دست شهر جهانی انگور از صنایع تبدیلی خالیست همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  100595 تاریخ انتشار:  1398-07-28 - 11:36 تعداد بازدید:  200
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

دست شهر جهانی انگور از صنایع تبدیلی خالیست

نویسنده : زهرا امیری

مادستان


مهم ترین مشکلی که در بخش کشاورزی استان همدان وجود دارد و مسئولان هم به این مسئله اذعان دارند نبود صنایع تبدیلی در حوزه محصولات باغی و کشاورزی است.
نداشتن زیر ساخت هایی همچون کارخانه تولید آبمیوه انگور، شربت شیره، شیره و باسلق و هم چنین نبود کارگاه هایی برای بسته بندی شکیل این محصوبات باعث شده است که باغداران ملایر محصول خود را به قیمت بسیار کم به کارخانه دار بفروشد و سود حاصل از زحمت و تلاش یک ساله باغدار هم نصیب کارخانه دار شود.
محصول انگور که از باغات ملایر برداشت می شود می تواند یک محصول اشتغالزا باشد ، اما متاسفانه بی توجهی به زیر ساخت آن را محدود به تازه خوری و درست کردن سبزه کرده است.
درحالی که ایجاد صنایع تبدیلی و فرآوری این محصول می تواند ثمره سال ها رنج و زحمت باغدار را بدهد و التیامی برای دستان پینه بسته اوباشد و سود بیشتری را نصیب اوکند.
با چند تن از باغداران ملایری به گفتگو نشستم و از مشکلاتشان پرسیدم یکی از آن ها گفت : وقتی شنیدیم که انگور ملایر جهانی شده بسیار خوشحال شدیم و امیدوار که بعد از سال ها زحمت و تلاش بتوانیم نتیجه رنج خود را ببینیم .
یکی دیگر از آن ها گفت: وقتی قیمت گذاری سبزه انجام شد همه ما امیدمان به یاس بدل شد ، چرا که این قیمت کفاف پول کارگر و هزینه های مربوط به خرید روغن و پودر کربنات پتاسیمش را هم نمی دهد.
 حمایت از تولید کننده واقعی نیست
با یکی از کسانی که می خواست در این حوزه سرمایه گذاری کند صحبت کردم و پای درد و دلش باز شد . گفت مسئولان مربوطه قول حمایت می دهند اما وقتی وارد کار شدم دیدم حمایت ها واقعی نیست و وسط کاردلسرد شدم و از سرمایه گذاری دراین حوزه خودداری کردم.
اودر ادامه می‌گوید: سرمایه گذاری در این حوزه بسیار سود آور است و ارزش افزوده خوبی را هم نصیب سرمایه گذار می کند اما نبود حمایت باعث می شود که سرمایه گذار بسیار دلسرد شود. یکی دیگر از دلایل پشیمانی خود را هم کاغذ بازی اداری می داند و می گوید :برای گرفتن مجوز باید حدود دوسال وقت بگذاری که این موضوع هم از دلایلی است که کمتر کسی وارد این حوزه می شود.
  قیمت ارز مهم ترین مشکل صادر کنندگان
اما مشکلات حوزه انگور فقط به نبود صنایع تبدیلی محدود نمی شود بلکه صادر کنندگان این محصول هم با مشکل مواجه هستند.
رئیس انجمن تولید و صادرکنندگان کشمش ملایر می گوید: صادر کنندگان کشمش ملایر از صادر کنندگان خوب استان همدان هستند و ارز آوری خوبی برای کشور دارنداما مشخص نیست چرا کالای صادراتی آن ها مدتی است در مسیر قرمز قرار گرفته است .
وقتی کالایی در مسیر قرمز قرار می گیرد، ترخیص آن کالا نیازمند کسب مجوز است و این پروسه بسیار زمان بر است .
وی در ادامه می گوید: با قولی که مدیر کل اداره گمرک استان همدان داده است امیدواریم این مشکل به زودی حل شود و دوباره کشمش در مسیر سبز یا حداقل در مسیر زرد قرار بگیرد تا صادرکنندگان بتوانند کالای خود را زودتر ترخیص کنند.
منوچهر رضایی هم چنین می گوید: نوسانات قیمت ارز و نبود ثبات در قیمت ارز یکی دیگر از مشکلات صادر کنندگان است باید حداقل قیمت ارز برای یک سال در کشور ثبات داشته باشد تا صادر کننده از بابت قیمت ارز خیالش راحت باشد.
رضایی می گوید: سالانه با محصولی که از سایر استان ها به ملایر فرستاده می شود تا فرآوری شود حدود ۵۰ هزار تن کشمش را به کشورهای عراق،روسیه،اوکراین و کشورهای اروپای شرقی صادر می کنیم و از این راه ارزش افزوده خوبی نصیب کشور می شود.
وی می گوید: صادرات کشمش در بسته بندی کوچکتر می تواند ارزش افزوده بیشتری را نصیب کشاورز و صادر کننده کند اما این مشمول قوانین دیگری است که کمی سختگیرانه است.
در پایان گفتنی است که مسئولان همه به مسئله نبود صنایع تبدیلی اذعان دارند، و معتقدند که دستمان در بحث صنایع تبدیلی خالی است اما اقدامی برای ایجاد صنایع تبدیلی نمی کنند . اما نکته مهم دیگری که قابل توجه است و خودنمایی بیشتری می کند این است که شهر جهانی زیر ساخت جهانی می خواهد .امیدواریم تجربه تلخی که بر سر برندهایی مثل پسته رفسنجان و زعفران قائنات به دلیل عدم وجود صنایع تبدیلی و عدم بسته بندی مناسب آمد، درباره کشمش ملایر تکرار نشود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com