ملایر شهرستان پیشرو در مبارزه با مواد مخدر همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 6 ارديبهشت 1403

Today : Thu, April 25, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  124695 تاریخ انتشار:  1401-04-15 - 10:27 تعداد بازدید:  140
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

ملایر شهرستان پیشرو در مبارزه با مواد مخدر

مادستان

 ملایر-زهرا امیری-خبرنگار همدان‌پیام: به گفته مقام معظم رهبری مسأله اعتیاد و موادمخدر اولویت‌دارترین آسیب اجتماعی کشور است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان روز گذشته در جلسه ستاد مبارزه با موادمخدر شهرستان ملایر که در محل فرمانداری برگزار شد، گفت: به گفته مقام معظم رهبری اعتیاد و موادمخدر اولویت‌دارترین آسیب اجتماعی کشور است و به گفته ایشان باید کمر قاچاقچی موادمخدر را شکست تا نتواند بر علیه مردم کمر راست کند و برای نابودی مردم قدم بردارد.
حمزه عبدکوند با اشاره به اینکه سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری نیز در حوزه اعتیاد و موادمخدر در سند چشم‌انداز ۲۰ ساله و در برنامه ششم توسعه اقتصادی اجتماعی و فرهنگی در ماده ۸۰ به روشنی بیان شده است، گفت: در حوزه اعتیاد و موادمخدر باوجود اینکه تسهیلات قانونمند و ساختارمند در کشور شکل گرفته است اما همچنان در بین مردم و مسئولان غافل مانده است گفت: اگر این حوزه مهم نبود امام خمینی(ره) نمی‌فرمودند که نجات یک فرد معتاد نجات جامعه است،  پس هرکدام از ما بتوانیم یک فرد گرفتار از اعتیاد را نجات دهیم اقدام بسیار مهمی را انجام داده‌ایم.
وی در ادامه گفت: شهرستان ملایر در حوزه مقابله و مبارزه با موادمخدر یکی از شهرستان‌های پیشرو و پیشگام در برخورد با قاچاقچیان مواد مخدر و خرده فروشان و توزیع‌کنندگان بوده است و در برخورد و جمع‌آوری معتادان متجاهر نیز بسیار موفق عمل کرده است.
وی با بیان اینکه در راستای تأکیدات مقام معظم رهبری، شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر در کشور شکل گرفت، گفت: ریاست این شورا در کشور برعهده رئیس‌جمهوری، در استان به عهده استاندار و در شهرستان به عهده فرماندار است که این شورا کمیته‌های حقوقی و قضائی، کمیته مشارکت‌های مردمی، کمیته درمان و حمایت‌های اجتماعی،کمیته فرهنگی و پیشگیری،کمیته مبارزه با بنیان‌های مالی اقتصادی و پول‌شویی و کمیته عرضه نیز از کمیته‌های زیرمجموعه این شورا است.
 وی با بیان این مطلب که ساختار بیماری اعتیاد بسیار به بیماری کرونا شباهت دارد، گفت : در 2 سالی که ویروس کرونا به مردم تسلط یافته بود، مردم به کمک دولت آمدند و با آگاهی از مسئولیت فردی و اجتماعی خود و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی سبب شدند که جمهوری اسلامی بتواند این ویروس را مهار کند. در بحث اعتیاد نیز باید اینگونه عمل کرد و مردم به کمک دولت بیایند.
 وی در ادامه خطاب به مسئولان دستگاه‌های اجرایی گفت: باید یک احساس مسئولیت درونی در حوزه اعتیاد در ما شکل بگیرد و ما به این اعتماد و باور برسیم که اعتیاد زمینه‌ساز آسیب‌های اجتماعی است تا بتوانیم در مقابله با این بیماری گام برداریم.
 دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان با اشاره به اینکه ۵۷ درصد از زندانیان استان و کشور به نوعی با جرائم مواد مخدر در ارتباط هستند، گفت: ناهنجاری‌های اجتماعی، نزاع‌دسته‌جمعی، قتل و خودکشی به نوعی با اعتیاد در ارتباط هستند و بخش عمده‌ای از آن نیز مربوط به اعتیاد است.
وی افزود: طبق پژوهش‌های انجام شده اعتیاد ناشی از بیکاری نیست بلکه بیکاری یکی از دلایل آن می‌تواند باشد. ۸۴ درصد از معتادان به واسطه اعتیاد شغل خود را از دست داده‎اند.
 وی در ادامه گفت: 70 درصد از معتادان، دوست و رفیق ناباب را عامل اعتیاد خود می‌دانند و ۳۰ درصد هم نخستین استفاده از مواد مخدر را عامل مبتلا شدن به اعتیاد می‌دانند.
 وی با اشاره به اینکه در سالجاری اولویت و راهبرد اصلی ستاد مبارزه با موادمخدر کشور پیشگیری است، گفت: هرچه بتوانیم در بحث آموزش موفق‌تر عمل کنیم نه تنها هزینه نکرده‌ایم بلکه در این حوزه سرمایه‌گذاری نیز انجام داده‌ایم.
وی خطاب به مسئولان دستگاه‌های اجرایی گفت: در مرحله نخست شما مسئولیت صیانت و مراقبت از کارمندان و خانواده‌های آنها را برعهده دارید و در مرحله دوم جمعیت هدف که زیر پوشش ارگان شما قرار دارد و در آخر هم عموم جامعه باید برای شما در حفاظت و صیانت از اعتیاد در اولویت قرار گیرد. وی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران در همسایگی 2 کشور افغانستان و پاکستان که از تولیدکنندگان اصلی مواد مخدر هستند افزود:۹۰ درصد مواد مخدر دنیا در افغانستان کشت می‌شود و منبع درآمد مردم این کشورها از فروش مواد مخدر است. وی در ادامه گفت: در حضور ۲۰ ساله آمریکا در این کشور، کشت مواد مخدر به ۵۰ برابر رسید چراکه تجارت مواد مخدر جزء۳ تجارت پرسود در دنیا قرار است.
 وی با اشاره به حضور مقتدرانه سپاه در نوار مرزی و مسدودسازی بخشی از مرزها، گفت: باید همپای اقدامات مقابله و مبارزه به سمت اقدامات پیشگیرانه حرکت کنیم و طرح شناسایی، جمع‌آوری و ساماندهی توانمندسازی و اشتغال معتادان متجاهر و کشت مواد مخدر باید در اولویت باشد اما اولویت و راهبرد اصلی ما پیشگیری است.
 وی ابراز امیدواری کرد: با مسئولیت اجتماعی و کمک هر شخصیت حقیقی و حقوقی باید تلاش کرد تا هر ایرانی به یک سفیر پیشگیری از اعتیاد تبدیل شود.
وی با اشاره به اینکه باید افرادی که از چهره‌های شناخته شده عرصه‌های مختلف علمی، ورزشی و هنری هستند را به عنوان الگو به جوانان معرفی کنیم، افزود: مواد مخدر در کمین خانواده‌هاست. در این راستا باید موضوع پیشگیری را جدی بگیریم.
وی با اشاره فرموده مقام معظم رهبری که گفتند؛ «کسی که در عرصه مبارزه با مواد مخدر تلاش می‌کند، یک کار بزرگ در راه پیشرفت مردم انجام می‌دهد»، گفت: تنها کشوری که در مقابل خواسته‌های استکبار ایستادگی کرده است، جمهوری اسلامی ایران بوده است و از این رو دشمنان ما سلامت جوانان مارا نشانه گرفته‌اند.
وی با بیان اینکه طرح «یاریگران زندگی» در سال گذشته با محوریت آموزش و پرورش در ۷۰۰ مدرسه و آموزشگاه استان اجرا شد،گفت: در سالجاری تعداد این مدارس به ۱۷۰۰ مدرسه افزایش پیدا کرده است.
وی گفت: در حوزه اعتیاد باید به سمتی حرکت کنیم که یک صیانت و بازدارندگی درونی در جامعه ایجاد شود چرا که همواره اعتیاد در جامعه وجود دارد و ما باید بتوانیم جامعه را برابر اعتیاد واکسینه کنیم. فرماندار ملایر نیز از اختصاص یک میلیارد تومان اعتبار به دبیرخانه مبارزه با مواد مخدر این شهرستان خبر داد و گفت: در مرحله نخست این میزان اعتبار از محل کمیته برنامه‌ریزی شهرستان ملایر به دبیرخانه مبارزه با موادمخدر اختصاص پیدا می‌کند. "سلمان اسماعیلی"در ادامه  اظهار کرد: در صورت نیاز اعتبار بیشتری به دبیرخانه مبارزه با موادمخدر این شهرستان اختصاص پیدا خواهد کرد. وی تأکید کرد: اختصاص این میزان اعتبار مستلزم ارائه برنامه‌های خلاقانه، جدید، مؤثر و راهبردی است و متناسب با هر اقدام و برنامه مؤثری، اعتبار به دستگاه‌های اجرایی اختصاص پیدا می‌کند.
اسماعیلی بر لزوم فعال شدن دبیرخانه دائمی مبارزه با مواد مخدر در این شهرستان تأکید کرد و افزود: به قید فوریت کمیته‌های چهارگانه مصوب این دبیرخانه با حضور دستگاه‌های اجرایی، نخبگان، شهرداران، اصحاب‌رسانه و سایر گروه‌های فعال و در صورت نیاز این کمیته‌ها بومی‌سازی شود.
اسماعیلی با تأکید بر اینکه ملایر باید مدیریت خود را در این مقطع به‌خوبی نشان دهد، بیان کرد: دبیرخانه مبارزه با موادمخدر این شهرستان باید با مشارکت تمامی دستگاه‌ها، از پیشگیری، مقابله تا درمان برنامه‌ریزی داشته باشد.
وی خواستار حمایت و پشتیبانی هرچه بیشتر دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با موادمخدر استان از دومین شهر استان در حوزه مبارزه با مواد مخدر شد و گفت: با اقدامات سلبی نمی‌توان با موادمخدر مبارزه کرد و گزارش‌های موجود در این رابطه نشان دهنده این موضوع است که مسأله موادمخدر در کشور جدی گرفته نشده است.
فرمانده انتظامی ملایر نیز موادمخدر را تهدیدی اساسی و جدی برای جامعه دانست و اظهار کرد: یکی از راهکارهای مبارزه با مواد مخدر، راهکار فرهنگی از جمله تشکیل این قبیل جلسات است.
احمد ساکی از حضور کارشناسان مبارزه با مواد مخدر در مدارس، مساجد و محافل مردمی و اطلاع‌رسانی به مردم در این خصوص خبر داد و گفت: در حوزه مقابله با توزیع موادمخدر نیز کشفیات نیروی انتظامی شهرستان در 3 ماهه گذشته با کشفیات یک سال قبل برابری می‌کند.
ساکی با بیان اینکه در مدت 3 ماه گذشته یک تن انواع مواد مخدر در سطح شهرستان کشف شده است، مطرح کرد: ضروری است که نظام جمهوری اسلامی و دولت در مورد مبارزه با مواد مخدر به‌ عنوان یک تهدید اساسی، سرمایه‌گذاری کند.
وی با تأکید بر ضرورت حمایت بیشتر سازمان‌های مربوطه در این خصوص، افزود: ریشه نزاع، درگیری و بسیاری از مشکلات دیگر اعتیاد است.
فرمانده انتظامی ملایر خواستار افزایش سهمیه مراکز ماده 16 قانون مبارزه با موادمخدر نسبت به جمعیت شهرستان و نیز تأمین خودرو مناسب برای جمع‌آوری و انتقال معتادان شد.
معاون شبکه بهداشت و درمان شهرستان ملایر نیز با بیان اینکه شبکه بهداشت و درمان بیشتر در زمینه درمان فعال است، گفت: در حوزه پیشگیری و آموزش نیز مشاورانی در مراکز بهداشتی سطح شهرستان آموزش‌های لازم را ارائه می دهند.
وحید رستمی به وجود 16 مرکز(MMT) مرکز ترک اعتیاد توسط متادون درمانی) شامل 15 مرکز خصوصی و یک مرکز دولتی اشاره و بیان کرد: هریک از این واحدها 200 نفر و در مجموع 3 هزارنفر را به‌صورت ماهانه پوشش می‌دهند و در این مراکز علاوه بر درمان، آموزش و مشاوره قبل از ترخیص نیز انجام می شود.
در پایان گفتنی است: در سال گذشته ۶۰۰۰ کیلوگرم موادمخدر در استان همدان کشف شده است و در 3 ماهه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه پارسال کشفیات در ملایر ۱۵۰ درصد افزلیش داشته است و همچنین 5 میلیارد و 600 میلیون تومان بودجه برای درمان معتادان متجاهر اختصاص داده شده است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com