فلاحی می گوید در استان سه جریان سیاسی فعال است
■ اصولگرایان پایبند به نظام
■ اصلاح طلبان قانع به شرایط
■ جریان انحرافی با ادعای کسب اکثریت کرسی های مجلس
همدانپيام: دكتر فلاحي سخنگوي جبهه اصولگرايان در استان، عضو شوراي عالي نهاد مقام رهبري در استان و همچنين استاديار دانشگاه پيام نور همدان و از اساتيد حوزه علميه همدان محسوب ميشود.
گفتگو با فلاحي را در دو بخش منتشر ميكنيم، بخش نخست سخنان وي به عنوان سخنگوي نشست حوزويان مربوط به نشستي مشترك بين اساتيد حوزه علميه همدان با استاندار بود كه مدير ارشد استان با توجه به قولي كه داده بود در اين نشست حضور پيدا نميكند و این خبر در رسانه ها منتشر شد که گفت و گو را با این موضوع آغاز می کنیم.
بخش دوم گفتگو به پرسش و پاسخ خبرنگار ما با فلاح به انتخابات مجلس نهم و نقش جريان اصولگرايي و نيز وضعيت سياسي استان اختصاص دارد.
آنچه در پي ميخوانيد بخشي از ديدگاههاي او در يك مصاحبه است كه همدانپيام صرفاً در راستاي انعكاس نظرات گوناگون و نه تأييد يا رد آنها به لحاظ اهميت ديدگاه احزاب و جريانها، براي آگاهي خوانندگان عزيز ارائه ميكند.
در مورد آخرين نشست اساتيد حوزه علميه همدان كه قرار بود با حضور استاندار برگزار شود، توضيح دهيد؟
در اين نشست كه پنجشنبه شب برگزار شد از استاندار همدان براي حضور در اين نشست دعوت شده بود تا به سوالاتي درباره وضعيت اقتصادي مردم و جامعه، خصوصاً در آستانه انتخاب پاسخ دهند. متأسفانه استاندار پس از ساعتها انتظار اساتيد در جلسه حاضر نشد. اين در حالي است كه وي در مدت مديريت خود در همدان نسبت به حوزهها و پاسخگويي به مطالبات آنها بيمهري داشت.
قرار بود اين نشست دوشنبه هفته گذشته برگزار شود اما به دلیل مشغله كاري استاندار پيشنهاد شد كه به شب پنجشنبه ساعت 20 موکول شود. پس از ساعتها انتظار حاضران با حضور خسرو سامري معاون عمراني به جاي استاندار مواجه شدند. استاندار قبلي در بين دانشگاه و حوزويان حضور مييافت از نزديك حرفها را ميشنيد اما استاندار فعلي به هيچ وجه حاضر نيست كه در بين مردم و نخبگان جامعه حاضر شود و به مطالبات آنان جواب بدهد.
مطالبات اساتيد حوزهها از استاندار چه بود؟
ما چند مطالبه از استاندار همدان داشتيم از جمله آن بررسي ديدگاه دوباره وی در دفاع از جريان انحرافي بیتوجهی مسئولان استان به فساد اداري و شيوع رشوهخواري و كارآمد نبودن دستگاههاي اجرايي، بيتوجهي مسئولان به اقشار آسيبپذير جامعه و روند رو به رشد وخامت زندگي آنها خصوصا هدفمندي يارانهها كه در برخي زمينهها مفيد بوده اما در زمينههاي ديگر باعث فشار به اقشار آسيبپذير شده است.
ناكارآمدي مديران در سطح استان و معطل ماندن بسياري از پروژههاي عمراني شهرها و روستاها، عدم ارتباط استاندار با حوزهها و دانشگاهها و بيتوجهي به نخبگان جامعه، شفاف نبودن جايگاه مشاور استاندار در امور روحانيت، جابجايي معنادار در حوزههاي مربوط خصوصاً در آستانه انتخابات، بیتوجهی به فرهنگ عمومي شهر و اينكه بايد مشخص شود چه كسي مسئول شوراي فرهنگ عمومي است و بيتوجهي به مصوبات كشوري در امور حوزههاي علميه و رفع مشكلات جاري و عمراني آن.
به اعتقاد من، بر اساس روند تاريخي، حوزههاي علميه هيچگاه وابسته به دولت نبودند و در امور حقوقي و زندگي خصوصي طلاب و روحانيون هيچ گونه حقوقي از دولت دريافت نميكنند. مبناي مقام معظم رهبري و مراجع تقليد استقلال معيشتي حوزههاي علميه از دولت است؛ بنابراين، مردم بايد بدانند هيچ روحاني و طلبهاي هيچگونه حقوقي را از دولت دريافت نميكند و بلكه هزینه زندگي آنها از طريق وجوه شرعيهاي تأمین ميشود كه مردم به مراجع تقليد ميدهند.
يك طلبه حاضر در حوزه علميه استان همدان مبلغی حدود 200 هزار تومان شهريه ماهيانه و در قم 300 تا 350 هزار تومان بر اساس رتبهبندي دريافت ميكند؛ بنابراين، دولت طبق قانون موظف است در زمينه توسعه و عمران حوزههاي علميه در هزينه آموزش مطابق برنامه قانون اساسي آموزش كشور حوزهها را حمايت كند.
متأسفانه در طول 32 سال پس از انقلاب چنين امري محقق نشده و در دولت اخير هم كه نسبت به چنين مسألهای توجهاتي شد اما در استان با بيتوجهي در اين زمينه مواجه هستيم.
وضعيت انتصاب مديران و شرايط موجود در استان چگونه است؟
به اعتقاد من در استان نسبت به انتصاب مديران شايسته سالاري رعايت نميشود شما ميتوانيد آثار آن را در جامعه ببينيد. براي مثال در بحث عمران جامعه، فرهنگ جامعه، توسعه سياسي جامعه، بنابراين مديراني كه در سطح جامعه هستند كارآمدي كه از آنها انتظار ميرود را ندارند.
با آنكه 6 سال از عمر دولت اصولگرا ميگذرد اين سوال مطرح است كه چرا جبهه اصولگرايان در آستانه انتخابات اين نقدها را مطرح ميكنند در حالي كه رسانههاي مردمي 6 سال است كه از اين مشكلات سخن ميگويند؟
اين اولين شكلگيري اصولگرايان نيست، آنها در انتخاباتهاي قبلي هم در استان حضور داشتند كانديداهايي را هم معرفي كردند برخي هم رأي آوردند و به مجلس راه يافتند در همان موقع هم انتقادات مطرح ميشد. ما در هيچ دولتي همراه و همگام با مردم عقد اخوت نبستيم؛ از دولتي كه نزديك به آرمانها و ارزشهاي امام و انقلاب باشد حمايت ميكنيم اما اين به آن معنا نيست كه چشمانمان را ببنديم و انتقاد نكنيم. در ابتدا كه دولت اصولگرا هم سر كار آمد حضور داشتيم، نقدهايي را نسبت به عملكرد آن مطرح كرديم؛ هر چند در بيان اين مشكلات به صورت مستقيم و شفاف رسانهها هم كمكاري كردند. رسانههاي ما هيچ موقع نرفتند در حوزه علميه از يك استادي سوال كنند يا در دانشگاه كه شما به عنوان كسي كه از دولت اصولگرا حمايت كرديد روند عملكرد دولت را چگونه ميبينيد؟
منتها برخي اوقات نمايندگان دولت در سطح استان تعاملات خوبي دارند و بعضاً نقدها كمتر است يك موقع است نماينده دولت در استان تعاملات كمتري دارد، روند اداري مشكلات بيشتري پيدا ميكند؛ پس انتقادات بيشتر خواهد بود. بنابراين ما از عملكرد مثبت آنان هم دفاع خواهيم كرد و اين موضوعات ربطي به انتخابات ندارد.
آيا همه کوتاهیها به دولت برميگردد يا مجلس نيز به سهم خود در مشكلاتي كه گفتيد سهيم است؟
بله. مجلس اگر انتظاري كه از كارآمدي از او ميرود را داشته باشد طبيعتاً ميتواند در خيلي از زمينهها به دولت تذكر بدهد و بخواهد كه اصلاح بكند تا اندازهاي در اين زمينه عمل كرده اما آن انتظار كه ما از يك مجلس كارآمد و به روز داريم را نتوانسته عملي كند. برخي مواقع به وزيري رأي اعتماد داده ميشود اما بعد از اينكه وزير مشغول كار شده خودشان منتقد آن وزير شدند و حتي مدرك علمي آن وزير را زير سوال ميبرند؛ بنابراين، ميتوان گفت مجلس كارآمدي لازم را نداشته است.
براي مردم هنوز مشخص نيست كه تفاوت جبهه اصولگرايان با جبهه پايداري يا گروه 8+7 چيست؟
مجموعه 7 ناظراني هستند كه عدم اختلاف احزاب اصولگرا را نظارت ميكنند و در واقع جمع كردن آن در يك مجموعه واحد. تاكنون هم خوب عمل كرده و توانستند اعضا را از تشتت آرا حفظ كنند.
اما مجموعه 8 متشكل از احزاب هستند. اين مجموعه حزب مؤتلفه اسلامي، جبهه پيروان خط امام و رهبري با 12 تشكل، جمعيت رهپويان انقلاب اسلامي، كانون همانديشي و جمعيت ايثارگران ايران در استان همدان در تهران را شامل ميشوند.
ما تابع تمام ريزهكاريهاي گروه 8+7 در تهران نيستيم. در همدان جبهه پايداري عضو جبهه اصولگرايان است اما در تهران جبهه پايداري عضو اين مجموعه نيست؛ عليرغم اينكه ما در همدان به جاي معتمداني كه در تهران استفاده شده، شخصيتهاي مورد اعتماد مردم را داريم كه اينها از بازنشستههاي نهادهاي لشكري و كشوري هستند كه هر كدام براي مردم اطمينان خاطر ايجاد ميكنند.
هر چند جبهه پايداري در همدان تازه شكل گرفته ولي از زمان شكلگيري عضو جبهه اصولگرايان شده است و تفاوت و جدايي بين اين دو در همدان وجود ندارد.
در حالي كه در تهران وضعيت به گونه ديگري است؟
بله. در تهران جبهه پايداري فعلاً حاضر نشده حضور پيدا كند به اين دلیل كه به نمايندگان و اشخاص اين جبهه در تهران اعتراض دارد و معتقد است اين افراد در ايام فتنه خاموش بودند و هيچ گونه موضعگيري نداشتند.
از طرف ديگر خواستار اين بودند از ميان آنها سه نفر در جبهه اصولگرايان حضور پيدا كند كه با آنها به توافق نرسيدند ولي از آنجا كه معلوم است با توجه به تأكيدات بزرگان در آينده شاهد حضور جبهه پايداري در ميان جبهه اصولگرايان خواهيم بود.
بالاخره شما حامي دولت هستيد يا منتقد دولت؟
جبهه اصولگرايان هم منتقد دولت هستند و هم از دولت در مقابل عملكردهايي دفاع ميكنند. بنا به گفته مقام معظم رهبري بايد از عملكردها دفاع كرد؛ چرا كه خدمات يك دولت چه اصولگرا باشد چه اصلاحطلب و سازندگي نشانگر عملكرد نظام خواهد بود و اگر ما تبليغ عملكردهاي نامطلوب را بكنيم در واقع ناكارآمدي نظام را تبليغ كردهايم.
طبيعتاً در مورد عملكرد دولت در زمينههاي قبلي هم معتقديم جبهه اصولگرايان در رابطه با دولت انتقاداتي هم دارد لذا كساني كه در كنار دولت به عنوان جريان انحرافي هستند جبهه اصولگرايان موضع شديدي در برابر آنها دارد. ما در استان فعاليتهاي جريان انحرافي را كه در بدنه دولت شكل گرفته رصد ميكنيم و در استان اگر چهرههايي ببينيم كه ميخواهند سوء استفاده كنند حتماً به مردم معرفي خواهيم كرد. در اين زمينه جبهه اصولگرايان منتقد دولت هستند و انتظار دارند دولت اين جريان را از مجموعه خودش حذف كند.
مردم ميپرسند اگر دولت اصولگرا مورد تأييد مستقيم مقام رهبري است چرا شما وزيران و نمايندگان دولت را مستقيماً مورد انتقاد شديد قرار ميدهيد و در شرايط حساس كنوني براي دولت چالش ايجاد ميكنيد؟
دفاع ولايت فقيه از دولت در دورههاي مختلف يك روندي بود كه در همه دولتها وجود داشته مقام رهبري چه در دولت سازندگي، اصلاحات و اصولگرايان از عملكرد روسای جمهور وقت دفاع كردند اما اين به آن معنا نيست كه انتقاد نداشته باشد.
ايشان خصوصاً در بحث معيشت مردم و تورم در دولت سازندگي انتقاداتي را داشتند و دولت اصلاحات سخنان در حوزه فرهنگ، سياست خارجي و انرژي هستهاي داشتند.
در دولت اصولگريان هم اگر مردم توجه داشته باشند در آخرين نشست هيأت دولت در حضور مقام معظم رهبري صحبتهاي زيادي داشتند اول اينكه در بحث خدمات دولت ايشان معتقد بودند اينها كافي نيست و آن انتظاراتي كه از دولت داشتيم برآورده نشده است بر اساس اهداف چشمانداز 20 ساله از دولت انتظار داشتند كه كاستيهاي موجود را بررسي كنند.
مجلس هم بايد وظيفه خودش را انجام بدهد؛ يعني اگر وزيري تخلف دارد او را به استيضاح بكشاند از رئيس جمهوری بايد توضيح بخواهد و نمايندگان مجلس بايد به عنوان نمايندگان ملت دولت را تحت نظر داشته باشند.
مقام رهبري فرمودند در جايي كه قرار باشد مسير نظام اسلامي به انحراف برود ايشان ديگر سكوت نميكنند.
چالش بزرگ انتخابات آينده كانديداهايي هستند كه خود را اصولگرا معرفي ميكنند اما در واقع منتسب به جريانات به اصطلاح "انحرافي" هستند مردم چگونه بايد تفاوت اين كانديداها را با كانديداهاي واقعي تشخيص بدهند؟
اين رسالت جبهه اصولگرايان و نخبگان جامعه است كه بايد به مردم استان اين افراد را معرفي كنند. طبيعتاً اصولگرا كسي است كه ضمن پايبندي به اركان و ارزشهاي انقلاب، امام و شهدا عملكرد مثبت هم داشته باشد. كسي ممكن است خودش را اصولگرا معرفي كند ولي در واقع به آرمانهاي اصولگرايان عمل نكند چنين شخصي را ما اصولگرا نميدانيم.
ما در جبهه اصولگرايان شاخصههايي داريم اين شاخصهها را در مورد همه افرادي كه ادعاي اصولگرايي دارند تطبيق خواهيم داد. از اين شاخصهها برخي وتويي است مثلاً اگر كسي دفاع از جريان فتنه كرده يا در ايام انتخابات سكوت كرده يا به ولايت فقيه اعتقاد لازم را نداشته باشد اينها را به عنوان گزينههاي وتو در مورد افراد اجرا ميشود كافي است يك نفر بگويد اصولگرا هستم و اين شاخصهها را نداشته باشد ما ردش ميكنيم و كسي كه وابسته به جريان انحرافي باشد كانديداي اصولگرا نخواهد بود.
در حال حاضر وضعيت اصولگرايان در استان چگونه است؟
وضعيت اصولگرايان را علاوه بر شهر همدان در كل استان پيگيري ميكنيم. در حال حاضر دنبال كانديداها در شهرهاي مختلف هستيم كميتههايي داريم كه اين افراد در شهرستانهاي مختلف به رايزني پرداختند اهداف و انگيزههاي خود را در شهر همدان و شهرستانها بيان كردند اما اينكه رسماً يك كانديدايي را بخواهيم قبول يا رد بكنيم در اين زمينه چند مرحله خواهيم داشت و بايد بر اساس شاخصههاي تعريف شده اصولگرايي عمل كرده باشند.
■ مدیران استان نا کارآمدند
■ استاندار به حوزه بی مهری می کند
■ ما تابع تمام اصول8+7 نیستیم
■ فعالیت جریان انحرافی در استان را رصد می کنیم
■ مجلس هشتم کارآمدی لازم را نداشته است
■ از کاندیداها تعهد می گیریم
■ فضای انتقاد در استان وجود ندارد
■ سکوت اصلاح طلبان معنادار است
■ استاد دانشگاه فرق انتقاد و تخریب را نمی داند
براي مثال اگر نمايندهاي قبلاً پستي در استان داشته عملكرد و توانايي اين فرد بررسي ميشود. همچنين نظرسنجي از مردم صورت خواهد گرفت. ممكن است فردي جايگاه خوبي در بين مردم نداشته باشد چنين فردي را به عنوان اصولگرا معرفي نخواهيم كرد.
وضعيت اصلاح طلبان در استان چگونه است؟
اطلاعات زيادي در مورد وضعيت اصلاحطلبان در استان نداريم اما در استان فعلا به صورت گروهي وارد كار نشدند كانديداهايي كه در استان هستند حالت انفرادي دارند البته برخي از كانديداهاي اين حزب سعي كردند بگويند در صحنه انتخابات حضور ندارند.
نه اينكه تحريم كرده باشند بلكه ميخواهند از شهرهاي ديگر كانديدا بشوند برخي از اصلاحطلبان هم خود را منتسب كردند به جبهه اصولگرايان پس عملكردهايي كه داشتند و دارند باعث شده اينها را به هيچ وجه به عنوان كانديداهاي اصولگرايان قبول نكنند و جايي هم كه لازم باشد آنها را به مردم معرفي خواهيم كرد.
ديدگاه خود را پيرامون وضعيت اساسي استان بيان كنيد آيا فضاي آزاد براي فعاليت سياسي و انتخابات وجود دارد؟
سه جبهه شاخص در انتخابات حضور خواهند داشت اولين جبهه اصولگرايان هستند كه از احزاب اصولگرا تشکیل شدهاند، كساني كه به آرمانهاي امام (ره) و انقلاب پايبندند و دومين جبهه، اصلاحطلبان هستند كه با چندين تفكر متفاوت در انتخاب حضور مييابند برخي از آنها معتقدند بايد از نظام امتياز بگيرند و وارد صحنه بشوند؛ يعني نظام سران فتنه را آزاد كند.
برخي هم معتقدند بايد در انتخابات شركت كنند تا حذف نشوند و فراموش نشوند و تعداد خيلي كمي هم انتخابات را تحريم ميكنند.
به اعتقاد جبهه اصلاحطلبان، بايد در انتخابات شركت كرد ولو اينكه دنبال حداكثري نيستند و رأي نخواهند آورد ولي به حداقل اكتفا ميكنند تا زمينه را براي رياست جمهوري فراهم كنند.
جريان سوم جريان انحرافي است كه مشايي در رأس آن قرار دارد در خيلي جاها ادعا كرده است كه اكثريت مجلس را كسب خواهند كرد اينها التزامي به ولايت فقيه ندارند التزامي به اسلامگرايي ندارند ميگويند زمان اسلامگرايي گذشته است.
در برخي مواقع ممكن است با اصلاحطلبان همسو باشند چون اهدافشان در خيلي زمينهها يكي است و به خاطر ديدگاههاي فكري كه دارند طبيعتاً از نظام ولايي و جمهوري اسلامي فاصله دارند. اما اينكه تا چه اندازه موفق شوند بيايند تاكنون جريان انحرافي به صورت روشن نتوانستند وارد شود. ابتدا تلاش كردند در مركز استان تعدادي كانديدا معرفي كنند كه شناسايي شدند. در حال حاضر جريان انحرافي معتقد است بعد از انتخابات بايد مهرههاي سفيد را با پول خريداري كنند اين جريان دنبال هزينه كردن در انتخابات هستند.
فضاي انتخاباتي استان هم كاملاً آزاد است اما در زمينه رسانهها فكر ميكنم فضاي انتخاباتي اخير متفاوت از انتخابهاي گذشته است براي رسانه بايد ببينيم آزادي بيان دارند يا نه، در فضاي انتخاباتي گذشته در جبهه اصولگرا و اصلاحطلب بيشتر حضور نداشتند ولي با آمدن جريان انحرافي در عرصه انتخابات طبيعتاً مقاومتهايي در پي خواهد داشت. در حال حاضر حركتهايي كه در سطح استان انجام ميشود رسانهها بايد انتقاد كنند كه فضاي انتقاد در استان وجود ندارد. به اعتقاد من، در عرصه خبري و رسانهاي حداقل در سطح استان روزنامهها و خبرگزاريها با مشكلاتي مواجه خواهند بود.
آنهايي كه آزادانه فعاليت ميكنند و كمكي هم از مجموعه دولت در سطح استان دريافت نميكنند آنها مطالب خود را آزاد بيان ميكنند.
برخي هستند كه محافظهكاري خواهند كرد يا اينكه به خاطر فشاري كه روي آنها وجود دارد قادر نباشد.
مجلس نهم چگونه مجلسي خواهد بود؟
فعلاً مشخص نيست اما اگر با بصيرت و بيداري كامل جلو برويم ميتوانيم مجلس نهم را مجلس كارآمدي بكنيم كه به هر حال با حضور تعدادي نماينده معتقد و ملتزم خيال مردم، نظام و رهبري راحت خواهد بود؛ در غير اين صورت مجلس نهم مجلسي خواهد بود كه با مجلس سال 60 تفاوتي نخواهد كرد. در آن مجلس ما جريانهاي مخالف نظام داشتيم كه هيچگونه التزامي در نظام جمهوري اسلامي نداشتند.
به نظر شما كدام گروه نماينده بيشتري را به مجلس خواهد بود؟
با اين وضعيت اگر اعتماد مردم جذب شود كانديداي اصولگرايان رأي خواهند آورد البته ممكن است در برخي شهرستانها كانديداي اصلاح طلب نيز رأي بياورند در جريان انحرافي فعلاً كانديدایي را به صورت شاخص نداريم.
رئيس جمهوری ميگويد حمايت هيچ كس را ندارد و مردمي است اصولگرايان خود را به او وابسته ميدانند چه نفعي در اين انكار و اصرار است؟
اصولگرايان با دولت روي كار آمدند ولي وابسته به دولت نيستند اينكه رئيس جمهوری بگويد به هيچ جرياني وابسته نيست رئيس جمهوری خودش در برخي جلسات اعتراف كرده كه خود را بايد مديون رأيهايي بداند كه از ناحيه اصولگرايان جمع كرده است در دوره اول هيچكدام از احزاب از احمدينژاد حمايت نكردند و بيشتر حاميان وي بيشتر مردم متدين حوزههاي علميه و نيروهاي ارزشي نظام و اقشار محروم جامعه بودند. هر چند موضعگيري وی در دوره دوم با دوره اول نسبت به اين جريانات متفاوت است در دوره دوم هم رأيي كه آوردند مشخص بود رأي چه كساني بود طبيعتاً رئيس جمهوری نميتواند بگويند من از اينها جدا هستم چون حمايت نكردند. در صورتي كه اگر اين حمايتها نبود رئيسجمهوری رأي نميآورد.
اصولگرايان نماينده اقشار آسيبپذير و عموم جامعه هستند گروهي كه از نظام مطالباتي نداشتند هميشه به اين مطالبات پاسخ دادند. در طول 33 سال انقلاب كمترين امكانات را دريافت كردند و بيشترين خدمات را ارائه دادند. دولت نميتواند بگويد اينها حاميتش نبودند رأي رئيسجمهوری رأي اقشار آسيبپذير، رأي حاشيه شهر و همچنين اصولگرايان بوده است.
دولت در واقع رأي خود را بايد مديون تلاشهاي حوزههاي علميه بايد بداند و مجموعه 8 كه احزاب را شامل ميشود كساني هستند كه در جريان انتخابات از رئيسجمهوری حمايت كردند اما امروز به خاطر نزدیکی جريان انحرافي به بدنه دولت همانها منتقد هستند و اينگونه نيست كه از عملكرد منفي دولت چشمپوشي كنند.
نحوه تهيه ليست در استان و حمايت از كانديداها چگونه است؟
با كساني كه اعلام حضور ميكنند در انتخاب صحبتهايي ميشود كه آيا حضورشان طبيعي است يا نه. وقتي قطعي شد با توجه به شاخصها با حضور اعضاي اصولگرايان گزينه مربوط به آنها را امتيازدهي ميكنيم اگر امتيازها به حد نصاب برسد يا اينكه با امتيازهاي وتويي رد نشوند جزو ليست قرار ميگيرند.
نظرسنجي استاني را انجام خواهيم داد همچنين نمايندگان تعهداتي خواهند داد؛ يعني بايد ملتزم باشد اگر فردا از اصولگرايي فاصله بگيرد و افرادي كه يك يا دو روز مانده باشد اعلام خواهيم كرد كه اين شخص نماينده اصولگرايان نخواهد بود.
وضعيت احزاب در استان چگونه است؟
احزاب خوب عمل ميكنند اما انتظار داريم بيش از اين فعال باشند در جامعه وقتي ميگوييم چند صدايي باشد، بايد همه باشند. اگر ميگوييم جبهه اصلاحطلبان منتقد دولت هستند در حال حاضر موضعگيري شفاف نيست به عملكرد استاندار نداشته است.
تمام انتقاداتي كه در اين مدت از عملكرد مسئولان استاني صورت گرفته از سوي اصولگرايان بوده نه اصلاحطلبان. در كل با چند صدايي بودن جامعه ميتوان اهدف را پيش برد. اصلاحطلبان بايد اصولگرايان را رصد كنند و بالعكس شاخصهها يكي است. اگر معتقديم اهداف نظام را بايد پيش ببريم چرا سكوت؟ احساس ميكنم اين سكوت از سوي اصلاحطلبان در استان معنادار است.
شخصاً معتقد به اين هستم ما به احزاب و ديدگاههاي متفاوت از هم نياز داريم اگر جامعه تك صدايي شد و يك گروه امور را در دست گرفتند پيشرفتي حاصل نخواهد شد.
مقام معظم رهبري بارها در سخنان خود فرمودند كه بيش از صدبار گفتم كه كرسيهاي آزادانديشي را راه بيندازيد. براي مثال دانشگاه بوعليسينا اكثر اساتيدي كه تدريس ميكنند در جريان انتخابات از اصلاح طلبان حمايت كردند امروز هم دانشگاهها در اختيارشان است به دنبال اخذ مجوز چند نشست بودند كه رئيس دانشگاه مخالفت كرده است.
بنده به عنوان عضو شوراي عالي نهاد مقام معظم رهبري استان در جريان تمامی تحركات دانشگاهها هستم تاكنون هيچگونه حركتي در شفافسازي منطقي نداشتم كه رياست دانشگاه مخالفت كرده باشند.
غير از تك روي برخي از اساتيد در دانشگاه كه انتقاد نبوده بلكه به دنبال تخريب بودند و هنوز استاد دانشگاه ما فرق بين انتقاد و تخريب را نميداند.
هر چند جبهه پايداري در همدان تازه شكل گرفته ولي از زمان شكلگيري عضو جبهه اصولگرايان شده است و تفاوت و جدايي بين اين دو در همدان وجود ندارد
در استان فعاليتهاي جريان انحرافي را كه در بدنه دولت شكل گرفته رصد ميكنيم و اگر چهرههايي ببينيم كه ميخواهند سوء استفاده كنند حتماً به مردم معرفي خواهيم كرد.
جبهه اصولگرايان منتقد دولت هستند و انتظار دارند دولت اين جريان را از مجموعه خودش حذف كند
جريان انحرافي كه مشايي در رأس آن قرار دارد در خيلي جاها ادعا كرده است كه اكثريت مجلس را كسب خواهند كرد اينها التزامي به ولايت فقيه ندارند التزامي به اسلامگرايي ندارند ميگويند زمان اسلامگرايي گذشته است