1403-01-201403-01-30bool(false) مردی از قافله نور با خلعت شهادت همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : پنجشنبه ، 30 فروردين 1403

Today : Thu, April 18, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  73436 تاریخ انتشار:  1395-06-18 - 05:45 تعداد بازدید:  3077
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

پیام آدینه 323
مردی از قافله نور با خلعت شهادت

ضمیمه

آیت‌ا... مدنی  روحانی واقعی از منظر مقام  معظم رهبری

مرحوم شهید مدنی نمونه برجسته‌ای از یک روحانی فعال و حايز جهات گوناگون هستند. چون روحانیت را برخلاف مشاغل و هیأت‌های دیگری که در جامعه وجود دارد، نمی‌شود در یک بعد خلاصه کرد و مثلاً بگوییم که یک روحانی یعنی کسی که فقط به امور مربوط به امر دین وارد است، یا روحانی یعنی کسی که فقط مشغول تبلیغ دین است، یا روحانی یعنی آن کسی که فقط در ارتباط با مردم است و یا روحانی یعنی کسی که به امور دینی و مسائل روحی و خودسازی خیلی توجه می‌کند. اینها هر کدام به تنهایی معنای روحانی مطلوب نیست. روحانیت دارای همه این جوانب است و یک روحانی خوب و روحانی واقعی آن کسی است که انسان بتواند در همه این جوانب یا عمده این جوانب، در او یک حرکت و فعالیتی مشاهده کند.
 آیت‌ا... مدنی مصداق بارزی از یک روحانی کامل بود
ایشان حقیقتاً مصداق بارزی از یک روحانی کامل بود. اولاً ایشان ملا بود، عالم بود، فقیه بود، در قم و نجف تحصیلات عالیه فقه و اصول و همچنین معقول کرده بود.
مرد عالمی بود که آگاهانه و از روی معرفت عمل می‌کرد. خاصیت علم در انسان همین است که حرکات و سکنات او عالمانه بوده و این خصوصیت در ایشان بود. در روایات داریم که «عالم ناطق مستعمل علمه» اهل بیان و تبیین بود. ایشان می‌توانست با اقشار مختلف و با مخاطب جوان کاملاً ارتباط برقرار کند.
 ارتباط صمیمی با جوانان همانند پدر
من در اوایل یا اواسط امامت جمعه ایشان در تبریز رفتم و دیدم آنچنان با جوان‌های کم سال 20، 21 ساله گرم و صمیمی است که واقعاً مثل اینکه آنها با پدرشان یا برادر بزرگترشان حرف می‌زنند. آن هیمنه علمی، در رابطه ایشان با جوانان اصلاً محسوس بود. با جوانان اینچنین بود، با عامه مردم و قشرهای خیلی عمومی مردم نیز چنین بود.

 

علی آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:

مدنـی مردی تکرارنشدنی

شهید آیت‌ا... مدنی، همیشه در مبارزات خود پیشقدم و جلوتر از مردم بودند و ترجیح می‌دادند ابتدا خودشان با خطر مواجه شوند. به شدت اهل وفای به عهد بودند و وقتی حرفی می‌زدند حتما به آن عمل می‌کردند.
مدنی به مثابه دُر گرانبهایی بود که در طول تاریخ، شخصیتی همچون شهید مدنی هرگز تکرار نخواهد شد و اندیشه و افکار وی باید در جامعه نهادینه شود.
این جملات را علی آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام که روزگاری از شاگردان شهید آیت‌ا... مدنی بوده در گفت‌وگویی اظهار کرد وبا بیان خاطراتی از این شهید بزرگوار افزود: ساده زیستی، مردمی بودن، ولایتمداری، شرکت در کارهای عام‌المنفعه و خیرخواهانه از خصوصیات بارز این شهید بزرگوار در طول حیات خود بود.
وی با اشاره به بصیرت و دینداری شهید آیت‌ا... مدنی خاطرنشان کرد: شهید آیت‌ا... مدنی فردی بود که ولایت فقیه را با تمام وجود درک و با اخلاص کامل از ولایت مطلقه فقیه اطاعت می‌کرد و در خصوص کوتاهی نزدیکان و شاگردان خود در خصوص عدم پیروی از ولایت فقیه با قاطعیت برخورد می‌کرد و در این خصوص با هیچکس تعارف نداشت.
آقامحمدی با اشاره به نقش مبارزاتی شهید آیت‌ا... مدنی در قبل از انقلاب خاطرنشان کرد: شهید مدنی در زمان مبارزات انقلابی خود از هیچ کوششی در راستای حمایت از نهضت انقلابی امام خمینی(ره) دریغ نمی‌کرد، به طوری که در اوج خفقان سیاسی زمان طاغوت، همواره در جلسات و مراسمات دعای ندبه برای سلامتی امام خمینی(ره) و پیروزی انقلاب اسلامی دعا می‌کرد.
وی امیدآفرینی و خودباوری در جوانان را از دیگر خصوصیات بارز شهید مدنی ذکر کرد و گفت: شهید آیت‌ا... مدنی در دوران حیات خود، همواره با رفتار و گفتار خویش، سعی در ایجاد نشاط، امیدآفرینی و خودباوری در بین جوانان بود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: شهید آیت‌ا... مدنی اسوه برتر شخصیتی دینی، سیاسی و انقلابی بوده و در طول حیات خویش خدمات ارزشمندی را در قبل از انقلاب و پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی در دفاع از اسلام و انقلاب از خود به یادگار گذاشته است.
وی گفت: تمام زندگی این عالم مبارز پر از درس و مشی خداشناسی و تقوای الهی و پرهیزکاری است و در عین حال در برابر مخالفان اسلام و قرآن و آیین و سنت نبوی همانند کوهی استوار و مدافع حقیقت و عدالت بود.
آقامحمدی، یادآوری کرد: رژیم ستمشاهی وی را به نقاط مختلف کشور از جمله نورآباد ممسنی، کنگان، خرم‌آباد، گنبد کاوس و مهاباد تبعید کرد ولی آیت‌ا... مدنی نه‌تنها از مبارزات و ارشاد و تبلیغ دین و قرآن کوتاهی نکرد بلکه در آنجا منشأ تحولات فرهنگی و اجتماعی هم شد.
وی شهید محراب آیت‌ا... مدنی را یکی از شاگردان و مریدان مخلص امام خمینی(ره) دانست و گفت: وی در جهت شناساندن نهضت امام راحل و آشکار کردن ظلم و ستم رژیم وابسته پهلوی فعالیت‌های زیادی را انجام داد.
وی افزود: لازم است مردم و به خصوص جوانان و نوجوانان زندگی شخصیت‌های بزرگی همانند شهید مدنی را مطالعه و آنها را در زندگی فردی و اجتماعی خود پیاده کنند.
آقامحمدی اظهار کرد: درست است که شهید مدنی در آذرشهر دیده به جهان گشوده است، ولی ابعاد بزرگ شخصیت علمی و دینی و تقوای الهی آن عالم ربانی متعلق به اسلام و قرآن و نظام جمهوری اسلامی ایران است.
شاگرد شهید آیت‌ا... مدنی در پایان با بیان خاطره‌ای از آن شهید گرانمایه گفت: آقای احد یکی از جوانانی بود که در تبریز همراه ایشان بود احد خودش برای من تعریف می‌کرد که شب در مسجد خانم نیازمندی از آقا پول طلب می‌کند و آقا نیز از کیسه سیاهشان مبلغی درمی‌‌آورند و به آن خانم می‌دهند و بعد به احد می‌گویند احد کیسه‌ام خالی شد من با امیرالمؤمنین شرط کرده بودم تا من زنده‌ام این کیسه خالی نشود به نظر می‌رسد که عمرم تمام شده است و همین هم شد و فردای آن روز به شهادت رسیدند.

 

شهید آیت‌ا... مدنی(ره) به نقل از پیشکسوت انقلاب در همدان
 مدنی اسوه صبـر   و   استقـامت در برابـر دشمن

چگونه با شهید مدنی آشنا شدید؟
ایشان یکسال به همدان آمدند و حضرت آیت‌ا... آخوند ملاعلی از ایشان خیلی خوشش آمده بود. پدر ما به آقای مدنی عرض کرده بود که در همدان به منزل ما بیایند و ایشان هم آمدند.
از اخلاق شهید مدنی بگویید؟
آقای مدنی خیلی اجتماعی بود. یک بعدی نبود. با جوان‌ها جوان بود، با اهل عبادت و روحانیون مثل خودشان بود. غیر از این بود که آقای مدنی نمی‌شد. ایشان در وجودش لطافتی داشت که همه را به خود جذب می‌کرد. آقای مدنی روحانی‌ای نبود که میدان را خالی کند. ایشان شخصیت ممتاز قابل توجهی بود. ابعاد وجودی او ناشناخته مانده و کسی ایشان را در جامعه به خوبی معرفی نکرده است. محبوبیتش عام بود، در حالی که در آن زمان، پذیرفتن تفکراتش برای برخی آسان نبود. تیزبینی ایشان امر ساده‌ای نبود و همه مسائل را زود درک می‌کرد و راهکارش را به بهترین وجه ارائه می‌داد.
معاندین سعی می‌کردند بین ایشان و سایر روحانیون اختلاف ایجاد کنند. در این زمینه هم به نکاتی اشاره کنید.
ایشان هوشیاری عجیبی داشت و توطئه‌ها را خنثی می‌کرد. کسانی بودند که می‌خواستند بین مرحوم آقای مدنی و مرحوم آقای آخوند اختلاف ایجاد کنند و این خیلی عجیب بود، اما هوشیاری هر دو بزرگوار، این توطئه را خنثی کرد.
عده‌ای تلاش می‌کردند بین شهید مدنی و مرحوم آیت‌ا... بنی‌صدر هم اختلاف ایجاد کنند، ولی مرحوم بنی‌صدر روحیات و شهامت و حالت خاصی داشت و لذا معاندین موفق نمی‌شدند.
خیلی از روحانی‌ها به چند مرجع نجف یا قم معتقد بودند، اما شهید مدنی جز امام خمینی، کسی را به عنوان مرجع معرفی نمی‌کرد و ایشان را تنها منجی کشور می‌دانست و معتقد بود تنها کسی که بالاخره ما را از دست این رژیم ستمگر و سفاک نجات و از این فلاکت نجات خواهد داد، امام است.
از حالات شهید مدنی به هنگام عبادت و دعا فراوان سخن گفته‌اند. شما در این زمینه چه خاطراتی دارید؟
آقای مدنی تظاهر نداشت، ولی موقع صحبت، بی‌اختیار منقلب می‌شد و اشک می‌ریخت. به نظر من اینها در قیامت اتمام حجت هستند که تحت هیچ شرایطی احکام دین را زیر پا نگذاشتند و خلاف دستور رضاخان، روضه‌خوانی محرم را به هر شکلی که بود در خانه‌ها برگزار می‌کردند. ما در بازار افرادی را داشتیم که همگی از ارادتمندان روحانیونی چون آقای مدنی بودند. ایشان بزرگ‌ترین نعمتی بود که خداوند نصیب مردم همدان فرمود.
از ساده زیستی شهید مدنی هم به نکاتی اشاره کنید.
یکبار به شهید مدنی گفتیم شما سالی حداقل 3، 4 ماه در همدان هستید، اجازه بدهید ما برای شما خانه‌ای تهیه کنیم. ایشان فرمود من به خانه نیاز ندارم. بالاخره آن قدر اصرار کردیم تا ایشان راضی شد و ما خانه‌ای را پیدا کردیم. آقای مدنی فرمود: «من از سهم امام چیزی برای خانه نمی‌دهم، خودم هم پول ندارم. از کجا می‌خواهید پولش را تهیه کنید؟» عده‌ای جمع شدیم و خانه را خریدیم و به ایشان هدیه دادیم.
ایشان فرمود: «باید خانه را به نام بنیاد شهید کنید.» و ما این کار را کردیم. بعد از شهادت، این خانه خیلی دست به دست گردید. حالا آن خانه به عنوان خانه شهید مدنی هنوز باقی است و تبدیل به موزه شهید مدنی شده است.
در دوران پس از پیروزی انقلاب، شهید مدنی به چه اموری رسیدگی می‌کردند؟
در زمان انقلاب وقتی تانک‌ها را تسخیر کردند، نیمی از اسلحه‌ها به منزل آقای عالمی رفت و فرزندان ایشان که جزو منافقین بودند، اسلحه‌ها را بردند. از همان روز مردم کم‌کم از ایشان فاصله گرفتند. شهید مدنی خیلی چیزها را می‌دانست، اما سکوت می‌کرد. یک روحانی در مقابلش قد علم کرده بود که اجازه اجتهاد و از مرجعی مجوز نداشت، در حالی که آیت‌ا... مدنی مجتهد نماینده حضرت امام در غرب کشور بود. البته بعدها هم که شهید مدنی با حکم نمایندگی رسمی از سوی امام، وارد همدان شد، هرگز برخورد بدی با آقای عالمی نکرد. قبلاً آقای عالمی نماز جمعه را می‌خواند و آقای مدنی می‌آمد و اقتدا می‌کرد تا اینکه رسماً از طرف امام به آیت‌ا... مدنی ابلاغ شد نماز جمعه را ایشان بخواند و محل نماز جمعه از مسجد میرزا داوود به دانشگاه تغییر مکان داده شد.
چرا بعد از شهادت ایشان، نامشان این قدر در همدان مسکوت مانده است؟
من هم تعجب می‌کنم، ولی در عین حال شب‌ها سید حسن فاضلیان که منبر می‌رود، دعا که می‌کند نام آقای مدنی را می‌آورد؛ اما دیگر روحانیون از بردن نام ایشان خودداری می‌کنند. البته من از حوزه همدان تعجب می‌کنم که اسم آیت‌ا... بنی صدر را هم نمی‌آورند. ایشان انصافاً روحانی مفیدی بود، اما نمی‌دانم چرا کمتر از ایشان و از آیت‌ا... مدنی یاد می‌کنند!
آیت‌ا... بنی‌صدر و آیت‌ا... مدنی، رفتار اجتماعی‌شان به هم نزدیک‌تر از بقیه روحانیون بود و در زمان رژیم سابق، با رشادت برای مردم کار می‌کردند و ترس و واهمه‌ای نداشتند، اما حالا از آیت‌ا... بنی صدر به خاطر پسرش یادی نمی‌کنند، در حالی که اینها به هم ربطی ندارند. از شهید مدنی هم همین طور در حالی که باید در همدان برای ایشان یادمان بسازند. آقای مدنی در همدان کم کار نکرده‌اند.
میدان داری شهید مدنی در انقلاب، مخصوصاً در غرب کشور به چه شکل بود؟
آیت‌ا... مدنی نماینده تام‌الاختیار حضرت امام بود و در غرب کشور، چه در بخشی از کرمانشاه، چه در لرستان و ایلام از ایشان حرف شنوی داشتند و ایشان اولین جلسات نمایندگان را در همدان با روحانیت غرب کشور برگزار نمود. به یک نکته دقت کنید: رئیس‌جمهور فردی همدانی و شهید مدنی فردی تبریزی بود و مردم همدان قاعدتاً در غائله بنی‌صدر باید به طرفداری از او برمی‌خاستند، اما نخستين نواری که برای امام خمینی برده شد که بنی‌صدر در همدان سخنرانی و با انقلاب مخالفت کرده بود، توسط آقای همایونی برده و به حاج احمد آقا خمینی تحویل داده شده بود تا به عنوان یک سند رسمی به امام ارائه شود. درست است که مردم همدان، انقلابی و دنبال امام و حکومت اسلامی بودند، ولی این انقلابی ماندن را چه کسی جز آیت‌ا... مدنی، با تیزبینی خود هدایت کرد؟
چگونه از رفتن شهید مدنی به تبریز مطلع شدید؟
ایشان یک شب به من زنگ زد فرمود بیا اینجا. رفتم. فرمود الان از قم و تهران خبر داده‌اند که آقای قاضی را در تبریز شهید کرده‌اند و امام فرموه‌اند من فردا صبح باید بروم و در تشییع پیکر آقای قاضی شرکت کنم و نماز ایشان را هم من بخوانم. هواپیما هم ساعت 8 حرکت می‌کند. گفت: «حاج آقا! پس نماز جمعه همدان چه می‌شود؟» گفتند: «حاج آقا رضا فاضلیان بخوانند.» صبح ساعت 8 ایشان با هواپیما رفت و خود من هم همراهشان رفتم. ایشان وقتی وارد تبریز شد، اوضاع دگرگون بود. معلوم شد پیکر شهید قاضی در اختیار عده‌ای است که از طرفداران آیت‌ا... شریعتمداری هستند. مجاهدین خلق و بقیه ضد انقلاب‌ها هم به شدت فعال بودند. حزب‌اللهی‌های تبریز می‌بینند که آقای مدنی آمده است و اطراف ایشان را می‌گیرند و به هر کیفیتی که بود، پیکر آن مرحوم را از اختیار آنها خارج و تشییع و دفن می‌کنند. شاید این را نشنیده باشید که در حکم آقای مدنی که من خودم دیدم، امام نوشته بودند شما امام‌جمعه تبریز و نماینده تام‌الاختیار من هستید. ایشان هر 15 روز یک مرتبه می‌آمد همدان. روز جمعه بعدازظهر یا صبح شنبه می‌آمد همدان و به امور رسیدگی می‌کرد و برمی‌گشت.
چگونه از نحوه شهادت ایشان مطلع شدید؟
عصر جمعه بعدازظهر بود که خانم دکتر کی‌نژاد، استاندار آن موقع همدان به من زنگ زد و گفت: «خبر ناراحت‌کننده‌ای را می‌خواهم به شما بدهم و می‌دانم که خیلی هم برایتان سخت است، ولی چاره ندارم. آقای مدنی را شهید کردند.» باور کنید وقتی این را به من گفت، انگار آسمان روی سرم خراب شد. بنا بود پیکر ایشان به همدان بیاید و از اینجا به قم فرستاده شود. 300، 400 نفری بودیم که برای استقبال از ایشان به میانه رفتیم. در آنجا اختلاف افتاد که اگر پیکر پاکِ این شهید را به همدان بیاورند، طول می‌کشد و خلاصه به این نتیجه رسیدند که پیکر مطهر ایشان مستقیماً به قم برده شود.

 

نورالدین عافی جانباز دفاع مقدس از لحظه شهادت امام جمعه محبوب می‌گوید:
 ترور آیت‌ا... مدنی به روایت شاهد عینی

 «... روز پایانی شهریور 1360 را در مرخصی بودم. اول رفتم خیابان پاستور سراغ دوست خوبم ابوالفضل بازارچی. آن روز جمعه بود و من هم برای بار نخست در نماز جمعه با ابوالفضل آشنا شده بودم. نزدیک ظهر بود و ما می‌خواستیم برویم نماز جمعه. بعد از نماز می‌خواستم به خانه برادرم که برای نهار دعوتم کرده بودند، بروم.
ابوالفضل گفت چند وقت است نماز در بازار خوانده می‌شود. باهم به‌ طرف بازار حرکت کردیم و قبل از نماز به یک ساندویچی در ابتدای خیابان بازار رفتیم.
در همه این مدت من از درگیری‌های کردستان صحبت می‌کردم و ابوالفضل یا گوش می‌داد یا سؤال می‌پرسید. حدود 2 سال کوچک‌تر از من و تا کلاس سوم راهنمایی شاگرد ممتاز کلاسشان بود اما خودش می‌گفت: «دیگه نمی‌توانم درس بخونم. بوی جبهه به دماغم خورده، نمی‌توانم حواسمو جمع کنم.» سعی می‌کردم به او بگویم حیف است درسش را که آنقدر خوب می‌خواند، ول کند و می‌تواند یکی، دو سال بعد به جبهه بیاید اما او جواب‌های دیگری می‌داد، می‌گفت: «بی‌انصافیه! شما آنجا وسط آتیش باشید و ما اینجا...!» با این صحبت‌ها به محل نماز جمعه رسیدیم. وقتی در صفوف مردم قرار گرفتیم از ابوالفضل پرسیدم: «چرا اینجا کسی مردم را بازرسی نمی‌کند؟ احتمال نمی‌دن خطری پیش بیاید؟!» از سؤالم تعجب کرد. شانه بالا انداخت یعنی که: «نمیدونم!» و شاید فکر می‌کرد هر کس اینجاست برای نماز آمده و اصلاً لازم نیست کسی این مردم را بگردد. اواخر خطبه آیت‌ا... مدنی رسیده بودیم و صف‌ها برای نماز پر می‌شد. با خودم فکر کردم حضور در کردستان مرا به همه چیز محتاط و مشکوک کرده است.
ـ تکبیره‌الاحرام، نماز جمعه...
نماز جمعه اقامه شد. در فاصله دو نماز چون نتوانسته بودم به خطبه‌ها گوش دهم سریع بلند شدم تا خودم نماز ظهرم را بخوانم. در قنوت بودم که صدای مهیبی آمد. برای چند ثانیه گیج شدم. انفجار آن هم در نماز جمعه؟! ناگهان غوغا شد. نمازم را قطع کردم و در سیل مردمی که به محل انفجار هجوم می‌بردند به جلو دویدم. اوضاع به هم ریخته بود، عده‌ای هم از آنجا دور می‌شدند. من جزو نخستین کسانی بودم که به صف اول رسیدم. امام جمعه محبوبمان آیت‌ا... مدنی غرق در خون و پاره‌پاره بر محراب افتاده بود. یک نفر یگر را هم دیدم که کنار شهید مدنی افتاده بود.
 اولین‌باری نبود که شهیدی با آن وضع می‌دیدم اما شهادت آقای مدنی با آن وضع و در محراب نماز خیلی پریشانم کرده بود. صدای فریاد و شیون از هر سو بلند بود و انگار کسی نمی‌دانست چه باید بکند. شیشه‌های مغازه‌های پشت جایگاه شکسته و تکه‌های بدن شهید بزرگوار در اطراف محراب پخش شده بود. با اضطراب و اندوه، درحالی‌که اشک‌هایم سرازیر بود، نایلونی برداشتم و هر جا تکه‌های بدن مطهر شهید را می‌دیدم جمع می‌کردم توی کیسه. در همین لحظه، از بالای پشت‌بام‌های محوطه تیراندازی شروع شد. مردم وحشت‌زده به این‌سو و آنسو می‌دویدند و اطراف پیکر مطهر غوغایی بود. دقایقی بعد به‌طرف همان ساندویچی که دقایقی پیش آن جا بودیم، رفتم تا شاید ابوالفضل را پیدا کنم.
نرسیده به آنجا به 2 جوان شک کردم. حال غیرعادی داشتند اما زرنگ‌تر از من بودند؛ چون تا پرسیدم «اینجا چه کار دارید؟» بدون اینکه به من جواب بدهند به خانمی که از آنجا می‌گذشت اشاره کردند و داد زدند: «این زن مسلحه...» یک لحظه خام شدم. البته تجربه زیادی هم در این مورد نداشتم. با حرف آنها به طرف آن زن برگشتم. چون محجبه بود یکی، دو دقیقه منتظر ماندم تا 2، 3 نفر خانوم رسیدند و از آنها خواستم او را بازرسی کنند. در این دقایق به این فکر می‌کردم خود من هم مسلح هستم! عضو رسمی سپاه کردستان بودم و اجازه حمل سلاح داشتم اما فکر نمی‌کردم درگیر آن شرایط شوم.
 در این مدت آن دو جوان از غفلت من استفاده کرده و در رفته بودند! کمی دنبال آنها گشتم ولی اثری نداشت و دنبال قضیه را نگرفتم. آن قدر ناراحت بودم که حتی دل‌ودماغ ماندن در جمع را نداشتم. راهی خانه برادرم شدم. در مسیر متوجه شدم که هوا دگرگون شده. رفته‌رفته باد شدید و پرغباری وزید. من به چهارراه قدس رسیده بودم و هوا به ‌طرز عجیبی طوفانی شده بود. وزش باد شدید در روزی مثل 20 شهریور که در تبریز هنوز هوا گرم است انگار یک دلیل فوق‌طبیعی داشت. وارد خانه برادرم که شدم همه از حال‌ و روزم فهمیدند که خبری شده. خبر شهادت شهید مدنی را دادم، همه منقلب شدند. آن روز سفره مهمانی برادرم دست نخورده ماند.
روز بعد در مراسم تشییع پیکر شهید مدنی پیشاپیش گروه خانم‌ها به سمت بازار حرکت می‌کردیم. در همین مسیر مردی را دیدم که کنار خانم‌ها در حال حرکت بود. به طرفش رفتم.
ـ لطفاً از پیاده‌رو حرکت کنید.
ـ نمی‌روم! اگر نرم چی می‌شه؟!
ـ چیزی نمی‌شه! اما می‌بینی که خانم‌ها از خیابان می‌یان. بهتره شما برید پیاده‌رو.
جواب بی‌ربطی داد، دلخور شدم. در همان لحظه، یکی از ماشین‌های سپاه را دیدم. جریان را به آنها گفتم. مرد دستپاچه شده بود اما نمی‌توانست جایی برود. در بازرسی بدنی یک قبضه اسلحه کمری از او پیدا شد! واقعاً منافق بی‌شعوری بود که به آن شکل خودش را لو داد.
در ادامه مسیر به بازار رسیدیم. جایی که مخصوص طبق‌فروش‌ها و گاری‌ها بود، ایستادم. متوجه شدم بین زن‌ها ولوله‌ای افتاده. زنی به طرفم آمد که: «برادر! اینجا یک آقایی چادر سرش کرده و قاطی خانم‌هاست!» سریع با بچه‌های سپاه که در آن محدوده بودند آنجا را محاصره کردیم. با همکاری 2 نفر از خانم‌ها، یک‌یک خانم‌ها بازرسی و به بیرون حلقه هدایت می‌شدند. بالاخره مردی که دامن زردی پوشیده و چادر به سر کرده بود، پیدا شد! او را بازرسی کردیم. بیش از 4 پوند تی.ان.تی با خودش داشت! او را تحویل دادیم و فهمیدیم از این اتفاق‌ها در قسمت‌های دیگر هم افتاده است. بعد از مراسم شنیدم حدود 20 نفر از منافقین آن روز دستگیر شده‌اند. بعد از تشییع و نماز، پیکر مطهر شهید مدنی به قم منتقل شد....»

 

مدیرعامل مؤسسه شهید آیت‌ا... مدنی:  مدنی قبله نمای انسانهای حقیقت جو

کم نیستند انسان‌هایِ با اراده‌ای که با همت بزرگ خود گام‌های استواری برداشته، تا به اعلاترین درجات انسانیت دست یافتند.
 تاریخ شیعه با همه فرازونشیب‌ آن مملو از اسوه‌هایی است که با ممارست خود، چه در تزکیه نفس و چه در حرکت جامعه، در مسیر این فرهنگ گام‌های ارزشمندی برداشته‌اند. این وظیفه اهل قلم است که برای مخاطب امروز، اوصاف این بزرگان را به خوبی ترسیم نموده تا همچنان چراغ فروزان هدایت و گرمابخش محافل تعلیم و تعلم باشند.
انقلاب اسلامی که در فرهنگ استراتژیک خود کلید واژه‌هایی چ ون شجاعت، پایداری برای ارزش‌های دینی، حمایت از مظلوم، بصیرت و هوشیاری سیاسی را دارا می‌باشد، ایستادگی در مقابل ظلم و ظهادت را که منبعث از فرهنگ ناب شیعی است، در قرن حاضر معنی بخشیده است.
امروز می‌طلبد سیره رهبران این انقلاب الهی که زندگی آنها دارای جمیع این صفات است را معرفی نموده تا راهی که با همت والای آنها گشوده شده است برای نسل امروز دور از دسترس نباشد.
***
اینها مطالبی بود که مدیرعامل مؤسسه شهید محراب آیت‌ا... مدنی در تشریح شخصیت والای شهید محراب آیت‌ا... سیداسدا... مدنی بیان کرد و گفت: این شهید گرانمایه، دارای جامعیت شخصیتی، در خور شأن مکتب امام خمینی(ره) بود. ایشان سال‌های مبارزه با طاغوت را با شجاعتی نشأت گرفته از نهضت عاشورا و با سرسختی بی‌بدیل پشت سر گذارد و لحظه‌ای در مبارزه تردید نکرد و کوتاه نیامد.
سید محمد کاظم حجازی اظهار کرد: انقلاب اسلامی عرصه‌ای بود که شهید مدنی بدون کمترین وقفه و درنگی وارد آن شد و تا سر حد توان خود، و حتی بیش از آن در استحکام پایه‌های نظام مطلوب خویش پایمردی کرد و سرانجام نیز همانطور که جد بزرگوارش حضرت سیدالشهدا(ع) برایش روشن کرده بود خون خود را در راه آرمان‌های مکتب عاشورایی آن تقدیم کرد.
وی در خصوص ابعاد شخصیتی این شهید اسلام خاطرنشان کرد: عالم مجاهد و پرهیزگار، «آیت‌ا... سید اسدا... مدنی»، از برجستگان قافله نور است که علاوه بر کسوت علم، به خلعت شهادت نیز مفتخر گردید.
مدیرعامل مؤسسه شهید محراب آیت‌ا... مدنی افزود: ایشان عالمی ژرف‌اندیش بود که به زینت ایمان و تقوی نیز آراسته بود، و افزون بر اینها، «مردمی» بود و هرگز از آنها جدا نگشت و تا پایان عمر، پناه مردم بود و خیر خود را از آنان دریغ نکرد.
حجازی اظهار کرد: گفتار شیرین و رفتار دلپسند او، تابلویی از زیباترین جلوه‌های بندگی است که مباهات فرشتگان و اعجاب جاماندگان از کاروان شهیدان را برانگیخته است. خوشا آنان که در قهقهه مستانه‌شان، روزی خور سفره کرامت ربوبی‌اند و بدا به ما اگر پای دلمان، جز بدان مقصد عالی، راهی پوید و مسیری جوید.
وی بیان کرد: چنین است که تا رسم حق‌طلبی برجاست، «سید اسدا... مدنی»، قبله نمای فطرت‌های حقیقت‌جوست و یاد و خاطره‌اش، چشمه‌ای حیات‌بخش که فرا راه تشنگان می‌جوشد و از زلال خود،‌ آنان را سیراب می‌سازد.
مدیرعامل مؤسسه شهید محراب آیت‌ا... مدنی ادامه داد: مردم شهر همدان به اتفاق دیگر شهرها یاد و خاطره او را پس از سال‌ها به زیباترین شکل در سینه‌ها حفظ کرده و با مرور آن، به طراوت روحی و معنوی خود می‌افزایند.
حجازی در خصوص فعالیت مؤسسه شهید محراب آیت‌ا... مدنی نیز گفت: این مؤسسه با هدف سرلوحه قرار دادن خط‌مشی آن شهید بزرگوار، در مسیر ادامه فعالیت‌های ایشان در عرصه‌های گوناگون در استان همدان فعالیت می‌کند وظیفه خود می‌داند ضمن گرامیداشت یاد و خاطره ایشان نسبت به تبیین ابعاد شخصیتی آن مجاهد نستون در عرصه‌های مختلف اقدام کند.
وی ادامه داد: مؤسسه شهید محراب آیت‌ا... مدنی به پاس سپاس از خدمات ارزنده آن عالم ربانی و فقیه دانشمند، کتاب «جامعیتی چون شهید مدنی» را به خیل علاقمندان تقدیم کرده است.
این کتاب در 5 فصل به شرح مختصری از زندگینامه، سیره مناجاتی، تحصیلات، مبارزات، سیره اجتماعی می‌پردازد.
همچنین کتاب «چلچراغ بندگی» تجدید خاطراتی است از آن شهید، و تجدید عهدی است از سوی ما، که چه سان بر پیمان خود با شهیدان استقامت می‌ورزیم!

 

بخشی از وصيت نامه آيت‌ا... شهيد مدني
بسم الله الرحمن الرحيم
اما بعد چون هيچ انساني را از مرگ چاره نبوده و دير يا زود اين شربت را نوشيده به لقاء‌ا... جل جلاله فايز خواهد شد. آن وقت دستش از دنيا كوتاه و اگر در وصيت كوتاهي كرده باشد، اي بسا گرفتاري داشته باشد. لهذا اينجانب مير اسدا... مدني دهخوارقاني فرزند مرحوم مبرور مشهدي مير علي آقا مدني طاب‌ثراه، اولاً خداي توانا و جميع انبيا و مرسلين و ملائكه مقربين و مؤمنين را به شهادت مي‌طلبم كه ايمان به خداي توانا جل جلاله داشته، واحدي و موجودي را شريك او نديده، حال و مقالم گوياي «لا اله الا الله الحق المبيين» است و همچنين معترف به رسالت و حاكميت وجود مقدس رسول گرامي حضرت محمد بن عبدا... صلي ا... عليه و آله بوده و جميع آنچه را كه آن بزرگوار از جانب پروردگار احديت آورده تصديق و اعتراف داشته، وجود مقدس مولي‌الموالي حضرت اميرالمؤمنين علي بن ابيطالب(ع) را وصي بلافصل و امام واجب الطاعه و يازده فرزندش را يكي بعد از ديگري امامان بر حق مي‌دانم و انتظار مقدم شريف حضرت حجه بن الحسن‌العسكري(عج) را داشته و اميدوارم بزودي چشممان به جمال مباركش روشن شود.
مرگ و سؤال قبر و عالم برزخ و رجعت و بعثت در روز قيامت و ميزان و صراط و بهشت و جهنم و كتب را حق ديده و اميد به رحمت واسعه الهي دارم كه در روز حشر نامه اعمالم را به دست راستم بدهد.
اما وصيتم، جميع وراث ودختران خودم را سفارش مي‌كنم كه خدا را فراموش نكرده و هميشه او را ناظر بر حال خود ديده و مثل من غافل نباشند.
راجع به اموالم، منزل نجف را خودم از سهم مبارك تهيه و ابداً تملك نكرده‌ام، كذلك منزل همدان را دوستان همداني با امريه مرحوم مبرور سيدنا الاستاد حضرت آيت‌ا... حكيم قدس سره از سهم مبارك تهيه نموده و در اختيار من گذاشته‌اند. چنانچه در وصيتنامه قبلي تصحيح نموده‌ام تمام كتاب‌هاي موجود در نجف و قم سهم مبارك بوده و بايد در يكي از كتابخانه‌هاي ديني عمومي نجف يا قم قرار داده شود. كتاب‌هايي كه اخيراً در ايران تحصيل نموده‌ام به همين نحو است.
جمادي‌الاول 1396 هجري قمري اسدا... مدني

 

خانه آیت‌ا... مدنی اثری ارزشمند و فرهنگی
کانون انقلابیون دیروز اثر ماندگار برای همیشه تاریخ
خانه آیت‌ا... شهید مدنی، از جمله آثار دوره معاصر، در خیابان شهدا شهرستان همدان، نزدیک حوزه علمیه این شهر قرار دارد.
این خانه با 432 مترمربع زیربنا در 2 طبقه ساخته شده است و طبقه اول این بنا دارای سقف طاق ضربی است و دارای 3 اتاق است.
طبقه همکف به عنوان زیر زمین استفاده می‌شد و طبقه بالا دارای 3 اطاق با سقف لمبه‌کوبی می‌باشد و در نمای بیرونی قسمت بالای پنجره‌ها به صورت هلالی بنا شده است. مصالح بنا از آجر می‌باشد که در نمای شمالی ایجاد آجر کاری حصیری آن را تزئین نموده‌اند.
سقف زیرزمین این خانه نیز طاق ضربی و قوس‌های اجرا شده بر طاق‌نمای آن از نوع 7 و 8 هلالی می‌باشد.
این خانه فاقد قدمت تاریخی و ارزش معماری می‌باشد و چون در گذشته محل سکونت آیت‌ا... شهید مدنی بوده است، دارای ارزش فرهنگی می‌باشد.
خانه شهید مدنی در سال 1377 توسط سازمان میراث فرهنگی با شماره 2090 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
خانه قدیمی شهید آیت‌ا... حاج سید اسدا... مدنی در خیابان شهدا کوچه آقای آخوند جنب مدرسه آقا واقع شده است.
بیت شهید مدنی در زمان سکونت وی در همدان کانون انقلابیون بوده است.

 

هزار نکته از زوایای پنهان زندگی مرد با اخلاص

سلام بر حماسه سازان همیشه جاوید روحانیت، که رساله علمیه و عملیه خود را به دم شهادت و مرکب خون نوشته‌اند و بر منبر هدایت و وعظ و خطابه ناس از شمع حیاتشان گوهر شبچراغ ساخته‌اند. سلام بر ذریه‌ای که اسلام از او خدمات بسیار دید.
 مردی که سال 1322 هجری قمری برابر با 1292 هجری شمسی پا به عرضه دنیا گشود و در اوان کودکی (4 سالگی) مادر و ایام نوجوانی (16 سالگی) پدر را از دست داد تا فصل جدیدی از زندگی او آغاز گردد. با کمترین توشه عازم قم گردید و با حضور در کلاس درس امام خمینی و عزیمت به کهن حوزه جهان اسلام نجف اشرف پله علم و عمل، را پشت سر نهاد و در کوتاه زمان در مسلک استادان اجازه اجتهاد دریافت کرد. مجتهدی عالیقدر و فقیه‌ای عالیمقدار که خود را ذوب در ولی فقیه زمان امام خمینی(ره) می‌دید. شخصیتی که در پشتیبانی از نهضت امام خمینی (قدس سره الشریف) می‌فرمود: من نه از تبعید هراس دارم نه از اعدام، سرم را از تنم جدا کنید من از رهبری امام دست برنمی‌دارم، از ولایت فقیه دست برنمی‌دارم.
 از این انقلاب اسلامی دست برنمی‌دارم. موجودی از جنس نور، که در سفر یا حضر، اقامت و یا تبعید در هر کجای ایران پهناور قدم گذاشت رژیم ستم شاهی را نشانه رفت و مردم را چون اجداد پاکش در رهایی از بند طاغوت به فلاح و رستگاری، غلبه بر ظلمت فرا خواند.انسانی وارسته، وابسته به خدا که خداگونه، خدا محور، خدا پسند طریقت شریعت و سنت الهی را سپری کرد و در هدایت و ارشاد مردم جز رضای حق و احقاق حقوق حقه خلق اندیشه‌ای دیگر در سر نپروراند. عبودیت، زی طلبگی و همزیستی با مردم را منشور زندگی و راز و رمز پیروزی در دو جبهه جهاد اکبر و اصغر قرار داد. هرچند خاطراتی ماندگار از او در تاریخ انقلاب اسلامی در راهبری مردم و شکست مفتضحانه رژیم تا بن دندان مسلح پهلوی از وی به یادگار مانده است. و اقدام حماسی حضرتش در ممانعت از حرکت ستون نظامی ارتش وقت و پیوستن به حکومت نظامی تهران در بیست‌ویکم بهمن 57 و یا تدبیر آن بدون هیچ خسارت مادی و معنوی در به زیر کشیدن مجسمه شاه مخلوع در میدان مرکزی شهر همدان و یا ده‌ها اقدام فرهنگی و احداث مؤسسات عام‌المنفعه قبل و پس از پیروزی انقلاب اسلامی از او در اذهان عمومی متبادر است و شهره شهر به خیراندیشی و انقلابی است و بر مردمان کهن شهر ایران زمین همدان بلکه اقصی نقاط کشور محرز و مبرز است که سیدالعلما شهید محراب حضرت آیت‌ا... سید اسدا... مدنی از دودمان پیامبر اعظم(ص) حیدری صفت و حسینی مسلک با تفکر عاشورايی در صحنه مبارزه با یزیدیان، امام زمان خویش را یاری داد و در جایگاه مأموم در یاری اسلام و انقلاب اسلامی از امام وقت خود جلو نیفتد و در صف‌آرایی مقابل اهریمن صفوف مومنین را مستحکم و با رقه امید را در دل فرزندان انقلابی امام بارور ساخت. اما آنچه حايز اهمیت است و شاید در مورد شخصیت این مرد الهی به تغافل سپرده شده و در نهان مانده است که نیاز امروز و فردای آیندگان خواهد بود که سیاست را با دیانت آمیخت. به واقع او عالم به روز و بصیر در امور بود. لحظه‌شناس، و دشمن‌شناسی را از ویژگی‌های بارز او می‌توان بر شمرد، رزمنده‌ای که جامه رزم و شهامت برتن داشت و هیچگاه لقمه چرب بنی‌امیه وقت او را به اردوگاه پرزرق‌وبرق امویان روزگار متمایل نساخت. او در صف مجاهدان صابر امام و مقتدای خود را تنها نگذاشت و با شهادت مظلومانه خود ضد انقلاب و منافقین ضد اسلام را به کلی منزوی کرد. و این همان درسی است که در استمرار خط سرخ محمد و آل محمد(ص) نه در نکوداشت سالگرد شهادت وی بلکه همیشه ایام تاریخ می‌تواند عبرت‌آموز ومرامنامه مردان مرد در دوری از دام ابلیس و عدم ورود به اردوی دشمن باشد. صلابت مردی که در کوبیدن غائله آذربایجان و بر هم زدن نقش نفاق در همدان، افشاي سیمای مزورانه لبیرالیسم در کشور و ملی‌گرایان دارای گرایش به غرب، جریان‌شناسی و جریان‌سازی مطابق دیدگاه ولایت مطلقه فقیه، تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری به موقع در بزنگاه انقلاب، انقلابی بودن و انقلابی ماندن، استکبارستیزی، تحصیل توامان تزکیه نفس و تهذیب اخلاق، عرفان و بندگی، نوشیدن زلال معرفت انقلاب اسلامی که خود جلوه‌ای از جلوات الهی در اقامه امر به معروف و نهی از منکر است هزار نکته از زوایای زندگی پنهان مرد با اخلاص و مرید مراد، حضرت آیت‌ا... مدنی است که باید در یاری ولی فقیه زمان حضرت آیت‌ا...العظمی امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی) در حفظ نهضت امام خمینی(ره) مورد کنکاش و بررسی قرار گیرد تا برخی خود را طلبکار و سهم‌خواه انقلاب اسلامی، قیم و داعیه‌دار مردم نبینند. ابرار با چنین الگوی موفق به طراط مستقیم انقلاب اسلامی بیندیشند و با حرکت از ریل وفا داری به نظام اسلامی و مردم تا آخرین ایستگاه قطار انقلاب اسلامی عبور نمایند تا خوشنامی و عاقبت به خیری در دنیا و عقبی رفیق راهشان گردد.
 ان‌شاءا...
* محمدجواد بیات، معاون فرهنگ تحقیقات و آموزش

 

نصب تندیس آیت‌ا... مدنی در گلزار شهدا
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان همدان گفت: با توجه به اینکه آیت‌ا... شهید مدنی به عنوان یکی از مفاخر همدان در هدایتگری مردم در طول انقلاب نقش ارزشمندی داشت یادبود این شهید بزرگوار در گلزار شهدای همدان ساخته و نصب می‌شود.
محمدرضا عارف در گفت‌وگو با خبرنگار ما افزود: نقشی که ایثارگران در انقلاب اسلامی و دوران 8 سال دفاع مقدس ایفا کردند امروز جزو اصول و ارزش‌های کشور ما محسوب می‌شود. بنابراین برای ترویج ایثار و شهادت باید گلزار شهدا به عنوان اسناد خون‌بار تاریخ برای آیندگان حفظ و نگهداری شوند.
وی ادامه داد: این تندیس با مساعدت استانداری و با تلاش مجموعه فرهنگی ترویجی بنیاد شهید در سال جاری در دستور کار قرار گرفت که در 2 مرحله به پیمان رفت و تلاش شد تا برای سالگرد ارتحال این مرحوم آماده و نصب شود.
وی گفت: این تندیش از محل اعتبارات استانی تأمین هزینه شده است که به دست بهترین هنرمندان استان ساخته می‌شود.
عارف اظهار کرد: تندیس آيت‌ا... مدنی در باغ بهشت همدان و در قسمت گلزار شهدای گمنام کنار گلزار شهید گرانقدر حاج سعید قهاری نصب خواهد شد تا یادآور مجاهدت، ایستادگی و دلاوری‌های این شهید گرانمایه برای مردم همدان باشد. مدیرکل بنیاد شهید استان همدان با تأکید بر لزوم نصب این تندیس در گلزار شهدا هزینه صرف شده برای آن را یک میلیارد و 200 میلیون ريال اعلام کرد.

 

روایت پرواز از خاک تا افلاک
ناصر برپور از محافظان شهید بزرگوار اسلام آیت‌ا... مدنی در رابطه با بعد اخلاقی و سیاسی زندگی آیت‌ا... مدنی می‌گوید: «بسیار دوست داشت که مردم بدون واسطه و مستقیم با ایشان صحبت کنند...، و هر وقت آقا را جایی می‌بردیم یا می‌آوردیم، عده‌ای از اشرار را با چوب و چماق و قمه سر راه ایشان می‌فرستادند، که مثلاً به حاج آقا فشار بیاورند که حرف سران فتنه قبول شود، ولی ایشان با صبر علوی، با صبر فاطمی مقاومت می‌کرد و بصیرت و شجاعتش برای ما درس بود».
وی اضافه می‌کند: «آن بزرگمردی که در خطبه‌های نماز جمعه آن گونه بر استکبار، منافقین و دشمنان دین و انقلاب می‌غرید و شجاعتش نظیر نداشت...، وقتی آیت‌ا... مدنی از خانه بیرون می‌آمدند، مردم جمع می‌شدند و شعار می‌دادند: ما اهل کوفه نیستیم، علی تنها بماند. این شعار اولین بار در تبریز داده شد، صبر و تحمل و پایداری ایشان در بحران‌ها و شجاعت و دفاع جانانه از حق و عقب‌نشینی نکردن در هیچ شرایطی، درس بزرگی برای ما بود».

 

ناگفته‌های  همکار پیشکسوت رسانه‌ای از خاطرات شهید:
برای محافظت از غار علیصدر هیات امنای موقت تشکیل دادیم

 خاطره اول: زندان همدان
سید احمد حجازی که یکی از فعالان دفتر شهید محراب آیت‌ا... مدنی بوده در آستانه سالروز شهادت آیت‌ا... مدنی به دو خاطره از این عالم ربانی اشاره کرد.
وی با اشاره به اینکه روز 27 بهمن‌ماه سال 57 در حضور حضرت آیت‌ا... مدنی در منزل شخصی مان بودیم که اطلاع دادند زندانیان زندان مرکزی همدان که در آن زمان در خیابان میرزاده عشقی بود فرار کردند و امکانات و تجهیزات نظامی زندان در خطر است، اظهار کرد: شهید آیت‌ا... مدنی بلافاصله به چند نفر از جمله بنده مأموریت دادند که به زندان مراجعه و نسبت به کنترل اوضاع اقدام کنیم.
وی افزود: با مراجعه به زندان و بررسی وضعیت آشفته آن متوجه شدیم که هیچ ارگان و سازمانی مسئولیت اداره زندان را نداشت که با استفاده از نیروهای انقلابی و متعهد نسبت به جابجایی تجهیزات به محل امن اقدام شد.
حجازی که یکی از فعالان دفتر شهید محراب آیت‌ا... مدنی بوده، اضافه کرد: با گذشت چند روز تعدادی از ضد انقلابیون، مجرمین و سارقین از سوی گروه‌های مردمی به زندان معرفی شدند و بعد از این مدت مسئولیت اداره زندان مرکزی همدان به حاج آقا راجی واگذار شد.
وی ادامه داد: بعد از چند ماه که ما در زندان فعالیت کردیم با استقرار نیروهای مخلص در دادگستری و کمیته، مسئولیت اداره زندان به آنان واگذار شد.
 خاطره دوم: غار علیصدر
سید احمد حجازی در ادامه به خاطره‌ای دیگر اشاره کرد و یادآور شد: در اوایل اسفندماه سال 57 تعدادی از ساکنین روستای علیصدر به دفتر شهید محراب مراجعه و درخواست نظارت ایشان در فعالیت غار و صدور دستور برای جلوگیری از تخریب غار توسط افراد ضد انقلاب را خواستار شدند.
وی خاطرنشان کرد: آیت‌ا... مدنی با توجه به مسئولیت‌های خطیری که داشتند عده‌ای از مسئولان دفتر از جمله حاج سید محمد حسینی سیر و حاج سید صادق حجازی و... را مأمور پیگیری این مسئله کرد که با تشکیل هیأت امنای موقت گروهی را به منطقه اعزام کرد.
این فعال دفتر شهید محراب آیت‌ا... مدنی افزود: با رایزنی صورت گرفته با اهالی منطقه علیصدر همکاری شایان توجه اهالی علیصدر که با مدیریت غار انجام شد و مأمورین اعزامی از سوی آیت‌ا... مدنی توانستند بر وضعیت غار مسلط شوند.
وی با بیان اینکه آیت‌ا... مدنی بر به کارگیری جوانان روستا در غار علیصدر و راه‌اندازی مجدد غار برای بازدید مسافران تأکید داشتند، عنوان کرد: هیأت اعزامی بلافاصله با انتصاب مدیر که به اینجانب واگذار گردید برای اجرای اوامر شهید محراب اقدامات اجرایی خود را شروع و در فاصله کوتاهی غار علیصدر را برای پذیرش مسافرین آماده کردند.
حجازی با بیان اینکه عده‌ای از ضد انقلابیون وقت تصمیم به ایجاد خسارت در غار علیصدر بودند، تصریح کرد: شهید اکبر یارمحمدی که از مبارزان و فعالان سیاسی مریانج بود از سوی آیت‌ا... مدنی برای کنترل وضعیت امنیتی منطقه علیصدر مأموریت یافتند؛ چراکه گروه‌های ضد انقلاب به دنبال ایجاد ناامنی بودند و شهید یارمحمدی توانست ظرف چند ماه وضعیت مطلوب امنیتی را در منطقه ایجاد کند.
وی با اشاره به اینکه آیت‌ا... مدنی تأکید زیادی بر انجام خدمات به روستايیان و خصوصاً روستای علیصدر از محل درآمدهای بسیار ناچیز غار در آن زمان داشتند، بیان کرد: از محل درآمدهای غار علیصدر در آن مقطع زمانی مسجد روستا بازسازی و به اهالی مستضعف منطقه نیز کمک‌هایی اعطا شد که این بخشی از خدمات ارائه شده در آن زمان بود.
حجازی اضافه کرد: آقایان کاظم سلیمی، سعیدی شخصی به نام قنبر علی از اهالی مشهور روستا همکاری لازم را در برقراری نظم در غار علیصدر با مدیریت غار داشتند و با تدابیری که اندیشیده شد نسبت به گسترش غار و خرید تجهیزات لازم از جمله قایق و پیگیری برای خرید انشعاب برق که در آن زمان با موتور برق تأمین می‌شد اقدام و در آن مقطع زمانی به هیچ نقطه از غار آسیبی وارد نشد.

 

استخاره نجات‌بخش

 راديو و تلويزيون توسط خلق مسلمان تصرف شده بود. و مرتب از راديو اعلام مي‌كردند كه آيت‌ا... مدني بايد تا شب تبريز را ترك كنند وگرنه به منزلشان خواهيم ريخت و خانهاش را داغون مي‌كنيم. و من جريان را به آقا رساندم ولي آقا فرمودند كه آنان به دنبال خونريزي و كشتار مردم هستند اگر اينجا آمدند كاري انجام ندهيد كه خشمشان را برآورد حتي اگر عبا و عمامه‌ام را از سرم باز كنند و بكشند شما حرفي نزنيد. ولي من هرگز از اينجا نمي‌روم چون اينجا منزل من است.
 من كه اصرار آقا را براي ماندن ديدم حرفي نزدم ولي فكري به ذهنم رسيد از آقا خواستم تا استخارهاي بكنند تا ببيند صلاح است كه در منزل بمانند يا نه؟ ايشان استخاره كردند و جواب استخاره حاكي از آن بود كه بايد منزل را ترك كنند براي همين آقا را سوار ماشين كرديم تا به منزل ما ببريم همين كه آقا را در ماشين به داخل حياط منزل مي‌برديم يكي از اعضاي اصلي خلق مسلمان آقا را ديدند و ما از بيم باخبر شدن دشمنان آيت‌ا... مدني ايشان را به منزل يكي از دوستان به نام حاج قلي رهبري برديم و آقا چند شب آنجا بودند. فرداي روزي كه آيت‌ا... مدني به منزل آقاي رهبري رفته بودند جمعه بود اما نماز جمعه از طرف حزب خلق مسلمان تحريم و تهديد شده بود. ولي صبح آن روز آيت‌ا... مدني به منزلشان رفتند و در آنجا وضو گرفتند و غسل كردند و كفنپوش براي اقامه نماز جمعه رفتند.
* منبع : كتاب ذريه طيبه- ويژه شهادت آيت‌ا... مدني شهريور87، بنياد شهيد و امور ايثارگران

 

ادای احترام به مقام شهید آیت‌ا... مدنی در همدان
19 و 20 شهریور ماه مراسم همومی بزرگداشت شهید محراب آیت‌ا... مدنی با حضور مسئولان و یاران شهید آیت‌ا... مدنی در همدان برگزار می‌شود.
دبیر اجرایی ستاد بزرگداشت سی‌وپنجمین سالگرد شهادت شهید محراب آیت‌ا... مدنی با اشاره به برگزاری بزرگداشت سی‌وپنجمین سالگرد شهادت اولین شهید محراب آیت‌ا... مدنی، گفت: در این مراسم گردهم می‌آییم تا یاد و خاطره فضایل والای آن شهید را بازخوانی کرده و قلبمان را به نور و صفایش صیقل دهیم.
حسن قره‌باغی بیان کرد: در بخش تولید و توزیع فرهنگی ترجمه و انتشار کتاب «آقا سید اسدا...» به دو زبان فارسی و انگلیسی، تهیه و چاپ ویژه‎نامه، تهیه و چاپ بروشور از زندگینامه آیت‌ا... مدنی و تدوین و ارسال مختصری از زندگینامه آیت‌ا... مدنی به منظور تبیین شخصیت ایشان به وسیله ائمه جمعه استان را در برنامه داریم.
وی افزود: برگزاری نمایشگاه عکس، هماهنگی به منظور تدوین داستان بلند در خصوص زندگینامه و ابعاد شخصیتی آیت‌ا... مدنی، برگزاری مسابقه کتابخوانی به منظور تبیین شخصیت آیت‌ا... مدنی با همکاری مکتب امام زمان(عج)، رونمایی از گروه و کانال «آقا سید اسدا...» در شبکه اجتماعی به منظور اشتراک محتوای تولیدی و دیگر موارد پیش‌بینی شده است.
قره‌باغی برگزاری مراسم‌های فرهنگی در بخش اجرایی را برشمرد و تصریح کرد: برگزاری مراسم ادای احترام رسمی به مقام آیت‌ا... مدنی روز شنبه 21 شهریورماه با حضور یاران این شهید بزرگوار و مسئولان استان در بیت ایشان، برگزاری مراسم عمومی بزرگداشت 19 و 20 شهریورماه در مسجد مهدیه بعد از نماز مغرب و عشاء با حضور حجت‌الاسلام رنجبر و سید نورالدین عافی و برگزاری نمایشگاه عکس با محوریت کانون اسلامی خواهران آیت‌ا... شهید مدنی از جمله این برنامه‌هاست.
این مسئول اجرای مراسم فرهنگی- هنری را از بخش‌های دیگر برنامه‌ها دانست و ادامه داد: برنامه‌های فرهنگی هنری با همکاری دبیرخانه کانون فرهنگی مساجد در 5 مسجد بزرگ شهر اجرا خواهد شد.
دبیر اجرایی ستاد بزرگداشت سی‌و‌پنجمین سالگرد شهادت شهید محراب آیت‌ا... مدنی ادامه داد: مراسم فرهنگی- هنری در شهرک شهید مدنی و شهرک ولیعصر(عج) را نیز در برنامه خواهیم داشت.
وی خاطرنشان کرد: هدف از برگزاری این برنامه‌ها زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدای اسلام به ویژه آیت‌ا... مدنی است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com