عابران پیاده همدان با 60 درصد بیشترین سهم را در مصدومان سوانح رانندگی درون شهری شهرستان در سال گذشته را داشتهاند.
در همین راستا، رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی شهرستان همدان در هفته گذشته اعلام کرد که سال گذشته همدان در جمع شهرستان های دارای بیشترین میزان عابران مجروح قرار گرفته است که سهم 60 درصدی را به خود اختصاص داده است.
سالانه بیش از یک هزار عابر پیاده براثر تصادف رانندگی جان خود را از دست میدهند به طوری که حدود ۴۵ درصد از تلفات تصادفات درونشهری و ۴۰ درصد تصادف جادهای را عابران پیاده تشکیل میدهد.
براساس آمار منتشر شده از سوی پلیس، امسال نیز ۲ سانحه فوتی در معابر درون شهری همدان رخ داد که این سوانح مربوط به عابران پیاده بود که از ابتدای سال تاکنون 42 نفر در سوانح درون شهری همدان مجروح شدند که 32 درصد از آنها را عابران تشکیل میدهند.
از آنجایی که عابران پیاده جزو آسیبپذیرترین گروهها در تصادفات هستند، پلهای عابر پیاده در سطح شهر یکی از مباحث مهم در ایمنی عابران در استفاده از این پلها میباشداما بارها از سوی شهروندان اعلام شده است که بیشتر این پلهای عابرپیاده یا پله برقی ندارند و یا اگر هم دارند غیر فعال هستند بنابراین به طور کلی میتوان گفت وضعیت پلها به حدی نامناسب است که نه تنها نتوانسته به معضل ترافیکی شهر کمک کند بلکه درصد بالایی از تصادفات عابران پیاده به دلیل اینکه بسیاری از سالمندان و معلولان توانایی عبور از پلههای پرپیچ و خم را ندارند به خود اختصاص داده است.
هدف از نصب پلهای هوایی در شهر جلوگیری از تصادفات است تا زمینه ساز آرامش شهروندان باشد اما آمار روزانه تصادف در محدوده این پل ها خلاف موضوع را نشان می دهد.
امروزه خیابانهای های پراز خودرو مجالی برای حرکت انسانها نگذاشته است. ترافیک، خودرو به ویژه در فصل مدارس اهمیت این پلها را 2 برابر میکند اینها مسائلی است که در قلمرو مدیریت شهری باید به جد مورد توجه قرار گیرد.
سالخوردگان و كودكان برای استفاده از پل های هوایی عابر پیاده جامعه هدف محسوب میشوند، زیرا سالخوردگان نمی توانند مانند جوانان به سرعت از عرض خیابان عبور کنند و كودكان هم دقت كافی را در گذر عرض خیابان ندارند، به همین دلیل هم خطر تصادف آنها را بیشتر از دیگر سنین تهدید می كند. شهرداری هنگام نصب این پل ها باید به این موارد توجه داشته باشد تا این 2 گروه در معرض خطر بتوانند با آسودگی از خیابان عبور كنند.
در حال حاضر 25 پل هوایی در سطح شهر همدان وجود دارد که از بین آنها 16 پل عابر پیاده به دلیل اینکه تجهیزات آنها مورد تخریب و سرقت قرار میگیرد بخش مکانیزه آنها توسط شهرداری مسدود شده است.
اگرچه چندین بار هم از سوی مسئولان شهری اعلام شده که قرار است آسانسور را جایگزین پله برقیها کنند اما آنطور که شواهد نشان میدهد تاکنون اقدامی از سوی آنها صورت نگرفته است.
پلهای هوایی مجهز به آسانسور میشوند
در همین راستا، هفته گذشته معاون امور زیربنایی و حمل و نقل شهری شهرداری همدان از جایگزین شدن آسانسور به جای پله برقی در پلهای عابر پیاده همدان با ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار خبر داده است و اعلام کرد که در سالهای گذشته قرارداد اجرای پلههای برقی مکانیزه پلهای عابر پیاده بسته شده و ۱۹ دستگاه پل عابرپیاده مکانیزه اجرا شده که همدان جزو شهرهای پیشرو در اجرای پل عابر پیاده مکانیزه است.
وحید علی ضمیر در پاسخ به فعال نبودن پله برقی و نامناسب بودن وضعیت بسیاری از پلهای عابر پیاده اظهار کرد:متأسفانه آسیبها و خسارات زیادی به پله برقیهای عابر پیاده از سوی سارقان و افراد وارد شده است، آسیب رسانی، ایجاد خسارت و سرقت موتورها و اجزای پلههای برقی از سوی برخی افراد و سارقان سبب از دسترس خارج شدن پله برقیها شده است.
بیشتر تصادفات در بلوار ارتش و امام خمینی(ره) اتفاق افتاده است
همچنین رئیس پلیس راهور شهرستان همدان در این باره به خبرنگار همدانپیام گفت: عابران در تصادفات درون شهری سهم عمده ای از قربانیان را به خود اختصاص می دهند كه ایمن سازی تردد آن ها در شهر می تواند از تعداد كشته یا مجروح شدگان در تصادفات بكاهد كه یكی از راهكارها برای این امر ایجاد پل های عابر پیاده استاندارد است.
فرخ جمالی با بیان اینکه بیشتر تصادفات در بلوار ارتش وامام خمینی اتفاق افتاده است، افزود: بالا بودن سرعت در این بلوارها عامل اصلی بروز تصادفات بوده است.
وی تأکید کرد: وضعیت همدان از نظر شمار مجروحان و متوفیان عابر خوب نیست چرا که رانندگان بی توجه به عابران به سرعت از کنار آنها می گذرند عابران نیز بدون رعایت اصول ایمنی امید به توقف خودرو حین عبور از عرض معابر دارند.