نزدیک است فروچاله ها شهر را ببلعند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  127065 تاریخ انتشار:  1401-07-18 - 15:45 تعداد بازدید:  191
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

تنش آبی در کبودراهنگ
نزدیک است فروچاله ها شهر را ببلعند

مادستان

 
کبودراهنگ- اکرم حمیدی-خبرنگار همدان پیام:شهرستان کبودراهنگ در شرایط فوق بحرانی آب به سر می‌برد و نبود مدیریت صحیح در مصرف آب، وجود نیروگاه شهید مفتح دشت های نیمه بیابانی کبودراهنگ، کشت محصولات پر آب بر کشاورزی مثل هندوانه، سیب زمینی و خیار  از مهمترین دلایل بحران آب است و آن قدراز منابع آبهای زیرزمینی استفاده بی‌رویه شده است که موجب ایجاد فرو چاله ها در چند روستای کبودراهنگ شده و این موضوع جان مردمان این  منطقه را تهدید می‌کند و هر لحظه ممکن است زمین دهان باز کند و اتفاقات تلخ و ناگواری را به بار بیاورد.

  در این شهرستان روز به روز به تعداد روستاهایی که دچار بحران آب هستند اضافه می شود و مردم از این موضوع  رنج می‌برند اما مسئولان هنوز نتوانسته اند برنامه درستی برای رفع مشکل بحران آب برای شهرستان داشته باشد و مردم همچنان از ناکارآمدی و عملکرد ضعیف مسئولان و نداشتن برنامه مدیریت صحیح مصرف آب در بخش کشاورزی و... به شدت ناراضی هستند و اقدامات و  عملکرد مسئولان قبلی در خصوص ایجاد نیروگاه شهید مفتح که آب این منطقه را بلعیده است  خیانتی  بیش به مردمان این دیار نمی دانند.

کمبود آب مسأله ای نیست که به با بی اعتنایی و به آسانی از کنار آن گذشت رفع   این مشکل نیازمند برنامه بلندمدت و همتی بالاست که متأسفانه مسئولانی که آمدند و رفتند به این موضوع توجهی نداشتند و موجب شده که اکنون مردم با این مشکل بزرگ دست و پنجه نرم کنند و شرایط روز به روز برایشان سخت و سخت‌تر شود و از بحران به فوق بحران برسند و چاره ای جز صبر و تحمل برایشان نمانده است تا شاید مسئولان تکانی بخورند و گره‌ای از کار شان بگشایند.

 شرایط بحرانی آب در ۴۰ روستای کبودراهنگ
حدود ۴۰ روستای شهرستان کبودراهنگ با تنش آب مواجه هستند و شرایط در این روستاها بحرانی است .

مدیر آب و فاضلاب شهرستان کبودراهنگ در این رابطه گفت: در این شهرستان به ۲۱ روستا با تانکر آبرسانی می‌شود و در مجموع ۴۰ روستا با تنش آبی مواجه هستند. امیری افزود: روستاهای واشور، طاهرلو، قورجینه، گاوزبان، سراب ،طاس تپه،اخچلو ، جیغی و انجیر باغی  در شرایط فوق بحرانی آب قرار دارند که با تکمیل پروژه آبرسانی عظیم دره مشکل آب در این روستاها رفع خواهد شد.

وی در ادامه از مسئولان بسیج سازندگی استان قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) خواست تا با کمک گرفتن از اکیپ های بیشتر در انجام عملیات این پروژه به کار سرعت دهند تا مشکل مردم این شهرستان به زودی رفع شود .

امیری در خصوص آبرسانی از کبودراهنگ به همدان نیز اظهار داشت به منظور برطرف شدن بخشی از مشکل آب همدان از ۹ حلقه چاه های کشاورزی کبودراهنگ به همدان آبرسانی می‌شود و کمتر از یک ماه دیگر همدانی ها از آب تالوار استفاده می‌کنند و آبرسانی از کبودراهنگ همدان متوقف خواهد شد . مدیر آب و فاضلاب کبودراهنگ افزود: به علت اصلاح لوله ها فشار آب در سطح شهر هم کم شده که به زودی مشکل نیز برطرف خواهد شد.

وی همچنین خاطرنشان کرد: همه مردم تا حد امکان در مصرف آب صرفه جویی کنند و مردم روستاها نیز به هیچ عنوان باغچه و باغات خود را با آب شرب آبیاری نکنند و برای دامداری نیز از آب شرب استفاده نکنند. به گفته یکی از کارشناسان خشكسالي يكي از مسائل بسيار مهمي است كه بايد به آن توجه ويژه‌اي شود از سال 1379 مسأله خشكسالي شدت پيدا كرده و با توجه به اينكه منبع اصلي آب ايران از بارندگي‌هاست؛ متأسفانه به دليل نبود هواي مرطوب و عوامل صعود يا كاهش بارندگي در چند سال اخير روبه‌رو هستيم.

رحیمی می‌گوید متأسفانه امروزه مصرف آب كشاورزي افزايش پيدا كرده و ميزان مصرف آب‌هاي زيرزميني نيز بالا رفته و عمده دلايل بحران آب چاه‌هاي عميق، مصرف غيراستاندارد كشاورزي و تبخير كشاورزي است و مي‌توان به جرأت گفت كه در ايران بيش از 80 درصد آب‌هاي زيرزميني آب مصرف شده است. وی ادامه داد: ما در شرايط بحراني هستيم و اگر بخواهيم از اين بحران نجات پيدا كنيم يا بايد با اين بحران سازش داشته باشيم يا راهكارهايي براي اين بحران پيدا كنيم.

وی خاطر نشان کردبا كاهش منابع زيرزميني چاه‌ها خشك شده، قنوات و چشمه‌ها از جوشش افتاده و عمق چاه‌ها روز به روز بيشتر مي‌شود. همه اينها مسأله مهم بحران آب هستند كه بايد توجه ويژه‌اي شود و با توجه به اينكه ايران در يك روند 30 ساله كم‌آبي و خشكسالي قرار گرفته و اين مسأله زنگ خطري است كه همه ما بايد هوشيار باشيم و براي رفع اين بحران تلاش كنيم.

وی افزود:همچنين نبود سياست‌گذاري دقيق و به‌موقع در زمينه آب، ناهماهنگي‌ها و استفاده نكردن از ظرفيت‌هاي مشترك دستگاه‌هاي متولي در حوزه كشاورزي، صنعت و معدن و... و عوامل فرهنگي از دلايل ضعف مديريت و بحران آب در كشور است؛ بنابراين راهكارهايي در اين زمينه وجود دارد از جمله اصلاح صحيح و عالمانه مديريت اقتصاد كشاورزي و صنعت، بازنگري به نظام جامع مديريت و حكمراني آب، تعيين‌تكليف چاه‌هاي فاقد پروانه، رويكرد جديد حقوق آب، كه اگر به اين راهكارها عمل شود بخش قابل توجهي از مشكل بحران آب در كشور مرتفع خواهد شد.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com