نبض بهداشت رواني همدان در مركزشهر كند مي شود همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 26 تير 1404

Today : Thu, July 17, 2025




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۴؛ سرمایه گذاری برای تولید
ورود کاربران


logo-samandehi
 
کد مطلب:  51901 تاریخ انتشار:  1393-07-24 - 05:45 تعداد بازدید:  3717
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

پیام آدینه 262
نبض بهداشت رواني همدان در مركزشهر كند مي شود

نویسنده : مهدي ناصرنژاد

ضمیمه

دانلود فایل PDF

 در خبرها به نقل از رئيس كميسيون خدمات شهري، حمل ونقل، ترافيك، محيط زيست و بهداشت شوراي شهرهمدان آمده است كه قرار است ميدان امام ساماندهي شود.

كامران گردان دراين باره گفته است، وضعيت كلي ميدان امام به عنوان يكي از جاذبه‌هاي تاريخي و گردشگري همدان از لحاظ سيماي شهري و بي‌نظمي‌هاي فراوان در شأن اين شهر نيست.

آشفتگي و نظم ازهم گسيخته ميدان تاريخي امام در همدان ناشي از يك وابستگي قديمي و ذهنيت ارثي مردم نه تنهاهمدان، بلكه مردم استان به اين مكان است. ميدان همدان تا 50 سال پيش كه پاسخگوي تمام نياز و احتياج‌هاي روزمره مردم شهر و مسافران روستاهاي دورو نزديك مي‌بود، بسيار ايده‌آل وكارساز واقع ميشد، اما در شرايط كنوني كه هرروستا براي خود شهري وهركوچه و محله در نقاط دور و نزديك شهربه بازارچه و دكان ودكتر و داروخانه منتهي مي شود، چه ضرورتي براي سفرهاي درون شهري دارد؟ در اين ارتباط يك ِدين بزرگ هم تمام كسبه و صاحبان مشاغل خدماتي و ساير فعالان نسبتا از ميدان اماماقتصادي و اجتماعي در نقاطي كه دور افتاده‌اند بر گردن خودشان و اهالي و ساكنان مناطق فعاليت خود دارند و ِدين بزرگ اين است كه در مقام مقايسه و رقابت با مركز شهر و فعاليت‌هاي شعاع ميدان امام، رضايت مراجعه كنندگان خود را جلبك نند، اجناس كيفيت داربا قيمت مناسب و رقابتي دراختيارمشتريان قراردهند، تا بهانه و گزك دست مردم نيفتد و انگيزه‌ها براي مراجعه دائمي وهميشگي به مركز اصلي شهركمتر شود.

اين مصداق «مرغ همسايه غاز است» در چنين مواردي كاربرد دارد؛ يعني اينكه مردم همدان به گمان ارزاني و فراواني اجناس مورد نيازشان در ميدان و بازار اطراف آنبه اين مكان سرازير مي‌شوند،غافل از اينكه از اين خبرها نيست. آن روزگار قديم بود كه كفاش‌خانه و مسگرخانه، حلبي‌سازخانه، خامه‌فروشها، نخودبريزها و حكيم‌خانه و زرگرخانه و اين آخري چاقوسازخانه (راسته چاقوسازها) همه و همه در يك شعاع 200 متري متمركز بود و هر آنچه مي‌خواستي و لازم بود،همين جا فراهم مي‌شد.

طرف ديگر سكه اين است كه در روزگار كنوني نيز شهرهمدان از ميدان امام آغاز مي شود و بدون شك براي تمامگردشگران هموطن و خارجي‌هاي كنجكاو و مطالعه‌گركه همدان را هدف گردشگري خود قرار مي‌دهند، ايننكته معناي بيشتري پيدا ميكند. براي خود مردم همدان كه به ميدان امام و فرهنگ و قواعدبازي آن آشناهستند، بسيار آزاردهنده و كسالت‌آور است كه ناگزير به تحمل وسوختن و ساختن از وضعيت آسيمه و هرج ومرج ميدان باشند چه رسد به مسافر وغريبه كه گذرشان به اين نقطه بيفتد، اين وضعيت در ساعات بخصوصي از روز و ايامتعطيل كه پاي افراد بخصوصي از معتاد و موادفروش و شكارچي به پيرامون ميدان باز مي شود، از ابعاد نامعلوم تحملي هم خارج مي شود و سيماي نامنظر و ناهنجار اين مكان تاريخي و فرهنگي را بيشتر ازهر زمان ديگرنمايان‌تر ميكند. در واقع نبض بهداشت رواني شهر در چنين مكان و چنين مواقعي از مدار نظم و تناسب خارج مي شود و اگرغريبه هم ناظر و شاهدباشد چيزي از اعتبار شهر باقي نخواهدماند.

آرامش و اعتماد به نفس در پاكيزگي و نظم است وپاكيزگي و نظم در پندار و گفتار وكردار از محيط شروع مي شود. بدون شك كمتركسي درهر شرايط سني وفكري به خود اجازه ميدهد در يك محيط سالم و پاكيزه و منظم كاري اشتباه انجام دهدو يا حتي تكه كاغذ و آبدهان به بيرون پرتاب كند، اما در يك محيط بي‌نظم و آلوده‌هركس بدون محابا ومراعات، آشغال وزدودني خود را دور ميكند. سرمايه گذاري براي ساماندهي ميدان امامكارنامه‌اي شايسته براي شوراي شهر و شهرداري همدان خواهدبود و ايجاد ترافيك و نظم و بهداشت و فرهنگ دراين نقطه تاريخي همدان منشأ نظم و آرامش براي تمام شهر را به ارمغان خواهد آورد.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com