1403-01-201403-01-30bool(false) اولویت میراث فرهنگی بازگشایی شهر زیرزمینی سامن همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 30 فروردين 1403

Today : Thu, April 18, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  109028 تاریخ انتشار:  1399-03-13 - 14:25 تعداد بازدید:  242
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

اولویت میراث فرهنگی بازگشایی شهر زیرزمینی سامن

مادستان

 بازگشایی مجموعه سامن در سال جاری از اولویت‌های اداره کل میراث فرهنگی استان همدان است.

مدیر پایگاه دستکند سامن با بیان این مطلب گفت: مجموعه آثار معماری دستکند زیرزمینی سامن در شهر کوچکی به همین نام و در جنوب شهرستان ملایر قرار دارد، این آثار در بستری از سنگ گرانیت به صورت دستکند ایجاد شده و تماماً در زیر معابر، منازل و ساختمان‌های اداری واقع است و حدوداً بین سه تا پنج هکتار وسعت دارد.

علی خاکسار بیان کرد: کاوش‌های باستان شناسی در مجموعه از سال ۱۳۸۶ آغاز شده و تاکنون شش فصل برنامه پژوهشی شامل شناسایی، پاکسازی، کاوش و پی گردی در کارگاه‌هایی در نقاط مختلف شهر و با فواصل متغیر از هم انجام شده ست که دستاوردهای بسیار ارزشمندی از جمله شناسایی بیش از ۸۰ فضای کوچک و بزرگ که با راهروهای متعددی به هم ارتباط دارند، داشته است. 

خاکسار تصریح کرد: یکی از ویژگی‌های این مجموعه وجود تدفین‌ها و بقایای انسانی متعدد موجود در کف فضاها است که با مطالعات انسان شناسی صورت گرفته همچنین ویژگی‌های جنسیتی، سنین مرگ و تا حدودی مشخصه‌های نژادی و علل مرگ شناسایی شده است.

وی اضافه کرد: دومین ویژگی دستکند سامن ایجاد مجموعه در بستری از سنگ گرانیت است و ایجاد مجموعه‌ای به این گستردگی در دوره‌های تاریخی نیازمند تکنولوژی و ابزارهای بسیار پیشرفته‌ای بوده که سازندگان این مجموعه از آن بهره مند بوده‌اند.

خاکسار خاطرنشان کرد: این مجموعه دارای ارزش‌های هنری، معماری و فناورانه منحصربفردی است که در صورت بازگشایی آن به روی علاقمندان و گردشگران می‌تواند بسیار مورد توجه قرار گرفته و در راستای شعار سال منجر به جهش تولید و شکوفایی اقتصاد جامعه محلی، مهاجرت معکوس و سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال شود.

وی ادامه داد: به این منظور طرح ساماندهی، حفظ و احیاء مجموعه تهیه شده و با اولویت های تعیین شده بخش‌هایی از آن اجرا شده است، این طرح شامل مرمت، ساماندهی و تثبیت ساختار سنگی مجموعه مرمت، حفاظت و تثبیت اسکلت‌ها و بقایای استخوانی انسانی، مرمت و احیای ورودی اصلی مجموعه، طراحی و ساخت ویترین‌های مناسب برای نمایش تدفین‌ها و اشیاء مکشوفه طراحی و اجرای نورپردازی مجموعه است.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان بیان کرد: بازگشایی مجموعه در سال جاری از اولویت‌های اداره کل میراث فرهنگی استان بوده و در روزهای اخیر دور جدید مرمت و ساماندهی مجموعه به منظور آماده سازی برای بهره برداری با بهره گیری از اعتبارات ابلاغی دفتر امور پایگاه‌های وزارت میراث فرهنگی به میزان حدود دو میلیارد ریال آغاز شده است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی همدان، وی گفت: برنامه مرمتی فعلی شامل پاکسازی و تخلیه آوار و خاک‌های مازاد فضاهای داخلی، ساماندهی ورودی اصلی مجموعه، مرمت و اجرای سقف تخریب شده بر اثر بارندگی‌های اوایل سال‌جاری، احیای راه دسترسی خروجی مجموعه و کف‌سازی و بهسازی مسیرهای بازدیدکنندگان است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com