شهری که دکه مطبوعاتی ندارد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  102207 تاریخ انتشار:  1398-09-11 - 11:34 تعداد بازدید:  309
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

شهری که دکه مطبوعاتی ندارد

مادستان

 شهر ملایر، با سابقه ۷۰ ساله کار مطبوعاتی و سبقه طولانی آن در عرصه فرهنگ، ادب و هنر همواره به عنوان شهر فرهنگی استان شناخته شده و پرآوازه است اما اکنون پنج ماهی است که این شهر فرهنگی با نقصانی بزرگ دست و پنجه نرم می کند، ملایر با داشتن سه نشریه محلی فعال و نمایندگی روزنامه های سراسری، بنابه دلایلی فاقد دکه مطبوعاتی است.
همین امر سبب گلایه شدید شهروندان، مخاطبان و حتی مسافرانی شده که از سایر شهرها به ملایر آمده و سراغ دکه مطبوعاتی را می گیرند. فقدان دکه مطبوعاتی نقص فرهنگی برای این شهر محسوب می شود، شهر ملی منبت و شهر جهانی انگور با شاخص های برجسته دیگرش باید در حوزه فرهنگی بیش از این پویا باشد.
در خردادماه سالجاری با دستور دادستان و طبق قانون، شهرداری ملایر نسبت به برداشتن دکه مطبوعاتی شهر اقدام کرد و مقرر شد تا یک کیوسک شکیل در موقعیت مکانی بهتر جایگزین این دکه شود.معاون خدمات شهری شهرداری ملایر درباره جمع آوری دکه مطبوعاتی ملایر توضیحات کاملی به ایسنا ارائه کرد و گفت: طبق قانون شهرداری ها موظف هستند هر گونه دکه را در سطح شهر جمع آوری کرده و خسارت وارده را به مالک پرداخت کنند.مجتبی داوری با اشاره به اینکه مکان این دکه نامناسب بود و منظره نازیبایی داشت، افزود: طی بازدید دادستان، فرماندار ملایر و اعضای ستاد مدیریت بحران شهرستان از بازارچه قدس و بازار سنتی ملایر برای ایمن سازی بازار و رفع مشکلات سد معبر مقرر شد طی مدت زمان کوتاه چهار روزه طرحی توسط شهرداری تهیه کرده و در مدت ۱۰ روز نیز آن را اجرا کند.
وی با بیان اینکه شهرداری ملایر ورودی های بازار را برای ایمن سازی و خدمات رسانی مناسب در زمان بروز آتش سوزی بررسی کرد، یادآور شد: ما با توجه به گلایه کسبه بازارچه قدس و بازار سنتی، به مالک این دکه اخطار لازم را طی چند مرحله دادیم و مقرر شد کسی سد معبر نداشته باشد.
داوری با اشاره به اینکه همچنین مقرر شد یک دکه مطبوعاتی شکیل که در شأن اصحاب رسانه باشد، توسط شهرداری تهیه و در مکان مناسبی نصب شود، ادامه داد: پس از چندین بار اخطار شفاهی، تلفنی و کتبی به مالک دکه، برداشتن دکه براساس مصوبات ستاد مدیریت بحران و کاملاً قانونی صورت گرفت و ما کیوسک مطبوعاتی را از شیراز خریداری کردیم و هم اکنون در خیابان خیام نصب شده و با تنظیم صورتجلسه لازم، آماده ارائه خدمات به شهروندان است.
وی با اشاره به اینکه خریداری کردن تعداد قابل ملاحظه ای کیوسک و دکه مطبوعاتی و نصب آن در مناطق مختلف شهر در دستور کار شهرداری قرار داد، اظهار کرد: قصد داریم به منظور درآمدزایی این دکه ها فعالانی که متقاضی بستن قرارداد در این زمینه هستند در کنار عرضه مطبوعات، به عرضه سایر اقدام فرهنگی چون کتاب، لوازم التحریر، مواد خوراکی و اغذیه سالم بپردازند تا درآمدزایی داشته باشد. داوری با بیان اینکه طبق تبصره یک ذیل بند ۵۵ قانون شهرداری ها تصویب شده در سال ۱۳۳۴، نصب دکه ممنوع است، خاطرنشان کرد: با این وجود موضوع مطبوعات و فعالیت های فرهنگی همواره برای ما اهمیت داشته و در اولویت است.معاون خدمات شهری شهرداری ملایر با اشاره به اینکه در شهرهای دیگر کشور نیز نسبت به برداشتن دکه های مطبوعاتی که سد معبر داشتند، اقدام شده و این امر تنها مختص ملایر نیست، ادامه داد: پنج ماه پیش با پیگیری شهرداری و صرف مبلغ ۲۰ میلیون تومان در راستای کمک به کار فرهنگی شهر، این کیوسک مطبوعاتی خریداری شد.
وی بیان کرد: مؤسسه آل طه که مالک دکه برداشته شده است، مالکیت این کیوسک را بدون قید و شرط و بدون دخل و تصرف شهرداری می خواهد اما این امر کاملاً غیرقانونی بوده و از حدود اختیارات شهرداری خارج است.
داوری با تأکید بر اینکه شهرداری چارچوب قانونی خاص خودش را دارد و خارج از قانون عمل نمی کند، بیان کرد: کسانی که به عنوان مؤسسه شناخته شده و در سطح شهر فعالیت می کنند، باید حق و حقوق شهرداری را رعایت کنند.وی خاطرنشان کرد: در زمان خریداری کیوسک مطبوعاتی ما مجوز شورا را گرفتیم که به فاصله ۲۰ روز به مزایده گذاشته شود تا علاوه بر مطبوعات سایر اقلام فرهنگی نیز در این کیوسک عرضه شده و سبب اشتغالزایی نیز شود.معاون خدمات شهری شهرداری ملایر با بیان اینکه محل استقرار دکه فعلی بهتر از محل قبلی است، افزود: طبق قانون نصب هر گونه دکه در سطح شهرها خلاف قانون است، مگر دکه های مطبوعاتی و فرهنگی که صرفاً تحت اختیار و نظارت مستقیم شهرداری باشند.
داوری با بیان اینکه در تلاش هستیم ظرف ۱۰ روز آینده تکلیف این کیوسک مطبوعاتی مشخص شود، گفت: حتی شهرداری ملایر راضی شد در قبال پرداخت پول صرف شده برای خرید کیوسک، مالکیت آن را به مؤسسه آل طه دهد اما این مؤسسه هزینه دکه را پرداخت نمی کند.
در ادامه یک فعال مطبوعاتی، مسئول نمایندگی و پخش روزنامه در ملایر با گلایه از وضعیت به وجود آمده، عنوان کرد: شهروندان، مخاطبان روزنامه ها و حتی مسافرانی که به شهر مراجعه می کنند، دنبال دکه مطوعاتی می گردند این در حالیست که دکه ای فعال نیست و در حال حاضر جنب مسجد صفی، واقع در دور میدان امام(ره) روزنامه ها کنار خیابان به فروش می رسد. حسن بشیرگنبدی که زمانی مسئولیت اداره دکه مطبوعاتی را بر عهده داشت، با بیان اینکه خردادماه سالجاری دکه مطبوعاتی شبانه توسط شهرداری برداشته شد، افزود: بعد از چند روز یک کیوسک با جانمایی جدید واقع در خیابان خیام، روبروی بانک ملی نصب شد.
وی با اشاره به اینکه زمان تحویل کیوسک جدید، شهرداری تأکید کرد که باید مالکیت آن به نام شهرداری باشد، ادامه داد: مؤسسه آل طه با این موضوع مخالف است چرا که این مؤسسه مالک دکه قدیمی برداشته شده است بنابراین مالکیت کیوسک جدید باید متعلق به این مؤسسه باشد و شهرداری دخل و تصرفی در آن نداشته باشد.
بشیرگنبدی با بیان اینکه نظر شهرداری این است که یا زیر نظر آنها فعالیت کنیم یا یک کیوسک مشابه این مورد خریداری و تحویل شهرداری دهیم تا مالکیت را به ما واگذار کنند، ادامه داد: قیمت کیوسک خریداری شده ۲۰ میلیون تومان است و این در توان مالی مؤسسه آل طه نیست. دوباره رایزنی های لازم صورت گرفته و مقرر شد بندهایی از قرارداد که ایراد دارد، برطرف شود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com