نقاط حادثهخیز و خطر ساز استان شناسنامهدار میشوند
مرگ 7 شهروند از استان که 4 نفر آنها کودک بودند در حادثه پراید این هفته همدانیها را متأثر کرد. بررسیهای پلیس پس از آنکه مشخص شد 2 حادثه پرتلفات کشور یکی از آنها مربوط به همدان است اعلام کرد خودروساز عامل اصلی مرگ سرنشینان است.
روز گذشته رئیس پلیسراه استان در نشست خبری به توضیح جزئیات تصادف جاده خانآباد پرداخت.
رئیس پلیس راه استان در این جلسه به بررسی تصادف مرگبار محور کبودراهنگ به خانآباد پرداخت و گفت: شرکت سایپا باید در رابطه با تصادف دلخراش محور کبودراهنگ به خانآباد در مراجع قضایی پاسخگو باشد.
فکری افزود: 4 نفر از سرنشینان با برش خودروی پراید خارج شدند و شرکت سایپا باید پاسخگوی این مسأله باشد که با توجه به مبلغ بالایی که در ازای هر خودرو دریافت میکنند اما خودروها استاندارد تولید نمیشود از همین رو این موضوع را به طور جدی پیگیری خواهیم کرد و خودروهایی که ایمنی لازم را ندارند به مراجع قضایی معرفی میشوند.
20 نقطه حادثه خیز ایمنسازی خواهد شد
علی فکری با بیان اینکه ۱۱۲ نقطه و محور حادثه خیز در این استان شناسایی شده است، گفت: به دنبال ایمن سازی این نقاط با نصب تابلو، اصلاح هندسی و آشکار سازی با نصب روشنایی شمار این نقاط به ۵۲ مورد کاهش یافته است.
وی افزود: بیش از ۳۰ کیلومتر نیوجرسی گذاری برای ایمن سازی گردنه سخت گذر اسدآباد صورت گرفته همچنین با نصب روشنایی در جاده چشمه علی محمد شهرستان ملایر این نقطه حادثه خیز در حال ایمن سازی است.
رئیس پلیس راه استان همدان تا سه ماه آینده 20 نقطه حادثه خیز ایمن سازی خواهد شد، افزود: 52 نقطه حادثهخیز در استان باقی مانده است که با ایمن سازی این نقاط بخش زیادی از سوانح فوتی و جرحی را کاهش مییابد.
فکری در بخش دیگری از سخنانش اعلام کرد که 73 نفر در اثر تصادفات در سه ماهه نخست سالجاری جان خودرا در سوانح جاده ای از دست دادند که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته در استان ۲۰ درصد کاهش داشته است.
۶ درصد تلفات جادهای در زمان حین انتقال مصدوم اتفاق میافتد
وی با بیان اینکه در مجموع تصادفات و سوانح جادهای رتبه چهارم را در کشور داریم، تصریح کرد: در مجموع تصادفات و سوانح جادهای استان بیش از ۳۹ درصد کاهش داشته که در ایام نوروز بیش از ۴۰ درصد شاهد کاهش تصادفات جادهای بودیم و همدان جزو سومین استان در کشور شناخته شد که مورد تقدیر نیز قرار گرفتیم.
فکری با اشاره به اینکه ۶ درصد تلفات جادهای استان در زمان حین انتقال مصدوم اتفاق میافتد که میانگین کشوری هم ۶ درصد است گفت: فوت ۴۵ درصد افرادی که تصادف میکنند در صحنه حادثه رخ میدهد که در کشور ۵۲.۵ درصد است.
وی با ابراز نگرانی از درصد فوتیهای تصادفات در بیمارستانها عنوان کرد: میزان فوتیهای تصادفات استان در بیمارستانها ۴۹ درصد است که در کشور ۴۱.۵ درصد را به خود اختصاص داده است.
فکری با اشاره به راه اندازی بیمارستان اکباتان شهر همدان در آینده ای نزدیک خاطر نشان کرد: بخشی در این مرکز درمانی برای مصدومان سوانح رانندگی در نظر بگیرند چراکه بخش پیش بینی شده در بیمارستان بعثت از فراوانی مراجعه و شلوغی بالا برخوردار است بنابراین می توان بخش تروما در اکباتان را برای کمک به کاهش مراجعه به بیمارستان بعثت راهاندازی کرد.
وی با اشاره به اینکه امسال نسبت به سال گذشته تصادفات حوزه همدان به تهران ۱۳ درصد کاهش داشته اما با توجه به تصادف اخیری که در کبودراهنگ شاهد بودیم قطعا در ماههای بعد آمار تغییر پیدا میکند تصریح کرد: بیشترین تصادفات در محورهای فرعی استان حادث میشود و ایمنسازی این مسیرها در دستور کار جدی است.
راه اندازی 31 دوربین ثبت تخلف در جادههای استان
رئیس پلس راه استان در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: 31 دوربین ثبت تخلف و کنترل سرعت در جادههای استان راه اندازی خواهد شد که با راهاندازی ۳۱ مورد در مجموع به ۹۸ دوربین میرسد که فعال خواهند بود. وی با تأکید به این موضوع که جادههایی به 4 خطه تبدیل شوند بیش از 90 درصد تصادفات کاهش پیدا خواهد کردزیرا در حال حاضر تصادفات به جادههای فرعی و روستایی سوق یافته و به همین خاطر ایمنی این مسیرها در دستور کار است به طوری که تا چهل روز آینده بخشی از کبودراهنگ به خلعتآباد ایمنسازی میشود.
فکری با بیان اینکه با سفر رئیس جمهور به استان و اختصاص اعتباراتی روند ایمنسازی جادهها سرعت گرفته است گفت: پلیس راه استان سال گذشته در بین تمام پاسگاههای کشور در حوزه رضایتمندی مردم رتبه نخست را کسب کرده، زیرا تکریم ارباب رجوع و امدادرسانی جزو اولویتهای ما است.
وی با بیان اینکه ۲۶ درصد از متوفیان تصادفات استان مربوط به رانندگان، ۴۴ درصد سرنشین خودرو، 8 درصد عابر و ۲۲ درصد موتورسواران بوده است افزود: ۵۵ درصد تصادفات استان در ساعات ۱۲ ظهر تا هشت شب اتفاق افتاده است.
24 درصد تصادفات در مسیرهای فرعی رخ میدهد
رئیس پلیس راه استان همدان با اشاره به کاهش ۳۷ درصدی تصادفات در آزادراه گفت: آزادراه استان ۸۵ کیلومتر است که چهار درصد آزادراههای کشور متعلق به همدان است، تردد در این مسیر هفت درصد است اما ۶ درصد تصادفات را شامل میشود.
وی با بیان اینکه ۱۳ درصد تردد ما در جادههای فرعی اتفاق میافتد اما ۲۴ درصد تصادفات در این مسیرها رخ میدهد خاطرنشان کرد: محورهای روستایی ۱۰ درصد تردد را به خود اختصاص دادند اما ۱۲ درصد تصادفات را دارند که باید در این زمینه تدبیری کرد و اقدامات کنترلی انجام داد.
فکری با بیان اینکه بیش از ۳ هزار کیلومتر راه روستایی داریم و در جلسه شورای راهبری جهت به سمتی است که ایمنسازی جاده فرعی و روستایی انجام شود خاطرنشان کرد: متاسفانه جرایم ما بازدارنده نیست و هنوز بعد از ۱۲ سال جریمهها با تورم موجود میزان جرایم تغییری نداشته است.
صدور ۲۷۹ هزار و ۸۴۱ قبض جریمه توسط نیروهای پلیس راه
وی یکی از دلایل افزایش تصادفات را نبود جرایم بازدارنده عنوان کرد و گفت: پیگیر ارتقای میزان جریمههای تخلفات رانندگی هستیم تا بازدارندگی اتفاق بیافتد زیرا یکی از دلایل افزایش تصادف نبود بازدارندگی است. رئیس پلیس راه استان از اجرای طرحی توسط راهور در استان خبر داد و اضافه کرد: بیش از ۵ هزار و ۴۰۰ کیومتر حوزه راهی داریم و پوشش این میزان راه امکانپذیر نیست و باید با فرهنگسازی خانوادهها به کمک ما بیایند تا تصادفات کنترل شود.
فکری با اشاره به افزایش صد درصدی تصادفات در شهرستان درگزین و ۳۳۳ درصدی در شهرستان بهار افزود: امسال در حوزه پلیسراهی شهرستان همدان ۱۵ درصد و اسدآباد و فامنین ۱۲ درصد کاهش تصادفات را شاهد بودیم.
وی با بیان اینکه در حوزه برخورد با تخلفات ۲۷۹ هزار و ۸۴۱ قبض جریمه توسط نیروهای پلیس راه صادر شده که این تعداد خارج از دوربینهای جادهای است گفت: نسبت به سال گذشته ۱۶ درصد افزایش برخورد را با متخلفان رانندگی داشتیم.
رئیس پلیس راه استان همدان با بیان اینکه امسال ۳۶۵ دستگاه خودروی متخلف جلوی پاسگاه متوقف و ساعاتی نگه داشته شدند افزود: ۴۷ دستگاه خودروی متخلف نیز در پارکینگ نگهداری شدند.
در سه ماهه امسال یکهزار و ۹۱۹ طرح ضربتی اجرا شده است
وی ادامه داد: تاکنون 271 سواری، ۱۲۱ موتورسیکلت، ۷۵ وانت، ۳۱ دستگاه کامیونت و در مجموع ۷۸۸ دستگاه وسایل نقلیه از ابتدای سال تاکنون توقیف شدهاند که در سه ماهه امسال یکهزار و ۹۱۹ طرح ضربتی اجرایی شده و چهار دستگاه دولتی حقالسهم دادند.
فکری با اشاره به تدابیر لازم برای برگزاری مراسم اربعین حسینی عنوان کرد: در بیش از ۲ هزار کیلومتر از جادههای استان تردد زائران اربعین حسینی را داریم که استقرار نحوه موکبها مورد توجه قرار گرفته تا شاهد تصادف نباشیم.
ایمنترین منطقه استان گردنه اسدآباد است
رئیس پلیس راه همدان با اشاره به اینکه روشنایی مسیرهای اربعین دغدغه ماست که گردنه اسدآباد انجام شده اما منطقه جورقان نیز باید انجام شود گفت: امیدواریم میزان تلفات جادهای در اربعین با اشاره به اقدامات صورت گرفته در همدان کاهش یابد که البته قول میدهیم آن را کاهش دهیم.
وی با بیان اینکه خوشبختانه با اقدامات صورت گرفته ایمنترین منطقه استان گردنه اسدآباد است و امروز هیچ دغدغهای را در این گردنه نداریم جز روزهایی از زمستان گفت: یک شانه خاکی چهار متری هم قرار است در آنجا اضافه شود که در ایمنی راه تاثیر خواهد داشت.