با افزایش سن، خشکی پوست افزایش می‌یابد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 1 ارديبهشت 1403

Today : Sat, April 20, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  120868 تاریخ انتشار:  1400-09-08 - 10:49 تعداد بازدید:  499
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

با افزایش سن، خشکی پوست افزایش می‌یابد

نویسنده : معصومه معظمی

گوناگون


  اگر صورتتان پوسته پوسته می‌شود، همیشه یا برخی وقت‌ها، مثل پاییز و زمستان، پوست‌تان خشک است و آزارتان می‌دهد، اگر 2 بار در روز صورت خود را می‌شویید و سپس از مرطوب‌کننده استفاده می‌کنید، شکی نیست که پوست شما خشک است.
خشکی پوست یک مشکل پوستی رایج است و در تمام سنین رخ می‌دهد. این مشکل خیلی جدی نیست، اما گاهی درمان آن سخت است. خشکی پوست ممکن است به بیماری‌های دیگر پوستی یا بیماری‌هایی مانند دیابت، کم‌کاری یا پرکاری تیروئید، سندرم شوگرن و سوء‌تغذیه مربوط باشد.
حقیقت تلخ این است که برخی از افرادی که پوستشان خشک است، روشی را برای مراقبت و درمان خشکی پوست خود به کار می‌برند که خیلی مناسب پوستشان نیست.
ما نمی‌توانیم نوع پوست خود را تعیین کنیم. اما، می‌توانیم مثل یک شخص حرفه‌ای از پوست خشک خود مراقبت کنیم. فقط لازم است بدانیم که چه کارهایی را در برنامه‌ مراقبت از پوست خود انجام ندهیم.
 استرس روی خشکی پوست تأثیر به‌سزایی دارد
یک متخصص پوست و مو در گفت‌وگو با همدان‌پیام، گفت: پوست‌ها به انواع مختلف، پوست نرمال یا معمولی، چرب و خشک، تقسیم می‌شوند، گاهی اوقات در برخی از شرایط پوست مختلط هم در این طبقه‌بندی جای می‌گیرد که بسته به شرایط آب‌وهوایی مثل گرم و مرطوب می‌تواند تغییر حالت دهد و خشک یا چرب شود.
ساسان دوگوهر ادامه داد: خشکی پوست علل مختلفی دارد، اما شایع‌ترین دلیل آن مسائل اکتسابی است که رعایت یک‌سری از مسائل می‌تواند از ایجاد و تشدید خشکی پوست جلوگیری کند و رعایت بهداشت کلی بدن می‌تواند در جلوگیری از خشکی پوست مؤثر باشد. استرس یکی از عواملی است که می‌تواند روی عملکرد غدد چربی و غدد عرق پوست اثر منفی داشته و موجب چرب شدن و یا خشکی زیاد پوست شود، درنتیجه باید از استرس دوری کرد.
این پزشک متخصص با مهم دانستن تغذیه در افزایش سلامت پوست، افزود: تغذیه در بهبود عملکرد پوست تأثیر بسزایی دارد، مصرف برخی موادغذایی حاوی ریزمغذی‌ها، ویتامین‌هایی مثل اومگا3،E، وعده‌های غذایی غنی از میوه و سبزیجات، ماهی و انواع مغزها، روغن زیتون می‌تواند در زیبایی و جلوگیری از خشکی پوست مؤثر باشد، به عنوان مثال مصرف میوه‌هایی مثل خیار به دلیل آب زیاد در رفع خشکی پوست تأثیر دارد.
دوگوهر ادامه داد: از دیگر موارد جلوگیری از خشکی پوست مصرف مایعات به میزان 3 لیتر در روز، استفاده از آب ولرم در هنگام استحمام است، چراکه آب خیلی داغ یا سرد موجب از بین رفتن چربی پوست و آسیب به پوست می‌شود، زمان استحمام نباید طولانی باشد و بهترین زمان صرف شده برای حمام کردن 10 دقیقه است، از صابون‌ها و شوینده‌های ملایم و بدون عطر و بو استفاده شود به خاطر اینکه صابون و شامپوهای بدن قوی موجب خشکی پوست می‌شود، افراد دارای پوست خشک باید بلافاصله پس از استحمام از مرطوب‌کننده‌های مناسب استفاده کنند.
این پزشک متخصص نشانه‌های خشکی پوست را متفاوت عنوان کرد و گفت: گاهی اوقات خشکی پوست به دلیل برخی بیماری‌های خاص مثل بیماری ایکتیوز یا ماهیاک که یک بیماری متنوع پوستی می‌باشد و با پوست خشک و خارش همراه است می‌باشد یا گاهی به دلیل جنس پوست برخی افراد که از بدو تولد مشکل ساختاری در پوست آنها وجود دارد به بیماری خشکی پوست دچار می‌شوند، اما درمجموع علائم عمومی خشکی پوست شامل احساس خشکی پوست، سفت بودن پوست، احساس سوزش، خارش، پوسته‌ریزی می‌باشد.
 وی در ادامه افزود: تغییرات آب‌وهوایی تنها دلیل خشکی پوست نیست، بلکه علل داخلی مثل کم‌کاری تیروئید، دیابت، حساسیت به برخی داروها مثل داروهای فشارخون، داروهای ضداضطراب، افسردگی و اعصاب موجب خشکی پوست می‌شود،
دوگوهر تأکید کرد: در کنار مسائل زمینه‌ای که وجود دارد و باید درمان کرد، رعایت بهداشت پوست ضروری است، مثل استفاده مداوم از مرطوب‌کننده‌های مناسب، اصول صحیح دوش گرفتن. برخی لوسیون‌هایی که برای پوست صورت مناسب هستند، ممکن است برای پوست دست و پا به دلیل پوست ضخیم این بخش‌ها نامناسب باشند که در این‌صورت برای حفظ آب پوست و بهبود خشکی پوست دست و پا از مرطوب‌کننده‌های پمادمانند و کرم میتوان استفاده کرد، اما در افرادی که خشکی پوست زیادی ندارند مصرف لوسیون‌ها مناسب است، ولی باید توجه داشت، هرچه میزان مواد نگهدارنده، معطر و خوشبوکننده در لوسیون‌ها و کرم‌ها کمتر باشد بهتر است چراکه احتمال ایجاد واکنش حساسیت‌زا و آلرژیک در پوست را کاهش می‌دهد.
 این پزشک متخصص در پایان تأکید کرد: با افزایش سن به دلیل تغییراتی که در کل بدن اتفاق می‌افتد، از تغییرات هورمونی گرفته تا تغییراتی در میزان چربی لایه‌های مختلف پوست، موجب کاهش ضخامت چربی‌های پوست می‌شود و در نتیجه خشکی زودهنگام پوست را به دنبال دارد که در افراد مسن رایج‌تر است.

 



بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com