سقوط شهرداری همدان به لیگ دسته دوم اگرچه سوژه داغ این روزهای مطبوعات و اهالی فوتبال همدان است، اما نمیتوان از وضعیتی که پاس امسال با آن گرفتار بود هم به راحتی گذشت.
آخرین قهرمان ایران در آسیا امسال در لیگ دسته دوم به جرات میتوان گفت عجیبترین روزهای خود در حضور ۱۶ ساله در همدان را تجربه کرد. تیمی که ابتدا در یک تصمیم عجیب به مزایده رفت و در انتها با مدیرعامل سابق ادامه داد تا حداقل به سمت انحلال گام برندارد.
پاسیها پس از اتمام فصل، سخت دنبال برپایی جلسه با مدیران ارشد استان بودند و در حالی که شنیده شد مسئولان تیم گلایههایی از استاندار دارند، دادستان گزینهای بود که به فکر پاسیها رسید تا سفره دل را برای او باز کنند.
بر همین مبنا کارگروه حقوق عامه با محوریت بررسی وضعیت تیم پاس با حضور دادستان همدان، معاون استاندار و دیگر متولیان در ساختمان اداره کل ورزش و جوانان همدان برگزار شد.
در این کارگروه خانجانی دادستان همدان، تیموری معاون استاندار، حقیقی مدیرکل ورزش وجوانان استان، نمایندگان بازرسی، سپاه انصارالحسین (ع)، نیروی انتظامی، دیوان محاسبات و همچنین مدیرعامل پاس، سرمربی و دو نفر از بازیکنان تیم، رئیس شورای شهر همدان، مدیرعامل باشگاه شهرداری همدان، دبیر و نایبرئیس هیات فوتبال همدان حضور داشتند تا از نظر کمیت، یک جلسه متفاوت پیرامون باشگاه پاس را شاهد باشیم.
در این نشست درباره تعیین تکلیف هیاتمدیره و هیاتامنای تیم پاس، تعیین تکلیف خصوصی یا دولتی بودن این تیم ریشهدار و همچنین ایجاد منابع مالی بحث و تبادل نظر شد. موضوعاتی که دقیقا مهمترین مسائل مربوط به این باشگاه است.
دادستان همدان در این نشست گفت: این تیم زیرمجموعه سازمان مردم نهاد و غیردولتی با عنوان مؤسسه فرهنگی ورزشی شهدای الوند همدان است، بنابراین باید هرچه سریعتر وضعیت مدیریتی آن تعیین تکلیف شود.
حسن خانجانیموقر بیان کرد: پیگیری برای شناسایی مقصر و عواملی که موجب وضعیت نابسامان پاس در ۱۶ سال گذشته بوده و فاصله گرفتن از قهرمانی، مشکلی را حل نمیکند بلکه با بررسی دقیق باید ایرادات کار شناسایی و پس از آن با تعیین اولویتها نسبت به ارایه راهکارهای عملیاتی برای حل مشکلات تلاش کرد.
خانجانی ادامه داد: پس از تعیین تکلیف هیاتامنا و هیاتمدیره تیم پاس، باید چارهای برای تأمین منابع مالی پایدار با بهرهمندی از بخش خصوصی به عنوان حامیان و پشتیبانان مالی اندیشید.
وی با بیان اینکه جوانان نیازمند کار و سرگرمیهای سالم هستند، گفت: نوجوانان و جوانان نیاز به تخلیه هیجان دارند که این اقتضای سن است و اگر جامعهای برای آنان برنامه نداشته باشد دچار مسائل ضد اجتماعی عدیده خواهد شد.
وی با اشاره به حضور تیم پاس در همدان گفت: زمانی که مسابقات پاس در لیگ برتر به میزبانی همدان برگزار میشد ورزشگاه مملو از تماشاگران جوان و نوجوان بود و همین باعث تخلیه هیجانات این قشر میشد.
دادستان همدان خاطرنشان کرد: زمانی که پاس در جام حذفی در همدان پرسپولیس را با افشین قطبی و ستارگان بی شمارش شکست داد تا هفتهها جوانان و نوجوانان از این موضوع خوشحال و خرسند بودند و در مورد آن صحبت میکردند. امروز نیاز است با برنامهریزی مناسب و کمک بخش خصوصی شرایط برای حضور این تیم در سطح اول کشور فراهم شود.
مدیرکل ورزش و جوانان استان نیز در این نشست گفت: این ادارهکل به عنوان بخش دولتی برای حمایت از تیمهای حرفهای و خصوصی منع قانونی دارد!
حقیقی افزود: برخلاف تمام موانع قانونی سعی شده از پاس و تیمهای دیگر حمایت شود و امسال حمایت لازم از هر دو تیم پاس و شهرداری صورت گرفت.
صحبتهای مدیرکل ورزش و جوانان استان همدان البته در شرایطی مطرح شد که هادی بلوری مدیرعامل باشگاه شهرداری همدان اخیرا از عدم حمایت دستگاه ورزش از این تیم در لیگ دسته اول شدیداً گلایه کرد.
با تمام این اوصاف باید منتظر ماند و دید آیا خروجی این کارگروه به سود پاس و فوتبال خواهد بود یا دوباره قهرمان آسیا با مشکلات خرد و کلان در لیگ دسته دوم حاضر میشود.
گروه ورزشی همدان پیام در روزهای آینده بهطور ویژه به مباحث مربوط به پاس و شهرداری همدان خواهد پرداخت.