مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان گفت: حوادث کار سال گذشته منجر به مرگ ۱۳ نفر در این استان شد که بیشتر جانباختگان در حوزه ساختمانی بودند.
به گزارش ایرنا، یوسف شعبانلو روز سه شنبه در دوازدهمین همایش سراسری بهداشت و ایمنی کار اظهار داشت: سال گذشته ۲۹۵ حادثه کار مورد بررسی قرار گرفت که نتایج به دست آمده موید این است که ۴۰ درصد مخاطرات شغلی مربوط به حوادث ناشی از کار در بخش ساختمانی است.
وی اضافه کرد: رویکرد مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به موضوعات بهداشت، سلامت و ایمنی و نگاه پیشگیرانه است و معتقدیم اگر ایجاد ساز و کار پیشگیرانه در دستور کار قرار دهیم به حفظ و صیانت از نیروی کار در فرایند تولید کشور و سلامت عمومی جامعه کمک شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان بیان کرد: ۴۵ درصد جمعیت ۸۵ میلیونی کشور را فعالان حوزه کسب و کار، کارگری و کارفرمایی تشکیل و پوشش می دهد و در استان همدان از یک میلیون و ۸۵۰ هزار نفر جمعیت ۸۵۰ نفر زیر پوشش کسب کار هستند.
شعبانلو اضافه کرد: ۱۴۲ هزار بیمه شده اجباری در ۲۴ هزار واحد کارگری مشمول قانون کار و تامین اجتماعی فعال هستند که با احتساب سایر آمار این رقم به ۲۵۸ هزار بیمه شده تامین اجتماعی می رسد که بهداشت و ایمنی کار آنها از اهمیت و حساسیت بالایی برخوردار است.
وی تاکید کرد: ارتقای سطح بهداشت و سلامت در جامعه یکی از فاکتورهای ارتقای اجتماعی فعالیت های مردمی است و در دولت سیزدهم هم پوشانی خوبی بین مجموعه کار و بهداشت استان صورت گرفت و کارهای مشترکی در حال اجرا است تا بتوان در حوزه سلامت و بهداشت جامعه کارگری و کارفرمایی تاثیر گذاری را داشته باشیم.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان ادامه داد: مجموعه اداره کار و علوم پزشکی فعالیت های مشترکی در قالب کار و تولید در حال اجرا دارند و به منظور جلوگیری از اسراف و موازی کاری، انجام اقدامات منسجم و تاثیرگذاری لازم، آمادگی لازم برای انعقاد تفاهم نامه مشترک با محوریت ارتقای سطح بهداشت کار و ایمنی و سلامت کار در واحدهای کارگری استان وجود دارد.
شعبانلو اظهار داشت: با توجه به منویات رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه «کارگران بازوی توانمند بخش تولید است» با این نگاه، باید نهادها متولی حوزه کار در جهت صیانت و حفاظت از نیروی کار در جوانب مختلف تلاش کنند تا استفاده حداکثری از نیروی کار را در فرایند تولید داشته باشند.
وی گفت: حوزه تولید دارای سه ضلع، کارگری، کارفرمایی و حاکمیت است که حوزه کارگری و کارفرمایی بازوی توانمند بخش اقتصاد و کسب و کار به شمار می روند و حاکمیت پشتیبان و حامی این ۲ ضلع است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان ادامه داد: این مجموعه در حوزه بهداشت کار علاوه بر اقدامات در زمینه بازرسی و نظارت، سالانه ۹ هزار بازرسی از حوره کارگری صورت می گیرد که بخش زیادی از نگاه بازرسی این مجموعه توجه به بهداشت و سلامت کار در کارگاه ها با محوریت حفظ و صیانت نیروی کار، ارتقای بهداشت محیط کار است.
شعبانلو با بیان اینکه مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به موضوع آموزش نیز توجه ویژه دارد گفت: در این حوزه با تربیت نیروی انسانی در حوزه حاکمیت با تربیت کنشگر تاثیرگذار در حوزه بهداشت، سلامت و ایمنی نسبت به تحقق اهداف پیش بینی شده حرکت کرد.
وی افزود: نتیجه بازرسی های صورت گرفته نشان دهنده این است که ۸۰ درصد حوادث و مخاطرات ناشی از کار به علت نبود مهارت فرد در مواجهه با پدیده های طبیعی و غیر طبیعی رخ داده است اگر فرد در مواجهه با مخاطرات از خود عکس العمل به موقع نشان دهد شاهد کاهش مخاطرات، پیشگیری از آسیب ها و حوادث ناشی از کار تاثیر گذاری لازم را داشته ایم.