فرماندار رزن: ۸۵ هکتار زمین مسکن ملی رزن در انتظار موافقت سازمان جهاد کشاورزی
طرح نهضت ملی مسکن با وعده ساخت سالیانه یک میلیون مسکن ارزانقیمت و ساخت چهار میلیون مسکن طی چهار سال یکی از جمله سیاستها، برنامهها و اولویتها دولت سیزدهم بود که ساخت آن از ابتدای کار دولت، آغاز شده و در حال اجراست. شهرستان رزن جزو شهرهایی است که هم در زمینه مسکن مهر و هم نهضت ملی مسکن موفق عمل کرده است. بهطوریکه الحاق ۴۷ هکتار زمین بهمنظور ساخت مسکن ملی در شهر دمق، تملک ۹۰ هکتار زمین در روستای خمیگان برای مسکن ملی شهر رزن به تعداد ۲۰۰۰ قطعه زمین انجام شده است.
همچنین ۱۲۷۰ قطعه زمین در قالب تعاونی به تعاونیهای ایثارگران بهداشت و درمان و فرهنگیان اختصاصدادهشده است. در بخش کمیته امداد و بهزیستی هم ۲۰۴ نفر زمین و تسهیلات ساخت پرداخت شده است ودر بخش روستایی هم بیش از ۵۰۰ واحد ساخته شده است.
شهرستان رزن حدود۲۰ماهه گذشته شاهد استقرار فرمانداری جهادی، توانمند و آشنا به مسائل مختلف این شهرستان بود که باتجربه کاری ۳۲ساله در جایجای استان و کارنامهای درخشان توانسته است. تمامی پروژههای راکدی که از سالیان دورودراز باقیمانده بود را به مرحله اجرا درآورده ویا به اتمام برساند که با انجام این اقدامات شهرستان رزن را به کارگاه عمرانی تبدیل کند. بهطوریکه در اغلب زمینهها مانند مسکن مهر، تعاونیهای ایثارگران، فرهنگیان و بهداشت و درمان، بهسازی روستاها و نهضت آسفالت، آموزشوپرورش، تملک زمین برای مسکن، تولید و خرید گندم، اشتغال و تولید، امنیت و محیطزیست رتبه نخست را دارد و به عبارتی به شهر اولینها تبدیل شده است.
فرماندار شهرستان رزن که به همراه مشاور رسانهای این فرمانداری میهمان مجموعه همدان پیام بود، گفت: برای اجرای برنامههای دولت در حوزه نهضت ملی مسکن مشکل پروژههای چندین ساله راکد از جمله پروژه مسکن دمق که بیش از ۸ سال شروع و رها شده بود، تعاونی مسکن ۳۰۰ واحدی ایثارگران که از سال ۱۳۶۷ بلاتکلیف مانده بود، همچنین پروژه ۳۲۰ واحدی بهداشت و درمان که از سال ۱۳۸۲ راکد مانده بود ونیز پروژه ۶۱۰ واحدی مسکن فرهنگیان که از سال ۱۳۸۶ بلاتکلیف مانده بود را با تشکیل کمیتههای فنی و کمیسیون ماده ۵ مشکلات این تعاونیها رفع شد و درمجموع ۲ هزار واحد بهصورت خود مالکی در حال احداث هستند.
علیاصغر غفاری آثار افزود: رزن نخستین شهرستانی است که ۷۵ هکتار برای احداث مسکن ملی به محدوده شهر رزن الحاق کرده است؛ اما در حوزه محدوده آنگونه که باید در تملک و توافق املاک نتوانستیم موفق عمل کنیم و به همین منظور در بازدید از روستای ورقستان باتوجهبه اینکه زمینهای این روستا از نظر کشاورزی درجه اول محسوب شده و در روستای فارسجین نیز به دلیل داشتن رودخانه بزرگ زمینها درجه ۱ محسوب میشوند عملاً امکان الحاق زمین برای مسکن ملی وجود نداشت.
فرماندار گفت: همچنین روستای خمیگان که بیش از ۲۰ سال است آب شرب آن از رزن تأمین میشود و اغلب زمینهایش آهکی است که قابلیت کشت ندارد و درجه ۲ و ۳ محسوب میشود مورد بررسی و بازدید قرار گرفت. در این زمینه ۸۵ هکتار زمین توافق و تملک شد که جای قدردانی از اهالی روستا را دارد و با احتساب تفکیک ۲ هزار قطعه خالص مسکونی سهم مالکین و دولت پاسخگوی تمامی متقاضیان ثبت نامی فاقد مسکن شهرستان که ۲ هزار و ۲۱ نفر است، خواهیم بود.
وی ادامه داد: اقدامات لازم برای واگذاری زمینها در هفته دولت با حضور استاندار همدان انجام شد که با مخالفت شدید بهرام لو، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان مبنی بر اینکه زمینهای معرفی شده خمیگان قابلکشت بوده و از نظر ضوابط قابلساخت و ساز نیست عملاً پروژه نهضت ملی مسکن در این شهرستان به تعویق افتاد که باتوجهبه اینکه زمینهای خمیگان آهکی بوده درجه ۲ و ۳ محسوب میشود و قابلیت کشت ندارد. در صورت موافقت سازمان جهاد کشاورزی نهضت مسکن ملی شهرستان رزن بهصورت کامل برای متقاضیان کلید خواهد خورد.
فرماندار رزن در ادامه با بیان اینکه از محل زمینهای حوزه دولت و تعاونیها ۵۲ واحد پشت مسکن مهر واگذار شده است و ۹۷ نفر در حال ساختوساز هستند، گفت: به هر دو نفر یک قطعه زمین واگذار شده است که بهصورت دوطبقه احداث خواهد شد وهم اکنون در مرحله فونداسیون هستند.
وی افزود: همچنین مجموعه ۹۲ واحدی شهر دمق با الحاق ۴۷ هکتار به محدوده شهر در حال احداث است که این پروژه ۶۶ واحدی از سال ۱۳۸۹ بلاتکلیف مانده بود و اکنون مالکان در حال ساختوساز هستند.
غفاری آثار با بیان اینکه ۳۰ درصد از اهالی شهرستان رزن ساکن شهر و ۷۰ درصد ساکن روستاها هستند، گفت: زلزلهای که در سال ۱۳۸۱ در شهرستان رزن اتفاق افتاد، منجر شد ۲۵۰ واحد بهصورت غیرمجاز در محدوده روستاها ایجاد شود که نه اجازه الحاق به محدوده روستا داده میشد و نه خدماتی به آنان ارائه میشد. با پیگیری از طریق مجاری مربوطه شورای تأمین و کمیته فنی به محدوده روستاها الحاق شد که این موضوع نیز با تسلط به این قانون که دهیاران ۱۰ هکتار بدون ضوابط بنیاد مسکن میتوانند به محدوده روستاها الحاق کنند، انجام شد. در روستاهای بزرگ رزن این اتفاق افتاد که از این ۱۰ هکتار ۳۰ درصد سهم دهیاران است. از این محل دهیار سلطانآباد ۴ میلیارد ریال درآمدزایی ایجاد کرد. بنیاد مسکن نیز ۶ میلیارد ریال قیر رایگان برای روستا اختصاص داد که با آن روستا آسفالت شد و بخش عمدهای از مشکلات مردم حل شد.
وی افزود: در چهار روستای شهرستان رزن ۱۰ هکتار به محدوده روستاها افزوده شد که نیز قول مساعد دادهایم هر دهیاری بتواند این کار را انجام بدهد از ۲ برابر قیر رایگان بهرهمند میشود.
فرماندار ادامه داد: همچنین در حوزه روستاها با بررسی اینکه در کل شهرستان ۲۱۴ مددجوی کمیته امداد و بهزیستی در شهرستان مستأجر هستند که همه ساله پول کلانی را باید برای اجاره و رهن بپردازند به این فکر افتادیم، برای مددجویان خانه بسازیم و بر همین اساس در روستاها به دهیارانی که زمین تملک کرده بودند اعلام شد دهیاران به این مددجویان زمین رایگان برای ساختوساز واگذار کنند.
وی بیان کرد: این اقدام منجر شد مدیرکل کمیته امداد امام خمینی نیز ۸۰ میلیون تومان وام بلاعوض و ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات با سود ۴درصد به این مددجویان اختصاص دهد. از طرفی بنیاد علوی نیز ۶۰ میلیون بهصورت بلاعوض به این مددجویان تسهیلات ارائه کرد که از ۲۰۴ نفر داخل روستاها ۱۰۰ واحد با پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصدی در حال احداث است. بهاینترتیب یک مددجو با دریافت زمین رایگان و ۲۰۰ میلیون وام ۴ درصد و ۱۳۰ میلیون وام بهراحتی صاحب مسکن میشود.
وی افزود: بر اساس برنامهریزیهای انجام شده تا ۲۰ سال آینده کسی بدون مسکن باقی نمیماند که البته تحقق این موضوع در مرحله اول همکاری و مشارکت رئیس سازمان جهاد کشاورزی را میطلبد تا دراسرعوقت نهضت ملی مسکن رزن کلید بخورد.
وی اضافه کرد: به کسانی که دارای سه و چهار فرزند هستند نیز تسهیلات ویژهای در نظر گرفتهایم. همچنین برای کارمندان که حقوق کمی نیز دریافت میکنند برای احداث مسکن ملی قصد داشتیم زمین واگذار کنیم که با مخالفت شدید بهرام لو مواجه شد.
وی ضمن تقدیر و تشکر از استاندار همدان برای تملک زمین در این دو سال گفت: در دو سال گذشته زیرساختهای خوبی برای نهضت مسکن ملی ایجاد شده است که نظر مساعد رئیس سازمان جهاد کشاورزی را میطلبد تا برای ۲۰ سال آینده کسی بدون مسکن نماند و بهعنوان اولین شهرستان توانایی واگذاری به همه متقاضیان راداریم.
وی با اشاره به اینکه به دلیل وسعت زیاد بخش بقراطی از سال ۱۳۷۴ قرار بود پاسگاه با امکانات محدود ایجاد شود که بلاتکلیف باقیمانده بود؛ گفت: با واگذاری ساختمان دهیاری به نیروی انتظامی عملاً مشکل چند ساله پاسگاه بخش بقراطی حل شد. همچنین به دلیل وسعت زیاده دمق و بقراطی به دو بخش مجزا با پیگیری از طریق معاون تقسیمات کشوری تبدیل شد و یک ماه پیش مصوب شد.
بخش بقراطی با مرکزیت بابا نظر دارای ۱۳ روستا بوده و بخش دمق نیز ۲۷ روستا را تحت پوشش دارد که بدین ترتیب شهرستان رزن دارای سه بخش میشود.
وی در ادامه با بیان اینکه در سفر ریاستجمهوری با جمعبندی پروژهها که باید بیش از ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته باشند هیچ پروژهای با ۵۰درصد پیشرفت فیزیکی در شهرستان وجود نداشت که این معضل منجر شده بود در جلسات اختصاصی معاون رئیسجمهور این پروژهها کنار گذاشته شود. با مساعدت و نگاه ویژه استاندار تمامی پروژههای راکد شهرستان حتی با پیشرفت فیزیکی ۱۲ درصد نیز در سفر رئیسجمهوری مصوب شد.
غفاری آثار اضافه کرد: در مرحله بعدی نیز درخواستی که از استاندار همدان داشتیم این بود که پروژهها حتماً باید به نام باشند تا امکان جابهجایی پروژه وجود نداشته باشد که این نیز محقق شد وبر همین اساس ۹۰۰ میلیارد تومان اعتبار به پروژههای شهرستان رزن در سفر ریاستجمهوری به استان اختصاص یافت.
غفاری تصریح کرد: به احداث بیمارستان رزن ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیصیافته که این پروژه هم اکنون فعال است. همچنین به پروژه کنارگذر که از کبودراهنگ عبور میکند و از سال ۱۳۹۰ راکد مانده بود ۱۳۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافت و کنارگذر دیگری نیز ۷۰ میلیارد تومان اعتبار از محل سفر اختصاص یافت و هم اکنون این پروژه فعال است.
وی ادامه داد: هم اکنون ۲۵۰ پروژه فعال در شهرستان داریم که همه آنها از سالهای گذشته بلاتکلیف و راکد مانده بود که به تعبیری «شهرستان رزن به کارگاه عمرانی تبدیل شده است».
غفاری اضافه کرد: هیچ روستایی حتی روستاهای زیر ۵ خانوار بدون پروژه نداریم که سال گذشته ۶۱ میلیارد ریال پروژه با خودیاری ۹۰درصدی مردمی در حوزه بهسازی و آسفالت در ۴۰ روستا انجام شد و امسال نیز با اختصاص اعتبار ادامه بهسازی و آسفالت روستا انجام خواهد شد.
وی اضافه کرد: ورودی و خروجی شهر رزن که انبوهی از نخاله و زباله جمعآوریشده بود با همکاری شهرداری و راهنماییورانندگی یک هزار و ۱۴ کامیون نخاله جمعآوری شد و بلوار و میدان شکیلی ایجاد شد که نمای ورودی و خروجی رزن متحول شده است.
وی به نبود مجوز برای احداث مرغداری بدون دلیل خاص اشاره کرد و گفت: از ۸ سال گذشته مجوزی برای احداث مرغداری به شهرستان رزن اعطا نمیشد که با رفع موانع ۶ مرغداری با ظرفیت کلان ایجاد شد. همچنین در خصوص اصلاح نقاط حادثهخیز از ۱۷ نقطه حادثهخیز رسمی و ثبتی با اختصاص ۳۶ میلیارد تومان برای نصب نیوجرسی تمامی نقاط اصلاح و رفع شد.
وی گفت: پیچ کرمانشاه کش باتوجهبه اینکه هر هفته تصادفات دلخراش منجر به فوتی در این جاده داشتیم با اختصاص ۴۰ میلیون تومان آسفالت بین روستای امیریه که به قروه میرود اصلاح شد و از تصادفات مرگبار بهصورت زیادی کاسته شد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه تمامی راههای روستایی جادهها از آوج تا همدان فرسوده و خراب بود، افزود: تمامی اعتبارات حوزه راه شهرستان به راههای فرعی و روستاها اختصاص داده شد.
فرماندار رزن ادامه داد: با همکاری نماینده رزن از محل ماده ۵۶ برای قنوات و کانالها در ۳۰ روستا قنات و کانال ایجاد شد. همچنین در حوزه اشتغال با اختلاف فاحش از شهرستان دوم در استان همدان رتبه اول را به خود اختصاص دادیم، در دو سال گذشته ۲۱ واحد صنعتی در شهرک صنعتی رزن در حال احداث است که ۵ واحد در دهه فجر افتتاح گردید و مابقی نیز در حال احداث است.
وی به یکی از عظیمترین پروژههای این شهرستان اشاره کرد و گفت: بزرگترین کارخانه سیمان با ظرفیت ۳۹۰ تنی در کارخانه اکباتان در حال احداث است، همچنین از ۱۱ واحد صنعتی راکد ۷ واحد مجدد احیا و راهاندازی شده که باعث اشتغالزایی ۱۷۶ نفر شده است.
غفاری با بیان اینکه در حوزه اقتصاددانش بنیان نیز ۱۷ واحد موجود بود و ۳۱ واحد با ظرفیت اشتغال ۲۴۰ نفر در حال احداث است که در سال گذشته ۱۵۰ میلیون تومان فروش داشت، گفت: در حوزه کشاورزی نیز ۲۲ هکتار گلخانه داشتیم که ۱۱ هکتار اضافه شد که طبق برنامه ۴ساله باید این میزان به ۲۰۰ هکتار برسد که در صورت همکاری بانکها برای ارائه تسهیلات به گلخانهداران با افرایش ۱۱۲ هکتار این میزان محقق خواهد شد.
وی با بیان اینکه کشتارگاه ماکیان الوند از سال ۱۳۸۹ آغاز شده و افتتاح نشده بود، گفت: با پیگیریهای زیاد در سال گذشته این کشتارگاه افتتاح شد که به دلیل برخورد با مشکل فعلاً تعطیل بوده که با رفع موانع و مشکلات موجود این کشتارگاه
با بهرهگیری از بهترین تجهیزات مدرنترین کشتارگاه غرب کشور خواهد شد.
وی همچنین با بیان اینکه بهمنظور مشکل حل آب شرب روستاها در دو سال گذشته با خودیاری ۹۰ درصدی مردمی در ۴ روستای گندوز، کهریز، قراکند، سه حلقه چاه حفرشده است که مشکل آب این حوزهها تا ۲۰ سال آینده رفع میشود.
وی به موفقیتهای شهرستان رزن در سطح کشور نیز گریزی زد و گفت: شهرستان رزن در بحث مقاومسازی و بهسازی و الگوی کشت رتبه اول کشوری را به خود اختصاص داد، همچنین در خصوص احداث قنوات و کانالها با اعتبارات خوبی که با کمک نماینده مردم شهرستان رزن در این زمینه هزینه شد نیز جایگاه خوبی در کشور داریم همچنین در جذب اعتبارات استان نیز در رتبه اول قرار داریم.
فرماندار رزن با اشاره به اینکه ۳۸۰ دوربین در سطح شهر و روستاها نصب شده که باعث شده است امنیت کاملی در شهرستان ایجاد شود و کاهش سرقتها را به همراه داشته است.
وی اظهار کرد: آموزشوپرورش زیرساختی ترین و ویژهترین وزارتخانههاست که نظام حاکمیت نیز باید به این حوزه توجه ویژهای داشته باشد که در این زمینه نیز با توجه ویژه به این موضوع در شهرستان رتبه اول کنکوری استان و ۲۶ کشوری از شهرستان رزن بوده است.
در حوزه وزارت کشور نیز با برگزاری انتخابات بر اساس ۴ مؤلفه مدنظر مقام معظم رهبری، سلامت، امنیت رقابت و مشارکت را سرلوحه کاری خویش قرار دادیم تا شرایطی برای مشارکت هرچه بیشتر مردم فراهم شود.
وی افزود: تمام تلاش ما برای این است که اعتبارات را به سمتی سوق دهیم که مردم میخواهند و بر همین اساس رضایتمندی مردم نیز بالا میرود باتوجهبه اختیار فرمانداران برای جابهجایی ۱۰ درصدی اعتبارات شرایط را بهگونهای رقم میزنیم که به نفع مردم باشد و کار به گونه پیش برود که مردم ذینفع باشند.
وی تأکید کرد: باتوجهبه اینکه ۸۵ هکتار زمین خمیگان برای مسکن ملی معرفی شده این زمین قابلیت کشت نداشته و آیش است و تنها در ۴۸ هکتار از این زمین بهصورت دیم محصول کاشته میشود که درآمد ناچیزی در مقایسه با صاحبخانه شدن ۸ هزار نفر جمعیت دارد و باتوجهبه اینکه شهرستان رزن به نسبت مساحتش ۱۶ هزارم مساحت زیرساختی موجود دارد که نسبت به مساحت زیرساختی کشور بسیار پایین است و مشکلی برای تأمین زمین کشاورزی وجود ندارد حالآنکه باید فناوری در حوزه کشاورزی به وجود بیاید.
مشاور رسانهای فرمانداری شهرستان رزن با بیان اینکه فرماندار جهادی شهرستان با ارتباط چهرهبهچهره مردمی و شناخت نسبت به کل شهرستان محبوبیت خوبی در بین مردم دارد، گفت: استمرار و ارتباط چهرهبهچهره به مردم و خدمات ۲۰ماهه در مجموعه فرمانداری توانسته است شهرستان رزن را در شاخصهای زیادی حائز رتبه کند که ارتقا رتبه ۱ در حوزه بهداشت و درمان ازجمله آنهاست.
وحید به خوش افزود: چندین درمانگاه و بیمارستان با اختصاص ۳۵۴ میلیارد تومان در حال احداث و افتتاح است که منجر به ارتقا شاخصهای بهداشت و درمان این شهرستان شده است.