عشایر روستای شاهسوند، تولیدگر و پرچمدار انقلاب همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 2 فروردين 1404

Today : Fri, March 21, 2025




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  141830 تاریخ انتشار:  1403-11-27 - 11:24 تعداد بازدید:  97
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

عشایر روستای شاهسوند، تولیدگر و پرچمدار انقلاب

مادستان


ازندریان - احسان غفاری: روستای عشایری قشلاق‌شاهسوند و عشایر ایل شاهسوند یکی از روستاهای شهرستان ملایر است که براساس آمار خانه‌بهداشت ۵۵۰ نفر جمعیت در قالب ۱۳۰ خانوار دارد.

این روستای عشایری، در کریدور همدان به تویسرکان و در مسیر فرعی شهر جدید علی‌آباد دمق واقع شده است.

عشایر روستای قشلاق‌شاهسوند بیشتر به دامداری و کشاورزی اشتغال داشته و در کنار آن، اندکی از اهالی روستا به سایر رشته‌های شغلی از جمله رانندگی ماشین‌آلات سبک و سنگین و خدماتی برای امرار معاش و گذران زندگی خود فعالیت می‌کنند.

دامداری عشایری این روستا که به صورت کوچ‌نشینی است، در فصل گرما به منطقه ییلاقی و خوش‌آب و هوا و سرسبز میدانک ارزانفود برای چرا کوچ می‌کنند و در فصل سرما در منطقه سکونت‌گاهی روستای قشلاق‌شاهسوند به سر می‌برند.

 بانوان هنرمند روستای قشلاق‌شاهسوند به ریسندگی و بافندگی شامل قالیبافی، لیف و... می‌پردازند. قشلاق‌شاهسوند دارای مردمانی خونگرم و باصفا بوده و برخلاف روستاهای سایر نقاط کشور، مهاجرت نداشته و دارای بالاترین آمار تولد در شهرستان ملایر و استان همدان است.

 تداوم برگزاری جشن عشایری و روستایی پیروزی انقلاب از سال ۱۳۶۰ در روستای قشلاق‌شاهسوند

جشن بزرگ عشایری و روستایی انقلاب در روستای قشلاق‌شاهسوند شهرستان ملایر به‌مناسبت 46مین سالگرد پیروزی شکوهمند ایران اسلامی با حضور مسئولان استان و شهرستان برگزار شد.

در این آئین، مردم خونگرم و باصفا ایل شاهسوند با در دست داشتن پرچم ایران و پوشیدن لباس‌های محلی سالروز پیروزی انقلاب اسلامی را جشن گرفتند و با آرمان‌های انقلاب اسلامی تجدید میثاق کردند.

همه اهالی ایل قشلاق‌شاهسوند یک صدا به حضور در راهپیمایی ۲۲ بهمن‌ماه سال‌جاری تأکید کردند و برای پاسداری از خون شهدا و حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی، با غرور و صلابت حضوری پرشور و باشکوهی را در راهپیمایی بزرگ ۲۲ بهمن‌ماه به تصویر کشیدند.

گفتنی است؛ از سال ۱۳۶۰ این ایل هر ساله جشن بزرگ عشایری و روستایی انقلاب در تاریخ ۲۱ بهمن‌ماه در روستای قشلاق‌شاهسوند ملایر برگزار می‌شود.

 پرداخت ۶۴ میلیارد تومان تسهیلات در سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ به عشایر استان همدان

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری در جلسه شورای عشایری استان در ادامه،  گفت: در سال قبل مبلغ ۴۰ میلیارد تومان اعتبار جز ۳ تبصره ۱۸ با سود ۴درصد به عشایر استان همدان پرداخت شده است.

سید مجتبی حسینی افزود: در سال ۱۴۰۳ نیز ۲۶ میلیارد تومان تسهیلات بانکی کم‌بهره برای عشایر استان همدان اختصاص پیدا کرده است.

وی در ادامه بیان کرد: به منظور تأمین آب شرب دام عشایر استان همدان در مدت 8 ماهه نخست سال‌جاری ۲۵ هزار متر مکعب آبرسانی سیار با اعتبار مورد نیاز ۲۷هزار میلیون ریال توسط هفت دستگاه کامیون تانک‌دار اجرا شده است. معاون امور اقتصادی استانداری همدان ادامه داد: با توجه به حذف اعتبارات بند الف تبصره ۶ در سال‌جاری، 5/1 میلیارد تومان از مطالبات پیمانکاران تاکنون پرداخت نشده است که با استفاده از مانده اعتبار سال قبل رفع شد و پرداخت شده است.

 ۴ دستگاه تانکر به منظور تکمیل آبرسانی به عشایر استان اجاره می‌شود
در ادامه، رئیس اداره امور عشایری استان با بیان اینکه با کوچ عشایر، آبرسانی در مناطق قشلاقی نیز از اوایل آذرماه آغاز می‌شود، گفت: اداره امور عشایر استان همدان دارای 3 دستگاه کامیون تانکردار بوده و به منظور تکمیل آبرسانی 4دستگاه دیگر اجاره می‌شود.

جعفر کاویانی‌دلشاد افزود: تعداد ۶۰۰ خانوار از عشایر استان همدان در زمان حضور در استان نیاز به آبرسانی سیار دارند که از این طریق آب شرب و دام آنها تأمین می‌شود.

وی یادآور شد: از ابتدای آذرماه تا پایان اسفندماه آبرسانی سیار به ۹۰۰ خانوار عشایر کوچ‌رو همدان مستقر در استان‌های خوزستان و ایلام انجام می‌پذیرد.

رئیس امور عشایری استان خاطرنشان کرد: صعب‌العبور بودن راه‌های عشایری و دوری مناطق عشایری و پراکندگی عشایر علاوه بر افزایش هزینه آبرسانی سیار سبب فرسودگی ناوگان آبرسانی و نیاز به تانکرهای آبرسان بیشتر برای توزیع آب می‌باشد.

کاویانی اضافه کرد: در همین راستا با پیگیری‌های انجام شده، اعتبار مورد نیاز برای خرید 4دستگاه کامیون آبرسان جدید تصویب گردیده که ان‌شاءا... پس از تخصیص اعتبار خریداری می‌شوند.

وی گفت: در راستای تأمین آب شرب پایدار عشایر مستقر در کانون اسکان گمارقشلاق شهرستان همدان، پروژه ایجاد مخزن ذخیره صد متر مکعبی و ایستگاه پمپاژ با اعتبار ۲۱هزار میلیون ریال از محل اعتبارات ملی سال ۱۴۰۲ اجرا شده است.
وی ادامه داد: کانون اسکان گمارقشلاق در بخش مرکزی شهرستان همدان واقع بوده که ۱۹ خانوار عشایر به صورت خودجوش از سال ۱۳۷۳ در ۱۲۶۰ هکتار از اراضی ملی واگذار شده به آنان ساکن شده‌اند.

کاویانی با بیان اینکه شهرستان همدان دارای یک کانون اسکان عشایر می‌باشد، افزود: از خدمات ارائه شده به عشایر این منطقه می‌توان به راه‌سازی، بهسازی چشمه، اجرای شبکه توزیع و خط انتقال آب، گازرسانی، اتصال به شبکه سراسری برق اشاره نمود.

وی گفت: مهم‌ترین مشکلات عشایر این منطقه حفر یک حلقه چاه عمیق و ایجاد ایستگاه پمپاژ برای تأمین آب شرب عشایر، زیرسازی و آسفالت ۴ کیلومتر راه و تأمین روشنایی معابر می‌باشد.

 ۲۰ درصد گوشت قرمز استان همدان توسط عشایر تولید و تأمین می‌شود

مدیر امور عشایری استان همدان با بیان اینکه عشایر موجود در استان همدان با دارا بودن ۱۴ هزار نفر جمعیت، 8/0 درصد جمعیت استان هستند، گفت: تولید ۲۰درصد گوشت قرمز استان همدان توسط عشایر تولید و تأمین می‌شود.

کاویانی‌دلشاد با اشاره اینکه عشایر با حداقل امکانات سالانه ۶هزار تن گوشت قرمز تولید می‌کنند، اضافه کرد: با داشتن ۴۷۰هزار رأس دام و در زمان دفاع مقدس و جنگ نیز از نخستین مرزداران و مدافعان کشور جمهوری اسلامی بوده‌اند.

وی یادآور شد: عشایر استان در زمستان در مناطق قشلاقی غرب کرخه خوزستان، عین‌خوش و عین‌صوله ایلام و در بعضی از نواحی استان لرستان می‌باشند.

کاویانی دلشاد ادامه داد: عشایر در آن مناطق نیز اقدام به برگزاری جشن‌های انقلاب نموده و مراسم “هر چادر یک پرچم” را اجرا کردند.

 تا پایان سال توزیع ۴۰۰ پنل خورشیدی بین عشایر استان انجام می‌گیرد
مدیر امور عشایری استان همدان از توزیع ۴۰۰ دستگاه پنل خورشیدی تا پایان سال جاری بین عشایر این استان با مشارکت شرکت توزیع برق خبر داد.

کاویانی‌دلشاد بیان کرد: در سال جاری، شرکت برق استان ۴۰۰ پنل خورشیدی را به مناقصه گذاشته و در حال خرید است که با تحویل این پنل‌های خورشیدی به امور عشایری استان، بین عشایر سطح استان توزیع خواهد شد.

وی با بیان اینکه آخرین بار ۵۳۰ پنل خورشیدی بین عشایر استان توزیع شده است، افزود: از این تعداد پنل خورشیدی ۵۰۰ پنل در سال ۱۴۰۰ و ۳۰ پنل در سال ۱۴۰۱ بین عشایر همدان توزیع شد.

کاویانی‌دلشاد قیمت هر پنل برای توزیع امسال بین عشایر استان را افزون‌بر ۳۰میلیون تومان برشمرد و گفت: از این میزان قیمت پنل‌ها، حدود ۱۰ درصد آن معادل 3میلیون تومان را عشایر و ۲۷ میلیون تومان آن را شرکت برق پرداخت خواهند کرد.
وی با اشاره به اینکه تعداد بالایی از عشایر استان متقاضی دریافت پنل خورشیدی هستند، ادامه داد: این پنل‌ها بین عشایر کوچ‌رو استان از هر طایفه از طریق قرعه‌کشی توزیع خواهد شد.

کاویانی‌دلشاد در پایان با بیان اینکه عشایر اکنون در مناطق قشلاقی در استان‌های لرستان، کرمانشاه و ایلام هستند، خاطرنشان کرد: توصیه‌های هواشناسی به عشایر داده شده که سرما در راه است و وسایل گرمایشی مورد نیاز خود را تجهیز کنند، ضمن اینکه توزیع سوخت و آب شرب و آب مورد نیاز برای دام هم برای آنان توسط امور عشایری در دست انجام است.

 



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com