افتتاح نخستین مرکز باغ یاری کشور همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  126931 تاریخ انتشار:  1401-07-10 - 17:33 تعداد بازدید:  199
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

شهر جهانی انگور، خوشه برتر را شناخت
افتتاح نخستین مرکز باغ یاری کشور

مادستان

 
ملایر _ سحر یوسفی _ خبرنگار همدان پیام: مهر امسال در ملایر به ماه گردشگری  مشهور شده و ملایری‌ها میزبان ۴ جشنواره از جنس محصولات کشاورزی هستند.

نخستین چراغ جشنواره های مهرماهی ملایر را جشن برداشت انگور و خوشه برتر ، روشن کرد . جشنی به پاس برکت و فراوانی خوشه های شیرین تاکستان های زرخیر و شکر این همه نعمت و الطاف خداوندی .

روستای جوزان ، میزبان این جشنواره بود روستایی سرسبز و سراسر پوشیده از باغ های انگور .

 منقل های اسفند و گل‌های جلوی منازل حکایت از مهمان نوازی و همچنین سرور و شادی اهالی روستا از برداشت انگور داشت .

این جشنواره توسط شرکت تعاونی پیمان گستر و با همکاری مدیریت جهادکشاورزی ملایر ، دهیاری و شورای اسلامی روستای جوزان برگزار شد .

اجرای موسیقی سنتی ساز و دهل ، اجرای طنز ، نقالی خوانی ، مسابقه ، شعرخوانی به زبان ملایری و راه اندازی کارناوال شادی در روستا برای افتتاح مرکز باغ‌یاری از جمله برنامه های این جشنواره بود  و در حاشیه جشنواره غرفه های متعددی از سوغات محلی و یک غرفه از فرش‌های معروف پیچ جوزان برپا بود .
در این آئین اسامی برندگان مسابقه ملی خوشه برتر اعلام و شهر جهانی انگور خوشه برتر خود را شناخت .   

  افتتاح نخستین مرکز باغ‌یاری در کشور
مجری و طراح جشنواره خوشه برتر و مراکز باغ یاری  در این آئین با اشاره به اینکه ظرفیت های انگور در ملایر بسیار بالا و ناشناخته بود ، اظهار کرد : سعی کردیم با طراحی جشنواره خوشه برتر این ظرفیت‌ها را معرفی کنیم و خوشحالیم که جشنواره زمینه ساز ثبت جهانی انگور شد .

اکبر رحیمی با اشاره به حضور بیش از ۲۵۰  شرکت کننده در مسابقه ملی خوشه برتر ، گفت : باغدارانی از شهرستان ملایر، خنداب، تاکستان و ابهر شرکت کرده و خوشه های خود را به دبیرخانه جشنواره ارائه دادند .

 وی با تأکید بر اینکه برای حفظ عنوان جهانی باید تغییر ایجاد کنیم ، گفت : با ایجاد مراکز باغ یاری می توان این تغییر را ایجاد کرد و به سمت بهبود کمیت و کیفیت بیشتر انگور پیش رفت.

به گفته وی ، با جذب و آموزش فارغ‌التحصیلان کشاورزی در مراکز باغ یاری ، قبل از ایجاد خسارت و آفاتی که باعث افت کیفیت محصول می شود ، با اطلاع رسانی و آموزشهای لازم توسط این کارشناسان از ایجاد خسارت جلوگیری می شود .

رحیمی با بیان اینکه گاهی با پشتوانه علمی و صرف مبالغ اندک می‌توان کارهای بزرگی انجام داد ، خاطر نشان کرد : با ایجاد مراکز باغ‌یاری علاوه بر افزایش بهره وری و افزایش میزان تولید در واحد سطح زیر کشت زمینه‌ای برای ایجاد اشتغال دانش آموختگان کشاورزی نیز فراهم می شود .

 سهم ایران در بخش صادرات تازه‌خوری انگور ناچیز است
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان نیز در این آئین ، با اشاره به اینکه نخستین ثبت محصول کشاورزی کشور در سازمان فائو در شهرستان ملایر اتفاق افتاد ، گفت : این اقدام مسیر همواری را برای شهر جهانی انگور باز کرد.

ماشاا... مرآتی با بیان اینکه ، ایران نهمین تولید کننده انگور دنیا است ، افزود : استان همدان با ۲۱ هزار و ۷۰۰ هکتار سطح زیر کشت انگور ۴۲۵ هزار تن انگور تولید می کند که شهرستان ملایر به تنهایی حدود ۲۵۰ هزار تن انگور با ۱۱ هزار هکتار سطح زیرکشت تولید انگور استان را به خود اختصاص داده است.

وی با بیان اینکه ، ۸.۸ میلیارد دلار صادرات تازه‌خوری انگور در دنیا است ، گفت : مهمترین اقتصاد انگور با حدود چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تن ، در بخش تازه‌خوری است و سهم ایران در بخش صادرات تازه‌خوری انگور در حد صفر و بسیار کم  دانست .

مرآتی همچنین ، سهم ایران در صادرات کشمش از ۱۴۳ هزار تن و ۱۸۸ میلیون دلار ، سهم شهرستان ملایر را ۳۷ هزار تن صادرات عنوان کرد و گفت : در این زمینه چالش‌هایی وجود دارد که اگر آنها را با کمک بخش خصوصی حل نکنیم، با مشکل جدی مواجه می‌شویم.

وی ، باغداری به روش سنتی و خوابیده را یکی از مشکلات عمده باغداران دانست و بیان کرد : اجرای آبیاری‌ نوین و طرح فراز از ضروریاتی است که باغداران باید برای سود بیشتر در اولویت قرار دهند .  

مرآتی همچنین ، سرمای زودرس بهاره ، تهیه کشمش به روش کاملا سنتی ، روش حمل و نقل و نگهداری کشمش را از دیگر مشکلات برشمرد و افزود : باید به سمت بهبود وضعیت تولید فراوری کشمش برویم و از اینکه کشمش روی خاک خشک شود خداحافظی کنیم.

وی به ظرفیت‌های خوب کارخانجات فراوری و بسته‌بندی کشمش در ملایر اشاره کرد و گفت : برای بهره وری بیشتر ، روش های بسته‌بندی باید استاندارد و به روز شود .
 مرآتی با تأکید بر ایجاد صنایع تبدیلی گفت : باید به سمت تازه‌خوری و استفاده از ارقام جدید و تجاری برویم و از تک‌ بعدی خارج شویم.

شایان ذکر است ؛ حسام بیات ، احمدرضا سلیمانی و حامد چگینی در بخش باغداران برتر به ترتیب به عنوان‌ نفرات اول تا سوم انتخاب و تندیس جشنواره را دریافت کردند و نیز علی صادقی ، بشیر بیات و مصطفی مختارجوزانی به عنوان نفرات برتر و یوسف سبزواری نیز به عنوان تولید کننده سنگین ترین خوشه انگور در این جشنواره انتخاب شدند.



بیش از ۹۰۰ میلیارد تومان بلاعوض توسط بانک کشاورزی به کشاورزان پرداخت شد
 بانک کشاورزی حامی تولید و اشتغال بخش کشاورزی

بانک کشاورزی نزدیک به یک قرن است که در روزهای سرد و گرم ، روزهای تلخ و شیرین و روزهای غم و شادی در کنار کشاورزان و تولیدکنندگان عزیزی بوده که به تعبیری با کد یمین و عرق جبین صادقانه و خالصانه در یکی از مقدس ترین شغل هایی که همان کشاورزی و تولید است انجام وظیفه می کند.

کشاورزان عزیز شما در تولید با خداوند منان شریک هستید ، دست یداللهی پشت تولید است و قداست این شغل و حرفه را دو چندان می‌کند ، افتخار و مباهات کنید در یکی از مقدس ترین سنگرها یعنی سنگر تولید ، اقتصاد و خودکفایی و در شغلی با تقدس و با عنایت الهی مشغول کار هستید .

صادرات محصولات شما به چند کشور آسیای میانه باعث افتخار منطقه است ، ما به سهم خود از این زحمات ، تقدیر و تشکر  کرده و افتخار می‌کنیم از اینکه در کنار شما هستیم.

بانک کشاورزی در زمینه منابع مورد نیاز بخش کشاورزی ، سرمایه در گردش ، توسعه باغ ها خصوصاً باغات انگور همواره در کنار شما بوده و افتخار می‌کنیم در کنار زحمت‌کشان جهاد کشاورزی استان و شهرستان توانستیم نقش کوچکی در توسعه این بخش تولیدی داشته باشیم .

در بحث بیمه محصولات کشاورزی و مخصوصاً باغات انگور با توجه به حوادث و سوانحی که در کمین است و همواره تهدید می‌کند ، انتظار ما این است که بیشتر استقبال و در این خصوص همراهی کنید.

بانک کشاورزی در بخش تمدید تسهیلات بخش کشاورزی با توجه به آسیب های متعددی که طی سنوات گذشته از جمله سیل ، زلزله ، خشکسالی ، سرمازدگی و یخ‌زدگی باغات و مزارع کشاورزی وارد شده ، نقش خوبی را ایفاء کرده است .

سال گذشته زراعی ، بیش از ۹۰۰ میلیارد تومان به صورت بلاعوض برای جبران خسارت به بخش تولیدی کشاورزی پرداخت شد .

بانک کشاورزی در بحث بند الف تبصره ۱۸ ، طرح های بسیار خوبی را اجرا و بیش از ۳ هزار میلیارد تسهیلات ارزان‌قیمت پرداخت کرد .

در بحث حمایت از صنایع تبدیلی انگور و کشمش نیز در سال گذشته قریب به ۲۵۰ میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت ۱۰ درصدی به تولیدکنندگان و صنایع تبدیلی بخش کشمش انگور پرداخت شد .

بانک کشاورزی همواره در تلاش است با همراهی و همگامی با کشاورزان و استمرار در پرداخت تسهیلات مناسب و مطلوب ، در جهت افزایش تولید گامی هر چند کوچک بردارد.




بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com