دانشگاه ملایر موفق به افزایش توان انرژی ابَرخازن‌ها با فناوری نانو شد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 31 فروردين 1403

Today : Fri, April 19, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  113904 تاریخ انتشار:  1399-09-11 - 07:00 تعداد بازدید:  222
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

دانشگاه ملایر موفق به افزایش توان انرژی ابَرخازن‌ها با فناوری نانو شد

گوناگون
 پژوهشگران دانشگاه ملی ملایر موفق شدند با استفاده از یک روش نو و ابداعی ۲ مرحله‌ای، توان و چگالی انرژی باتری‌ها و ابرخازن‌ها را با فناوری نانو افزایش دهند.
به نقل از روابط عمومی دانشگاه ملایر استادیار گروه مهندسی مواد دانشگاه ملایر در این‌باره اظهار کرد: پژوهشگران گروه مهندسی مواد این دانشگاه توانستند با استفاده از یک روش نو و ابداعی ۲ مرحله‌ای برای تهیه الکترودهای ابرخازنی کامپوزیتی گرافن- هگزاسیانوفرات منگنز، خواص الکتروشیمیایی و قابلیت ذخیره‌سازی انرژی را در این ابرخازن‌ها به‌طور چشمگیری بهبود دهند.
مهدی کزازی در تشریح این طرح افزود: پژوهشگران این دانشگاه با استفاده از یک روش ۲ مرحله‌ای ساده و در عین حال کارآمد، موفق شدند برای تهیه الکترودهای کامپوزیتی ابرخازنی و بدون بایندر شامل رسوب الکتروفورتیک بستر کربنی (نانوورقه‌های گرافن) و رسوب الکتروشیمیایی ماده فعال (نانومکعب‌های هگزاسیانوفرات منگنز) بر روی بستر کربنی، مساحت سطح ویژه و هدایت الکتریکی الکترود را افزایش دهند، به‌طوری‌که در ظرفیت، توان و چرخه‌پذیری این ابرخازن‌ها افزایش قابل توجهی حاصل شد.
وی ادامه داد: با روش به‌کار گرفته‌شده نه‌تنها کارایی الکترود مذکور بهبود می‌یابد، بلکه روشی نو و مؤثر در ساخت دیگر الکترودهای ابرخازنی یا باتری به سایر محققان معرفی می‌شود که به پیشرفت در حوزه انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر منجر خواهد شد.
استادیار گروه مهندسی مواد دانشگاه ملایر و نویسنده مسئول این طرح با اشاره به لزوم توسعه انرژی پاک، گفت: عصر حاضر، دوره حفاظت محیط زیست و توسعه انرژی پاک و تجدیدپذیر است و مصرف سوخت‌های فسیلی به‌دلیل انتشار گازهای گلخانه‌ای و آلودگی هوا، محدود شده است.کزازی با تأکید بر اینکه در این‌باره باید منابع جایگزین انرژی همچون انرژی باد و انرژی خورشیدی، به‌عنوان راهکاری اساسی توسعه داده شوند، بیان کرد: این منابع غیردائمی باید همواره با سامانه‌های ذخیره‌سازی انرژی همراه شوند تا بر مشکل نبود گاه و بیگاه این منابع فائق آمده و از دسترسی دائمی انرژی اطمینان حاصل کرد. وی ادامه داد: سامانه‌های الکتروشیمیایی همچون ابرخازن‌ها که می‌توانند به‌طور مؤثری انرژی الکتریکی را ذخیره کنند و هنگام نیاز تحویل دهند، نقش تعیین‌کننده‌ای را در این زمینه ایفا می‌کنند. عضو هیأت علمی دانشگاه ملایر با اشاره به مطالعه دقیق خواص ذخیره‌سازی انرژی در این الکترودها، یادآور شد: نتایج به‌دست آمده بهبود قابل توجه خواص الکتروشیمیایی و قابلیت ذخیره‌سازی انرژی را در الکترودهای تهیه شده نشان می‌دهد. کزازی گفت: در این طرح بر مبنای تجربیات طرح‌ها و مقالات گذشته، استفاده از یک روش ۲ مرحله‌ای ساده و کارآمد برای تهیه الکترودهای ذخیره‌سازی انرژی ابرخازنی، دارای چندین مزیت است که رسوب مستقیم در این روش یک مزیت مهم است و در آن از هیچ چسب و بایندر مخربی استفاده نمی‌شود. وی استفاده از یک بستر کربنی را دومین مزیت این طرح برشمرد و افزود: در این کار از نانوورقه‌های گرافن به این منظور استفاده شد که این بستر رسانا علاوه‌بر بهبود هدایت ماده فعال هگزاسیانوفرات منگنز، موجب افزایش مساحت سطح ویژه آن شده و در نتیجه ظرفیت و توان افزایش می‌یابد.
استادیار گروه مهندسی مواد دانشگاه ملایر استفاده از ساختار نانومقیاس منظم در تهیه ماده فعال هگزاسیانوفرات منگنز به‌صورت نانومکعب که سبب افزایش مساحت سطح ویژه و در نتیجه افزایش نرخ جریان‌دهی و توان ابرخازن می‌شود را از دیگر مزیت‌ها برشمرد.
کزازی یادآور شد: همچنین به‌دلیل اینکه نانومکعب‌ها به‌صورت منظم بر روی بستر نانوورقه‌های گرافن نشانده شده‌اند، از آگلومره شدن آنها جلوگیری شده است.
وی درباره ویژگی‌های شاخص الکترودهای به‌کار رفته در این طرح، گفت: مواد فعال نانو ساختار بر پایه هگزاسیانوفرات فلز به‌طور گسترده در ساخت الکترودهای انواع سامانه‌های ذخیره‌ساز الکتروشیمیایی انرژی مورد استفاده قرار گرفته‌اند که دلیل اصلی برای این مهم ساختار باز و تونلی آنها است که موجب ورود و خروج نسبتا آسان یون‌های الکترولیت به درون‌ساختار آنها می‌شود.
استادیار گروه مهندسی مواد دانشگاه ملایر ادامه داد: به همین دلیل این مواد فعال به‌طور گسترده در ساخت الکترودهای باتری‌های تک و یا چند ظرفیتی از قبیل باتری‌های سدیم- یون، منیزیم- یون و آلومینیوم- یون و همچنین انواع ابرخازن‌ها مورد استفاده قرار گرفته‌اند.
کزازی که در حوزه سیستم‌های ذخیره‌سازی انرژی به‌ویژه باتری‌های آلومینیوم- یون پایه آبی با کشور چین و جمهوری چک نیز همکاری داشته است، خاطرنشان کرد: از نتایج این تحقیق می‌توان در کارخانه‌های تولید باتری‌های لیتیمی و باتری‌های اسیدی سرب موجود در کشور بهره گرفت.

بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com