سعيده جعفرينسب متولد 1370 در همدان است كه در مقطع كارشناسي ارشد رشته تغذيه رتبه 5 كنكور سال 95 را كسب كرده است. وي كارشناسي خود را در همين رشته در دانشگاه شهيد بهشتي در سال 93 به اتمام رساند و مقطع كارشناسي ارشد را نيز در همين دانشگاه پذيرفته شده است. جعفرينسب درباره نحوه موفقيت خود در كنكور سال 95 با همدانپيام به گفتوگو نشسته است.
چه شد كه اين رشته را براي ادامه تحصيل انتخاب كرديد؟
در دبيرستان رشته تجربي را انتخاب كردم و براي ادامه تحصيل در دانشگاه تلاشم اين بود كه در يكي از رشتههاي برتر يا علوم پزشكي قبول شوم. در سال 89 كارشناسي تغذيه دانشگاه شهيد بهشتي پذيرفته شدم. در سال 93 فارغالتحصيل شدم. سپس متوجه شدم همين رشته برايم جذابيت دارد و به همين دليل کارشناسی ارشد را هم رشته تغذيه انتخاب كردم و تصميم دارم تا مقطع دكتری هم ادامه دهم.
چگونه خانواده شما را در رسيدن به اين هدف كمك كرد؟
خانوادهام به تصميم من احترام زيادي قائل بود. پدرم شرايط را به خوبي براي درس خواندن من مهيا كرده است. خانوادهام هرگاه ميخواستند مسافرت بروند به من اصرار نميكردند كه آنها را همراهي كنم. هميشه سعي ميكردند در خانه آرامش وجود داشته باشد. حتي پس از گرفتن ليسانس برايم موقعيت شغلي مناسب پيدا شد ولي چون هدفم ادامه تحصيل بود و ميدانستم اگر خودم را با كار مشغول كنم از هدفم باز ميمانم، قيد كار كردن را زدم. البته ميشد در كنار كار كردن ادامه تحصيل هم بدهم اما هدف من برتر بودن در رشتهام است.
چگونه به چنين موفقيتي دست يافتيد؟
براي رسيدن به هر هدفي يك دوره برنامهريزي شده نياز است. در اين دوره بايد هدفگذاري كوتاهمدت، ميانمدت و بلندمدت برنامهريزي كنيم. طبيعي است كه در اين مسير بارها دلسرد شويم؛ چون موانع مختلفي وجود دارد كه مانع رسيدن به هدفمان ميشود.
در طول اين مدت تفريحات و ميهمانيهاي مختلفي پيش ميآيد كه در انتخاب دچار ترديد ميشويم و دلمان ميخواهد در كنار خانواده به تفريح برويم. ولي آنچه كه نياز داريم اراده فولادين براي رسيدن به هدف است و داشتن اين اراده هم خيلي سخت است.
آيا از مشاور و يا ديگران هم براي پيدا كردن راه درست درس خواندن استفاده كردي؟
دوست صميميام سال گذشته رتبه خوبي در مقطع كارشناسي ارشد كسب كرده بود، در انتخاب جزوههاي خوب كمكم كرد. من ماهها وقت گذاشتم تا بهترين كتابها و جزوهها را براي خواندن انتخاب كنم.
زماني كه براي به دست آوردن رتبه تكرقمي در كنكور ارشد گذاشتي، چقدر بود؟
تا روز كنكور 9 ماه شب و روز خانه بودم و فقط براي شركت در آزمونها يا موارد خيلي ضروري از خانه بيرون ميرفتم. چون براي كسب رتبه تكرقمي زمان زيادي براي درس خواندن نياز داشتم. تا آخرين لحظه هم درس خواندم.
به دست آوردن موفقيت در تحصيل به چه مواردي بستگي دارد؟
به روش درس خواندن، هوش و استعداد، انتخاب رشته مناسب و شرايط محيطي بستگي دارد. ممكن است شخصي ضريب هوشي بالايي داشته باشد و به همين دليل وقت كمي براي درس خواندن بگذارد اما همه اينها با تناسبي بايد در كنار هم وجود داشته باشد.
كمي درباره نحوه درس خواندنت بگو.
در برنامهريزي كوتاهمدت، مقدار مشخصي از كتابها و جزوهها را ميخواندم تا در آزمونها شركت كنم. پس از آزمونها خودم را بررسي و نقاط ضعفم را شناسايي و سپس آنها را رفع ميكردم. تا عيد روزي 8-7 ساعت درس ميخواندم اما از ابتداي سال 95 تا ارديبهشت ماه از صبح كه بيدار ميشدم، درس ميخواندم تا شب. چون مطالب حجيم و سنگيني بود و بايد بارها دوره ميكردم. رشتهام حفظيات زيادي دارد و اگر يك روز آنها را دوره نميكردم خيلي از نكات را فراموش ميكردم. به خصوص براي دروس فيزيولوژي و بيوشيمي بيشترين زمان را ميگذاشتم چون در كنكور درسهاي مهمي هستند.به اضافه اينها چون به زبان انگليسي تسلط دارم، در كنكور بالاي 90 درصد زدم كه كمك زيادي به كسب رتبه تكرقمي كردم.
زبان انگليسي را چگونه آموختي؟
از كلاس سوم راهنمايي كلاس زبان ميرفتم و در كنار آن چون علاقه زيادي به آن داشتم وقت زيادي را براي خواندن و يادگيرياش در منزل ميگذاشتم. حتي من همزمان در كنكور زبان هم شركت كردم و به خاطر شرايطي كه براي به وجود آمده بود تنها نيم ساعت در كنكور نشستم اما با اين حال رتبه بالايي آوردم و ميتوانستم در دانشگاه علامه و تهران قبول شوم اما چون به اندازه كافي به اين رشته تسلط دارم و هدفم ادامه رشته تغذيه بود، رشته زبان را انتخاب نكردم.
كمي درباره رشته تغذيه توضيح بدهيد.
هدف رشته تغذيه اصلاح سبك زندگي مردم و عادتهاي تغذيهاي براي پيشگيري از بيماريهاست و سعي ميكند در كنار درمان پزشكي شرايط تغذيهاي مناسبي فراهم كند تا تعادل جسمي و روحي براي مردم وجود داشته باشد.
اين رشته در دنيا طرفداران زيادي دارد ولي در ايران چون رشته جديدي است بسياري از افراد آن را نميشناسند و يا بسياري از مردم صرفاً از متخصصان آن براي رژيمهاي چاقي و لاغري استفاده ميكنند. در صورتي كه در سطح كلان سلامت تكتك افراد را دربر ميگيرد و اميدوارم مردم اهميت بيشتري به كارشناسان و متخصصان اين رشته بدهند؛ چون سلامت آنها در تغذيه مناسب و بدون اشكال است. آنها نبايد به رژيمهاي تجاري و تجويزهاي فضاهاي مجازي متكي شوند؛ چون ممكن است در كوتاهمدت افراد به نتيجه دلخواه خود برسند اما بسياري از اين روشها در بلندمدت افراد را دچار مشكلات جسمي و حتي روحي ميكند.
صحبت آخرتان؟
از تكتك اعضاي خانواده كه شرايط را براي من فراهم كردند تا بتوانم موفق شوم، تشكر ميكنم و شادي اين موفقيت را تقديم پدرم و روح مادرم ميكنم.
***
پدر سعيده جعفرينسب كه فرزند خود را در اين مصاحبه همراهي كرده بود، درباره دلايل موفقيت دخترش چنين گفت: در دوره دبيرستان هيچگاه معدل تحصيلي سعيده كمتر از 19 نبود. اين نشان ميداد كه هم تلاش زیادی ميكند و هم هوش و استعداد خوبي براي تحصيل دارد. من براي رسيدن به موفقيت آنچه از دستم برميآمد برايش انجام دادم و به درخواستهاي معنوي، حمايتي و تشويقياش توجه ويژهاي داشتهام.
هر زماني كه براي كلاس خصوصي يا مدرسهاي كه خودش انتخاب ميكرد، نياز به هزينه داشت، پرداخت كردهام و هميشه تشويقش كردهام كه هدفهاي بزرگ و والايي براي خودش در نظر بگيرد و باور داشته باشد كه به هدفش ميرسد.
من مطمئن هستم كه دخترم در آيندهاي نزديك يكي از اساتيد موفق دانشگاه خواهد بود. سعيده هر موفقيتي كه به دست آورده به خاطر تلاش خودش است و وقتي چنين موفقتي به دست آورد، تمام خستگي از تنم درآمد.
جعفرينسب گفت: من كارشناس ارشد مديريت استراتژيك دارم و چون در كنار شغل اصلي، در دانشگاه تدريس ميكنم و هميشه با كتاب سروكار داشتهام تأثير زيادي در كتابخوان شدن دخترم گذاشته و مطمئن هستم صداقت در زندگي، لقمه حلال و تربیت سهم مهمي در موفقيت وی داشته است.