جیره‌بندی آب در 7روستای نهاوند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 9 فروردين 1403

Today : Thu, March 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  127020 تاریخ انتشار:  1401-07-16 - 15:19 تعداد بازدید:  129
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

بحران آب به شهر سراب‌ها رسید
جیره‌بندی آب در 7روستای نهاوند

مادستان

 
نهاوند - معصومه کمالوند-خبرنگارهمدان‌پیام‌: پائیز هم در حال رسیدن به نیمه ماه نخست است اما گرمای هوا گاهی تداعی کننده تابستان است و می گوید فعلا خبری از بارش ها نیست.

بحران تأمین آب آشامیدنی در مرکز استان هنوز به حالت عادی نرسیده است و این وضعیت سبب کاهش اعتبارات حوزه آب در سایر شهرهای استان هم شده است.

شهر نهاوند هم با بیش از۹سراب به جمع شهرهای نگران کننده و بحرانی آب پیوسته و مسئولان از نگرانی ها برای آینده آبی این شهرستان می گویند.
آب در نهاوند وسیله معیشت و زندگی ست، شهرستانی با باغ های فراوان و کشت و کارهای کشاورزی که در فصل تابستان هم اغلب باغات آن با خشکی و خزان زودهنگام مواجه شد.

سد گرین هم که بیش از ۵دهه صحبت از اجرا و نقش امدادی و تضمینی آن برای تأمین آب کشاورزی بخشی از شهرستان بود، را بی اعتباری و نرسیدن تسهیلات لازم تعطیل کرد.

از طرفی تصفیه خانه سراب گاماسیاب هم که در همین مسیر قرار دارد هم بدلیل نرسیدن اعتبارات به کما فرو رفت.

یک طرف دست خالی از اعتبارات در حوزه آب و تعطیل شدن پروژه های مهم و یک طرف هم حوزه حساس و مهم آب که در کمال ناباوری دغدغه این بحران گریبانگیر شهر سراب های خروشان هم شده است.

پیش از این هم مسئولان حوزه آب از آبرسانی تانکری به ۱۸ روستای این شهرستان خبر داده بودند.

علی رغم همه هشدار ها اما کشت دوم هم انجام  وحالا  هم کشت جدید در حال انجام است اما هنوز الگوی کشت ارائه نشده است تا بلکه بتواند بخشی از مصرف آب در حوزه کشاورزی را برای سال کم بارش جاری مدیریت کند.

 با همه این اوصاف نگرانی ها از بحران آب به نهاوند هم رسیده است
معاون بهره‌برداری و توسعه آب امور آب و فاضلاب شهرستان  امسال را از نظر فقر سفره‌های آب زیرزمینی در بدترین شرایط توصیف و وضعیت آب شرب در نهاوند را در مقایسه با ۲۰ سال اخیر در وضعیتی بحرانی و نگران‌کننده اعلام کرده است.

به گفته ابراهیم طاهری کاهش بارندگی‌ها در سال‌های گذشته، چشمه‌ها و سراب‌های شهرستان نهاوند کم‌آب ‌شده است ، اما از لحاظ فقر آب سفره‌های زیرزمینی شهرستان امسال بدترین سال و بدترین شرایط را دارد و متأسفانه چاه‌های آب عمیق‌ کم آب شده‌اند.

در حال حاضر در دشت نهاوند ۲هزار  حلقه چاه آب کشاورزی مجاز و بیش از ۸۰۰ حلقه چاه غیرمجاز است و حدود ۱۲۰ حلقه چاه عمیق آب در روستاها و حدود ۲۰ حلقه چاه عمیق در شهرهای نهاوند وجود دارد.

 ضرورت حفر چاه برای تأمین آب ۱۰روستا
در حال حاضر در شهرستان حدود ۱۰ روستا وجود دارد که منبع تأمین آب شربشان با مشکل مواجهه است و تا سال آینده باید چاه جدیدی حفر شود و تولید آب‌ را برای این روستاها بالا برد.

 جیره بندی آب در ۷روستا
وی اضافه کرد: روستاهای کرک علیا و کرک سفلی، حسین‌آباد گیان، عباس‌آباد، شیراوند، عشوند و گوشه‌ بدیع‌الزمان از جمله روستاهایی هستند که چاه‌های عمیق‌شان با مشکل مواجهه شده و آب مصرفی این روستاها به صورت جیره‌بندی است.

 اولویت تأمین آب روستاهاست
به گفته وی  وارد مدار شدن و حفر ۸ حلقه چاله تأمین آب برخی روستاها کمک کرده است و اقداماتی از قبیل انجام قرار داد با قرارگاه امام حسن مجتبی در قالب طرح های محرومیت زدایی با هدف تأمین آب شرب روستاهای شهرستان انجام شده است، اما کاهش بارش ها این بحران را همچنان در آستانه ی تشدید شدن قرار می دهد.

 تصفیه خانه گاماسیاب اعتبارت ملی می خواهد
طاهری در ادامه گفت: پروژه تصفیه‌خانه آب سراب گاماسیاب هم به علت عدم تأمین اعتبار غیرفعال است و باید اعتبار این پروژه از محل اعتبارات ملی تأمین شود همچنین با اجرای پروژه احداث سد گرین کلاً یک بازنگری در این پروژه انجام گرفت.

و در حال حاضر به علت کمبود اعتبارات شهرستان فعلاً اولویت را برای احداث خط انتقال جدید آب از سراب گاماسیاب که قرارداد هم بسته‌ایم و انتظار می رود تا تابستان سال آینده این خط انتقال جدید را از سراب گاماسیاب تا روستای جهان‌آباد تکمیل کنیم.

پروژه مجتمع آبرسانی گاماسیاب ۴۴ روستای شهرستان را پوشش می‌دهد و با تکمیل خط انتقال جدید آب از سراب گاماسیاب هشت روستای بزرگ از جمله روستاهای قلعه‌قباد، شعبان، وراینه، ده‌حیدر، بیان و جهان‌آباد را شامل می‌شود.

 کاهش اعتبارات شهرستان ناشی از بحران در مرکز استان
به گفته ی طاهری اعتبارات حوزه آب شهرستان  در سال‌ گذشته قابل توجه بود اما متأسفانه امسال با مشکلاتی که در بخش آب برای شهر همدان رخ داد سایر شهرستان ها را هم تحت تآثیر منفی خودش قرار داد و اعتبارات امسال کاهش چشمگیری داشت.


 

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com