شهر زیر کاغذها دفن شد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 6 ارديبهشت 1403

Today : Thu, April 25, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  77158 تاریخ انتشار:  1396-02-26 - 05:45 تعداد بازدید:  313
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

ظرفیت‌های ناشناخته فضای مجازی
شهر زیر کاغذها دفن شد

مادستان

 سرویس شهرستانها - با گذشت 6 روز از آغاز تبلیغات انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا، گویی شهر رنگ دیگری به خود گرفته است و فضای رقابتی به کل شهر چیره شده است حتی افراد عادی هم به طرفداری از کاندیدای خود با دیگری بحث می‌کنند و خلاصه اینکه بحث در محافل بسیار داغ است.
اما موضوع دیگر چگونگی نوع رقابت است، برخی از افراد ممکن است گاهی سعی کنند قوانین را دور بزنند که قطعا موفق نخواهند بود و در آخر دست از پا دراز تر بر سرجای خود باقی می مانند و گاهی وقت ها هم مهر متخلف بر پیشانی شان می ماند، اما در برخی موارد هم با روش قانونی باز هم درست رقابت نمی کنند.
در این گزارش قصد داریم تا انواع تبلیغات را در شهرستان ها بررسی کنیم و همه متفق القول از اضافه شدن تبلیغات در فضای مجازی در این دوره از شوراها می گویند.
اما از سوی دیگر هم موضوع قدیمی شام و ناهارهای انتخاباتی است که در اینجا سوالی مطرح می شود و آن هم این است که مگر چه میزان قرار است از شورا حقوق بگیرند که تا این اندازه خرج می کنند و این موضوع کمی بحث برانگیز است.

 در شهر همدان به علت بزرگ بودن شهر قطعا قدرت مانور بیشتری برای تبلیغات وجود دارد اما اینکه درست بتوانند این کار را انجام و سطح شهر را پوشش بدهند خودش شرط مهمی است.
یکی از مواردی که بسیار به چشم می خورد این است که یک کاندیدا هزینه کرده است و در شهر بنر نصب کرده و کاندیدای دیگری می آید و پوستر هایش را روی بنر آن شخص می چسباند که این امر اوج بی اخلاقی را نشان می دهد و در اینجا پرسیده می شود که چه کسی پاسخگو است؟
یکی از شهروندان همدانی در ارتباط با نوع تبلیغات می گوید: بعضی از کاندیدا ها و حامیانشان واقعا شورش را درآورده‌اند، یک کاندیدای خانم باید شان و منزلت خود را حفظ کند و باید به حامیانش که از جنس خودش هستند بگوید که نیازی ندارد برای کسب رای دست به هرکاری بزنند و در خیابان راه بروند و شماره بدهند.
فرهاد میرزایی که جوانی بیست و چند ساله است می گوید: یکی از روش های موفق در تبلیغات که هزینه چندانی نیز ندارد بهره بردن از فضای مجازی است، و این در حالی است که متاسفانه کاندیداها نتوانسته اند ظرفیت های این فضارا به خوبی شناسایی کنند.

با آغاز رسمی تبلیغات پنجمین دوره شورای اسلامی شهر و روستا، شهرستان اسدآباد نیز از قافله تبلیغات عقب نمانده است.
بنا بر اظهار شهروندان اسدآبادی مهمانی ها، میتینگ های شبانه، بازدیدهای کاندیدا از مناطق حاشیه ایی و کمتر توسعه یافته شهر نصب بنرهای تبلیغاتی بر در و دیوار شهر، سخنرانی های پی در پی در مساجد شهر مصداق های عینی این تبلیغات است.
 اما برخی کاندیدا از این قافله کمی جلوتر رفته اند و خرید و توزیع اقلام فرهنگی را خصوصا در مناطق حاشیه‌ایی شهر به عنوان دستاویزی برای جذب آرا استفاده می‌کنند، بسته هایی که در آن عکس و پوستر و شعارهایی کاندیدا بیشتر از محتوای فرهنگی آن است.
اما  در این‌میان فضای مجازی نیز نسبت به دوره های گذشته، یکی از فرصت هایی است که کاندیدا در این شرایط به نحو احسن از آن بهره میبرند.
یکی از شهروندان اسدآبادی از فضای مجازی به عنوان فرصت دوباره یاد میکند ومیگوید: در واقع کانال ها و گروهایی که توسط حامیان کاندیدا ساخته می شود با شعارها، وعده ها عکس و پوستر علاوه بر فضای شهر فضای دیگری برای تبلیغات را نیز در اختیار کاندیدا قرار داده است و این فرصت دوباره در تبلیغات و جذب آرا بسیار موثر است.
دیدار با ورزشکاران و سرکشی از محیط های ورزشی نیز یکی دیگر از شیوه هایی تبلیغاتی است که این روزها بسیار مورد توجه کاندیدا در اسدآباد قرار گرفته است.

 دیوارهای شهر لالجین جولانگاه پوسترهای آغشته به چسب است. در شهر لالجین هم حال و هوای انتخاباتی با آغاز رسمی انتخاباتی شور و نشاط به خود گرفته و کاندیداهای شوراهای اسلامی که 20 تن می‌باشند و طرفداران آنها هم در لالجین گوشه‌ای از داشته‌های تبلیغاتی خود را رو کردند. حامیان کاندیداها نیز در شب هنگام با هر وسیله‌ای که بتوانند پوستر را در ارتفاع نصب کرده و عکس‌های کاندیداهای خود را می‌چسبانند.
متأسفانه در زمان تبلیغات شاهد چسباندن پوسترهای تبلیغاتی در هر جایی از شهر هستیم و کاندیداها و طرفدارانشان سعی دارند برای تبلیغات و معرفی بیشتر کاندیدای مورد نظر هر جایی که می شود پوستر بچسبانند که البته در خصوص ریاست جمهوری این مطلب صدق نمی‌کند و بیشتر از فضای مجازی استفاده می‌شود. مدتی بعد از انتخابات وقتی در و دیوار شهر را نگاه می‌کنی شهر چهره‌های زخمی به خود گرفته و پوسترهای کنده شده اما آثار به جا مانده بر روی در و دیوار نمایان می‌شوند. محمدی یکی از شهروندان لالجینی می‌گوید: در شب اول تبلیغات کسانی که قرار است به پارلمان شهری وارد شوند نفس شهر را گرفتند به طوری که مردم شهر پس از بیدار شدن در یک صبح دل‌انگیز چهره شهر را به کاغذ باران و نازیبا دیدند. نظری گفت: با توجه به نیاز شور و نشاط و هیجان انتخاباتی بایستی این مسأله را در نظر گرفت که این شور و هیجان با چسباندن پوسترها به در و دیوار شهر و رقابت‌های این چنینی به وجود نمی‌آید و این خود نمونه‌ای از نقض حقوق شهروندی است. وی ادامه می‌دهد: حامیان کاندیداهای شوراها بایستی این مطلب را فراموش نکنند این زیاده طرفداران، گاهی شهر را زشت می‌کند و شهر را به آواره‌ای از هجوم سخت کاغذی ها به جای می گذارند.

 باشروع شدن تبلیغات آزاد شام و نهار و هزینه های سرسام آور تبلیغاتی شور و حال عجیبی به تویسرکان داده است این روزها انگار انسان دوست دارد بیشتر در خیابان های شهر قدم بزند وجالب اینکه به بهانه نیمه شعبان سور دادن و پخش شیرینی و شکلات و شربت مزید برعلت شد.
در این میان سوالی بزرگ در ذهن هر ببیننده و همشهری جرقه میزند که عضو شورای بودن چه مزایا و خصوصیاتی دارد که اینگونه ریخت و پاش مالی درآن میشود، اما واقعاً هزینه های قابل توجه برای شام و نهار دادن به منظور جمع آوری آراء عمومی چه معنا و مفهومی می تواند داشته باشد، به راستی عضوشورای شهر بودن به هرقیمتی باید بدست آید و اینجا باید پرسید که آیا آقا و خانم فلانی بعد از موفقیت باز هم برای خدمت به مردم این تلاش مضاعف ادامه دارد؟؟
خانم اسدی میگوید: برای رفت وآمد از خیابان اصلی دچار مشکل شده ایم نصب بنرهای بزرگ و انبوه تبلیغاتی و شلوغی دفاتر و دود اسفند تردد را دچار اختلال کرده است و آیا این همه تبلیغات جایز است؟
دانشجویی میگوید :وقتی میخواهی ازکنار دفاتر تبلیغات کاندیداها بگذری انگار رقابت جلب مشتری است به زور و اصرار می گویند خانم و آقا بفرمایید اینور بازار، میگویید عضو شورای شهر بودن مزایا ندارد پس واقعا این کاندیداها برای هیچ اینگونه به در و دیوار میکوبند، بهتر نبود به جای این همه تبلیغات وبنرهای بزرگ از فضای مجازی وتبلیغات به روز استفاده میشد.

 تابه حال 6 روز از مهلت قانونی تبلیغات شورای اسلامی شهر و روستا گذشته است و هر روز که می گذرد کاندیداها با جدیت بیشتری به تبلیغ می پردازند، که شامل فعالیت های مختص ستادها، فضای مجازی، تبلیغات در سطح شهر و نشست های مختلف نامزدهای انتخابات با مردم و طرفدارانشان است. فعالیت های تبلیغاتی داوطلبان قبل از آغاز زمان قانونی تبلیغات از طریق فضای مجازی و برگزاری نشست های مختلف آغاز شده بود و بعضی از داوطلبان با برگزاری نشست های مختلف در منزل خود و نزدیکانشان و دعوت از شهروندان ضمن صرف شام و ناهار به معرفی خود و برنامه هایشان می پرداختند.  شنیده ها حاکی از این است که اینگونه نشست ها با آغاز زمان قانونی تبلیغات تا حدودی نسبت به دوره های قبل کمتر برگزار می شود. راه اندازی کانال های خبری و گروه های مختلف تحت عنوان " حامیان ..." نیز از مهمترین ابزار تبلیغاتی کاندیداهای انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا است که از قبل از آغاز زمان قانونی تبلیغات شاهد فعالیت آنها هستیم. تعداد زیادی از نامزدهای انتخابات شوراهای اسلامی  نیز با ارسال پیامک های مناسبتی مختلف، از مدت ها قبل به دنبال معرفی بیشتر خود به شهروندان بوده اند.
در کنار تبلیغات در فضای مجازی، عضو شدن اجباری در برخی گروه های تبلیغاتی کاندیداهای مختلف، یکی از مشکلاتی است که این روزها برای برخی شهروندان ایجاد شده است.
مصطفی افکار یکی از شهروندان ملایری در گفتگو باهمدان پیام اظهار داشت: از چندی قبل که فعالیت نامزدها آغاز شده است ، هنگامی که می خواهیم از گوشی تلفن استفاده کنیم متوجه می شویم به ناخواسته عضو چند گروه و کانال انتخاباتی در شبکه های اجتماعی شده ایم.
وی افزود : هنگامی که از گروه ها خارج می شویم، دوباره شاهد عضو شدن در گروه های تبلیغاتی دیگر نامزدها هستیم.
سمیه برخورداری یکی دیگر از شهروندان می گوید:  داشتن فضای پرشور و نشاط انتخاباتی بسیار خوشایند است و وظیفه مردم است که به بهتر شدن این فضا کمک کنند. اما دریافت پیامک های تبلیغاتی آن هم به تعداد زیاد از سوی نامزدهای انتخابات آزار دهنده است. وی ادامه می دهد: موضوع دیگر فعالیت ستادها و حامیان کاندیداهای محترم در خیابان های شهر است که گاهی اوقات باعث ایجاد مشکل در ترافیک شهر و عبور و مرور مردم می شود.

6 روز از آغاز تبلیغات شورای اسلامی شهر و روستا می گذرد تبلیغاتی که شروعش ستادهای  بی جان ریاست جمهوری را هم جان داد.
تفاوت تبلیغات این دوره با گذشته در ورود فضای مجازی و گروهها و کانال های مختلف است که کاندیداها را هم به نوعی در فضای حقیقی خاموش کرده است گروههایی که شاید هر دقیقه چندین هزار پست میان آن ها رد و بدل می شود.
اما در کنار همه تاثیرات فضای مجازی نمی شود اثر فضای حقیقی و دیدار چهره به چهره و حضور کاندیداها را میان مردم و جمع ها و نشست های عمومی و پاسخ به سوالات مردم و ارایه برنامه ها و ایده های شان نادیده گرفت و انکار کرد.
فضای مجازی را آنگونه که باید و انتظار می رفت کاندیداها یا حامیان آنها آنگونه که باید وارد نشدند و برای اعلام برنامه ها و ایده هایشان بهره نبردند و تنها به ارسال عکس و پوستر و شعارهای تبلیغاتی معطوف شده است این در حالی است که می شد گفتگوهای آنلاین را در کانال ها با مدیریت راه اندازی کرد.
اما فضای حقیقی هم در کنار دیدارها و نشست های جسته گریخته کاندیداها در منازل حامیان و در کنار آن پوسترها و تراکت هایی که کف خیابان و حیاط خانه ها شبانه توزیع می شود حال خاص خودش را دارد.
حضور مردم و حامیان در ستادهای تبلیغاتی کاندیداها و جشن های اعیاد شعبانیه هم که امسال کمک بزرگی به تبلیغات کاندیداها کرد.
در کل مردم هم بر این باورند که انتخابات شوراها و آغاز تبلیغات آنها سبب شد تا ستادهای ریاست جمهوری هم جانی بگیرند و فعالیت های خود را با شور بیشتری از سر بگیرند  
اما خواسته مردم و شهروندان از کاندیداها و حامیان آنها حفظ سیمای شهری و رعایت نظافت درزمان تبلیغات است بر همین اساس هم کمپین های نه به کاندیداهای زباله زا در سیمای شهری را راه اندازی کرده اند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com