1403-01-221403-02-01bool(false) تیغ تیز کرونا بر گلوی مهدکودک‌ها همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  112068 تاریخ انتشار:  1399-07-05 - 10:33 تعداد بازدید:  204
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

کرونا مهدکودک‌ها را ورشکسته کرد
تیغ تیز کرونا بر گلوی مهدکودک‌ها

مادستان

 ملایر - سحر یوسفی - خبرنگار همدان‌پیام: پس از شیوع کرونا، مهدکودک‌ها و پیش‌دبستانی‌ها از نخستین مراکزی بودند که تعطیل شدند؛ اما حالا پس از گذشت حدود 8 ماه با ادامه روند افزایش ابتلا به کرونا، کمتر خانواده‌ای تمایل دارد فرزند خود را به این مراکز بفرستد و زیر سایه سنگین کرونا شور و شعف کودکانه از این مراکز رخت بربسته است. در این بین مادران شاغلی که پیش از این فرزندان خود را با خیال آسوده به مهدکودک می‌سپردند حالا از بیم کرونا یا مجبورند از پرستار کودک کمک بگیرند یا فرزند خود را پیش خانواده یا آشنایان بگذارند، از طرفی دیگر این مراکز که عمدتاً زیرنظر بخش خصوصی هستند و با شهریه پرداختی خانواده‌ها فعالیت می‌کنند حالا در نبود رونق، با چالش‌های فراوانی مواجه شدند، به‌گونه‌ای‌که بیشتر آن‌ها با مشکلات مالی که گریبانگیرشان شده، قادر به تداوم فعالیت نیستند و زیر بار سنگین اجاره مکان و پرداخت حقوق پرسنل و ... به‌ناچار مراکزی که با عشق راه‌اندازی کرده بودند را تعطیل کردند.
مسئول کانون توسعه و همیاری مهدکودک‌های ملایر اظهار کرد: تمام مهدکودک‌ها و پیش‌دبستانی‌ها از دوم اسفندماه تا 24 خردادماه بنا به نظر ستاد ملی مبارزه با کرونا تعطیل شدند؛ اما پس از آنکه اجازه بازگشایی داده شد نیز با استقبال اندکی از سوی خانواده‌ها مواجه شدیم.
سمانه یوسفی با اشاره به اینکه تا پیش از شیوع کرونا، مهدکودک و مرکز پیش‌دبستانی پررونقی داشته است به خبرنگار ما می‌گوید: مهدکودک و پیش‌دبستانی من با اینکه سال گذشته به‌صورت ۲ شیفته فعالیت می‌کرد اما در سالجاری با ریزش شدید ثبت‌نام نوآموزان روبه‌رو شدیم، در مقایسه با سال گذشته می‌توان گفت به یک‌پنجم رسیده است و با شرایط به‌وجود آمده معلوم نیست که همین تعداد ثبت‌نامی را بتوانیم حفظ کنیم .
وی با بیان اینکه در ملایر 55 پیش‌دبستانی شهری زیرنظر آموزش‌وپرورش و 24 مهدکودک شامل ثبت‌نام از 2 ماه تا 6 ماه زیرنظر بهزیستی وجود دارند، افزود: متأسفانه تاکنون بیش از 30 مورد پیش‌دبستانی و 16 مهدکودک تعطیلی موقت اعلام کردند.
یوسفی با افزودن این مطلب که آمار مذکور تقریبی بوده و هر لحظه به این تعداد افزوده می‌شود، گفت: تا به‌حال بیش از 150 نفر از پرسنل مهدکودک‌ها و مراکز پیش‌دبستانی ملایر بیکار شده‌اند که تعداد انگشت‌شماری از آن‌ها مشمول بیمه بیکاری هستند.
وی ادامه داد: براساس آمارهای غیررسمی از صد مهدکودک فعال در شهر همدان نیز فقط 20 مرکز، آن هم با تعداد کمی از کودکان فعالیت می‌کنند و مابقی مجبور به تعطیلی شدند.
 یوسفی، این اتفاق را به زیان سلامت جامعه دانست و گفت: پایه‌های شخصیت هر انسانی تا سنین پیش از دبستان و تا 6 سالگی شکل می‌گیرد، مهدکودک‌ها فقط جنبه نگهداری و مراقبت از کودک را برعهده ندارند بلکه در کنار نگهداری نکات تربیتی را در قالب بازی و شعر و داستان و ... به کودک آموزش می‌دهند .
وی با اشاره به اینکه در نبود مهدکودک‌ها مادران شاغل از پرستار کودک بهره می‌گیرند، بیان کرد: در این زمینه چند پرسش مطرح می‌شود، آیا پرستار کودک دارای صلاحیت نگهداری کودک است؟ آیا جایگاهی وجود دارد که او را تأیید کند؟ آیا کسی سلامت جسمانی، روحی و روانی و جنسی این کودک را تضمین می‌کند؟ این درحالی است که اثر آسیب‌های دوران کودکی به‌ویژه آسیب‌های روانی تا پایان عمر همراه کودک می‌ماند.
مسؤل کانون توسعه و همیاری مهد کودک‌های ملایر با بیان اینکه مهدکودک‌ها تنها مراکزی هستند که خانواده‌ها به‌ویژه مادران شاغل می‌توانند با اطمینان‌خاطر کودکان خود را به آن‌ها بسپارند، افزود: در این مکان‌ها جز مسائل آموزشی، تمام نکات ایمنی رعایت می‌شوند، از وسایل بازی و دیوارپوش‌های استاندارد استفاده می‌شود، تمامی اتاق‌ها باید به دوربین مداربسته مجهز باشند و تمامی این موارد به‌صورت ماهیانه توسط بازرسان بهزیستی بررسی می‌شود .
یوسفی درباره آموزش‌های مجازی گفت: آموزش‌های مجازی در یادگیری کودکان تأثیرگذار است اما تأثیر آموزش‌های حضوری 4 تا 5 برابر بیشتر است، در آموزش‌های حضوری کودک درک و تجربه می‌کند و یکسری مفاهیم تربیتی را در بازی‌های جمعی یاد می‌گیرد. همکاری، مشورت، آداب رفتار با همکلاسی و معلم و ... را می‌آموزد.
وی در عین‌حال افزود: رها کردن کودک از بیم کرونا یک رفتار ناآگاهانه است و توصیه می‌شود برای ایجاد آمادگی تا پیش از دبستان حتی اگر به‌صورت مجازی بوده کودکان مورد آموزش قرار بگیرند.
یوسفی با اشاره به اهمیت و نقش تربیتی این مراکز تصریح کرد: این مراکز مورد کم‌لطفی مسئولان قرار گرفته‌اند و به جز تسهیلات کرونایی 12 درصد که به مشاغل متضرر از کرونا تعلق گرفت، هیچ‌گونه حمایت و مساعدتی از طرف دولت و بهزیستی ندیده‌اند، این تسهیلات در مقایسه با ضرری که این مراکز متحمل شده‌اند چیزی شبیه کاه در برابر کوه است.
وی با تأکید بر اینکه با ادامه این روند تمام این مراکز دچار ورشکستگی می‌شوند، افزود: متأسفانه در سال‌های اخیر با صدور مجوزهای بی‌رویه تعداد مهدکودک‌ها و پیش‌دبستانی‌ها افزایش یافت اما حالا که افراد زیادی متضرر شده‌اند درباره حمایت و پشتیبانی کسی پاسخگو نیست .
یوسفی در پایان گفت: من به نمایندگی از همکارانی که متحمل زیان شده‌اند تقاضا دارم مراکزی که تعطیل نشده‌ است را برای ادامه فعالیت حمایت کنند و به آن‌ها توجه ویژه‌ای داشته باشند.



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com