‌‌‌‌های اخیر بیش از ۲۵۰ سالن سینما توسط بخش خصوصی در کشور با حمایت‌‌‌‌های مالی سازمان در مراحل ساخت است.
به گفته رمضانعلی حیدری خلیلی، برخی شهر‌‌‌‌های پرجمعیت کشور بخش خصوصی توجیه مالی برای ایجاد سینما نداشتند و پردیس سینمایی راهکار خوبی برای این موضوع بود که به کمک شهرداری‌ها قرار بر اجرا بود.
به گفته خلیلی طرح پردیس سینمایی امید با مشارکت شهرداری‌ها در۲۰شهر ۲۰ استان کشور و هر استان یک شهر اجرا می‌شود که با استقبال شهرداران مواجه شده است.
 ایجاد پردیس سینمایی با۳ سالن
شهردار نهاوند هم گفت: با پیشنهاد و درخواست شورا و شهرداری، پردیس سینمایی امید حدقل در ۳ سالن با ظرفیت‌‌‌‌های ۵۰ و ۱۰۰ و ۱۵۰ نفر خواهد بود که ۵۰۰ میلیون تومان آن را از سازمان شهرداری‌‌‌‌های کشور و در نهایت یک میلیارد و ۲۰۰میلیون تومان برای اجرای این طرح اعتبار می‌گیرد و شهرداری هم یا مستقیم یا با جذب سرمایه‌گذار بخش خصوصی این طرح را اجرا خواهد کرد.
  ۴ ماه بعد
در شورای فرهنگ عمومی در پایان هفته موضوع پردیس سینمایی مطرح شد که به‌نظر می‌رسد برخلاف تلاش مجموعه مدیریت شهری، متولی فرهنگ شهرستان تلاش و اقدام چندانی برای تحقق موضوع نداشته است و پای کار نبودن این نهاد مورد نقد سایر دستگاه‌‌‌‌های پای کار قرار گرفت.
در آخرین نشست موضوع بررسی مکان‌‌‌‌های پیشنهادی با حضور رئیس دبیرخانه شورای عالی سینمایی کشور مطرح و مکان‌‌‌‌های پیشنهادی هم معرفی و از نزدیک بازدید شد تا پس از بررسی‌ها مکان استاندارد معرفی و وارد فاز اجرایی شود.
 شهردار: ۳ مکان معرفی کردیم
شهردار نهاوند با بیان اینکه ساخت سینمایی پردیس از خواسته‌‌‌‌های مهم و ضرورت‌‌‌‌های قابل توجه در حوزه فرهنگی است که باید تأمین شود و قرار بود پس از معرفی زمین و تأیید آن و ارائه طرح و تدوین نقشه‌‌‌‌های سینما با واگذاری به پیمانکار و جذب سرمایه‌گذار بخش خصوصی این خواسته مهم را تأمین کنیم.
 محدودیت زمین نداریم
محمد حسین‌پور تصریح کرد؛ ما چندین مکان را برای پردیس در نهاوند معرفی و اعلام کردیم برای مکان هیچ محدودیتی نداریم که هر بارمکان‌‌‌‌های اعلام شده بنا به دلایلی تأیید نشد از محدوده پارکینگ مدرس تا پارک ولیعصرمحدوده بدون قطع درختان و محوطه شهرداری که تأیید نشد.
شهردار می‌گوید؛ مجموعه تلاش‌‌‌‌های بسیاری به همراه شورای شهر در تحقق این پردیس برای نهاوند داشته‌ا‌ند و تصور می‌شد با رایزنی و پیگیری‌ها در خارج از استان به‌زودی به نتیجه برسد که برخی نهادها با وجود اینکه وظیفه ذاتی آنها بر همکاری ایجاب می‌کرد اما همراهی نکردند.
 با قطع درختان پارک ولیعصرمخالفیم
به گفته حسین‌پور در حال‌حاضر تنها مکان مطرح شده محدوده پارک ولیعصر است که لازمه اجرای آن قطع درختان کهنسال این منطقه است که ما با این اقدام موافق نیستیم و تأیید نمی‌کنیم.
شهردار نهاوند با اعلام اینکه شهرداری محدودیت برای معرفی مکان یا زمین ندارد از متولیان فرهنگی شهر خواستار تعامل بیشتر برای تحقق این وعده فرهنگی چندین ساله به مردم شد.
 پشت پای متولی فرهنگ به تحقق ساخت پردیس
ساخت پردیس سینمایی در نهاوند از مدت‌ها پیش مطرح است اما تحقق و اجرای این طرح فرهنگی در كشاكش تصمیم مسئولان شهرستان و مشاركت بخش خصوصی قرار دارد و هرکدام از بخش‌ها وظایفی دارند انتظار می‌رفت به جای سنگ‌اندازی‌ها برای بی ‌تیجه ماندن کار و بهانه تراشی‌ها، مدیر فرهنگ شهرستان برای جذب سرمایه‌گذار نهایت تلاش خود را به‌کار گیرد و یک بازوی کار باشد، وقتی توانایی این رایزنی را در خود نمی‌بیند با مانع تراشی ادامه کار را فلج نکند.
 متولیان فرهنگ باید پای کار بیایند
معاون فرماندار نهاوند در شورای فرهنگ عمونی شهرستان گفت؛ از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی برای ساخت پردیس سینمایی در نهاوند استقبال می‌كنیم.
 مهدی جلالوند تحقق این موضوع را در صورت تلاش جمعی مسئولان شهرستان و جذب سرمایه‌گذار در بخش خصوصی دانست و گفت؛ ساخت پردیس سینمایی با جانمایی درست، می‌تواند هزینه‌‌‌‌های انجام شده قابل بازگشت باشد.
وی با بیان اینكه سینماها نیازمند گردش اقتصادی هستند تا به حیات خود ادامه دهند، گفت: پردیس‌ها هم با همین هدف شكل گرفتند تا با ایجاد جذابیت‌‌‌‌های حداكثری برای اقشار مختلف به گردش مالی سینما كمك كنند.
جلالوند تأکید کرد: اگر متولیان فرهنگ در كنار عوامل سینما قرار گیرند، تأسیس پردیس سینمایی در شهرستان محقق می‌شود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com