روستای دهپیاز یکی از روستاهای استان همدان است، که دربخش مرکزی شهر همدان واقع شده است. این روستا بهعنوان بزرگترین روستا در بخش مرکزی بوده و فاصله این روستا تا شهر همدان حدود 10کیلومتر است.
یکی ازدلایل نامگذاری این روستا به این نام، این است که دراین روستا سابقه کشاورزی به صورت متمرکز درکاشت پیاز وجود داشته است، اما در حال حاضر این روستا یکی ازقطبهای تولید سیبزمینی دراستان همدان میباشد و اکثریت مردم این روستا به کاشت سیبزمینی اشتغال دارند، اشتغال به کشاورزی در این روستا بهحدی بوده که بهدلیل کمبودن زمین کشاورزی برخی از مردم با اجاره کردن زمین در روستاهای دیگر اقدام به کشت سیبزمینی درسطح وسیعی مینمایند.
این روستا دارای 3 راه ارتباطی با شهرهمدان میباشد که نزدیکترین آن از طریق روستای علیآباد و شهرک فرهنگیان است که عمده تردد مردم این روستا از این طریق صورت میگیرد و دیگری از طریق روستای گراچقا و سومین راه از سمت شهر جورقان است. تعداد خانوار این روستا حدود 1136 خانوار بوده و جمعیت تقریبی آن 4930 نفر میباشد.
مساجد و اماکن زیارتی و آثار باستانی
این روستا دارای 2 باب مسجد و 2باب حسینیه است. که حسینیهها هرکدام در مجاورت مساجد میباشد. مسجد قدیمی این روستا بهنام مبارک امام حسین (ع) ومسجد دیگری بهنام صاحبالزمان(عج) نامگذاری شده است. مسجد امام حسین(ع) که مسجد جامع روستا هم میباشد، قدمت 500 ساله دارد. این مسجد در سال 1312شمسی جهت نوسازی تخریب و بهصورت کنونی توسط چند نفر از خیرین روستا و با معماری مرحوم استاد اسماعیل ساخته شد .
ضمناً بقعه متبرک امامزاده حلیمه خاتون از نوادگان امام حسنمجتبی(ع) در این روستا قرار گرفته و مردم روستا ارادت خاصی نسبت به این بانوی گرامی دارند.
آثار باستانی
در این روستا تپه وجود دارد که در سازمان میراث فرهنگی و امور گردشگری بهثبت رسیده است. این تپه یکی از قلعههای نظامی و امنیتی هگمتانه و مربوط به دوره مادها بوده است.
این روستا در سال 1362 به عنوان نخستین روستا در سطح استان همدان، توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی مورد بهسازی قرار گرفت.
شورای اسلامی روستای دهپیاز، درهمان اوایل پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی شروع بهکار کرد. انتخاب اعضای این شورا توسط مردم خود روستا به صورت هر 4 سال یکبار و هماهنگ با کل کشور انجام میشود.