دست کشاورزان خالي است همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Thu, March 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  82494 تاریخ انتشار:  1396-07-15 - 05:45 تعداد بازدید:  249
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

دست کشاورزان خالي است

نویسنده : فاطمه اميري

مادستان

■ بیم و امید سیاست‌هاي حمایتی براي کشت گندم

از اوایل تابستان برداشت محصول از گندم‌زارهای طلایی در همدان آغاز می‌شود. شرایط جوی، مبارزه با سن و میزان بارندگی در برداشت محصولی مطلوب اثرگذار هستند. همچنین تأمین نهاده‌های کشاورزی از بذر مرغوب گرفته تا نحوه کاشت، داشت و برداشت کیفیت محصول تولیدی را ارتقاء می‌بخشند.
با توجه به اهمیت امنیت غذایی، گندم از جمله محصولات کشاورزی استراتژیک بشمار می‌آید که شامل سیاست‌های حمایتی دولت می‌شود. در ایران خرید‌های تضمینی یک سیاست‌های حمایتی از کشاورز است که هر ساله قیمت محصول با توجه به قیمت تمام شده و متوسط هزینه‌های تولید در هیأت دولت مصوب می‌شود و پس از اتخاذ ساز و کارهای متناسب آن محصول به صورت خرید تضمینی از کشاورزان خریداری می‌شود.
خرید تضمینی گندم در کشور از استان‌های جنوبی آغاز می‌شود و در نهایت در استان‌های کوهستانی مانند همدان به اتمام می‌رسد، میزان خرید تضمینی گندم به تولید این محصول و تولید گندم نیز به میزان بارندگی‌ها و شرایط جوی بستگی دارد و در صورتی که این عوامل مطلوب باشند کشور در آن سال زراعی به خودکفایی می‌رسد.
در سال زراعی گذشته تولید گندم و به تبع آن خرید تضمینی گندم کاهش یافت به طوری که بر اساس اعلام مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران امسال 8 میلیون و 865 هزارتن گندم از کشاورزان سراسر کشور خریداری شده است این در حالی است که در سال گذشته میزان خرید گندم 5/11میلیون تن بود. به گزارش همدان پیام در پی کاهش تولید گندم در استان همدان، خرید تضمینی در این استان نیز کاهش داشته است.
 برداشت 700هزار تن گندم
در استان
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در این ارتباط در گفت‌وگو با همدان‌پیام می‌گوید: سال زراعی 96-95، 325 هزار هکتار گندم در مزارع استان همدان کشت شد که از این سطح 73 هزار و 50 هکتار گندم آبی و 325 هزار و 580 هکتار گندم دیم بوده است.
امیر لاهوتیان با اشاره به تولید 700 هزار تن گندم در سال گذشته، گفت: در سال گذشته بیش از 402 هزار هکتار گندم در استان کشت شده بود که 80 هزار هکتار آبی و 322 هزار و 820 هکتار دیم بوده است.
وی ادامه داد: 503 هزار تن از گندم تولیدی استان در سال گذشته توسط مراکز خرید گندم از کشاورزان خریداری شد امسال نیز از 377 هزار تن گندم تولیدی استان به مراکز خرید گندم تحویل شد.
 کاهش 30 درصدی خرید تضمینی گندم
مدیر عامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 13 در این ارتباط می‌گوید: میزان خرید گندم در سال جاری نسبت به سال گذشته که 531 هزار تن بود حدود 30 درصد کاهش داشته است.
علیرضا رنجبرضرابی ادامه داد: از ابتدای فصل خرید گندم تاکنون 376 هزار و 996 تن گندم از کشاورزان استان همدان به صورت تضمینی خریداری شده است.
وی با اشاره به نرخ خرید تضمینی هزار و 300 تومان به ازای هر کیلو گندم معمولی گفت: ارزش گندم خریداری شده در استان همدان چهار هزار و 950 میلیارد ریال بود که تاکنون 2 هزار و 680 میلیارد ریال معادل 2/54 درصد مطالبات پرداخت شده و 2 هزار و 270 میلیارد ریال باقی مانده است.
وی اضافه کرد: تاکنون 8/8 میلیون تن گندم به ارزش 115 هزار و 700 میلیارد ریال در کشور خریداری شده است که 79 هزار میلیارد ریال به کشاورزان پرداخت شده است.
 بیم و امید کشاورزان در خرید تضمینی گندم
سال زراعی از ابتدای مهرماه هر سال آغاز می‌شود، از ابتدای پاییز تکاپوی کشاورزان برای کاشت محصولات از جمله گندم مزارع را فرا می‌گیرد. کشاورزان می‌بایست اراضی کشاورزی خود را با بهره گیری از ماشین‌آلات کشاورزی به منظور کشت آماده سازند و همچنین نهاده‌های مورد نیاز از جمله بذر را تهیه کنند و همچنین هزینه‌های جانبی دیگر را متقبل شوند تا پیش از فرا رسیدن فصل سرما مراحل کشت محصول به اتمام برسد.
این در حالی است که تاکنون نیمی از طلب کشاورزان باقی مانده و علی‌رغم آنکه گندمکاران از اوایل تابستان گندم تولیدی خود را به امید حمایت دولت به صورت تضمینی فروخته‌اند، هنوز مطالبات خود را بصورت کامل دریافت نکرده‌اند.
یک کشاورز در این ارتباط به خبرنگار ما می‌گوید: در حدود 80 هکتار زمین کشاورزی دارم که سالانه نیمی از آن را گندم کشت می‌کنم امسال از هر هکتار گندم دیم در حدود 800 کیلو گرم گندم برداشت کردم و بصورت تضمینی به دولت فروختم.
احمدی ادامه می‌دهد: از اوایل تابستان که گندم را تحویل دولت دادم تا الان دقیقا 50 درصد مطالباتم پرداخت شده اگر دولت می‌خواهد واقعاً از کشاورزان حمایت کند باید پرداخت مطالبات آنها را در اولویت قرار دهد. این پول درآمد صرف کشاورز نیست بلکه مجدد باید در چرخه تولید بکار بیفتد و با خرید بذر و کود و سایر نهاده‌ها درآمد کشاورز دوباره برای سال زراعی بعد هزینه می‌شود.
وی با گلایه از مسئولان گفت: کشاورزان هرچند مسئولیت تولید را بر عهده دارند، فراموش شده هستند، به عنوان مصداق این موضوع، با اینکه مطالبات ما پرداخت نشده الآن وامی در بانک کشاورزی دارم که چند روز است به تاخیر افتاده هر روز با من تماس می‌گیرند و در پاسخ به اینکه هنوز مطالبات خرید تضمینی پرداخت نشده این موضوع را بهم نا مرتبط می‌دانند و قطعا دیرکرد وام را وصول خواهند کرد.
وی افزود: حداقل اگر مطالبات به تأخیر می‌افتد سازو کارهایی برای کشاورز فراهم شود که بتواند بذر و کود خود را تهیه کند الان اگر شما بخواهید بذر تهیه کنید نخست باید پول آن را واریز کنید بعد بذر را تهیه کنید در حالی که هنوز مطالبات کشاورز پرداخت نشده است.
این کشاورز رزنی خاطر نشان کرد: اگر طلب خرید تضمینی ما زودتر پرداخت شود می‌توانیم زودتر بذر تهیه کنیم یا کود بخریم، در چند روز آینده پیش‌بینی بارندگی شده اگر ما زودتر گندم را کشت کنیم به دلیل اینکه گندم ما دیم است این بارندگی می‌تواند متوسط تولید را افزایش بدهد.
گفته‌های این کشاورز به عنوان نماینده گندمکاران استان همدان درخواست مشترک عموم گندمکارانی است که با بیم و امید پیگیر سیاست‌های حمایتی دولت از بخش کشاورزی هستند، آنها بار امنیت غذایی کشور را بر دوش می‌کشند و توقع آنها حمایت‌های به موقع و اثر بخش است.
استاندار همدان در جلسه ای با بیان اینکه پیگیر پرداخت مطالبات گندمکاران هستیم از اینکه استان همدان به عنوان استان‌های آخر در برداشت گندم، در پرداخت مطالبات دچار تأخیر می‌شود اظهار تأسف کرد، همچنین مدیر عامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 13 در این ارتباط می‌گوید: بانک کشاورزی 100درصد طلب کشاورزانی که تا 10 تیر ماه گندم خود را تحویل داده‌اند پرداخت کرده است.
از دهم تیرماه تا پایان خرید گندم 50 درصد مطالبات کشاورزان پرداخت شده و طلب گندمکاران تا 2 هفته دیگر تسویه می‌شود این در حالی است که مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران ارزش گندمی که بصورت تضمینی به دولت فروخته شده است را 115 هزار و 890 میلیارد ریال اعلام کرده و با بیان اینکه نزدیک 72 درصد مطالبات پرداخت شده است، پایان مهرماه را برای پرداخت مابقی طلب گندمکاران وعده داده است. این در حالی است که گندمکاران همدانی با مشکلات متعددی روبه‌رو هستند و برای کشت محصول زمان را از دست خواهند داد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com