نهاوند- خبرنگار همدانپیام: پروژه ملی مسکن یکی از موضوعات مهمی است که در دستور کار دولت و بهتبع آن استاندار است، و امسال هم باید این پروژه در نهاوند با جدیت به نتیجه برسد.
فرماندار نهاوند در جلسه شورای مسکن شهرستان با بیان اینکه پپروژه نهضت ملی مسکن از پروژههای مهم است و برای اجرای این پروژه همه باید کمک کنیم تا اقداماتی که در این بخش توسط دولت انجام شده به نتیجه برسد،تصریح کرد: در هفته دولت امسال باید در شهرستان تعدادی از این پروژهها بهرهبرداری برسند.
ضرغام احمدوند تأکید کرد: استاندار همدان برای اجرای پروژه نهضت ملی مسکن در استان هر هفته جلسات تخصصی برگزار میکند و ما هم در شهرستان وظیفه داریم برای اجرای این پروژه تا آنجایی که میتوانیم تلاش کنیم و از بانکها هم انتظار کمک داریم.
مشکل تأمین آب در شهرک امیرکبیر رفع شود
وی گفت: برای حل مشکلات این پروژه در شهرستان از بانکها، شهرداری، ادارات خدماترسان خواست تا با همکاری و هماهنگی کمک کنند تا این مشکلات مرتفع شود و مشکلاتی که در شهرستان قابلحل نیست را از طریق مکاتبات با استان پیگیری کنند.
احمدوند بیان کرد: پروژه نهضت ملی مسکن در شهرک شهید حیدری نهاوند باتوجهبه شرایطی که دارد انتظار داریم سرعت بگیرید و پروژه شهرک امیرکبیر که در حال حاضر بحث تأمین آب شرب آن مهمترین موضوع است، باید حلوفصل شود.
پروژه نیمه کاره فیروزان تعیین تکلیف شود
به گفته وی، مسکن مهر نیمهکاره شهر فیروزان برای اجرای پروژه نهضت ملی مسکن تعیین تکلیف شده که باید براساس زمانبندی اجرا و پیگیری شود و مسکن مهر نیمهکاره شهر گیان هم برای اجرای پروژه مسکن محرومان تعیین تکلیف شود.
ثبت نام مسکن ملی برزول بزودی
احمدوند همچنین تصریح کرد: مسکن مهر نیمهکاره شهر برزول نیز باید بزودی تعیین تکلیف شده و درگاهی برای ثبتنام متقاضیان مسکن این پروژه، ایجاد و معرفی شود.
وی با اشاره به جانمایی زمین در حمایت از فرزندآوری و طرح جوانی جمعیت نیز، گفت: دستگاههای متولی در این زمینه نقشه لازم را تهیه تا هرچه سریعتر روند الحاق آن انجام شود.
جشن پایان مقاومسازی در نهاوند
فرماندار نهاوند با اشاره به اینکه در مقاومسازی مسکن روستایی در کشور رتبه داریم، یادآور شد: باید پیگیر باشیم که جشن پایان مقاومسازی مسکن روستایی را در شهرستان برگزار کنیم و در این بخش هم باید بانکها کمک کنند تا انجام شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: امسال باید جلسات شورای مسکن به دلیل اهمیت موضوع بیشتر برگزار شود و البته در کنار این جلسات باید از پروژهها هم بازدید میدانی صورت بگیرد.
پیشرفت ۴۵ تا ۶۰ درصدی پروژههای نهضت ملی مسکن نهاوند
در ادامه رئیس اداره راه و شهرسازی شهرستان نهاوند گفت: 3پروژه نهضت ملی مسکن شهرستان نهاوند از ۴۵ تا ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
احمد مرشدی اظهار کرد: در حال حاضر 3پروژه مسکن ملی در شهرستان نهاوند که شامل پروژههای ۲۷۴ واحدی، ۴۵ و ۴۶ واحدی است، میانگین پیشرفتشان از ۴۵ تا ۶۰ درصد بوده و مرحله سفتکاری در این پروژهها در حال اتمام است.
وی افزود: برای پروژه نهضت ملی مسکن در شهر نهاوند در مجموع ۹هزار و ۴۲۱ نفر ثبتنام کردند که از این تعدادهزار و ۱۲۵ نفر تخصیص پروژه خورده که ۵۳۸ نفر تأیید نهایی شدهاند.
مرشدی ادامه داد: برای این پروژه در شهر فیروزان ۶۲۲ نفر ثبتنامی داشتیم که ۱۰۵ نفر تأیید نهایی، ۳۷ نفر در حال بررسی و ۴۳۷ نفر انصرافی داشتهایم.
وی تصریح کرد: در شهر گیان ۳۸۳ نفر ثبتنامی که ۵۴ نفر تأیید نهایی و ۳۲۲ نفر انصرافی و حذفی هستند و در شهر برزول هم ۱۶۵ نفر ثبتنام کردهاند که 7 نفر تأیید نهایی و ۱۵۴ نفر حذفی و انصرافی هستند.
رئیس اداره راه و شهرسازی نهاوند اضافه کرد: برای اجرای پروژه نهضت ملی مسکن در3 شهر فیروزان، گیان و برزول قرار شد که مساکن مهر نیمهکاره این شهرها برای اجرای پروژههای نهضت ملی مسکن اختصاص یابد که این پروژه در شهر فیروزان کارهایش انجام شده و از ۲۱۰ واحد، حدود ۳۲ واحد باقیمانده که بزودی تحویل بنیاد مسکن خواهد شد و در شهر گیان در شرف ارزیابی و در شهر برزول به دلیل نبود متقاضی قرار است به پروژه مسکن محرومان اختصاص یابد.
وی با بیان اینکه در مسکن خانواده شهدا و ایثارگران هم واگذاری ۶۷ قطعه به ۱۳۶ نفر در حال انجام و تحویل قرارداد است، گفت: در جوانی جمعیت برای خانوادههای 4 فرزنده، ۶۸۳ نفر در شهرستان ثبتنام کردهاند که ۹۹ نفر تأیید نهایی شدهاند.
مرشدی اضافه کرد: در این پروژه ۶۵ قطعه تفکیکی داریم که تاکنون برای تحویل ۲۵ قطعه به ۵۰ خانواده 4 فرزنده شهرستان تنظیم قرارداد انجام شده و برای بقیه خانوادهها در شرف انجام است.
رئیس اداره راه و شهرسازی نهاوند یادآور شد: همچنین ۲۲۹ نفر برای خانوادههای 3 فرزنده در شهر نهاوند ثبتنام کرده که ۶۲ نفر تأیید نهایی و ۱۵۲ نفر هم در دست بررسی هستند و در شهرهای فیروزان ۶۳ نفر ثبتنامی و4 نفر تأیید نهایی، در شهر گیان ۱۶ نفر ثبتنامی و تأیید نهایی صفر و در شهر برزول نیز 4 نفر ثبتنامی و تأیید نهایی صفر است.
بانکها همکاری کنند
مدیر بنیاد مسکن شهرستان نهاوند نیز گفت: بانکها با متقاضیان تسهیلات مسکن روستایی شهرستان نهاوند همکاری نمیکنند و میگویند اعتبار نداریم.
حسن جلالوند در جلسه شورای مسکن شهرستان نهاوند که در تاریخ ۲۳ اردیبهشت در محل فرمانداری این شهرستان برگزار شد، اظهار کرد: امسال سهمیه مقامسازی مسکن روستایی در شهرستان نهاوند هزار و ۴۷۸ واحد است و باید تا پایان تیرماه همه متقاضیان به بانکهای عامل معرفی و عقدقرارداد شوند اما متأسفانه در حال حاضر با همکاری نکردن بانکها رتبه آخر استان را در این بخش داریم.
وی تصریح کرد: در حال حاضر شاخص مقاومسازی مسکن روستایی در شهرستان ۹۱ درصد است که آمار بسیار مطلوبی است و در استان و کشور رتبه خوبی را داریم.
جلالوند ادامه داد: متأسفانه امسال بانکها با متقاضیان مسکن روستایی شهرستان همکاری خوبی ندارند و کمک نمیکنند و هر بانکی با متقاضیان بهنوعی برخورد میکند که همین امر با توجه به تورم موجود، مقاومسازی مسکن روستایی را در شهرستان با مشکل مواجه کرده است.
وی در ادامه با اشاره به پروژههای نهضت ملی مسکن در شهرستان بیان کرد: در پروژه امیرکبیر قرارداد واگذاری زمینها به متقاضیانی که پول را پرداخت کردهاند، انجام شده است و حدود ۳۰ تا ۴۰ نفر باقیماندهاند.
مدیر بنیاد مسکن شهرستان نهاوند اضافه کرد: در این پروژه نقشه تفکیکی هم به متقاضیان ابلاغ و به شهرداری معرفی شدهاند و برای تسهیل در کار متقاضیان برای انجام کارهای نظام مهندسی، قرارداد بانکها و ... 5 نفر تسهیلگر را معرفی کردهایم.
به گفته جلالوند، در حال حاضر پروژه مسکن ملی شهرک امیرکبیر نهاوند مشکل انشعاب آب دارد که اداره آب و فاضلاب بهتازگی آغاز بهکار کرده و انتظار میرود سایر ادارات خدماترسان شهرستان انشعابات برق و گاز را نیز انجام دهند.
وی ادامه داد: بهتازگی بازدیدی با همکاران استان از محل پروژه مسکن مهر نیمهکاره شهر گیان انجام دادیم که تعیین شد پول پیمانکار داده شود و پروژه مسکن محرومان را در این مکان انجام دهیم و در شهر برزول هم که درحال حاضر متقاضی نداریم.
رئیس اداره آب و فاضلاب شهرستان نهاوند نیز در ادامه این جلسه گفت: برای ایجاد شبکه آب در پروژه مسکن ملی شهرک امیرکبیر به ۱۶ میلیارد تومان اعتبار و برای اجرای پروژه فاضلاب آن حدود ۳۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
هاشم دهپهلوان ادامه داد: برای اجرای این پروژه حداقل باید ابتدا شبکه توزیع آب را ایجاد کنیم که باید تأمین اعتبار شود.
وی تصریح کرد: اداره آب و فاضلاب شهرستان در حال حاضر بابت اجرای پروژههای آب ۳۰ میلیارد و بابت پروژههای فاضلاب در سطح شهر نهاوند ۱۰ میلیارد تومان بدهکار است.