پذیراییویژه مریانجی‌ها از زائران اربعین همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 9 فروردين 1403

Today : Thu, March 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  100328 تاریخ انتشار:  1398-07-20 - 11:41 تعداد بازدید:  110
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

پذیراییویژه مریانجی‌ها از زائران اربعین

مادستان


 این روزها «مریانج» تنها یک شهر که نه، قطعه‌ای از کربلاست و اگر اربعین به کربلا سفر کرده باشی و حال و هوای مردم تنگدست، اما سخاوتمند و باصفای عراق در پذیرایی از زائران را دیده باشی؛ خاطرات آن روزها را برایت تداعی می‌کند.
اربعین داستان عشق است؛ عشقی که 14 قرن پیش زبانه کشید و امروز در خدمت به زائران سیدالشهدا(ع) جلوه‌گری می‌کند؛ آن‌قدر که مردم یک شهر تمام قد به میزبانی از زائران کوی یار برخاسته و شهر یکپارچه «کربلا» شده است.
این روزها «مریانج» حال و هوای دیگری دارد؛ صدای رفت و آمد اتوبوس‌ها از تاریک‌روشن صبح تا نیمه‌شب به گوش می‌رسد؛ اتوبوس‌هایی که هرکدامشان از جایی روانه شده‌اند؛ تهران، قم، گیلان، مازندران و مشهدالرضا(ع).
غیر ایرانی‌ها هم هستند؛ زبان‌ها متفاوت است، اما قلب‌ها یکی است و در یک قبله به هم پیوند می‌خورد: «کربلا».
به گزارش تسنيم، حالا این روزها مریانج تنها یک شهر یا منطقه نیست که قطب پذیرایی از زائران اربعین است و مگر می‌شود زائری از میدان «کربلا» بگذرد و اهالی به صرف غذا یا دست‌کم نوشیدن چای و شربت دعوتش نکنند!؟
زائرسرا که تعطیلی ندارد؛ شبانه‌روز فعال است؛ از 7 صفر تا چند روز پس از اربعین؛ زائرها دسته‌دسته؛ انفرادی و گروهی با اتوبوس یا سواری می‌آیند و می‌روند.
حسینیه دائم پر و خالی می‌شود؛ وقت شام و نهار که جای سوزن انداختن نیست و چند نوبت نماز جماعت می‌خوانند.
چند سالی است که زائرسرا را راه‌اندازی کرده‌اند و نخستین زائرسرای اربعین در استان همدان به همت «مریانجی‌ها» شکل گرفت و همه چیز یک شبه مهیا شد.
از فرش و پتو گرفته تا مواد غذایی، همگی بدون کمک‌های دولتی و از محل هدایا و نذورات مردم همیشه سخاوتمند مریانج تأمین شد.
زائرسرایی که شور و جنبش ویژه‌ای را در استان ایجاد کرد و فرهنگ پذیرایی از زائران اربعین را در همدان که هیچ غرب کشور ایجاد کرد که مردم مریانج حتی پیش از اهالی شهر «مهران» اقدام به ایجاد زائرسرا کرده بودند.
زائرسرایی که چند سال پیشتنها در یک شب شمار زیادی بود و اهالی یک شهر 10 هزار نفره از 20 هزار زائر گرفتار آمده در برف و کولاک در حسینیه‌ها، مساجد و خانه‌هایشان پذیرایی کرده و مثل همیشه کم‌کاری و کوتاهی دستگاه‌های اداری را جبران کردند.
اهالی اربعین، زائرسرای مریانج را خوب می‌شناسند و رانندگان قدیمی اتوبوس‌ها بدون و هماهنگی وقت غذا وارد شهر می‌شوند که این سفره نیاز به دعوت قبلی ندارد.
از خدمت‌رسانی به زائران اربعین که بگذریم؛ چند سالی است به همت مردم، پایانه‌ای مردمی برای انتقال زائران ایجادشده و اهالی مریانج، همدان و شهرها و روستاهای اطراف هر شب با چند دستگاه اتوبوس یا سواری عازم پایانه مرزی مهران می‌شوند.
امسال هم با تصمیم ستاد اربعین استان قرار شده تا پایانه بزرگ اربعین استان همدان برای برگشت زائران در مریانج راه‌اندازی شده و زائران استان‌های خراسان رضوی‌، مازندران، گلستان و خراسان شمالی‌ از مهران به این شهر آمده و پس از استراحتی کوتاه راهی استان خود شوند.
این پایانه در محوطه باز مقابل ورزشگاه و بلوار کمربندی امام حسین(ع) ایجاد شده و از 22 مهر تا یکم آبان زائران را در مسیر برگشت جابجا می‌کند.
 بهره‌مندی دارا و ندار از خوان پر برکت سیدالشهدا(ع)
اما داستان عشق و ارادت مریانجی‌ها به سیدالشهدا به اینجا ختم نمی‌شود و تا کیلومترها دورتر در جوار قبله دل‌ها ادامه می‌یابد.
مردم این شهر عاشورایی و انقلابی تنها نه در داخل منطقه خود که در کربلا هم به پذیرایی از زائران اربعین کمر همت می‌بندند و با برپایی 4 موکب خدمت‌رسانی می‌کنند.
موکب امام رضا(ع) وابسته به ستاد بازسازی عتبات عالیات مریانج، نخستین موکبی بود که 6 سال پیش از این شهر عازم کربلا شد و آن زمان مجهزترین موکب استان از نظر تجهیزات پخت غذا و نانوایی سیار بود.
حالا با گسترش فرهنگ پذیرایی از زائران، 16 موکب از استان در کربلا برپا می‌شود که 4 مورد آن به همت مریانجی‌ها شکل گرفته؛ موکب امام رضا(ع)، امام حسین(ع)، امام حسن مجتبی(ع) و روضه الشهدا.
درب این موکب‌ها به روی همه عزاداران باز است و در مناطق مختلف شهر کربلا برپاشده‌اند؛ ظرفیت اسکان چند هزار نفر را داشته و در هر وعده غذایی از تعداد زیادی زائر پذیرایی می‌کنند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com