نشست انتخاباتی با پاسخ‌های فامیل‌کریمی، سلطانی‌صبور و یعقوبی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  68967 تاریخ انتشار:  1394-12-02 - 05:45 تعداد بازدید:  1181
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

همه از وضعیت توسعه استان انتقاد می‌کنند
نشست انتخاباتی با پاسخ‌های فامیل‌کریمی، سلطانی‌صبور و یعقوبی

تیتر یک

مقدمه

 نشست دیگر همدان‌پیام حال و هوایی متفاوت تر داشت. حضور 3 میهمان در این نشست که 2 نفر از آنها تجربه حضور در مجلس شوراي اسلامي را به عنوان نمايندگان مردم حوزه‌هاي انتخابيه رزن و كبودراهنگ و بهار داشتند، در كنار معاون سابق استاندار همدان نشان از آن داشت كه اين جلسه با ارائه برنامه‌هايي مدون‌تر پيش خواهد رفت.
علي‌اكبر فاميل‌كريمي کاندیدای حوزه انتخابیه همدان و فامنین در این نشست پس از معرفی و اشاره به سوابق خود گفت: در رقم خوردن روزهاي متمايز انتخابات در هر مقطع زماني حساسيت و برجستگي‌هاي آن مقطع مي‌تواند بخشي از شاخصه‌هايي را ايجاد ‌كند. شاخصه‌هاي اين انتخابات نيز قطعاً بايد با مواضع جديد مورد توجه قرار گيرد، البته حساسيت‌ها همان حساسيت‌هاست.
هيچگاه از حساسيت‌ها كاسته نشده است بلکه بر پيچيدگي آن افزوده مي‌شود و آنچه در قانون نهفته است بايد با واقع‌نگري درست اين حوزه نگريسته شود؛ چراكه جامعه ما از سطح آگاهي بيشتري امروز نسبت به گذشته برخوردار است. وی همچنین عنوان کرد: همواره اميدواريم روز به روز با حساسيت و شفافيت كه در قانون نهفته است پيچيدگي‌های خود را نشان دهد؛ مطمئناً وقتي حساسيت‌ها بيشتر باشد شما نمي‌توانيد دشمن را ناديده بگيريد. يك بخش عمده توصيه‌هاي رهبري به اين موضوع برمي‌گردد كه ما نمي‌توانيم همه اهميت يك موضوع را به صورت كلي مدنظر قرار دهيم و بايد به نكات مختلف و خاص با نگاهي متمايز توجه كنيم با اين مطالعه قادر خواهيم بود انتخاباتي ديگر را در تاريخ به‌گونه‌اي شايسته رقم بزنيم بايد گفت اهميت موضوع را بايد به سمتي ببريم كه جامعه به نوعي با آن درگير است.
قطع و يقين بايد طبق قانون نهفته با حفظ سلايق اما طبق قوانين درون قانون اساسي جلو برويم تا جامعه بتواند ظرفيت‌هاي خود را بارور كند.علي يعقوبي کاندیدای حوزه انتخابیه بهار و کبودراهنگ دیگر میهمان این نشست نیز در زمینه برگزاری انتتخابات گفت:  نخستین كلام من با مردم تشويق براي حضور حداكثري پاي صندوق‌هاي رأي است به لحاظ اينكه شركت در انتخابات هم حق مردم و هم وظيفه آنهاست. حق مردم است؛ چراكه قانون اساسي اين حق را به آنها داده است و وظيفه آنهاست چراكه مردم نسبت به سرنوشت خود مسئول هستند.  مردم هر جامعه‌اي نسبت به سرنوشت خود نبايد بي‌تفاوت باشند. هرچه قدر حضور در انتخابات پررنگ‌تر باشد اين حضور نشان‌دهنده علاقه مردم به جامعه است و از سوي ديگر موجب مي‌شود دشمنان انقلاب اسلامي از مواضع خود عقب‌نشيني كنند.
ار نگاه وی ، مهمترين جلوه حضور مردم در عرصه سياسي و اجتماعي حاضر شدن آنها پاي صندوق‌هاي رأي است چه بسا همه افراد جامعه كه نظام جمهوري اسلامي را قبول دارند و رهنمودهاي رهبري را خط قرمز خود مي‌دانند بايد با حضور و مشاركت در انتخابات پيشتاز باشند. ولي آحاد جامعه سلايق مختلفي دارند و بايد زمينه‌ای فراهم شود كه سليقه‌هاي مختلف سياسي بتوانند در انتخابات حاضر شوند.
حضرت امام خميني(ره) فرموده‌اند مجلس در رأس امور است به لحاظ اينكه اگر مجلس درست شكل بگيرد اكثر مشكلات جامعه حل خواهد شد. مجلس وظيفه دارد در قانونگذاري و اجراي قوانين به نحو احسن نقش‌آفرين باشد.
عطاءا... سلطاني‌صبور که تجربه حضور در حوزه انتخابیه رزن را در کارنامه کاری خود دارد نیز در زمینه رقم خوردن این رویداد تاریخی نیز می گوید :  به عنوان نماينده مردم شهرستان رزن در مجلس نهم در سمت‌هاي متعددي تلاش كردم از جمله ناظر مجلس شوراي اسلامي در طي اين 4 سال در شوراي عالي آموزش‌وپرورش و در كنار آن عضو كميته‌هاي متعددي از جمله تحقيق و تفحص از مسأله بورسيه‌ها بوده‌ام. از نگاه من اين دوره انتخابات يك دوره خاص است و بايد به كمك رسانه‌هاي وزين ابعاد جامعه‌شناسي و روانشناسي اين انتخابات تحليل شود تا بتوانيم شاهد يك سلسله مؤلفه‌هايي باشيم و اميد آن داريم چرايي تعداد بالاي ثبت‌نامي‌ها مورد بررسي قرار بگيرد. اين تعداد بالا يك فرصت است كه بايد براي دوره‌هاي بعد مورد قضاوت قرار گيرد و قضاوت در اين زمينه نبايد عجولانه باشد.كه در اين دوره رهبر معظم انقلاب اسلامي مواضع مجلس را هم در 7 خرداد تأييد و هم فعاليت اين مجلس را خوب ارزيابي كردند و مهمتر از همه آنكه 19 دي‌ماه ايشان فرمودند مواضع مجلس نهم در رابطه با مسأله هسته‌اي و سياست خارجي در مقابل بيگانگان خيلي خوب و از اين زاويه هم خدا را شاكريم كه اين مجلس توانست دل ولي امر مسلمين را خشنود سازد.پس از عنوان این مطالب  کاندیداهای حاضر در نشست دوم روبه‌روی کارشناسان اقتصادی و سیاسی، برنامه‌ریزی شهری و فرهنگی نشستند و به سؤالات مختلفی پاسخ دادند.

علي يعقوبي

تحصیلات    كارشناسي ارشد علوم سياسي
گرایش    اصلاح‌طلب
سوابق    نماينده مجلس شوراي اسلامي در دوره چهارم و پنجم
عضو كميسيون كشاورزي، سخنگوي كميسيون كشاورزي، نايب‌رئيس كشاورزي مجلس شوراي اسلامي
مديركل منابع طبيعي استان همدان
مشاور وزير كشاورزي
معاون برنامه‌ريزي شركت شيلات ايران
مشاور وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي
مدرس دانشگاه آزاد اسلامي
مشاور معاون امور قواي مجمع تشخيص مصلحت نظام

حوزه انتخاباتی:  کبودراهنگ و بهار

 

جمعیت حوزه انتخاباتی:   268000 نفر
  تعداد کل واجدین شرایط رأی:  190000 نفر
          تعداد کاندیدای حوزه:  31 نفر

 

علي‌اكبر فاميل‌كريمي

تحصیلات    كارشناسي ارشد ادبيات فارسي
گرایش    اصولگرا
سوابق    معاون سياسي امنيتي، اجتماعي و فرهنگي استانداري همدان 1391-1389
فرماندار همدان 1389-1385
سرپرست معاونت عمراني استانداري همدان
رئيس ستاد انتخابات استان در برگزاري انتخابات در انتخابات نهمين دوره مجلس شوراي اسلامي و مسئول اجرايي برگزاري 6 دوره انتخابات مختلف شهرستان همدان
رئيس شوراي آموزش‌وپرورش شهرستان همدان به مدت 5 سال
رئيس شوراي اقامه نماز در استانداري و فرمانداري

 

حوزه انتخاباتی:  همدان و فامنین

جمعیت حوزه انتخاباتی:   694306 نفر
  تعداد کل واجدین شرایط رأی:  480 هزار نفر
تعداد کاندیدای حوزه:  52 نفر

 

عطاءا... سلطاني‌صبور

تحصیلات    كارشناسي ارشد
گرایش    اصولگرا
سوابق    استاد دانشگاه‌هاي شهرستان رزن
مدرس تربيت سياسي فرهنگيان و بسيجيان
دبير آموزش‌وپرورش
عضو كميته تحقيق و بررسي بورسيه‌ها
نماينده ناظر مجلس شوراي اسلامي در شوراي عالي آموزش‌وپرورش
عضو فراكسيون‌هاي كميسيون توليد ملي مجلس، قرآن و عترت و ايثارگران
نماينده مردم شهرستان رزن در مجلس نهم

حوزه انتخاباتی:  رزن

جمعیت حوزه انتخاباتی:   ١١۶،۴٣٧نفر
  تعداد کل واجدین شرایط رأی: 167 هزار نفر
تعداد کاندیدای حوزه:  15 نفر

 

فاميل‌كريمي: روحيه مطالبه‌گري و وفاق بين مردم عواملي براي پيشبرد برنامه‌ها به سوي توسعه است.

سلطاني‌صبور: وجود مديران متخصص بومي نياز براي توسعه يك منطقه است.

يعقوبي: مهمترين عوامل براي توسعه پايدار يك منطقه نخست منابع نيروي انساني و بعد سرمايه و امكانات است

 

محمد رحمانی

حوزه     برنامه‌ریزی شهری و گردشگری
دكتري برنامه‌ريزي شهري
    عضو مجمع متخصصين استان همدان
    عضو هيأت علمي دانشگاه آزاد اسلامي همدان
    پژوهشگر برتر گروه هنر و معماري
    عضو شوراي پژوهشي مركز مطالعات شوراي شهر همدان
    مؤلف 4 جلد كتاب در زمينه شهر و شهرسازي

محمد رحمانی دکترای برنامه‌ریزی شهری به عنوان کارشناس حوزه گردشگری و برنامه‌ریزی شهری در حالی تجربه حضور در دو دوره از نشست‌های مناظره همدان‌پیام را دارد که با توجه به تخصص و نگاه ویژه به حوزه گردشگری و طرح‌های مرتبط با برنامه‌ریزی شهری سؤالات متعددی را با کاندیدای حاضر در نشست مطرح کرد. آنچه رحمانی به عنوان کارشناس حوزه شهری با کاندیدای حاضر در نشست مطرح کرد پیرامون ظرافت نگاه کاندیدا و پیدا کردن پاسخی برای این سؤال بود که چرا در سال‌های اخیر انتخاب مدیران غیر بومی دامان همدان را گرفته است.

 

حسين‌رضاطاهري

حوزه    امور فرهنگي
دكتري رشته فلسفه دين
كارشناس ارشد الهيات گرايش فقه و حقوق
مدرس دانشگاه‌هاي بوعلي- آزاد و پيام نور
مؤلف 2 كتاب در زمينه علوم سياسي
حسین‌رضا طاهری کارشناس فرهنگی روزنامه همدان پیام که تجربه حضور در نشست‌های متعدد همدان‌پیام در مناظرات انتخاباتی را در کارنامه خود دارد این‌بار در حالی روبروی کاندیدای انتخاباتی برای ورود به مجلس دهم شورای اسلامی نشست که مسایل متعدد حوزه فرهنگی را مطرح و مورد سوال قرار داد.
این کارشناس در این نشست مواردی از قبیل تأثیر رسانه‌ها در تحول فرهنگی جامعه و اهمیت بومی‌گرایی در انتخابات و تفاوت نگاه‌های فرهنگی دولت یازدهم و دهم را نیز به بررسی کشاند.

 

نصرت ا... طاقتی احسن

حوزه    رسانه و کارآفرینی
    دانشجوي دكتري مديريت رسانه
    رئيس كانون كارآفرينان استان همدان
    دبير شوراي مركزي كانون كارآفرينان كشور
    مديرمسئول روزنامه همدان‌پيام
نصرت ا... طاقتی احسن کارشناس حوزه رسانه و کارآفرینی و به عنوان مدیر مسئول روزنامه همدان‌پیام که تجربه مدیریت و برنامه‌ریزی نشست‌های متعدد از این دست را در کارنامه کاری خود دارد در این نشست به ارائه سؤالاتی پیرامون چگونگی نگاه کاندیدای حاضر به روند اعطای تسهیلات بانکی به واحدهای تولیدی و خدماتی و همچنین تقسیم ناعادلانه این تسهیلات بین صنعت، خدمات و بخش‌های تولیدی و همچنین برنامه‌هایی در زمینه کار و کارآفرینی وتاثیر رسانه‌ها برچگونگی انعکاس برنامه‌های مدیران پرداخت. یکی از تأکیدات وی به تفکیک حوزه‌های انتخاباتی بود و به این ترتیب تلاش کرد به مطالبه مردم شهرستان‌های کبودراهنگ و بهار اشاره‌ای جدی کند؛ چه بسا این نکته بتواند جدیت نمایندگان مجلس آینده را برای تحقق این درخواست به نتیجه برساند.

 

سيد ناصر محمودي

حوزه    سياسي و اقتصادي
كارشناس حوزه سياسي
كارشناس ارشد علوم سياسي
پژوهشگر مسائل سياسي و انتخاباتي
سیدناصر محمودی کارشناس حوزه سیاسی و اقتصادی روزنامه همدان‌پیام در حالی تجربه جضور دو دوره از مناظرات انتخابات را با این رسانه دارد که همواره به بررسی سوالات پیرامون مسایل اقتصادی و سیاسی روز می‌پردازد. در این دوره از نشست‌ها پرداختن به موضوع چگونگی اعمال قوانین در زمینه تصمیم‌گیری‌ها و پرداخت یارانه‌ها، چگونگی نظارت بر تعیین تسهیلات به پروژه‌های تولیدی و عمرانی در استان از سوی نمایندگان مجلس در اولویت بخش‌های اقتصادی بود.
همچنین وی  با پرداختن به هزینه‌های تبلیغاتی و گرایش‌های سیاسی مواردی در این زمینه را نیز مورد سوال قرار داد

 

پرسش های سیاسی و اقتصادی

 محمودي: همواره مطرح است نيروي انساني محور توسعه هر كشور است آيا شما قائل به اين حرف هستيد؟ اگر جواب شما مثبت است چه برنامه‌اي براي حوزه انتخابي خود داريد؟
 يعقوبي: اگر براي توسعه پايدار يك منطقه چند مؤلفه را در نظر بگيريم مهمترين اين عوامل منابع نيروي انساني بعد سرمايه و پس از آن امانات و تجهيزات است. اگر براي توسعه يك منطقه بيشترين سرمايه مادي و پيشرفته‌ترين تجهيزات را در اختيار داشته باشيم؛ اما نيروي انساني متعهد و متخصص نداشته باشيم توسعه‌اي صورت نخواهد گرفت. قائل بر اين هستم كه نيروي انساني محور توسعه است.
نيروي متعهد بدون تخصص نمي‌تواند در پيشبرد اهداف يك مجموعه تأثيرگذار باشد. تعهد و تخصص لازم و ملزوم يكديگرند براي تحقق اين امر بايد امكانات آموزشي قوي را در اختيار داشته باشيم؛ و بستر اين امكانات آموزشي در دانشگاه‌ها فراهم است.
شهرستان‌ ما يكي از شهرستان‌هاي محروم است در حال حاضر تنها دانشگاه شهرستان كبودراهنگ همين دانشگاه پيام نور هست كه بايد تلاش كنيم تا تخصص‌هاي آموزشي موجب تربيت نيروهاي متخصص در آن باشد.
در هر منطقه‌اي اگر سندهاي بالادستي مدنظر قرار بگيرد مقوله‌هاي متعددي با اين چنين چالش‌هايي روبه‌رو مي‌شود.
در حال حاضر استان داراي سند آمايشي است كه سال‌هاي پيش توسط كارشناسان مجرب تحليل و تحويل شده است و هزينه مشاوران اين طرح حدود 600 ميليون تومان بود.
در اين سند منابع انساني و جهت‌گيري‌هاي منابع انساني به صورت عالي‌ترين سطوح ديده شده است پس اين سند بايد مدنظر براي به كار بردن منابع انساني باشد و بي‌تفاوتي به اين سند مي‌تواند استان را به بيراهه ببرد.
 يكي از مشكلات انتخاباتي به بداخلاقي‌هاي انتخاباتي و برخي اعمال هزينه‌هاي بالا برمي‌گردد. اين مهم مطلوب نظر مردم نيست حل اين مشكل را چگونه ارزيابي مي‌كنيد؟
 فاميل‌كريمي: مسئوليت اجرايي حدود 5 يا 6 انتخابات را تجربه كرده‌ام و اعتقادم بر اين است مردم از چنين مواردي راضي نيستند كه هزينه‌هاي نامطلوب براي انتخابات صرف شود و هر كس خارج از اين قاعده حركت كند بزرگترين ظلم را به جامعه كرده است. براي ورود منطقي به حوزه انتخابات كانديدا بايد به نگاه و رأي مردم احترام بگذارند.
من به شخصه با چيدن برنامه‌هاي حداقلي بناي اين مهم را گذاشته‌ام كه هزينه‌ها را تا حداقل براي تبليغاتم برسانم.
 يعقوبي: به رأي مردم بايد احترام بگذاريم و اگر نماينده‌اي فكر كند با پول خرج كردن مي‌تواند به مجلس برود، اينگونه نيست.كساني كه اين كار را مي‌كنند به رأي مردم توهين مي‌كنند. مجلس اگر حداقل ماهي 6 ميليون تومان حقوق به نماينده بدهد، در 4 سال حدود 300 ميليون تومان درآمد این نماینده خواهد بود آن وقت آیا عقلانی است برای این مورد یک میلیارد تومان هزینه صرف تبلیغات شود؟ پس اگر كسي براي تأمين اين هزينه به راه‌هاي متعدد متوسل شود، به گونه‌ای این فرد بدهکار افراد دیگر خواهد بود به واقع با شام دادن و وعده و وعيد به دنبال کسب رأی رفتن کار اخلاقي نيست و من هيچ وقت خودم را وام‌دار مردم برای این مورد نكرده و نمی‌کنم.
 سلطاني‌صبور: در اين زمينه مجريان بايد دقت عمل كنند و شعارها و وعده‌ها را نظارت كنند. بعضي شعارها نگران‌كننده است. يك جا مي‌گفتند «به كسي رأي دهيد كه وقتي چک امضاء مي‌كند دستش نلرزد!» و يا مثلاً گفته مي‌شود «شهرستان رزن را از منطقه محروم خارج كردند» اين موارد از آن دست شعارهایی است که به نظر می رسد بر آنها نظارت مجريان اعمال نمي‌شود و سكوتی که در برابر اين حرف‌ها پيش گرفته مي‌شود اشفاگی انتخاب شعارهای انتخاباتی را باعث می شود و ايجاد چالش‌هاي گسترده‌تر پيش مي‌آيد. حتي شنیدم جايي عنوان شده است (من کتم را درمي‌آورم و رأي مي‌گيرم) و حرف‌هايي اين چنينی كه نگران‌كننده است و سكوت در برابر متخلفان بيانگر آن است كه در ادبيات پوپوليستي این شیوه بیان کردن‌ها به نقد كشيده نشده است و این جای نگرانی دارد.
 يعقوبي: پس از اينكه تأييد صلاحيت شدم و برگشتم خيلي از دوستان گفتند كه حوزه انتخابي‌ام را به همدان جابه‌جا كنم اما من چون معتقدم من با مردم بهار و كبودراهنگ به هر جايي راه پيدا كردم اکنون اعلام مي‌كنم من هر كجا كه باشم در هر شرايطي در اين حوزه انتخاباتي فعلي باقي خواهم ماند و حوزه خود را تغيير نخواهم داد.
 فاميل‌كريمي: در زمينه پاسخ به اين سؤال و چرايي استفاده از نيروهاي غيربومي در مواضع مديريتي بايد بگويم به نوعي به مردم ظلم شده است و اين انتخاب‌ها در حوزه‌هاي تأثيرگذار در سرنوشت مردم موجب شده است در برخي مواقع تا زمان اتخاذ تصميم در سطوح بالا براي انتخاب مديران استان تعطيل شود. اين همان چيزي است كه همه براي چرايي عقب افتادن استان در بعضي مواقع دغدغه داريم. امروز نمايندگان بايد پاسخ دهند. جامعه اين حق را دارد كه بيايد بگويد بر اساس قانون اساسي شمای نماينده در تغييرات و تصميم‌گيري‌ها بايد مقاومت مي‌كرديد. در طول زمان شايد در يك پروسه 18 ساله استان دچار چنين چالشي شده و ما متأسفانه سرپوشي روي آن زديم.

 

پرسش‌های برنامه‌ريزي شهري

 رحماني: در گذشته‌ها استان همدان پايلوتي براي فرستادن مديران به استان‌هاي همسايه بود حالا چه اتفاقي افتاده است كه غالب مديران استان را نيروهاي غيربومي دربر گرفته‌اند، آيا پس از راه يافتن به مجلس براي مديريت اين شرايط تغييراتي در وضع موجود اعمال مي‌كنيد؟
 فاميل‌كريمي: نوع نگاه‌ها مهم است در اين مقوله، آيا در هر سازمان و شاكله‌اي به صورت منطقه‌اي و ملي با برش استاني آيا به عنوان منابع انساني است يا سرمايه انساني است و يا ابزاري در سازمان‌هاي ماست كه به كار گرفته مي‌شود.
يكي از مواردي كه پرداختن به نيروي انساني را در استان در اولويت قرار مي‌دهد اين است كه با توجه به كيفيت و توسعه‌اي كه در استان است مغفول مانده است.
در حال حاضر به سطح تحصيلات افراد در استان همدان نگاه كنيد. چرا با توجه به غني بودن نيروي انساني تحصيلكرده در استان نمي‌توانيم از اين نيروي متخصص بهره عالي را ببريم؟چرا به جاي بهره بردن از اينها از نيروي موقت غيربومي با انگيزه ناپايدار استفاده مي‌كنيم.
 جواب يعقوبي: چراغي كه به خانه رواست به مسجد حرام است. اين مصداق همين نكته است كه نيروهاي متخصص بومي بايد در منطقه مورد استفاده قرار بگيرند. ما انسان را ابزار توسعه نمي‌دانيم بلكه انسان را خليفه خدا بر روي زمين مي‌دانيم؛ انسان داراي كرامت خاص است و شايد يكي از دلايل اين است كه ما با نيروهاي انساني كه داريم متناسب با ارزش خودشان وارد عمل شويم تا بتوانیم در منطقه براي ادامه كار دوام بياوریم. و از سوي ديگر بايد در بين مردم جامعه اين فرهنگ‌سازي شكل بگيرد كه تنها خودشان خواستار مديريت امور توسط نيروهاي بومي باشند. اما متأسفانه گروه‌بندي و بينش‌هاي سياسي و اجتماعي متفاوت باعث شده است نتوانيم از نيروهاي بومي براي مديريت در منطقه بهره‌مند شويم. در حال حاضر هم مثل هميشه قول نمي‌دهم از نيروهاي بومي براي منطقه استفاده كنيم، بلكه بر اين باورم و تلاش مي‌كنم براي تحقق اين هدف تلاش خود را در اين زمينه خواهم كرد چراكه ما در برابر مردم منطقه‌مان مسئول هستيم. به عنوان مثال ما در شهرستانمان حتي از نيروهاي خدماتي بومي در مراكز صنعتي خودمان هم استفاده نكرديم.
 سلطاني‌صبور: اين درد ديرينه استان ماست. ما بايد به مطالبات مردم در استانمان احترام بگذاريم. آيا اين مطالبه مردم بومي استان نيست؟ از بُعد ديگر اشاره كنم انسان كه در خلأ بزرگ نمي‌شود ما ابعاد مختلف داريم و شخصيت ما در ابعاد مختلف شكل گرفته. من بدون شهرستان و استانم نمي‌توانم درك شوم و منطقه من هم بدون نيروي بومي درك نمي‌شود. چرا وقتي نيروي ارشدي از جاي ديگر مي‌آيد معاونانش را هم مي‌آورد. اين به اين دليل است كه اين نيروي ارشد نمي‌تواند منطقه را تنهايي درك كند.
اگر بخواهيم تمدن اسلامي را شكل بدهيم بايد توسعه عدالت اجتماعي را در نظر داشته باشيم. وقتي از رهبر معظم انقلاب مي‌پرسند اگر به اول انقلاب برگرديد چه مي‌كنيد و ايشان مي‌گويد مديران متخصص را تربيت مي‌كنم اين به آن معناست كه ما نيروهاي متخصص را در اين مقطع نيازمنديم.
تنگ‌نظري‌هايي در استان بوده است كه ما نيروهاي متخصص بومي را با آن نگاه‌هاي ناشايست رانده‌ايم و آنها رفته‌اند.حساسيت‌هاي بيهوده جناحي كه بعضي مواقع حاكم مي‌شود و حتي در تغييرات مي‌بينيم خدمه مدرسه را هم تغيير مي‌دهند. اگر مي‌خواهيم مشروعيت نظام ما هم تقويت شود بايد حداقل به مردم استان و خواسته ايشان احترام بگذاريم. نقدي هم به خودمان داريم. بايد آستانه تحمل را از يكديگر بالا ببريم ضعفي داریم مبني بر آنكه وقتي تحمل كاهش مي‌يابد همديگر را قلع و قمع مي‌كنيم و اين ما را به شرايط نامطلوبي هدايت مي‌كند.

 

پرسش‌های فرهنگی

 طاهري: مهمترين دغدغه‌هاي فرهنگي حوزه انتخاباتي خودتان را در چه مي‌بينيد؟
جواب سلطاني‌صبور: فرهنگ يك قصه پرغصه و از آن دست مقوله‌هايي است كه هر مسئول و مديري خودش را كارشناس فرهنگي مي‌داند و همه شعار فرهنگي مي‌دهند شايد اين اتفاق خوبي باشد اما كساني كه مسائل فرهنگي را باور داشته باشند، بسيار كم است.
از فرهنگ بيشتر توجه به فرهنگ ديني و آیینی مورد نظر ما است چراكه مردم باور و رفتارشان بر اين متمركز است شهرستان‌ ما 7 درصد جمعيت استان را دارد و كمتر از يك درصد از آمار جرم در شهرستان ما رخ مي‌دهد و اين نشان‌دهنده اين است كه مردم بسيار متدين و ولايتمدار هستند.
نكته مهم در معضلات فرهنگي منطقه و بزرگترين مشكل ما حوزه فرهنگ و سرشكستگي فرهنگي است. ما مديريت فرهنگي واحدي در شهرستان نداريم و انسجام در مديريت ديده نمي‌شود، بنابراین دانشگاه‌هاي مختلف با سلايق مختلف ورود كرده‌اند و اين موجب آشفتگي فرهنگي در منطقه شده است.
از عوامل ديگر در رديف معضلات فرهنگي شهرستان مي‌توان به نقش دانشگاه‌ها و مدارس اشاره كرد كه بايد در زمينه فرهنگ عمومي تأثيرگذار باشند اما تأثير خودشان را نگذاشته‌اند، هنوز با توجه به آمدن دانشگاه آزاد و پيام نور به شهرستان انسجامي در مديريتشان در شهرستان رزن وجود ندارد. مديران و حوزه‌هاي مرتبط به فرهنگ نيز از اين قاعده مستثني نيستند، بنابراین در جلسات فرهنگ عمومي عمدتاً مشكلات كلي را تصميم‌گيران حوزه فرهنگ مطرح مي‌كنند و هر كس يك نظر مي‌دهد و يك نكته را طرح مي‌كند ولي خروجي اين نشست‌ها مشخص نيست و در كل مي‌توان گفت نبود مديريت منسجم فرهنگي و نبود كانون‌هاي فرهنگي از جمله معضلات مهم فرهنگي جامعه است.
 طاهری: يكي از سياست‌هاي دولت گذشته توسعه كمي آموزش عالي و كشاندن آموزش عالي به مناطق محروم بوده است و در برنامه ششم اما سياست‌ها بر توسعه كيفي بنا گذاشته شده است. بر اين اساس گويا بخشي از دانشگاه‌هاي علمي كاربردي و 50 درصد دانشگاه‌هاي پيام نور بايد جمع شوند اما گويا دانشگاه آزاد غيرانتفاعي در اين رديف قرار نمي‌گيرد آيا مسائل سياسي بر اين تصميم‌گيري حاكم نبوده است؟
  يعقوبي: ما نبايد كيفيت را فداي كميت كنيم و بايد ببينيم نياز امروز ما واقعاً چقدر است. 20 سال پيش را در نظر بگيريد ببينيد در بعضي جاها دانشگاه زده شده كه دبيرستان هم كافي‌اش بوده. بايد ببينيم آيا ايجاد مراكز دانشگاه بدون حساب و كتاب لازم است. بايد اين مهم را منطقه‌اي حساب كنيم. بايد بر اساس ظرفيت و پتانسيل هر منطقه‌اي رشته‌هاي تحصيلي در دانشگاه‌ها تعريف شود. به عنوان مثال در منطقه كبودراهنگ با 155 هزار جمعيت وجود يك دانشگاه كافي نيست. براي رسيدن به دليل اين ادعا كافي است نيازسنجي انجام شود.
امروز كيفيت آموزشي در دانشگاه‌ها پايين آمده است. در دهه‌هاي قبل سطح آموزش با امروز تفاوت داشت. آيا در آن دوران در خيابان پايان‌نامه خريدوفروش مي‌شد.
در آن زمان كه من دانشجو بودم و منابع آموزشي ما به زبان انگليسي بود براي خواندن يك پاراگراف از كتاب بايد ساعت‌ها وقت اختصاص مي‌داديم اما حالا ترجمه كتاب‌ها هم با پول انجام مي‌شود.اين شرايط بيانگر آن است كه امروز نيازمند كيفيت بالاي آموزش هستيم تا كميت.
اگر در بعضي مناطق نياز به دانشگاه‌هاي مازاد نيست جمع شوند امروز يكي از محورهاي توسعه دانشگاه‌هاست اما در صورتي كه كيفيت و كميت یکسان حفظ ‌شود.
در مورد دانشگاه‌هاي ديگر مثل آزاد يا غيرانتفاعي هم بايد نگاه كيفي‌سازي حاكم باشد فرقي نمي‌كند.بايد برنامه‌اي بريزيم كه شوراي عالي فرهنگي و وزارت علوم بايد با نظارت بر كيفيت و كميت دانشگاه‌ها وارد ميدان شود.
 سلطاني‌صبور: يكي از معضلات حاكم بر دانشگاه‌هاي ما اين است كه اين مراكز علمي سياست‌زده شده‌اند. دانشگاه‌ها به معناي واقعي بايد دانشگاه شوند. دانشگاه سرمايه نظام است و اما حاكميت بايد مديريت خود را اعمال كند. بنابراین اکنون با يك تشدد مواجه هستيم. سياست‌ها و اعمال نظرات درون و بيرون سيستم دانشگاه امروز تأثيرگذار است و دانشگاه‌ها بايد تعريف مأموريتي داشته باشند و من در زمان حضور در مجلس در كميسيون آموزش اين موارد را پيگير بودم.
در قدم بعد اگر بخواهيم به بهانه توسعه كيفي دانشگاهي را جمع كنيم به آن منطقه ظلم كرده‌ايم؛ به‌ويژه اگر آن منطقه محروم باشد و اين ظلم مضاعف است.
امسال 260 هزار نفر به جمعيت دانش‌آموزي ما اضافه شده، بنابراين در آينده به سيستم آموزشي دانشگاه‌ها نيز افزوده خواهد شد. پس بايد با هدف توسعه مناطق محروم تلاش كنيم مراكز آموزشي را با كيفيت بالا حفظ كنيم.
 فاميل‌كريمي: در زمينه اين سؤال پرسش من اين است كه در ايام گذشته حوزه نظارت مجلس شوراي اسلامي چه كاري انجام داده است. مگر نه اين است كه در برنامه پنجم توسعه يك بخشي اشاره صريح دارد به دسترسي آسان عموم مردم به مراكز علمي پس اين مهم بايد با نظارت محقق شود.
در برنامه پنجم هدف حداقلي ما ايجاد كيفيت آموزشي و هدف حداكثري ما كيفيت آموزشي است و به اين ترتيب نمي‌توانيم كميت را توسعه دهيم. مصداق اين نكته ايجاد دانشگاه پيام نور فامنين در دوره فرمانداري من در همدان بود. آن زمان خيلي‌ها مخالف بودند با ايجاد اين دانشگاه كه شايد آن روز بر اساس كمي‌سازي محقق شد اما حالا اين دانشگاه برای كيفي‌سازي نقش خودش را خوب ايفا كرده است و تأثير مطلوبي را در منطقه گذاشته است.
در زمينه افت كيفيت مراكز آموزشي بايد گفت پس حوزه نظارت مجلس كجا حضور پيدا كرده است. اگر دانشگاه‌ها كيفيت خود را از دست داده است به واقع حوزه نظارت مجلس كوتاهي كرده است.
در جواب اين مورد يعقوبي كانديداي كبودراهنگ گفت: من به عنوان يكي از اعضاي سابق حوزه نظارت در مجلس شوراي اسلامي بايد بگويم از نظر كيفيت و كميت كار لازم انجام شد اکنون بياييد بررسي كنيد بگوييد در سال 71 و 72 كيفيت چگونه بوده است و اکنون اين سطح كيفي به چه درجه‌اي رسيده است.

 

پرسش های  حوزه رسانه و كارآفريني

  طاقتی احسن: كار گروهي ريشه در تاريخ و فرهنگ ما ايراني‌ها دارد. حوزه انتخابي شما حوزه دو نماينده است اما متأسفانه تجربه ما در استان و حتي ملاير نشان داده است كه اگرچه هواي يكديگر را داريم اما متأسفانه در عمل هميشه يك تناقض و تضاد بين دو نماينده ديده مي‌شود. در اين ميان متأسفانه استان و مردم آسيب ديده‌اند و واقعاً شما براي رفع اين معضل در مجلس آتي چه برنامه‌اي داريد؟
 فاميل‌كريمي: بررسي ظرفيت‌هاي قانوني در حوزه انتخاباتي من مرا به اين نتيجه رسانده است كه اگر مردم با آگاهي كامل منابع مطالباتي در دسترسشان قرار بگيرد و مطالبه‌گري‌شان جدي باشد مي‌توانند در كنار انجام وظيفه نمايندگان آنها را به اهداف نزديك‌تر كنند. حال اين مطالبه‌گري مي‌تواند يك بخش از وظايف نماينده‌ها را محقق كند. اين مهم هم توسعه شخصيتي و هم توسعه استان را مي‌تواند دنبال كند و هم روحيه مطالبه‌گري مي‌تواند وفاق بين مردم را گسترش دهد. در بعضي مواقع وقتي توانمندي كار در حوزه خود را نداريم به حوزه ديگر ورود مي‌كنيم و با ورود به حوزه ديگر در اين زمينه ایجاد موازی‌کاری می‌کنیم. اگرموضع متعدد را رصد كنيم بهترين مسير تفاهم را مي‌توانيم از وفاق با مردم احصا كنيم و هميشه متأسفانه در مسيري دور از اين قرار گرفته‌ايم. در اين راستا رسانه مي‌تواند يك اهرم كمك‌كننده باشد تا با نظارت آن از اين مسير خارج نشويم. ادبيات، گفتمان و حتي پاسخگويي به موكلان امروز بر اساس حوزه‌هاي قانونگذاري نيست و اين يك نقص است.
بايد تأكيد كنيم هيچ سليقه فردي را نبايد مورد هدف قرار دهيم. در بعضي موضوعات در ارتباط با تفاهم و توافق بين مجمع نمايندگان وفاق لازم اتفاق نيفتاده و بايد براي دستيابي به هدف وحد رويه داشته باشيم.
  نصرت‌ا..طاقتي‌احسن: شما از حوزه انتخابي كانديدا شده‌ايد كه جمعيتش نيازمند 2 نماينده است ولي با يك نماينده روبه‌رو خواهید بود. آيا اين نقص چالش ايجاد نمي‌كند؟
 جواب يعقوبي: با توجه به جمعيت بالاي دو شهرستان در بهار و كبودراهنگ و با توجه به پراكندگي روستاها و وسعت گسترده اين شهرستان اين منطقه ايجاد حساسيت مي‌كند؛ حساسيتي مبني بر اينكه اين حوزه انتخابي نيازمند 2 نماينده در مجلس شوراي اسلامي است. مردم 2 شهرستان حساس هستند و هر دو شهرستان نماينده خود را مي‌خواهند.
قانون اساسي اشاره دارد به اینکه هر 10 سال يك بار 20 نفر به تعداد نمايندگان اضافه شود، منتها در اين قانون كلمه بايد نيست اين كار انجام نشده است و اين به آن معناست كه امروز دو شهرستان بهار و كبودراهنگ مي‌توانند دو نماينده داشته باشند. براي تحقق اين مهم ديگر نمايندگان نيز بايد سهم‌خواهي براي استان پاي كار باشند. در كل معتقدم كسي كه به عنوان نماينده بهار و كبودراهنگ وارد مجلس مي‌شود بايد براي تفكيك اين دو حوزه تلاش كند.
در 8 سال گذشته قرار بود پس از پیگیری‌های متعدد این دو شهرستان حوزه‌اش تفكيك شود اما به دليل تلاش نکردن همگاني نمايندگان استان اين پیگیری به نتیجه نرسیده است. به هر حال مجلس جاي تجمع‌آراست پس مي‌توانستيم اين مهم را با اتحاد به نتيجه برسانيم.
به هر حال هر كس وارد حوزه انتخابي كبودراهنگ و بهار مي‌شود براي تحقق اين مهم و تفكيك حوزه بهار و كبودراهنگ در مجلس شوراي اسلامي بايد به جد پاي كار باشد.
 طاقتي‌احسن: بر اساس آمار موجود 80 درصد ثروت كشور در دست دولت است و 20 درصد از اين ثروت در دست بخش خصوصي است و آمار اشتغال كاملاً برعكس است. متأسفانه 80 درصد ثروت دولت تنها 20 درصد اشتغال ايجاد كرده است و 20 درصد بخش‌ خصوصي80درصد اشتغال ايجاد كرده كه از آن 68 درصد به ايجاد كارگاه‌هاي كوچك اختصاص پيدا كرده و اين ميزان فقط 30 درصد تسهيلات بانكي را به خود اختصاص داده است. اين به آن معناست كه 38 درصد تسهيلات بانك‌ها به این سمت می رود و بر اساس مطالعه بيشتر به صورت رانتي تسهيلات به سمت اهداف خاصي هدايت مي‌شود.
رئيس شعب بانك ملي استان در آماري عنوان كرده است تسهيلات در همدان به اين ترتيب ارائه شده است كه 46 درصد آن از بانك‌ها به سمت مسكن رفته است.
15 درصد به بخش صنعت و معدن اختصاص پيدا كرده و 25 درصد به سمت كشاورزي سوق داده شده است و از اين ميزان يك بخش ناچيز و متفرقه به سمت مواردي مثل گردشگري سوق پيدا كرده است كه ادعا هم مي‌كنيم محور توسعه استان است.
حال اين مهم است كه مجلس براي مديريت اين شرايط در 4 سال گذشته چه كار خاصي انجام داده است كه در حال حاضر عملكرد آن قابل دفاع باشد؟
 سلطاني‌صبور: اين سؤال بسيار فني و محكم است. مجلس در رابطه با اين موارد خاص تا به حال كار شايسته‌اي انجام نداده است. فقط كار خوبش رفع موانع توليد بود كه انجام شد و مورد تأييد شوراي نگهبان هم قرار گرفت.
اما معضل بزرگتري داريم و آن هم اين است كه بانك‌ها با اين شيوه خاص كار مي‌كنند و به هيچ توصيه‌اي هم قانع نمي‌شوند. و با اين شيوه مديريتي كه تقريباً يك قانون نزول‌خوري در كشور است اداره مي‌شود سيستم بانكي ما اصلاح نمي‌شود و نقطه ضعف آن به نظارت مجلس برمي‌گردد.
يكي از مشكلاتي كه در مجلس هم ماند و انجام نشد، جدي گرفته نشدن معضل بانك‌هاست. مشكل اساسي نظام امروز مشكل بانك‌هاست. متأسفانه بانك‌ها نه از دولت و نه از مجلس حرف‌شنوي ندارند و اين ساختار نيازمند اصلاح جدي است.
  فاميل‌كريمي: در زمينه اين سؤال بايد گفت اين مهم بايد به اصل 44 قانون اساسي وصل شود. به واقع چرا اين مشكل معضل جامعه شده است. حكميت مجلس بايد پاسخگو باشد. بررسي شود اصل 44 و فرمايش رهبري در اين زمينه چقدر عملي شده است.
در اين زمينه سلطاني‌صبور در جواب به فاميل‌كريمي به كوتاهي‌هاي كميسيون نظارت گفت: از مواضع مختلف مجلس در حوزه نظارت بر آموزش عالي به خوبي وارد شده است و بنا بر اصل ضرورت 44 با شرايطي كه اتفاق افتاده است و تأثيراتي كه مشكلات پايان دولت احمدي‌نژاد بر حوزه اقتصاد گذاشته است رشد اقتصادي حتي به منفی 6درصد رسيد و اين بيانگر آن است كه وضعيت مطلوب نيست. اصل 44 نه در دولت قبل و نه در حال حاضر به دليل مشكلات حاد حاكم تا به امروز اجرايي نشده است.

 

■  اين‌بار حضور 3 كانديدا از حوزه‌هاي انتخابي همدان و رزن، بهار و كبودراهنگ، فضايي ايجاد كرد تا ديدگاه‌هاي مختلف به برنامه‌هاي اجرايي نمايان شود.
■ آنچه جالب توجه بود اشتراك ديدگاه هر 4 كانديداي حاضر به لزوم استفاده از مدیران بومی در حوزه‌هاي انتخاباتي آنها بود.
■ يكي از كانديداي حاضر در نشست مورد سؤال براي محل تأمين هزينه‌هاي تبليغات خود قرار گرفت و او در جواب گفت برای ماهی 6 میلیون تومان حقوق نمایندگی منطقی نیست یک میلیارد تومان برای تبلیغات خرج کرد.
■ كانديداها معتقد بودند نشست‌های همدان‌پیام در آغازین روزهای تبلیغات فرصتی است برای بهره‌وری کاندیدا از فضای رسانه.
■ یکی از کاندیدا در بیان سؤالات کارشناسان به نقص‌های موجود در اجرای برنامه‌ها به کمسیون‌های نظارتی در مجلس خورده گرفت.
■ یعقوبی درباره تایید صلاحیت آخرین روزها گفت: صلاحیت‌های انتخاباتی این جمله را به ترکی عنوان کرد که ( محمد امتی جهندم نه قالماز جهندم نن چی خاندا جانی فالماز ) امت محمد در جهنم نمی‌ماند ولی وقتی هم از جهنم بیرون می‌آید جانی برایش نمانده است، که البته این مثال به خنده دسته جمعی میهمانان نشست را به پایان برد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com