ملایر- سحر یوسفی - خبرنگار همدان پیام: نمایشگاه بینالمللی گردشگری تهران بهعنوان بزرگترین رویداد این حوزه در کشور، بستری برای تبادل تجربیات، معرفی ظرفیتهای گردشگری استانها و توسعه همکاریهای بینالمللی است.
18مین نمایشگاه بینالمللی گردشگری و صنایع وابسته تهران، امسال نیز از ۲۳ تا ۲۶ بهمن ماه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شد و شهرستان ملایر نیز با 2 برند «شهر جهانی مبلمان منبت» و «شهر جهانی انگور» در نمایشگاه حضوری پررنگ داشت.
غرفه ملایر در این رویداد، ضمن معرفی ظرفیتهای گردشگری، صنایعدستی و سوغات این شهرستان، فرصتی مناسب برای تعامل با فعالان صنعت گردشگری، سرمایهگذاران و بازدیدکنندگان داخلی و خارجی فراهم کرد.
حضور ملایر در این نمایشگاه نقش مؤثری در معرفی جایگاه این شهرستان بهعنوان یکی از مقاصد مهم گردشگری کشور داشته و زمینه جذب سرمایهگذاری و توسعه گردشگری پایدار را فراهم کرده است.
این رویداد همچنین فرصتی برای معرفی توانمندیهای صنعتگران، تولیدکنندگان و فعالان حوزه گردشگری و صنایعدستی ملایر بود.
در این نمایشگاه، از کتاب الکترونیک گردشگری ملایر به ۸ زبان زنده دنیا با حضور مسئولان کشوری، استانی و شهرستانی رونمایی شد و مورد استقبال بازدیدکنندگان قرار گرفت.
صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، در بازدید از غرفه ملایر و کتاب الکترونیکی گردشگری، ضمن تقدیر از شهرداری ملایر، گفت: این کار ارزشمند باید در سایر شهرها نیز انجام شود.
مشارکت فعال و اثربخش شهرداریها قابل تقدیر
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی در حاشیه بازدید از غرفه ملایر اظهار کرد: استان همدان از یک قدمت و عظمت تمدنی برخوردار است و گنجینههای پنهان این استان میتواند شرایطی فراهم کند که ظرفیتهای نهفته را شکوفا کنیم.»
انوشیروان محسنی بندهپی بیان کرد: «ابتکاراتی که شاهد بودیم، احصا و عرضه ۴۰ بسته سرمایهگذاری استان همدان بود که میتواند سبب ایجاد انگیزه و جذب سرمایهگذار شود.»
وی با اشاره به ظرفیتهای ملایر در حوزههای گردشگری و کشاورزی، افزود: همه حوزههای گردشگری همدان احصا شده و همدان را به عنوان تصویری از یک ایران کوچک در معرض نمایش قرار داده است.
محسنی بندهپی ضمن تقدیر از مسئولان غرفهها و حضور بخش خصوصی، گفت: شهرداریهای خوب استان همدان نیز جای قدردانی دارند که مشارکت بسیار فعال و اثربخشی در این نمایشگاه داشتند.
کتاب الکترونیک گردشگری ملایر اقدامی ارزشمند در حوزه گردشگری
قائم مقام وزیر و معاون میراث فرهنگی نیز با بیان اینکه استان همدان بیتردید یکی از مقاصد و قطبهای گردشگری کشور است، اظهار کرد: با توجه به ثبت جهانی هگمتانه، اصولا رابطه معنا داری بین سایتی که ثبت جهانی یونسکو میشود و جذب و افزایش گردشگر وجود دارد.
علی دارابی گفت: علاوه بر جاذبههای گردشگری که همدان دارد، در حوزه صنایعدستی نیز دارای ظرفیتهای ویژهای است که نمونه آن مبل و منبت ملایر و سفال لالجین است.
وی با تأکید بر اینکه هر چهقدر در حوزه میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری سرمایهگذاری شود، باز هم کم است، گفت: در حوزه ساخت هتلهای فراوان، خطوط هوایی و ریلی میتوانیم ظرفیتهای بزرگی ایجاد کنیم، به خصوص با توجه به همجواری همدان با عراق، این استان میتواند پذیرای مسافران و گردشگران و زائران عراقی فراوانی باشد.
دارابی با اشاره به مسأله توسعه گردشگری به عنوان یکی از محورهای اصلی برنامه هفتم کشور گفت: تا پایان برنامه باید ۵۰۰ هتل یعنی سالی ۱۰۰ هتل ایجاد و ۱۵ میلیون گردشگر داشته باشیم و سهم استان همدان در این میان بسیار مهم است.
وی، کتاب الکترونیک گردشگری ملایر را اقدامی بسیار ارزشمند در حوزه گردشگری دانست و افزود: امروزه تولید محتوا نقش مهمی در حوزه گردشگری و جذب توریست ایفا میکند و هر چقدر در تولید محتوا و بستههای گردشگری بیشتر تلاش شود، میتوانیم خدمت شایانی داشته باشیم.
مینیورلد؛ محرک توسعه و جذب گردشگر در ملایر
شهردار ملایر نیز اظهار کرد: شهرداری ملایر از ابتدای دوره ششم شورا پیرامون حوزه گردشگری و صنایع وابسته آن در حد توان خود اقدامات مناسبی انجام داده است تا موضوع صنایعدستی و گردشگری را تقویت کند و توسعه دهد.
مجید فرجی با اشاره به اینکه حوزه مبل و منبت، مروار و انگور یک صنعت گردشگری است، افزود: شهرداری ملایر از این صنعت که در حال حاضر در جهان به عنوان یک صنعت پاک یاد میشود، به صورت ویژه حمایت و پشتیبانی میکند و در این زمینه نباید از دنیا عقب بمانیم.
وی با بیان اینکه در دورههای قبل در بحث ایجاد زیرساختهای جدید گردشگری از جمله پاک سیفیه، بام ملایر و پارک جهان کوچک (مینیورلد) در دستور کار قرار گرفته است، گفت: در حال حاضر در حال تکمیل پایانی مینیورلد به عنوان یک مقصد گردشگری ویژه هستیم که در کشور از آن تمجید میشود و گردشگران زیادی را مجذوب خود کرده است.
ملایر؛ شهر جشنوارهها
فرجی بیان کرد: از ملایر همچنین به عنوان شهر جشنوارهها یاد میشود و از سنوات گذشته جشنوارههای متعددی از جمله مبل و منبت، انگور و مروار برگزار میکنیم که جاذب گردشگر بوده و سبب تحرک اقتصادی در ملایر شده است.
تکمیل و ایجاد هتل جدید در ملایر
وی از دیگر اقدامات شهرداری ملایر برای جذب گردشگر و نگهداشت آن در شهر را تکمیل و ایجاد هتلهای جدید در شهرستان عنوان کرد و گفت: از سنوات گذشته هتل نیمه کاره پارک سیفیه را داشتیم که در حال تکمیل آن هستیم و پیشرفت فیزیکی خوبی داشته و در سال آینده تکمیل و افتتاح میشود.
فرجی بیانکرد: هتل جدید دیگری را نیز به تازگی در ملایر کلنگزنی کردیم تا به هدف و برنامهمان در حوزه اقامت گردشگر کمک کند و به عدد بالاتری در بحث اقامتی شهرستان دست پیدا کنیم.
جذب گردشگر اولویت شورا و شهرداری ملایر
وی تصریح کرد: موضوع جذب گردشگر در شهرستان یکی از اولویتهای شورا و شهرداری ملایر است که به عنوان یک محرک توسعه و محرک اقتصادی میتواند پیشرفت شهر را رقم بزند و در تلاش هستیم با اقداماتی که داریم در سنوات آینده از ملایر به عنوان یکی از مقاصد گردشگری شناخته شود.
یکی از بزرگترین ظرفیتهای استان، گردشگری است
استاندار همدان نیز با بیان اینکه این استان دارای توانمندیها و ظرفیتهای ویژهای در حوزههای مختلف معدن، صنعت، کشاورزی و خدمات است، افزود: یکی از بزرگترین ظرفیتهای استان همدان ظرفیتهای گردشگری است.
حمید ملانوری بیان کرد: استان همدان به لحاظ زیرساختی در زمینه حمل و نقل جادهای و حمل و نقل ریلی و هوایی که یکی از بزرگترین زیرساختهای بحث گردشگری است، استانی برخوردار است و باید از این زیرساختها در توسعه صنعت گردشگری استفاده کنیم.
وی با اشاره به ۱۹۰۰ جاذبه طبیعی و تاریخی و فعالیت ۸۵ رشته صنایعدستی در استان گفت: این جاذبههای گردشگری میتواند استان را به یکی از مقاصد گردشگری دنیا تبدیل کند و بسیاری از مشکلات ما را حل کند.
استاندار گفت: صنعت گردشگری یک صنعت اشتغالزا، کم آببر و به شدت درآمدزاست که میتواند تولید ثروت و سرمایه کند و کمترین آلودگیهای زیست محیطی را دارد.
وی گفت: غرفههایی خوبی در این نمایشگاه داشتیم و تلاش خوبی برای معرفی جاذبههای گردشگری استان انجام شده و همکاران ما دنبال آن هستند که لیدرها و سرمایهگذاران را شناسایی و جذب کنند.
ملانوری با بیان اینکه در راستای توسعه گردشگری همدان فرصتهای سرمایهگذاری را مطالعه و شناسایی کردیم، گفت: در حال حاضر در استان همدان ۴۰ فرصت عرضه شده که بتوانیم سرمایهگذاران داخلی و خارجی را جذب کنیم.
سرپرست فرمانداری ملایر نیز اظهار کرد: با توجه به توانمندیهای بالقوه و بالفعل شهرستان ملایر، دنبال این هستیم که اقداماتی را در راستای بسترسازی و جذب سرمایهگذار، توریست و گردشگر در شهرستان ملایر داشته باشیم.
سید رسول حسینی با بیان اینکه در این راستا نیاز است که شاخصهایی مد نظر باشد، تصریح کرد: اولویت اول اطلاعرسانی به موقع در فضای مجازی و حقیقی، نصب بنرها و بیلوردها، همکاری صدا و سیما، رسانهها و.... است که نقش مهم و تأثیرگذاری را در حوزه گردشگری دارد.
وی برپایی نمایشگاههای مانند نمایشگاه گردشگری را در این زمینه مهم دانست و افزود: این نمایشگاهها پارامتر مهمی در معرفی جاذبهها و صنایعدستی و گردشگری شهرستان است.
حسینی برپایی همایشهای ملی و بینالمللی برای معرفی توانمندیها و قابلیتهای گردشگری در عرصه بینالمللی را سومین شاخص حوزه گردشگری دانست و گفت: باید زیرساختهای این حوزه تقویت و فراهم شود تا بتوانیم به شاخصهای مد نظر دست یافته و در این زمینه به موفقیت بالادست پیدا کنیم.