رئیس پارک علم و فناوری استان همدان از افزایش ۵۰ میلیاردی سرمایه صندوق پژوهش و نوآوری این استان خبر داد.
مجید کزازی در نشست با واحدهای فناور و شرکتهای دانشبنیان مستقر در پارک علم و فناوری همدان، اظهار کرد: سرمایه صندوق پژوهش و نوآوری همدان در سال ۹۹ تنها پنج میلیارد تومان بود که خوشبختانه با موافقت و مصوبه مجمع عمومی صندوق این میزان سرمایه به ۵۰ میلیارد تومان طی دوسال آینده افزایش مییابد.
وی با اشاره به بند (ب) ماده شش قانون جهش تولید دانش بنیان گفت: همه سازمانها و دستگاههای اجرایی که دارای فضای مازاد هستند، میتوانند فضاهای خود را در اختیار شرکتهای دانش بنیان و واحدهای فناور پارک علم و فناوری همدان قرار دهند.
کزازی در ادامه خاطرنشان کرد: برگزاری دورههای آموزشی در زمینههای بازاریابی و تجاریسازی و مشاورههای فنی و تخصصی با هدف توانمندسازی مدیران و کارشناسان واحدهای فناور و شرکتهای دانش بنیان از اولویتهای پارک همدان به شمار میرود.
وی بیان کرد: اعتباری افزون بر ۱۶۱۲ میلیارد تومان تسهیلات بند (ب) تبصره ۱۶ به استان همدان تخصیص داده شده که از این میزان اعتبار ۴۹۷ میلیارد تومان توسط دستگاههای اجرایی جذب شده که سهم واحدهای فناور و شرکتهای دانش بنیان مستقر در مراکز نوآوری و رشد تابعه پارک علم و فناوری استان از این میزان اعتبار جذب شده افزون بر ۴۸ میلیارد تومان معادل ۱۰ درصد بوده است.
وی همچنین از صدور مجوز تبدیل مرکز نوآوری به مرکز رشد در شهرستانهای تویسرکان و نهاوند خبر داد و تصریح کرد: همکاری و تعامل فرمانداران در پیگیری امور مراکز کارآفرینی و نوآوری در شهرستانها قابل تقدیر است.
معاون پشتیبانی و نیروی انسانی پارک علم و فناوری همدان هم با بیان اینکه اعتبارات پارک علم و فناوری به صورت ملی است، گفت: استفاده از منابع استانی و ظرفیتهای سازمانها و نهادهای حامی فناوری از جمله معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بنیاد برکت و بنیاد علوی در سال ۱۴۰۱ موجب شد ۱۱۰ میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت با کارمزد چهار درصد به واحدهای فناور و شرکتهای دانش بنیان استان پرداخت شود که خوشبختانه در این رابطه با رشد ۱۷۹ درصدی به نسبت سال ۱۴۰۰ برخوردار شدیم.
بهزاد خزائیان همچنین از رشد ۵۴ درصدی اعتبارات هزینهای پارک علم و فناوری همدان در بودجه سال ۱۴۰۲ خبر داد و افزود: تاکنون ۳۷ میلیارد تومان اعتبار تملک داراییهای سرمایهای و هزینهای توسط پارک علم و فناوری همدان در سال ۱۴۰۲ جذب شده که در این رابطه از رشد ۱۱۰ درصدی نسبت به سال گذشته برخوردار بوده و ۱۷ میلیارد تومان جذب منابع مالی داشتهایم.
وی یادآور شد: در صورت تأمین به موقع اعتبارات، پروژه فاز دوم ساختمان اصلی پارک همدان به مساحت ۴۲۰۰ مترمربع و پروژه ایجاد زیرساختها برای واگذاری اراضی به شرکتهای دانش بنیان تکمیل و به بهرهبرداری خواهد رسید.
معاون فناوری پارک علم و فناوری همدان هم گفت: پنج مرکز رشد در شهرستانهای همدان، ملایر، کبودراهنگ، رزن و شهر لالجین، یک مرکز رشد تخصصی کشاورزی و چهار مرکز نوآوری درشهرستانهای نهاوند، اسدآباد، فامنین و نهاوند تحت پوشش پارک علم و فناوری استان همدان دارای فعالیت هستند که دو مرکز تویسرکان و نهاوند به تازگی به مرکز رشد ارتقاء پیدا کرده اند.
زارعابیانه تصریح کرد: در سال گذشته ۱۹۲ طرح مورد داوری و بررسی قرار گرفته و در پارک پذیرش شدهاند که در مجموع ۳۸۹ طرح در پارک علم و فناوری و مراکز رشد تابعه آن در استان مستقر هستند.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر تعداد ۷۴ شرکت دانش بنیان در استان همدان فعال بوده که از این تعداد ۳۹ شرکت دانش بنیان در پارک علم و فناوری همدان مستقر هستند.
زارعابیانه با بیان اینکه در سال گذشته بیش از ۲۷۰۰ نفر اشتغالزایی از طریق واحدهای فناور ایجاد شده است، گفت: ۱۰۰۰ میلیارد تومان فروش داخلی و ۵.۵ میلیون دلار فروش ارزی محصولات واحدهای فناور بوده است.
وی با اشاره به اینکه ۳۵ دوره آموزشی و ۱۶۰ جلسه مشاوره برای شرکتهای فناور و دانش بنیان استان برگزار شده است، افزود: ۵۷ پرونده ثبت اختراع بررسی و تعداد ۵۱۰ ارجاع آزمایشگاهی داشتهایم.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی پارک علم و فناوری استان همدان، در پایان این نشست از پنج واحد فناور برتر در حوزه ارزآوری تقدیر به عمل آمد.