قطب شیلات غیرساحلی کشور دهکده شیلاتی می‌خواهد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 2 فروردين 1404

Today : Fri, March 21, 2025




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  140549 تاریخ انتشار:  1403-08-26 - 10:03 تعداد بازدید:  76
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

در جشنواره شیلات و آبزیان نهاوند مطالبه شد
قطب شیلات غیرساحلی کشور دهکده شیلاتی می‌خواهد

نویسنده : معصومه کمالوند

مادستان


سرانه مصرف ماهی استان 8/5 کیلو در سال است

تنها یک استخر پرورش ماهی در نهاوند وجود دارد که ۴۰ درصد بچه ماهی و تخم چشم‌زده کشور را تأمین می‌کند و قادر به صادرات ماهی به کشورهای اوراسیا است.

اما با وجود این ماده مفید و مغذی، ماهی هنوز جایگاه مهم خود را در سبد غذایی خانوار پیدا نکرده است.

جشنواره شیلات و آبزیان دریایی در نهاوند به‌عنوان قطب شیلات غیرساحلی کشور با هدف بررسی توسعه آبزی‌پروری و‌موانع موجود همچنین طبخ آبزیان، افزایش تولید سالانه و مصرف این ماده غذایی مفید، برگزار و بر رفع موانع موجود از جمله اختصاص تسهیلات و تأمین نهاده‌ها برای افزایش تولید چندین برابری تأکید شد.

مدیر سازمان جهاد کشاورزی استان در این جشنواره در نهاوند با بیان اینکه ۳۰درصد اشتغال و ۲۵درصد اقتصاد استان در بخش کشاورزی تأمین می‌شود، از مصرف پایین ماده غذایی ماهی در سبد مصرفی خانوارهای استان خبر داد.

بهراملو با بیان اینکه نهاوند قطب تولید شیلات غیرساحلی کشور است و از ۸۰ هزار باغی و زارعی در نهاوند ۲۵درصد آن شامل باغات می‌شود که نسبت به شمال استان شرایط آبی بسیار خوب و آب‌های زیرزمینی نیاز به مراقبت دارد، گفت: در اراضی دیم تنها استانی که افق و برنامه مشخص دارد همدان است.

وی ارتقای کیفیت صادرات محوری و بهره‌وری کیفیت و کاهش ضایعات در بخش‌های مختلف مورد حمایت و استقبال دانست تا به افزایش پایدار تولید برای آیندگان هم دست یابیم.

بهراملو در بحث شیلات در استان با بیان اینکه ۲هزار و ۴۶۰ رشته قنات داریم که در نهاوند یکی از این ظرفیت است، گفت: گاماسیاب بزرگترین رودخانه استان در نهاوند است و همچنین سراب‌هایی که در این شهرستان است که برای پرورش ماهیان سردابی که بین ۵تا۶ هزار تن در استان تولید دارد و بیشتر آن در نهاوند و ۸۵۰ تن هم ماهی گرمابی تولید می‌شود.

وی تأکید کرد: اگر بخواهیم به تولید پایدار برسیم، با توجه به اهمیت تغذیه ماهی که در استان 5/8 کیلو‌گرم است که در کشورهای پیشرفته بالای ۲۰کیلوگرم است که باید افزایش یابد که نخست باید واحدهای تولیدی افزایش یابد که بر همین اساس هم 2 شهرک شیلات تعریف و مقدمات کار انجام و در حال تحقق است.

وی در پایان تأکید کرد که با درخواست استخر گلخانه‌ها به شرط راه‌اندازی پرورش ماهی موافقت می‌شود.

رونق دهکده پرورش ماهی در نهاوند

 فرماندار نهاوند نیز در این جشنواره با بیان اینکه ماهی در سبد و چرخه غذایی جایگاه مهم و مفیدی را دارد و پرداختن به این موضوع در نهاوند به عنوان قطب شیلات غیر ساحلی کشور با دبی آب مناسب نیازمند توجه تخصصی و بیشتری است، خواستار راه‌اندازی دهکده پرورش ماهی در این شهرستان شد.

ضرغام احمدوند گفت: ۲۵درصد ماهی قزل کشور در نهاوند و ۴۸ مزرعه سردابی متراکم تأمین می‌شود که این ظرفیت امروز به ۴ هزار تن افزایش یافته است.

به گفته وی، "قزل‌دانش" به عنوان بزرگترین مزرعه استراتژیک اصلاح‌نژاد با تولید سالانه ۲۰۰ میلیون قطعه تخم چشم زده یکی از نادرترین منابع تولید کشور در نهاوند است.

صنایع تبدیلی مطالبه مهم بخش کشاورزی شهرستان

امام جمعه نهاوند هم با بیان اینکه شیلات هم در حوزه اقتصادی مورد توجه است و هم تغذیه و اهمیت غذایی آن در تضمین سلامت افراد، مورد تأکید است، گفت: مصرف این ماده غذایی بسیار مفید باید برای مردم هموار و تبلیغ شود.

حجت‌الاسلام محمد محمدی تصریح کرد: با توجه به تولید ۴هزار تن ماهی در این شهرستان و افق تولید بیش از ۵هزار تن برای نهاوند، ضرورت توجه به این حوزه مورد تأکید است.

وی موضوع تأمین فرآوری و صنایع تبدیلی در نهاوند را از مطالبات بخش کشاورزی شهرستان عنوان کرد و تأکید کرد: انتظار می‌رود پس از سال‌ها، این موضوع مورد توجه ویژه قرار بگیرد.

وی ابراز امیدواری کرد: این برنامه دستاورد جدید و مهمی به‌ویژه در حوزه صنایع تبدیلی برای شهرستان داشته باشد.

افزایش سهم نهاوند در تولید ماهی‌های زینتی و خاویار

 نماینده نهاوند در مجلس  با تأکید بر تأمین امنیت غذایی افراد در جامعه بعنوان یکی از ارکان امنیت،گفت: فعالان این حوزه کار خود را با همه موانع و مشکلات رخ داده در دوره های مختلف در شهرستان پیش برده‌اند و تولید موفق دارند که قابل تقدیر و حمایت و پیگیری جدی است.

علیرضا نثاری تأکید کرد: در این حوزه دنبال ظرفیت‌گذاری هستیم تا موضوع اشتغال به عنوان دغدغه مهم در شهرستان تقویت شود.

وی با تأکید بر اینکه با توجه به اینکه نباید کیفیت را فدای تولید کرد، نیاز به نظارت بیشتر را مهم ارزیابی کرد و بیان کرد: با توجه به وجود منابع و زیرساخت‌های مناسب و مهم در شهرستان برای حوزه  تولید نیاز داریم دهکده شیلاتی در شهرستان فعال شود.

وی خواستار حمایت برای توسعه وتولید مزارع پرورش خاویار و افزایش سهم اندک نهاوند در تولید ماهی‌های زینتی و تضمین زنجیره فروش برای ایحاد امنیت بازار فروش شد.

نثاری خواستار حمایت برای توسعه وتولید مزارع پرورش خاویار و افزایش سهم اندک نهاوند در تولید ماهی‌های زینتی و تضمین زنجیره فروش برای ایحاد امنیت بازار فروش شد.

دهکده شیلاتی در حال پیگیری است

معاون اقتصادی استاندار همدان هم در ادامه این برنامه با بیان اینکه در شهرستان نهاوند حلقه مفقوده زنجیر ارزش ماهی و آبزیانی است که در این شهرستان تولید می‌شود، گفت: راه‌اندازی دهکده شیلات در حال پیگیری است.

سید مجتبی در ادامه این خبر را هم اعلام کرد که زنجیره غذایی ماهی برای نخستین بار در کشور برای همدان راه اندازی می‌شود که اولویت بر محور گشنیز نهاوند است.

وی تأکید کرد: این موضوع برای ماهی و سایر آبزیان هم این اتفاق باید رخ بدهد که مطالعه و امکان سنجی هم انجام می‌شود که هم اشتغال قابل توجه هم اقتصاد خوبی را رقم می‌زند.

در این جشنواره همچنین بهترین نوع طبخ ماهی و آبزیان با حضور شرکت‌کنندگان با انتخاب داوران انتخاب و تجلیل شد.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com