پس از 4ونیم سال مدیریت گرزین در مخابرات منطقه همدان، یک مدیر بومی جایگزین وی شد.
محمدعلی گرزین در بدو ورود وعده افزایش سرعت اینترنت در استان را داد؛ استانی که جزو آخرین ها در ایجاد زیرساخت و سرعت اینترنت بهشمار میرفت و مشترکان آن سالها با سرعت پائین و قطع و وصلیهای مکرر دچار زحمت و تنش بودند.
در دوره مدیریت وی بر مخابرات منطقه همدان، چند اتفاق مهم افتاد؛ یکی از اقدامات وی در جهت افزایش مصرف پهنای باند و پایدارکردن سرویسها، توسعه تجهیزات مخابرات بود.
رایزنی با سایر استانها جهت انتقال سوئیچ به همدان یکی از اقدامات عملیاتی بود که استان را از عقب افتادگی نجات داد. از آنجا که توسعه سیستمها و تغییر قدیمیها به جدید در استان با موانع مختلفی مواجه بود و در نتیجه نبود سوئیچها و سیستمهای جدید و کارآ، دسترسیها نیز پائین بود وی با تعامل با سایر استانها سوئیچهای اضافه آنها که قابلیت استفاده داشتند را جمعآوری کرده و به همدان منتقل و آنها را نصب کرد. نتیجه این اقدام بهروزشدن تجهیزات و بازترشدن دسترسی استان بود که در نهایت افزایش چندبرابری پهنای باند را بهدنبال داشت.
راهاندازی سیستم تله پروتکچن انتقال، برای جانشینی سوئیچهائی که احتمالاً در مقطعی دچار قطعی شوند نیز یکی دیگر از اقداماتی بوده که مشترکان را از قطعیهای موقتی بهدلیل نقص فنی نجات میدهد.
آنطور که مهندسان فنی میگویند این تجهیزات تا 30سال پاسخگوی نیاز استان در این بخش، خواهدبود.
گرزین در آخرین گفتوگوی کوتاه خود با خبرنگار همدانپیام اذعان داشت که انتقادات این رسانه از سرعت اینترنت همدان در بدو ورود بنده به استان سبب شد تا بتوانم با استناد به گفتوگوهای مردمی و انتقادات منتشرشده، در وزارتخانه، اجازه انجام این اقدام مهم برای استان را بهدست بیاورم.
یکی دیگر از معضلاتی که مشترکان اینترنت را سالها درگیر خود کرده بود دوری مراکز سرویسدهی به آنها بود که نتیجه آن کاهش سرعت اینترنت بود زیرا مراکز خدماترسانی ADSL تنها تا 4کیلومتر میتوانند پوشش بدهند اما با نصب IMS و افزایش تعداد آنها، کافوهای نوری در اطراف شهر نیز نصب شدند که در نتیجه این اقدام سرویسهای پایدار به مردم ارائه میشود. با انجام آن میزان ارائه سرویس به مشترکان واقعیتر میشود.
سرقت کابلهای اینترنت نیز مشترکان را دچار قطعیهای مکرر میکرد که با خاکیکردن 70درصد از کابلهای [مخصوصاً] روستائی (انتقال کابل هوائی به زیر خاک) میزان سرقت و در نتیجه قطعی اینترنت کاهش چشمگیری یافته است.
راهاندازی مرکز عملیات کنترل شبکه در استان برای دسترسی و مشاهده مهندسان مربوطه به تمام خطاها و قطعیها در لحظه، یکی دیگر از خدمات وی به استان بوده است. همدان در این زمینه بعد از تهران استان دوم بهشمار میرود. این اقدام در جهت جلوگیری از سردرگمی مهندسان مربوطه برای عیبیابی و افزایش سرعت آنها در رفع ایراد است.
افزایش پوشش آنتندهی همراه اول به بیش از 98درصد و اصلاح نقاط کور نیز نتیجه حضور میدانی گرزین در نقاط کوری بود که از طریق گزارشهای مردمی بهدست میآورد.
افزایش 30سایت آنتن جدید برای همراه اول و ارتقاء 400سایت از 2G به 3G و 4G چندین میلیارد تومان برای مخابرات هزینه دربر داشته است. اکنون تعداد سایتهای همراه اول در استان به 743مورد میرسد.
انجام این اقدامات برای استان سالها پیش باید صورت میگرفت تا همدان استانی عقبمانده در حوزه مخابرات به شمار نرود. این اقدامات در دهههای پیش که مخابرات ایران نیز امکان در اختیار گذاشتن چنین زیرساختهائی به استانها را داشت باید انجام میشد اما انجام آنها نیاز به دیدگاه آیندهنگری داشت.
در شرکت مخابرات همدان برخیها میگویند «گرزین برای توسعه کوتاه نیامد» خودش نیز در هفتههای آخر مدیریتش در استان، هنگام بازدید میدانی و موردی برای عیبیابی اینترنت مشترکان بهدلیل کاهش سرعت، گفت که تمام مدت مدیریت را برای توسعه زیرساختهای مخابراتی استان همدان انرژی گذاشتم و خداراشکر خیالم راحت است که پس از رفتنم کسی نمیتواند بگوید برای توسعه کم گذاشته است. بنده زیرساخت های لازم را برای استان ایجاد کردم و تا 30 سال نیاز به تجهیزات جدید نخواهیدداشت. و نتیجه اقداماتم را تا چندین سال خواهید دید.» وی گفت: «به روزترین تکنولوژی همان FTTH است که زیرساختهای آن به طور کامل در همدان ایجاد شده است.»
یکی از کارمندان مخابرات همدان هم درباره فیبر نوری همدان گفت: گرزین چند سال است که برای آمادهکردن زیرساختهای توسعه فیبر نوری برنامهریزی کرده و تلاش میکند. FTTH آخرین تکنولوژی اینترنت دنیاست که مطالعات آن آغاز شده و پروژه «نجما» که واگذاری فیبر نوری به تمام منازل است تا یکی 2ماه دیگر با حضور مسئولان کشوری افتتاح خواهدشد.
وی در مدت مدیریتش مسیرهای رینگ فیبرنوری را راهاندازی کرد تا در صورت قطعی اینترنت در یکی از مناطق استان، سایر مناطق نیز دچار قطعی و اختلال نشوند.
یکی از کارمندان مخابرات همدان گفت: پیش از این اگر در یکی از مناطق شهرستانهای استان قطعی اینترنت بهوجود میآمد بسیاری از مناطق اطراف آن نیز دچار اختلال میشدند و مردم قطعی اینترنت را میشدند اما اکنون با راهاندازی رینگ فیبرنوری در سراسر استان، اگر منطقهای دچار قطعی شود بر سایر مناطق تأثیری نخواهدداشت.
گرزین پس از اینکه در بدو ورود، از طریق رسانهها، قول افزایش سرعت اینترنت و رفع قطع و وصلیهای مکرر اینترنت مشترکان را داد در سال 98 یعنی یکسال پس از ورود به مخابرات همدان، وعده توسعه فیبر نوری را داده و گفته بود که این موضوع اولویت مخابرات همدان خواهدبود.
خطاهای گرزین
گرزین که پایان سال تحصیلی را زمان پایان مأموریت خود در همدان تعیین کرده بود بهنظر میرسد از مدیران متخصص و عملیاتی بود که 4سال و نیم مهمان همدان بود.
اما برخی از ضعفهای وی باعث شد نارضایتیها از او در استان بالا برود. عملکرد وی کارنامه این مدیر غیربومی به حساب میآید اما منتشرنکردن آنها برای اطلاع عموم سبب شد تا حمایتهای دیگر را از دست بدهد. ساماندهی نیروی انسانی در این شرکت رضایت بالائی را دربر داشت اما این ساماندهی در بخشهائی که وی آنها را بیاهمیتتر تصور میکرد سبب شد تا عوامل خارجی بهراحتی عملکرد او را زیرسؤال برده و به تنهائی هم نتواند با آنها مقابله کند.
وی پیش از این پیام صابری را به عنوان مدیر مخابرات شهرستان همدان انتخاب کرده بود که در نهایت او را برای جانشینی خود نیز معرفی کرد.
دلیل جابجاشدن گرزین تحت فشار بودن وی در همدان بود. او از همان ابتدا با اقبال برخیها در استان مواجه نشد و با موانعی در پیشبردن اقدامات خود در استان روبرو بود، اما همراهی استاندارِ وقت وی را در استان ماندگار کرد. اما در نهایت به دلیل در تنگنا قرارداشتن از سوی برخی همکاران و همچنین مسئولان استانی، همدان را با موافقت شرکت مخابرات ایران، ترک کرد.
پیش از این شرکت مخابرات ایران با درخواست گرزین برای جابجائی از همدان موافقت نکرده بود و تأکید مخابرات بر تکمیل پروژههائی بود که در جهت توسعه مخابراتی همدان در پیش گرفته بود.
او اکنون بهعنوان رئیس هیأتمدیره شرکت شسکام مخابرات ایران مشغول به کار است.
شاخص توسعهیافتگی عمده هر کشور، به میزان مصرف پهنای باند است و گرزین برای افزایش آن در همدان و رساندن استان به جایگاه معقول نسبت به سایر استانها تلاش کرد اما فراموش کرده بود که واحد روابط عمومی شرکت میتواند ارتباط با خارج از سازمان را مفید کرده و ساماندهی کند.
اکنون از صابری، مدیر جدید انتظار میرود ضعفهای مدیران قبلی را بهعنوان درس استفاده کرده و در امورات خود اصلاحاتی داشتهباشد. حالا که استان در ایجاد زیرساختها تاحدی جلو افتاده، مدیر جدید برای استفاده از آنها و نیز ایجاد استقلال در مخابرات همدان و کاهش وابستگیها به تهران تلاش کند.
اکنون که پیام صابری، سرپرست مخابرات منطقه همدان، مدیری بومی و تحت حمایت استان است بهراحتی میتواند اقدامات را در راستای توسعه مخابرات همدان ادامه بدهد.
پیام صابری از سال ۷۴ با مدرک لیسانس مهندسی الکترونیک از دانشگاه تهران به استخدام مخابرات درآمده و اکنون با مدرک فوق لیسانس مدیریت IT مشغول به کار است. وی همچنین عضو نظام مهندسی ساختمان و نظام مهندسی رایانه است و از ابتدای استخدام کارشناس و مسئول طراحی نیرو بوده است.
صابری در سالهای آخر رئیس اداره برنامهریزی و سپس بهعنوان مدیر مخابرات شهرستان همدان توسط گرزین انتخاب شد.
صابری در مراسم معارفه خود اظهار امیدواری کرد که با کمک و همراهی و همدلی کل کارکنان بتوانند روی ریل ایجاد شده حرکت کرده و بیش از پیش به توسعه مخابرات استان کمک کند.