آینده انرژی‌های تجدیدپذیر انرژی خورشیدی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 9 فروردين 1403

Today : Thu, March 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * 1402، مهار تورم و رشد تولید
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  122849 تاریخ انتشار:  1400-12-26 - 15:49 تعداد بازدید:  418
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

آینده انرژی‌های تجدیدپذیر انرژی خورشیدی

گوناگون

خورشید یک منبع انرژی بسیار قدرتمند است و نور خورشید تا حد زیادی بزرگترین منبع انرژی دریافتی توسط زمین است،
اما شدت آن در سطح زمین در واقع بسیار کم است که اساساً به دلیل انتشار شعاعی عظیم تابش از خورشید دور و تلفات اضافی نسبتاً جزئی به دلیل جو و ابرهای زمین، که تا 54 درصد از نور خورشید ورودی را جذب یا پراکنده می‌کنند ایجاد می‌شود.
نور خورشیدی که به زمین می‌رسد شامل تقریباً 50درصد نور مرئی، 45 درصد تابش مادون قرمز و مقادیر کمتری از اشعه ماورای بنفش و سایر اشکال تابش الکترومغناطیسی است که اگر این به‌طور مناسب مهار شود، این منبع بسیار پراکنده این ظرفیت را دارد که تمام نیازهای انرژی آینده را برآورده کند. ظرفیت انرژی خورشیدی بسیار زیاد است،
زیرا حدود 200هزار برابر ظرفیت تولید برق روزانه در جهان هر روز توسط زمین به شکل انرژی خورشیدی دریافت می‌شود و متأسفانه، اگرچه انرژی خورشیدی خود رایگان است، اما هزینه بالای جمع‌آوری، تبدیل و ذخیره‌سازی آن همچنان بهره‌برداری از آن را در بسیاری از نقاط محدود می‌کند و تابش خورشیدی می‌تواند به انرژی حرارتی (گرما) یا به انرژی الکتریکی تبدیل شود، اگرچه انجام اولی آسان‌تر است.
بیشترین استفاده در بین انرژی‌های تجدیدپذیر به انرژی خورشیدی تعلق دارد و در 2 بخش کلی نیروگاهی و غیر نیروگاهی قابل استفاده است. بیشترین میزان استفاده از انرژی خورشیدی در جهان هم‌اکنون متعلق به چین و اتحادیه اروپا است که نسبت به سایر کشورها پیشتاز هستند، اما امروزه ما شاهد این هستیم که توجه محققان به استفاده از این انرژی در بخش‌های غیر نیروگاهی بیشتر جلب شده است که در اینجا به چند نمونه از آخرین‌ها اشاره می‌شود:
 در کنیا، برای واکسن‌های کرونا از محفظه‌هایی استفاده می‌شود که با پنل خورشیدی سرد نگه داشته می‌شوند. در هند و در شهر دهلی نو آغاز پروژه تمام سبز کردن انرژی در بخش متروهای برون‌شهری با استفاده از انرژی خورشیدی زده شده است و به نظر می‌رسد از این حیث پیشرو است یا در هلند مقیاسی طراحی شده است که به بررسی استفاده از خودروهای خورشیدی به جای خودروهای بنزینی را آغاز کرده که انتظار می‌رود تا 10سال آینده شاهد آغاز خط تولید این نوع خودروها باشیم و در آخر اتحادیه اروپا به دنبال گسترش دوچرخه‌هایی است که بر روی آن از پنل خورشیدی استفاده شده است. همه اینها بخشی از پروژه کوچکی از استفاده درست از پنل‌های خورشیدی است.
در ایران نیز ما رشد خوبی را در بخش توسعه انرژی خورشیدی داریم به خصوص در استفاده از آن در مناطق دوردست و کم دسترس، همچنین نیروگاه‌های انرژی‌های خورشیدی روز به روز در حال گسترش است و حتی منازل کوچک نیز قادر به تولید الکتریسیته پاک هستند و می‌توانند آن را به شبکه شهری بفروشند که اگر تعهدات مربوط به توانیر درست انجام شود ما می‌توانیم بخش زیادی از خورشید را در معرض استفاده قرار دهیم. 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com