حافظ جواهرشناس بود همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : چهارشنبه ، 29 فروردين 1403

Today : Tue, April 16, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  65588 تاریخ انتشار:  1394-09-01 - 05:45 تعداد بازدید:  727
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

حافظ جواهرشناس بود

مادستان

 جلسه انجمن حافظ‌خوانی همدان برگزار شد.
 یک استاد دانشگاه در این جلسه با تأکید بر اینکه سخن گفتن از حافظ کار سختی است، زیرا مردی، مردستان است که برای ملک و ملت، همت، غیرت داشت، بیان کرد: میراث پر افتخار ایرانی‌ها برخورداری از ادبیات گران‌سنگ است.
مهدی شریفیان گفت: امروزه اگر ایران بخواهد در دهکده جهانی غرفه‎ای داشته باشد به طور قطع این غرفه ادبیات خواهد بود زیرا حافظ، سعدی، مولانا و... هویت ملی ایرانی‏‎ها را در دنیا ثابت کرده و مستدام نگه داشته است.
استاد برجسته ادبیات در دانشگاه‎های استان همدان با اشاره به اینکه از مسئولان گلایه دارم که توجهی به میراث گرانقدر ایران یعنی ادبیات ندارند، تأکید کرد: پشتوانه‏‎ای که می‌توان با آن ایران را به دنیا معرفی کرد ادبیات است.
وی با اشاره به اینکه حافظ چرا شاعر ماندگاری است و چه راز و رمزی در او وجود دارد که وی را در رتبه نخست شاعران ایران قرار داده است، افزود: حداقل در60 تا 70 سال اخیر شاعری مانند حافظ در ذهن ایرانی ماندگار نشده است.
شریفیان با بیان اینکه دو عامل در ماندگاری یک شاعر و یک نویسنده هنرمند تأثیر دارد، گفت: نخستین شاخصه زیبا سخن گفتن است و حافظ، کلمات را خوب می‎شناسد و کلمه زنده از مرده را تشخیص می‎دهد و در احضار کلمات استاد است.
وی حافظ را جواهرشناسی دانست که گوهرهای زبان دری را می‏‎شناسد و کلمات را با دقت انتخاب می‎کند و در کنار هم قرار می‎دهد.
شریفیان با اشاره به اینکه کتاب بالینی حافظ، قرآن است، بیان کرد: دومین دلیل ماندگاری شعر حافظ محتوای آن است، زیرا حوزه احتمال شعر حافظ زیاد است که این موضوع نیز از قرآن نشأت گرفته است به این خاطر به حافظ تفأل زده می‌شود.
استاد برجسته ادبیات در دانشگاه‌های استان همدان با بیان اینکه هم به قرآن و هم به غزلیات حافظ می‌توان تفأل زد چون حوزه احتمالات هر دو بی‌نهایت زیاد است، تأکید کرد: حافظ، ناصرخسرو و فردوسی سه شاعر استثنایی هستند که به نوعی آرمان خاصی را دنبال می‌کردند و یک برنامه‌ای از پیش دارند که تمام فعالیت آنها برای اثبات آن آرمان است.
وی با اشاره به اینکه حافظ نوعی هوشمندی دارد که وی را وادار می کند به دنبال طرحی جدید باشد، افزود: حافظ در عنوان‌ها و محتوای شعر دنبال مؤلفه‌هایی است که چند خصوصیت داشته باشد.
شریفیان مؤلفه نخست را فراملی و فرا ایدئولوژی بودن شعر حافظ بیان کرد و گفت: یکی دیگر از دلایل ماندگاری حافظ، طرح مسائلی از جنس بشر برای ملت‌هاست.
وی افزود: حافظ می‌خواهد بگوید همه چیز از انسان نشأت گرفته است و در اشعار به اشرف مخلوقات بودن انسان تأکید دارد.
استاد برجسته ادبیات در دانشگاه‌های استان همدان با اشاره به اینکه سومین مضمونی که حافظ بر آن تأکید دارد این است که انسان باید خودش باشد و در رفتار و گفتار نفاق نداشته باشد تأکید کرد: تا زمانی که انسان‏‎ها شفاف نباشند، توسعه سیاسی و اقتصادی نیز محال است.
وی یکی دیگر از مضامین شعر حافظ را موضوع اخلاص بیان کرد و گفت: اخلاص در شعر حافظ برجسته است و توحید حافظ یک توحید اخلاقی است و توحید اخلاقی جنبه عام دارد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com