تولد دوباره حمامی در قالب کتابخانه همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 2 فروردين 1404

Today : Fri, March 21, 2025




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  140580 تاریخ انتشار:  1403-08-28 - 10:06 تعداد بازدید:  95
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

تولد دوباره حمامی در قالب کتابخانه

مادستان



ملایر - خبرنگار همدان پیام : با تلاش دهیاری روستای مهدویه از توابع بخش زند ملایر، حمام قدیمی و بلااستفاده روستا به کتابخانه عمومی مبدل شد .

دهیار روستای مهدویه در این‌باره اظهار کرد : پس از تأسیس دهیاری روستای مهدویه در سال ۸۴ ، از طرف استانداری همدان برای بازدید از پروژه‌های عمرانی و اماکن فرهنگی تاریخی اصفهان سفری داشتیم که در آنجا حمام‌های قدیمی را دیدیم که به کتابخانه و مهدکودک و... تغییر کاربری داده بودند و استفاده می‌شد ؛ از آنجاییکه روستای مهدویه نیز چنین ظرفیتی داشت این موضوع انگیزه لازم برای ایجاد کتابخانه را برای ما به وجود آورد .

محمد روستایی‌مهدی‌خانی گفت : حمام قدیمی روستای مهدویه بلااستفاده و در حال تخریب بود بنابراین سال ۸۶ با وجود مخالفت‌هایی که می‌شد قسمتی از آنرا تعمیر و به دفتر دهیاری روستا تبدیل کردیم .

وی گفت : برای سروسامان دادن قسمت باقی‌مانده حمام ، روی نیازمندی‌ها و مطالبات مردم روستا فکر کردیم و از آنجائیکه دهستان مهدویه با دارا بودن ۲۶ روستا از امکانات فرهنگی کافی برخوردار نیست و با توجه به اینکه اساس و پایه توسعه فرهنگی ، کتاب و کتابخوانی است برای ایجاد کتابخانه مصمم شدیم.

تخصیص ۱۰۰ میلیون تومان برای تعمیر و تجهیز کتابخانه

روستایی افزود : در سال ۱۴۰۱ به رئیس کتابخانه‌های عمومی پیشنهاد تغییر کاربری بخش دیگر حمام در قالب کتابخانه را دادیم که مورد موافقت قرار گرفت و در میز خدمتی که در فرمانداری برگزار شد ، توسط فارسی بخشدار وقت ، اعتباری برای تعمیر و تجهیز کتابخانه درخواست شد و ۱۰۰ میلیون تومان اعتبار به این منظور اختصاص یافت .

روستایی گفت : حمام از لحاظ استحکام مشکلی نداشت اما نیازمند تعمیرات اساسی و بهسازی بود که سال گذشته با تخصیص اعتبار و با کمک‌ها و مساعدت‌های بی‌دریغ رئیس کتابخانه‌های عمومی ملایر ، تعمیرات لازم انجام و کتابخانه تکمیل شد .

وی بیان کرد : این کتابخانه شامل یک سالن ۵۰ متری است که قفسه‌های کتاب در آن قرار دارد و یک اتاق ۱۶ متری که جایگاه کتابدار و تجهیزات کتابداری است .

روستایی با اشاره به اینکه در تمام زمینه‌ها کتاب در این کتابخانه موجود است ، افزود : کتابخانه در حال عضوگیری است و تا کنون ۱۰۰ نفر عضو این کتابخانه شدند و ظرفیت عضوگیری از روستاهای اطراف را نیز دارد .

دهیاری هزینه حق عضویت کتابخانه را متقبل شده ‌است

وی گفت : در راستای تشویق و ترغیب بیشتر اهالی روستا به بحث کتاب و کتابخوانی و اشاعه فرهنگ کتابخوانی ، دهیاری هزینه عضوگیری اهالی روستا را متقبل شده است و مردم به صورت رایگان می‌توانند عضو کتابخانه شوند .

استقبال جوانان از کتابخانه

وی بیان کرد : قشر جوان روستا به‌ویژه دانش‌آموزان از کتابخانه استقبال خوبی دارند حتی کودکانی که سواد خواندن و  نوشتن ندارند نیز با شوق و ذوق ، کتاب کودک امانت گرفته و عکس‌های کتاب را نگاه می‌کنند و یا با وسایل بازی مشغول می‌شوند .
روستایی ادامه داد : این کتابخانه ، سنگ بنایی برای کودکان ایجاد کرده که به مرور زمان به کتاب و کتابخوانی عادت کنند و وابسته شوند .

وی افزود : علاوه بر این فرصت خوبی برای منطقه ایجاد شده تا مردم به سمت و سوی کتابخانه و کتابخوانی جذب شوند که با وارد شدن به فصل و پاییز و زمستان مردم وقت بیشتری برای مطالعه دارند و انتظار داریم استقبال گسترده‌تر شود .

روستایی با تشکر از حمایت‌های آخشیک رئیس کتابخانه عمومی ملایر و بخشدار وقت و فعلی گفت : تعداد کتابهای کتابخانه کامل نیست و به کتاب‌ها و تجهیزات بیشتری برای بهتر شدن نیاز دارد .

وی با بیان اینکه در دهستان مهدویه در زمینه امکانات فرهنگی و ورزشی کمبود داریم ، گفت : با پیگیری که با نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی انجام دادیم و با مساعدت حجت‌الاسلام آزادی‌خواه در بحث ورزشی یک خیر برای ایجاد یک زمین چمن مصنوعی پا پیش گذاشت که بحث زیرسازی ،  بتن ریزی و فنس دور زمین انجام شده و در حال منتظر نصب چمن مصنوعی است.

۳۰۰۰ جلد انواع کتاب در کتابخانه مهدویه موجود است

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی ملایر نیز در این‌باره اظهار کرد : حمام قدیمی روستا مهدویه کاملا بازسازی و نوسازی و تبدیل به یک کتابخانه با عنوان «پیشخوان کتابخوان یار مهربان مهدوی» شده است که در حال حاضر ۳۰۰۰ هزار جلد انواع کتاب‌های مختلف در آن موجود شده است.

سید مهدی آخشیک گفت : بنای ما توسعه کتابخانه‌ها و افزایش سطح دسترسی مردم به کتاب و کتابخوانی است و آمادگی داریم این روند را ادامه داده تا در راستای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی از ظرفیت‌ها و فضاهایی به این شکل نهایت استفاده را ببریم .

شایان ذکر است ؛  مهدویه ، روستایی از توابع بخش زند شهرستان ملایر است که طبق آمار غیر رسمی دارای ۶۰۰ نفر جمعیت و ۱۲۰ خانوار جمعیت ثابت و ۸۰ خانوار جمعیت شناور است که در فصل کشاورزی به این روستا می‌آیند .

این روستا در مسیر سد کلان قرار دارد و از لحاظ کشاورزی ، دامداری و پرورش زنبور عسل رونق خوبی دارد .

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com