بیکاری جوانان، مهترین مشکل دولت همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Thu, March 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  79868 تاریخ انتشار:  1396-04-24 - 05:46 تعداد بازدید:  254
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

معاون توسعه روستایی کشور در بازدید از ملایر و تویسرکان اعلام کرد
بیکاری جوانان، مهترین مشکل دولت

مادستان

نشست بررسی چشم‌انداز توسعه روستایی ملایر با حضور معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، فرماندار ویژه ملایر، نمایندگان این شهرستان در مجلس شورای اسلامی و ... در حالی برگزار شد که ضمن اشاره به ظرفیتهای ملایر در حوزه‌های مختلف چون صنایع دستی، گردشگری، کشاوزی و ... بر لزوم توجه به صنایع تبدیلی و فروش نداشتن محصولات کشاورزی به صورت مواد خام تاکید شد.
در این جلسه به مشکلات پیش روی تولیدکنندگان در زمینه دریافت تسهیلات هم اشاره شده و راهکارهای مختلف برای دریافت تسهیلات از بانکهای همراه در این زمینه معرفی شدند.
معاون توسعه روستایی کشور با بیان اینکه دولت تدبیر و امید اشتغال یا بحث بیکاری جوانان را مهمترین مشکل پیش روی خود و مردم می‌داند، گفت: دولت فعال کردن اقتصاد و افزایش درآمد مردم را وظیفه خود دانسته و به این مسائل توجه ویژه‌ای دارد. در این راستا هم ذی‌حق ترین مردم را که باید به آنها خدمت شود روستاییان و عشایر می‌داند.
سید ابولفضل رضوی با اشاره به اینکه از انگور ملایر می‌توان فراورده‌های مختلفی چون روغن هسته انگور، آب انگور و ... تولید کرد گفت: پیش از اینکه به فکر این باشیم که عنوان شهر جهانی انگور را بگیریم باید به دنبال این بود که به عنوان شهری صنعتی در محصولات انگور عنوان داشته باشیم.
فرماندار ویژه ملایر هم در این جلسه با اشاره به موقعیت ممتاز ملایر از نظر جغرافیایی و سوابق فرهنگی اظهار کرد: شهرستان ملایر دارای 6 شهر، 4 بخش، 15 دهستان و 208 روستا است و 288 هزار نفر جمعیت دارد که 111 هزار نفر آنها یعنی قریب به 35 درصد جمعیت شهرستان روستایی هستند.عبدالعظیم رضایی افزود: از سال 90 تا 95 با وجود اینکه اکثر روستاهای ما روستاهای پویا و بانشاط هستند 10 هزار و 923 نفر کاهش جمعیت روستایی را داشتیم که باید تلاش کرد تا در آینده شاهد این مهاجرتها نباشیم.
وی با اشاره به ظرفیتهای شهرستان ملایر گفت: محور اقتصادی شهرستان کشاورزی است و امیدوار هستیم به زودی ملایر به عنوان شهر جهانی انگور معرفی شود.
رضایی تاکید کرد: در ملایر 10 هزار و 500 هکتار باغات انگور وجود دارد که از این باغات 250 هزار تن انگور برداشت شده که 45 هزار تن آن به کشمش تبدیل می‌شود.
وی با اشاره به نیاز به حمایتهای ویژه در ایجاد صنایع تبدیلی در این حوزه گفت: در راستای تشکل‌سازی و تقویت تعاونیها قدمهای خوبی برداشته شده است.
محمد کاظمی نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی هم در این جلسه گفت: بحث مشکلات آب و دیگر مشکلات در بخش کشاورزی از دلایل عمده مهاجرت روستاییان به اطراف شهرها است که امروز یکی از مشکلات اساسی ما در کشور حاشیه‌نشینی است.
حجت الاسلام احد آزادیخواه دیگر نماینده ملایر در مجلس شورای اسلامی هم آب شرب، قنوات و بهسازی را سه مطالبه اصلی مردم روستاها دانست و گفت: با توجه به لایحه‌ای که مجلس بسیار تلاش کرد و تصویب شد اشتغال روستاها در حوزه‌های کشاورزی، صنایع دستی، گردشگری، به صورت ویژه قالیبافی و ... دیده شده که ملایر سرشار از این 4 آیتم است.
ابراهیم جلیلی رئیس اداره میراث فرهنگی ملایر هم با اشاره به ظرفیتهای گردشگری این شهرستان مانند دژ باستانی نوشیجان، شهر زیرزمینی سامن و ... و با اشاره به آثار باستانی موجود در روستاهای ملایر اظهار کرد: در 128 روستای ملایر آثار تاریخی وجود دارد.

توسعه روستا درگرو شغل
 توسعه روستا مستلزم ایجاد شغل است اما طی سال های گذشته، توسعه صنایع تبدیلی در روستاهای کشور مورد غفلت قرار گرفته و برای تامین زیرساخت به منظور ایجاد این صنایع اقدام اصولی انجام نشده است.
معاون توسعه روستایی ومناطق محروم نهاد ریاست جمهوری در بازدید ی که از روستاهای شهرستان، تیمیجان، وردآورد، سفلی قلقل، وردآورد، وسطی نجفیه، سوری، حاجی آباد، اشتران و کرزان به منظور بررسی مشکلات داشت گفت: صنایع دستی باید در اولویت برنامه های استان ها قرار گیرد و در این زمینه آموزش های مختلف داده شود و بازارهای صنایع دستی ایجاد گردد.
ابالفضل رضوی با بیان این مطلب که در حال حاضر تولید و صادرات سنگ های قیمتی در جهان، صنعتی است که درآمدزایی و ارزش افزوده بالایی به همراه دارد و می طلبد تا کشور ما نیز در این حوزه سهمی را به خود اختصاص دهد و برای افرادی که در راستای ایجاد مشاغل کوچک فعالیت می کنند، تسهیلات بانکی با شش تا هفت درصد در استان های محروم و هفت تا ۹ درصد در استان های غیر محروم  پرداخت می شود و علاوه بر این برنامه ریزی هایی برای بازدید سفرای کشورها از نمایشگاه های صنایع دستی با هدف تقویت صادرات صنایع دستی صورت گرفته است.
 شرایط تسهیلات به روستاییان
وی بیان کرد: برای توسعه اشتغال روستایی در شهرستان تویسرکان، وام های مشارکتی با کارمزد سه درصد، وام‌های غیرمشارکتی با کارمزد هشت درصد و وام‌های زیر 100 میلیون تومان با کارمزدهای چهار و هشت درصد ارائه می‌شود، همه روستاهای این شهرستان با برخورداری از خانه‌های قدیمی مستعد توسعه صنعت گردشگری هستند.
رضوی با بیان اینکه برای ایجاد اشتغال روستایی در شهرستان تویسرکان، 15 درصد سرمایه آورده را از سوی متقاضیان می‌پذیریم و زمین محل احداث واحدهای اشتغالزا را نیز به عنوان آورده محسوب می‌کنیم افزود: وام‌های مشارکتی که از سوی بانک سینا و بانک پارسیان اعطا می‌شوند از دوره تنفس یک تا دو ساله و دوره پرداخت سه تا پنج ساله می باشد.
 بیکاری درتویسرکان
نماینده مردم تویسرکان گفت: محرومیت درروستاها وجود دارد ولی خوشبختانه دردولت تدبیروامید توجه خوب وشایان ذکری به روستاها شده است وهدف رامحرومیت زدایی قرارداده است.
مهدی مفتح افزود: برای تقسیم بندی بودجه ضوابطی مانند منطقه محروم وتوسعه نیافته  رادرنظرمیگیرد وبودجه خاص علاوه بر بودجه عمومی به برخی ازنقاط تعلق میگیرد وهمچنین سرمایه گذاری درمناطق محروم از معافیت مالیاتی برخوردارمیشود که این خود میتواند پلی برای محرومیت زدایی ازروستاهای کشورباشد.
 محرومیت درروستاها
در پایان حبیب مومیوند فرماندار تویسرکان گفت: توزیع اعتبارات توازن و سه درصد نفت و گاز به هیچ‌عنوان راضی کننده نیست ومتأسفانه در دوران‌های گذشته تویسرکان از منطقه محروم خارج شده که این امر به ضرر تویسرکان بوده و تنها دو دهستان کوچک کمانرود و قلقلرود جزء مناطق محروم هستند که سبب پایین آمد اعتبارات شهرستان شده است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com