وفایی از همدان و امامی از ملایر و پورمختار از بهار و کبودراهنگ چه گفتند؟ همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 10 فروردين 1403

Today : Fri, March 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  69054 تاریخ انتشار:  1394-12-04 - 05:45 تعداد بازدید:  5133
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

نشست انتخاباتی درباره ضعف و قوت برنامه‌ریزی استانی
وفایی از همدان و امامی از ملایر و پورمختار از بهار و کبودراهنگ چه گفتند؟

تیتر یک

مقدمه

از غيرعملي بودن برنامه‌هاي چشم‌انداز و انجام كارهاي غيركارشناسي در حوزه آبي استان تا حمايت نكردن برخي دستگاه‌ها از صنايعي كه مي‌تواند اقتصاد استان همدان را تكان دهد، محور گفت‌وگوي 3 كانديداي فراجناحي، اصلاح‌طلب و اصولگرايي بود كه در شبي ميهمان همدان‌پيام بودند.
تدوين برخي برنامه‌هاي غيركارشناسانه و ناسازگار با استان و اجراي نادرست برنامه‌هايي كه در راستاي توسعه استان تدوين شده‌اند هر سال موجب مي‌شود تا در رشد اقتصادي، اجتماعي، سياسي، فرهنگي همدان آنقدري عقب بمانيم كه پتانسيل‌هاي موجود روز به روز رو به تحليل بروند و با داشتن ثروت‌هاي بالقوه و شاخص اما در به دست آوردن ارزش افزوده يا جذب سرمايه‌گذار، توريست و... با شكست‌هايي مواجه باشيم.
استان در راستاي توسعه قدم برداشته و داشته‌ها و پتانسيل‌هايي چون غار عليصدر، سفال لالجين، كشاورزي، آب و خاك حاصلخيز و استاني پرجاذبه را قدر مي‌داند و مديران و مسئولان مدبر دارد. هرچند كه در سال‌هاي اخير استاندار بسيار از مديران را در توسعه استان همراه خود كرده و قدم‌هاي مثبتي در اين راستا انجام شده است و انتظار مي‌رود پس از اين نيز همه به فكرتوسعه و ايجاد تغييراتي در تفكر باشند. صحبت كانديداهايي كه هر كدام از يك طيف بودند و تا پيش از اين هم يا سمت‌هاي مديريتي و يا اجرايي در استان داشتند و يا از نمايندگان دوره‌هاي پيش مجلس بودند همه نشان مي‌داد كه در اجراي بسياري موارد با مشكلاتي مواجه بوده‌ايم. هر كدام در حوزه و تخصص خود به مشكلات احاطه داشتند و به نحوه اجراي طرح‌ها انتقاد داشتند. از گفته‌ها برمي‌آمد كه ريشه مشكلات در اصل برنامه‌ريزي و اهداف استان و پس از آن مديران و كارشناساني هستند كه بايد دلسوزانه و مدبرانه امور را اجرا كنند ولي تا پيش از اين كوتاهي‌ مي‌كرده‌اند و زياد موفق نبوده‌اند. تا آنجا كه رئيس كميسيون اصل 90 در مجلس شوراي اسلامي دوره نهم معتقد است كه ضعف در مديريت‌ها موجب شده تا مشكلات حادي در استان به وجود بيايد. هرچند كه در طول 2 سال گذشته قدم‌هاي خوبي در راستاي حل مشكلات برداشته شده است.
به نظر مي‌رسد اگر برنامه‌هاي 5 ساله و چشم‌انداز براي استان طوري تدوين شوند كه همه عملي باشند و هم طوري مسائل برنامه‌ريزي شده پيش بروند كه مسئولان طبق برنامه اجرا كنند بسياري از مشكلات حل خواهد شد. وقتي سازماني طبق برنامه و با استراتژيك پيش برود به طور قطع در بسياري موارد موفق پيش خواهد رفت ودر رونق اقتصادي واهداف سياسي، اجتماعي و فرهنگي به طور واضحي موفق عمل خواهد كرد. اين زمان است كه مي‌توانيم بگوييم پرسش و پاسخ 3 نفر از كارشناسان استان و 3 كانديداي دهمين مجلس شوراي اسلامي را مي‌خوانيم.

هوشنگ وفايي

تحصیلات    دكتراي تخصصي زمين‌شناسي
سوابق    - دكتراي زمين‌شناسي
- استاد دانشگاه آزاد اسلامي همدان
- استاد دانشگاه پيام نور استان همدان
- مدرس مراكز آموزش عالي فرهنگيان استان همدان از سال 79 تا 84
- مدير پروژه‌هاي مختلف مهندسي منابع آب، شركت آب منطقه‌اي همدان
- پژوهشگر برتر استان در 4 دوره
- فعال زيست‌محيطي و مدرس دروس محيط زيست
- عضو نظام مهندسي معدن ايران
- دبير دبيرستان‌هاي همدان طي سال‌هاي 79 تا 84

 

حوزه انتخاباتی:  همدان و فامنین

جمعیت حوزه انتخاباتی:   694306 نفر
  تعداد کل واجدین شرایط رأی:  480 هزار نفر
تعداد کاندیدای حوزه:  49 نفر

 

عليرضا امامي

تحصیلات    دانشجوي دكتراي مديريت
سوابق    - كارشناس علوم ثبتي اوقاف
- رئيس سازمان اوقاف نهاوند
- عضو هيأت مديره دانشگاه بروجرد
- رئيس اوقاف كبودراهنگ
- رئيس اوقاف ملاير
- ساخت 123 هزار بنا در دوران مديريت (تالار قرآن، پارك بانوان، استخر سرپوشيده و...)
- شهردار ملاير
- عضو هيأت علمي دانشگاه آزاد ملاير

 

حوزه انتخاباتی:  ملایر

جمعیت حوزه انتخاباتی:   ۲۸۷٬۹۸۲
  تعداد کل واجدین شرایط رأی:  196 هزار نفر
تعداد کاندیدای حوزه:  51 نفر

 

محمد‌علی پورمختار

تحصیلات    دكتراي حقوق بين‌الملل
سوابق    نماينده مردم بهار و كبودراهنگ در نهمين مجلس شوراي اسلامي و رئيس كميسيون اصل 90
- عضو كميسيون تشخيص مصلحت نظام
- عضو ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادي
- عضو ستاد شوراي راهبردي دانشگاه آزاد مركزي
- عضو هيأت امناي دانشگاه آزاد همدان
- عضو هيأت علمي دانشگاه آزاد اسلامي


حوزه انتخاباتی:  کبودراهنگ و بهار

جمعیت حوزه انتخاباتی:   268000نفر
  تعداد کل واجدین شرایط رأی:  190هزار نفر
          تعداد کاندیدای حوزه:  31 نفر

 

‏■■■ مطالعات آمایش سرزمین نشان می‌هد که اولویت توسعه‌ای اول استان کشاورزی است در صورتی که استان از کشاورزی نفع و نتیجه مثبتی نگرفته و باید بازنگری نسبت به توسعه داشته باشیم
■■■ با ساخت سد خرمرود در تویسرکان صنایع گردشگری و مرتبط با کشاورزی در آنجا ایجاد می‌شود و میزان آبی که پشت سد جمع خواهد شد عدد درشتی خواهد بود. در ساخت این سد مسائل زیست محیطی هم رعایت شده است
■■■ مسئولان غار باید در امر گردشگری کارشناس باشند که تخصصی در این زمینه ندارد و این آسیب است و تا به حال برای درآمدزایی آن ابتدایی و غیرعلمی عمل شده است.

 

وفایی: یکی از ایرادها به مدیریت منابع آب تفکرات استانی بود در صورتی که باید حوزه‌ای عمل می‌شد

 

پورمختار: من از انحلال سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی دفاع می‌کنم.

 

امامی: اگر صادرات ملایر را افزایش دهیم و به سمت سیاست‌های صادراتی پیش برویم آینده اقتصادی روشنی خواهد داشت

 

محمدرضا عراقچیان

حوزه    برنامه‌ريزي و توسعه
عضو هیأت علمی دانشگاه بوعلی‌سینا
فوق لیسانس معماری شهرسازی از دانشگاه تهران
دکترای معماری از دانشگاه تهران
ارائه مقاله به سمینارهای ملی و بین‌المللی
سخنرانی در مجامع ملی و بین‌المللی
مشاور تعدادی از سازمان‌ها و نهادها در امر معماری و شهرسازی

محمدرضا عراقچيان تمام سؤال‌هايش از كانديداها حول تخصص خود يعني مدیریت و  برنامه‌ريزي و توسعه بود. به طوري كه نظرات كانديداها را درباره منحل شدن سازمان‌ برنامه‌و بودجه در دولت نهم و توجه كم به برنامه پنجم توسعه جويا شد. وي البته انتهاي سؤالاتش به اخلاق كانديداها در انتخابات و مقدار هزينه تبليغاتشان پرداخت.

سید مهدی خزایی

حوزه    اقتصاد
کارشناس اقتصاد
کارشناس ارشد برنامه‌ریزی شهری و منطقه‌ای
تدریس در مراکز علمی و دانشگاه‌های همدان از سال 81 تاکنون
هدایت 50 پایان‌نامه
مشارکت در مطالعات توسعه‌ای، اقتصادی و آمایش استان همدان
سيد مهدي خزایی، كارشناس اقتصاد و برنامه‌ريزي شهري در نشست شبانه با كانديداهاي دهمين دوره مجلس شوراي اسلامي سؤال‌هايي در زمينه برنامه‌ريزي و اقتصاد پرسيد. وي البته در اين نشست بيشترين تأكيدش بر حوزه آب، سدسازي و شرايط موجود از نظر شاخص‌هاي درآمدي و اشتغال در شهرهايي بود كه حوزه انتخابيه كانديداهاي حاضر در جلسه بودند. قرايي بر نحوه مديريت آب سدسازي و مخصوصاً اجراي برنامه‌هاي تدوين شده در استان انتقاد كرد.

محمد رحمانی

حوزه    برنامه‌ريزي شهري و گردشگري
دكتري برنامه‌ريزي شهري
عضو مجمع متخصصين استان همدان
عضو هيأت علمي دانشگاه آزاد اسلامي همدان
پژوهشگر برتر گروه هنر و معماري
عضو شوراي پژوهشي مركز مطالعات شوراي شهر همدان
مؤلف 4 جلد كتاب در زمينه شهر و شهرسازي
محمد رحماني، كارشناس برنامه‌ريزي شهري و گردشگري از جمله تأكيداتش بر طرح آمايش سرزميني و نظر كانديداها درباره آن بود. وي بيشتر به مسائل اقتصادي استان در توسعه گردشگري پرداخت و تأكيدش بر دلايل توسعه نيافتن استان و ضعف اشتغال و اقتصاد در اين حوزه بود.

 

پرسش‌های  اقتصادی


 خزایی: از نظر شاخص‌ها (درآمد صنایع، وضعیت اشتغال و...) چقدر شهر ملایر را می‌شناسید و با توجه به اینکه ملایر شرایط ویژه‌ای دارد چه چشم‌انداز اقتصادی برای آن منظور شده است؟
 امامی: آمار سال 91 نشان می‌دهد که سبزه ملایر 42 درصد از صادرات استان را به خود اختصاص داده است. کل حجم صادرات سبزه 122 هزار تن بوده که معتقدم ارزش افزوده اصلی نصیب ملایر نمی‌شود، چون بسته‌بندی آن در ملایر انجام نمی‌شود. مبل و منبت ملایر هم به همین شکل است.
124 هزار دست منبت در ملایر تولید شده ولی خام‌فروشی این صنعت و همچنین سیلیس باعث شده ارزش افزوده این دو محصول هم نصیب این شهر نشود.
در صنعت فرش هم ضعیف کار شده است، اقتصاد این شهر جای کار زیادی دارد و اگر صادرات ملایر را افزایش دهیم و به سمت سیاست‌های صادراتی پیش برویم آینده اقتصادی روشنی خواهد داشت. ولی در حال حاضر رکود بر اقتصاد حاکم است و فعلا نمی‌شود کار خاصی کرد که دولت هم سیاست‌های تجویزی خوبی برای خروج از رکود دارد، ‌فقط باید به درستی اجرا شوند.
 رحمانی: با توجه به اینکه حوزه‌های انتخابی شما مناطق خاصی با وسعت جغرافیایی قابل ملاحظه‌ای از استان است و با وجود غار علیصدر اما تاکنون درآمد حاصله از آن در توسعه کبودراهنگ و حتی روستای علیصدر استفاده نشده، آیا برنامه‌ای دارید که در صورت راه یافتن به مجلس این دوره از این پتانسیل در توسعه شهرستان استفاده کنید و حقوق مردم این شهرستان و روستای علیصدر را به آنها برگردانید؟
 پورمختار: واقعیت این است که کبودراهنگ و بهار 3 قطب گردشگری مهم غارعلیصدر، لالجین و اکوتوریسم را دارند اما به شکل خوبی مدیریت نمی‌شوند. هر سال یک میلیون گردشگر از غارعلیصدر دیدن می‌کنند ولی آنجا هنوز نه زیرساخت‌هایی چون جاده، هتل، مراکز تفریحی و خرید وجود دارد و نه تبلیغ مناسبی انجام می‌شود. درآمد فعلی هم برای تأمین هزینه‌های روزانه غار و مازاد آن به قلک استان تعلق می‌گیرد تا هزینه سفرها و میهمانان استانی شود که این بدترین نوع مدیریت آن است.
مسئولان غار باید در امر گردشگری کارشناس باشند که تخصصی در این زمینه ندارد و این آسیب است و تا به حال برای درآمدزایی آن ابتدایی و غیرعلمی عمل شده است.
درآمد سالانه غار 10 میلیارد تومان است که از این رقم در گل‌تپه و روستای علیصدر بجز اداره امور، حفاظت و تأمین نیروی انسانی تاکنون خدماتی ارائه نشده است آنجا حتی درمانگاه مناسب برای گردشگران وجود ندارد در صورتی که باید زیرساخت‌ها به قدری باشد که مسافران حداقل بتوانند استراحت و اسکان چند ساعته و چند روزه در این محل داشته باشند، ولی متأسفانه مسئولان غار حتی با سرمایه‌گذاران هم مشارکت نمی‌کنند و حتی دور زمین‌هایی که از محیط زیست برای ساخت هتل گرفته‌اند دیوار کشیده‌اند و با قیمت بالایی به سرمایه‌گذارانی که می‌خواهند در آنجا هتل بسازند نرخ می‌دهند که سرمایه‌گذار هم نمی‌تواند بپذیرد. در واقع تضمینی برای سرمایه‌گذار وجود ندارد که اگر آنجا کاری انجام دهد مدیریت غار با وی مدارا کند. ولی در مدت 4 سال نمایندگی‌ام این موضوع را پیگیری کرده و نتیجه هم گرفته‌ام. از 3 مسیر برای غار علیصدر جاده طراحی شده که شاهراه‌های رسیدن به علیصدر به حساب می‌آیند. اخیراً 20 میلیارد تومان برای این امر تخصیص داده شده و در محل غار هم محلی برای فرود هواپیماهای سبک پیش‌بینی شده که اگر کسی تمایل داشته باشد ‌بتواند برای رفتن به غار علیصدر از آن پروازها استفاده کند.
در واقع من غار را اثر ملی می‌بینم و بعد از 26 سال توانستیم این کارها را انجام دهیم. اخیراً هم مدیریت غار 200 میلیون تومان برای بهسازی روستاهای اطراف آن در نظر گرفته و قول داده سالی 2 میلیارد تومان، با شرایط فعلی، با اولویت روستای علیصدر و گل‌تپه هزینه کند.
 رحمانی: حوزه انتخابیه شما روستایی و مناطق محروم است با توجه به اینکه صنایع دستی جایگاه سوم در صادرات استان همدان دارد برای توسعه صنایع دستی مخصوصاً لالجین چه برنامه‌ای دارید؟ مخصوصاً اینکه ورود محصولات چینی تهدیدی برای صنایع دستی استان است.
 پورمختار: هنر یا صنعت سفال در لالجین قدمت هزار ساله دارد که عامل خوبی هم برای گردشگری به حساب می‌آید. اما برنامه‌ریزی نادرست سازمان گردشگری استان موجب شده تا کارگاه‌های قدیمی از بین برود که همین کارگاه‌های سنتی و قدیمی و نحوه کارشان موجب جذب گردشگر می‌شد که در حال حاضر این بخش از گردشگری را از دست داده‌ایم.
من برای لالجین طرح ایجاد «شهرک سفال» را دارم که در حال پیگیری هستم. این دهکده اگر ایجاد شود می‌تواند نجات‌بخش لالجین و صنایع دستی‌مان باشد ولی اجرای آن حمایت مسئولان گردشگری استان و کشور را می‌طلبد.
در حال حاضر برنامه 5 ساله‌ای برای لالجین از سوی دستگاه‌های مرتبط وجود ندارد، حتی سفالگران و نقاشان بر مبنای سلیقه خود سفالی ایجاد می‌کنند و در این میان دولت هیچ نقشی ندارد.
ما باید سنتی بودن سفال را حفظ کنیم ولی از امکانات جدیدی که در آلمان، چین و تایلند وجود دارد استفاده کنیم و آینده‌ای از سنت و تمدن را در سفال‌های لالجین به وجود بیاوریم. من خودم مدت‌هاست که به دنبال ایجاد چنین چیزی در لالجین هستم. در حال حاضر نبود برنامه، بسته بندی مناسب و وجود برخی مشکلات نشان می‌دهد که حمایت‌های میراث فرهنگی از سفال لالجین وجود نداشته ولی یقیناً این هنر را در راستای بین‌المللی شدن تقویت خواهیم کرد تا به جایگاه قبلی خود برسد.

 

پرسش‌های برنامه‌ریزی و توسعه

 رحمانی: از همدان و فامنین، با توجه به آمایش سرزمین، چقدر شناخت دارید؟ آیا طرح آمایش استان را مطالعه کرده‌اید؟
 وفایی: بله مطالعه کرده‌ام. مطالعات آمایش سرزمین نشان می‌هد که اولویت توسعه‌ای اول استان کشاورزی است در صورتی که استان از کشاورزی نفع و نتیجه مثبتی نگرفته و مطالعات نشان می‌هد به دليل کاربری آب و خاک و آلودگی هوا باید بازنگری نسبت به توسعه داشته باشیم. در این مطالعات گردشگری و صنایع دستی، زراعت و دامداری و خدمات با رویکرد ارائه خدمات به غرب کشور اولویت‌های بعدی توسعه‌ای استان قرار گرفته در صورتی که اکنون مطالعات نشان می‌دهد که باید توسعه استان را از کشاورزی به سمت احیای صنعت فرش، گردشگری بین‌المللی و تولید نرم‌افزار و پتانسیل‌های عالی سفالگری و صنایع دستی ببریم. البته می‌شود معدن استان را هم توسعه داد.
 خزایی: از شرایط فعلی استان چقدر رضایت دارید؟
 پورمختار: ضعف و سوء مدیریت در استان قابل مشاهده است. بسیاری از مدیران به اندازه که باید اثر بخش ظاهر نمی‌شوند. مخصوصاً در برنامه‌ریزی کلان استان بسیار ضعیف هستیم. ولی از جهت حل مشکلات موجود، قدم‌های خوبی برداشته شد. ولی با این حال روند پیشرفت استان در این مدت مطلوب نبوده است.

 

پرسش‌های برنامه‌ریزی  و مدیریت

 خزایی: یک نکته‌ای درباره برنامه‌های توسعه‌ای چهارم و پنجم گفتید که برنامه‌ها بخاطر اینکه برش استانی نداشتند زیاد عملی نبود،‌ ولی در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی برش‌های شهرستانی هم تنظیم شده بود که در اختیار شهرستان‌ها قرار گرفت، شاید به دست شما نرسیده باشد. ولی شما بگویید برنامه‌های اقتصادی که برای 5 سال نوشته می‌شد را به طور کامل انجام داده‌اید پایبندی‌تان به انجام آنها چگونه بوده است؟
 امامی: اگر منظورتان برنامه‌هایی است که در دوران استاندار سابق نوشته شد، که من هم در آن جلسات حضور داشتم ولی انجام آنها عملیاتی نبود بلکه فقط در حد چشم‌انداز و رفع تکلیف نوشته شد. آن برنامه‌ها الگوبرداری شده از برنامه چهارم توسعه‌ای بود.
 خزایی: شما درباره سوابق کاری‌تان گفتید که در حوزه مدیریت منابع آب و سدسازی فعالیت داشته‌اید آیا از اینکه وارد مدیریت و کار سد خرمرود شده‌اید راضی هستید؟ و فکر می‌کنید در مدیریت آب استان چقدر موفق بوده‌ایم و سدها چه تأثیری در آینده استان دارند؟
 وفایی: مدیریت منابع آب مدیریتی حساس است که ما در ساخت و سازه‌های آبی و سدسازی در پس از جنگ پیشرو بودیم و کارهای بزرگی انجام داده‌ایم. اما در دوره‌ای باید سرعت صنعت سدسازی کم می‌شد ولی این اتفاق نیفتاد. تمام آب‌ها را شروع به مهار کردیم و هر استانی سعی می‌کرد مهار منابع آب را به نفع خود تغییر دهد و کمبودها را جبران کند که موجب شد پس از مدتی طرح‌هایی انجام شود که لازم نبود.
یکی از ایرادها به مدیریت منابع آب تفکرات استانی بود در صورتی که باید حوزه‌ای عمل می‌شد. درباره ساخت و ساز و افزایش ارتفاع سد اکباتان هم بگویم که یکی از نیازهای اصلی استان بود و با این کار توانستیم 50 درصد از آب شرب همدان را تأمین کنیم.
همچنین روی سد خرمرود هم خوب کار شد. البته نمی‌گویم اشتباه وجود نداشت، بلکه در بدنه کارشناسی و مخصوصاً مهندسین مشاور ضعیف عمل شد. من نه تنها از کاری که انجام دادم راضی هستم بلکه به راحتی دفاع هم می‌کنم چون در حوزه آبریز استان باید تلاش کنیم که منابع مورد نیاز استان را تأمین و کنترل کنیم. یا اگر سد «کلان» را احداث نمی‌کردیم آب ملایر از کجا تأمین می‌شد؟
من قبول دارم که ساخت سازه‌های آبی در دنیا به سمت حفاظت از محیط زیست رفته ولی ما این موضوع را رعایت نکرده‌ایم در صورتیکه در بسیاری کشورها سعی بر برداشتن سدها کرده‌اند تا در شرایطی طبیعت خود اجازه نگهداری آب را داشته باشد. ولی در استان اتفاق بسیار بدی که افتاده این است که بسیاری یکباره به سمت مصرف آب‌های زیرزمینی هجوم آورند و ایجاد گرفتاری کرد.
 خزایی: با احداث سد خرمرود چند متر از باغات گردوی تویسرکان زیر آب می‌رود؟
 وفایی: سد خرمرود اگر ساخته شود 22 هکتار باغات گردو زیر آب می‌رود، ولی در مقابل منافعی برای این شهرستان در نظر گرفته‌ایم. با احداث این سد شرایطی پیش می‌آید که صنایع گردشگری و مرتبط با کشاورزی در آنجا ایجاد می‌شود و میزان آبی که پشت سد جمع خواهد شد عدد درشتی خواهد بود. باید بگویم که اگر اولویت‌بندی می‌شد سد خرمرود باید پيش از برخی سدهای دیگر ساخته می‌شد. علاوه بر این در ساخت این سد مسائل زیست محیطی هم رعایت شده است.
 عراقچیان: با توجه به اینکه رشته تحصیلی‌تان در حوزه برنامه‌ریزی کاربرد زیادی دارد، دیدگاهتان نسبت به برنامه 5 ساله که در حال پایان است، چیست؟ آیا با اتفاقاتی که در 8 سال گذشته پیش آمده و کمتر به برنامه پنجم توجه شده موافق هستید یا نه؟
 امامی: 1- در برنامه پنجم برنامه استراتژیک وجود نداشته است.
 2- سیستم برنامه‌ریزی از پایین دست به بالادست نبوده و نتیجه آن شد که بسیاری از گزینه‌ها تغییر پیدا نکرد.
اگر ملاحظه کنیم متوجه می‌شویم که برنامه‌های اول تا پنجم توسعه کامل و به درستی اجرا نشدند به طوری که برنامه چهارم را عملاً کنار گذاشتند و در برنامه پنجم هم در خصوص اهداف موفق عمل نشد.
پس از انقلاب برنامه‌هایی در برش استانی و شهرستانی نداشته‌ایم بنابراین مدیری هم در استان‌ها متعهد به اجرا نشد و وقتی برنامه‌ای برای اجرای مدیران وجود نداشت ارزیابی هم نشدند که کدام مدیری موفق عمل کرده‌اند و در کدام بخش‌ها ناموفق بودیم.
در هر صورت به نظرم هر دستگاهی باید برای خودش برنامه 5 ساله داشته باشد تا با تغییر مدیریت هم برنامه‌ها به اجرا در بیایند. همین داشتن برنامه 5 ساله موجب شد تا دوره‌هایی که در ملایر مدیر اوقاف و شهردار بودم چند سال نمونه استانی و کشوری انتخاب شوم. من برای تدوین برنامه‌های 5 ساله‌ام با تیم کارشناس اتاق فکر تشکیل می‌دادم و برنامه‌ها را تنظیم می‌کردیم و در ادامه هیچ مانعی باعث نمی‌شد از برنامه‌ها غافل شویم و تمام اقدامات بر اساس برنامه صورت می‌گرفت.
 عراقچیان: در دولت نهم سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی منحل شد اما پس از روی کار آمدن دولت یازدهم مجدداً این سازمان احیا شد، نظر شما درباره راه‌اندازی مجدد آن چیست؟
 وفایی: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی یکی از مهمترین سازمان‌ها است زیرا در اغلب مواقع نحوه توزیع اعتبارات را کنترل می‌کرد. این سازمان بخش جدایی از دولت بود و اینکه حداقل به عنوان ناظر عملکرد ریالی سازمان‌ها را در نظر داشت ولی با منحل شدن آن نظارتی که روی بخش مالی و اقتصادی دستگاه وجودداشت از بین رفت. ولی خوشبختانه در دولت یازدهم این سازمان احیا شد که همین موجب می‌شود تا حداقل بودجه سالیانه دستگاه‌ها به موقع ابلاغ شود.
 عراقچیان: در دولت قبل که شما هم در مجلس بودید اتفاقاتی در حوزه برنامه‌ریزی توسعه، بودجه‌ریزی و برنامه‌ریزی اتفاقی افتاد که از جمله آن، حذف سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، نوع بودجه‌نویسی و ارائه آن به مجلس بود. این اتفاقات توسط طیفی افتاد که شما وابسته به آنها بودید ولی در مقابل این اتفاقات سکوت کردید البته تشویق هم نکردید. درباره اتفاقات چه صحبتی دارید؟
  پورمختار: من از انحلال سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی دفاع می‌کنم. زیرا مسائل مربوط به بودجه از اختیارات رئیس جمهور است. رئیس جمهور می‌تواند تصمیم بگیرد که این امور را به معاونت بسپارد یا توسط سازمان انجام شود. شاید در مقطعی رئیس‌جمهور به این نتیجه رسیده بود که روش بودجه‌ریزی روش اثربخشی نیست و باید شخصاً آن را به عهده بگیرد.
موضوع این است که اصل برنامه‌ریزی در کشور و شاخص‌هایی که برای بودجه‌ریزی وجود دارد معیوب و دچار مشکل است..

 

حاشیه‌های نشست

■ امامی: من برای انتخابات 50 میلیون تومان کنار گذاشته‌ام و همه شخصی بوده است.
هر دو جناح برای حمایت اعلام آمادگی کردند ولی من فراجناحی با گرایش اصلاحات وارد شدم.
■ پورمختار: 150 میلیون تومان برای تبلیغات پیش‌بینی کرده‌ام. که این مبلغ را از محل درآمدهایم پس‌انداز کرده‌ام.
بداخلاقی در حوزه‌های انتخاباتی رواج پیدا کرده ولی بخاطر اینکه در ستاد خودم این موضوع رعایت شود منشور اخلاقی 18 بندی تنظیم و در بین همه توزیع کرده‌ام. اعلام کرده‌ایم هیچکس حق تخریب کاندیدای دیگری را ندارد.
من نمره 20 به هوادارانم می‌دهم چون تاکنون اخلاق را رعایت کرده‌اند.
اصولگرایان از من حمایت می‌کنند.
■ وفایی: 50 میلیون از درآمد و ذخیره خودم برای تبلیغات درنظر گرفته‌ام. ولی اگر هزینه‌های تبلیغاتی و ستادی نبود این مبلغ را هم خرج نمی‌کردم. چون دیده‌ایم که با هزینه 5 و 10 میلیون تومان هم به مجلس رفته‌اند.
سیاست خیلی پیچیده است و حتی می‌تواند نیاز به خرج‌های اینچنینی هم نداشته باشد.
من از بدو تولد اصلاح‌طلب بوده و هستم و فکر می‌کنم اگر تفکرات غالب اصلاح‌طلبی باشد به جامعه خواهد بود. چون اصلاح‌طلب می‌خواهد ایرادها را رفع کند ولی با اصولگرایی هم هیچ عدم سنخیتی ندارد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com